subventii cap bovina

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Crescatorii de bovine picheteaza Ministerul Agriculturii

Crescatorii de bovine picheteaza Ministerul Agriculturii

Circa 300 de crescatori de bovine vor picheta, in perioada 16-18 noiembrie, intre orele 11.00-13.00, sediul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), nemultumiti de sumele alocate pentru platile directe pentru animale, respectiv 460 de lei.

Cei circa 300 de protestatari sunt membri ai Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, ai Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania si ai Sindicatului Crescatorilor de Bovine din Romania.

"Daca problemele noastre nu vor fi solutionate, vom fi nevoiti sa organizam actiuni de protest in toata tara, cu animale si utilaje si sa blocam drumurile europene, pentru ca nu ne mai putem continua activitatea. Cerem sa ajungem si noi macar la un sfert din subventiile pe care primesc alti fermieri din UE", a declarat preSedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania, Toader Neata.

Crescatorii de bovine sunt nemultumiti de decizia MADR de a acorda suma de doar 460 de lei/cap de animal, reprezentand Plata Nationala Directa Complementara.

"Suma stabilita de MADR este mai mica fata de cea din 2009, care se ridica la 571 lei, iar crescatorii beneficiau de o prima pe calitatea laptelui de 0,3 lei/litru, de subventionarea programului strategic al ANSVSA, in suma de peste 200 de lei/cap de animal si de plata materialului seminal, 7 lei/doza de MSC.

Suma minima pe care crescatorii de bovine sunt dispusi sa o accepte este de 700 de lei. Cerem de asemenea acordarea celor 73 de euro/hectar,... mai mult


Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 08:12

1 comentariu
Fermierii vor primi subventiile restante in februarie

Fermierii vor primi subventiile restante in februarie

Ministerul Agriculturii va plati subventiile restante catre fermieri din septembrie si octombrie 2009 in prima jumatate a lunii februarie, in timp ce restantele aferente lunii decembrie 2009 vor fi achitate pana la sfarsitul lunii februarie.

Astfel, ministerul va da 990 de milioane lei in prima parte a lunii februarie, iar a doua parte reprezentand de 370 milioane lei in a doua jumatate a lunii.

"MADR a platit in luna ianuarie a anului 2010, suma de 448.630.708 lei, reprezentand sprijinul financiar aferent lunii septembrie 2009, decontat din bugetul anului 2010. Sprijinul a vizat, printre altele, achizitionarea motorinei, sectorul zootehnic, cel vegetal, infrastructura de imbunatatiri funciare si altele.

De asemenea, in prima jumatate a lunii februarie, MADR va plati restantele aferente lunilor octombrie si noiembrie 2009, inclusiv subventiile acordate pe cap de animal la specia bovina, ovina si caprina, in limita sumei de 0,99 miliarde lei. Din aceasta suma 0,95 miliarde lei se vor acorda sectorului zootehnic, restul de 0,04 miliarde urmand a fi alocate sectorului vegetal", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii. mai mult


Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 14:08

1 comentariu
531.000 de fermieri au primit avansul subventiei agricole pe hectar

531.000 de fermieri au primit avansul subventiei agricole pe hectar

Aproximativ 531.000 de fermieri au primit avansul la subventia pe hectar, suma totala acordata fiind de 713 milioane de lei, respectiv 169 de milioane de euro, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, amintand ca avansul pentru subventia agricola este de 210 lei pe hectar.

Pentru accesarea diferentei de la 200 de lei la 571 de lei pe cap de bovina, respectiv de la 15 lei la 44 de lei pe cap de ovine si caprina, au fost emise de catre APIA un numar de aproximativ 24.000 de adeverinte, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com

Pe baza acestor adeverinte, producatorii agricoli pot accesa credite de la institutiile bancare cu care Ministerul Agriculturii a incheiat conventie - CEC, BRD, BCR Raiffeisen, Alpha Bank, Banc Post, a mai precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.

A.G. mai mult


Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 20:48

4 comentarii
Presedintele promite fermierilor 90% din subventia stabilita de Guvern

Presedintele promite fermierilor 90% din subventia stabilita de Guvern

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca incepand de luni crescatorii de animale pot lua de la CEC 90% din subventia deja stabilita de Guvern, cate 26 de lei pe cap de animal pentru ovine si 334 de lei pe cap de animal pentru bovine.

Seful statului a spus, miercuri, la Alexandria, ca in aceasta seara, la intalnirea cu fermierii care va avea loc la Palatul Cotroceni, va face publice acordurile cu bancile CEC, BCR, BRD si Raiffeisen, prin care crescatorii de animale vor primi completarea la subventiile pe care Guvernul le-a promis saptamana trecuta.

"Pentru ovine mai puteti lua cate 26 de lei pe cap de animal, iar pentru vaci 334 de lei," a spus presedintele Basescu.

Seful statului a precizat ca acesti bani reprezinta 90% din subventia pe care crescatorii de animale o mai aveau de luat, 10% din valoarea diferentei de subventie va fi retinuta de banca (ca dobanda n.r.), iar regularizarea se va face in luna februarie.

"Incepand de luni se vor putea lua banii de la CEC. BCR si BRD, care au semnat astazi, si Raiffeisen care va semna diseara nu stiu cand vor incepe. Banii sunt garantati de stat," a mai spus Basescu.

Presedintele se va intalni miercuri cu reprezentantii fermierilor la ora 18.00 la Cotroceni.

CEC Bank, APIA si FGCR au semnat luni o conventie privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in baza careia banca va acorda... mai mult


Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 17:40

3 comentarii
Gheorghe Flutur la TV Ziare.com: Cum ii poate ajuta Basescu pe agricultori?

Gheorghe Flutur la TV Ziare.com: Cum ii poate ajuta Basescu pe agricultori?

TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog joi, incepand cu ora 13.00, cu vicepresedintele PD-L, si fost ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, pe tema protestelor agricultorilor si a interventiei presedintelui Basescu in fata acestora, de miercuri.

De ce a iesit presedintele Basescu sa vorbeasca cu agricultorii care protestau, daca nu le poate asigura subventiile? Cate voturi pierde Traian Basescu daca iese sa le spuna fermierilor ca Guvernul sau demisionar a ajuns la fundul sacului?

Cum au fost gestionate fondurile de la ministerul Agriculturii in asa fel incat fermierii au ramas fara bani, in conditile in care avem un ministru interimar, iar Guvernul nu poate da Ordonante de Urgenta?

Vor primi pana la urma agricultorii banii de subventii, sau macar o parte dintre ei? De ce a fost nevoie sa se apeleze la rezerva Guvernului pentru plata banilor pentru fermieri?

Dar mai ales, ce sanse au fermierii sa isi continue activitatea daca nu primesc subventiile?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 13.00.

Cine poate participa la emisiune?

Daca aveti intrebari sau opinii pro sau contra temei dezbatute, puteti transmite in direct mesajele dumneavoastra invitatului si acesta va va raspunde pe loc.

La emisiune poate participa orice user al Ziare.com, insa daca vreti sa comentati, trebuie sa fiti logat.

Aflati cum puteti avea si dumneavoastra propria emisiune pe Ziare.com... mai mult


Joi, 29 Octombrie 2009, ora 11:30

4 comentarii
Guvernul da subventii de 15 de lei pentru ovine si 200 de lei pentru bovine

Guvernul da subventii de 15 de lei pentru ovine si 200 de lei pentru bovine

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri valoarea subventiei in sectorul zootehnic pentru ovine si caprine in cuantum de 44 de lei pe cap de animal, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Executivul a aprobat, de asemenea, acordarea primei transe in valoare de 15 lei pe cap de ovina sau caprina, incepand cu data de 2 noiembrie 2009, conform unui comunicat remis Ziare.com.

"Reamintesc faptul ca, saptamana trecuta, s-a aprobat valoarea subventiei in sectorul zootehnic pentru bovine, in cuantum de 571 de lei pe cap de animal, si s-a adoptat acordarea primei transe, in valoare de 200 de lei pe cap de bovina, care se va plati tot incepand cu 2 noiembrie 2009", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Ioana Muntean a adaugat ca pentru plata subventiei pentru ovine s-au acordat 75 de milioane de lei din Fondul de Rezerva al Guvernului si 25 de milioane de lei din bugetul Ministerului Agriculturii.

"Reamintesc faptul ca pentru plata subventiei pentru bovine, s-au acordat 160 de milioane din Fondul de Rezerva al Guvernului si 100 de milioane din bugetul Ministerului Agriculturii", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului. mai mult


Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 19:28

1 comentariu
Subventii de peste 89 milioane lei, pentru producatorii agricoli

Subventii de peste 89 milioane lei, pentru producatorii agricoli

Ministerul Finantelor Publice a alocat, vineri, 23 ianuarie, pentru efectuarea platilor reprezentand sprijinul financiar acordat producatorilor agricoli din sectorul zootehnic pentru productia de carne, oua, miere, suma de 89.789.681 lei.

Astfel, pentru imbunatatirea calitatii productiilor de carne, Ministerul Agriculturii va acorda fermierilor suma de 120 lei/carcasa de porcine clasa E si 100 lei/carcasa de porcine clasa U, in valoare totala de 32.727. 450 lei, informeaza NewsIn.

De asemenea, in vederea imbunatatirii calitatii si a parametrilor de productie in cresterea efectivelor de pasari, se va acorda un sprijin financiar de 1,6 lei/cap pui broiler in valoare de 41.079.547 lei.

Totodata, pentru incurajarea productiei de oua de consum, va fi acordata fermierilor suma 0,05 lei/ou in valoare totala de11.334.246 lei.

In acelasi timp, pentru optimizarea calitatii productiei de miere de albine, Ministerul Agriculturii acorda fermierilor sprijinul financiar de 200 lei/ familia de albine, in cuantum de 3.048.920 lei.

Platile catre fermieri urmeaza a fi efectuate de catre Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura, incepand de luni, suma de 89.789.681 lei ingloband si restantele pentru a doua jumatate a lunii octombrie si pentru luna noiembrie a anului 2008.

Ministerul Agriculturii a mai acordat pentru platile nationale directe complementare pe 2008, la bovine, suma de 202.842.905 lei, la speciile ovine si caprine 105.056.850 lei , si plati... mai mult


Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 12:33

Fermierii suceveni primesc 136 de euro pe cap de bovina

Fermierii suceveni primesc 136 de euro pe cap de bovina

Fermierii suceveni au cerut subventii pentru un efectiv de 109.720 de bovine. Valoarea totala a subventiilor solicitate se ridica la 14,9 milioane de euro.

Detinatorii de bovine vor primi cate 136,11 euro pentru fiecare animal sau 408,3 euro pe exploatatie.

Pentru a deveni eligibili pentru astfel de subventii, agricultorii trebuiau sa detina cel putin o exploatatie cu trei bovine. Animalele trebuie sa fi implinit varsta de sase luni pana la data de 31 ianuarie 2008.

Gheorghe Curelciuc, directorului executiv al Agentiei pentru Plati si Subventii in Agricultura (APIA) Suceava, ii indeamna pe suceveni sa creasca animale si sa "depaseasca statutul de ferma de subzistenta, mai ales in zona de munte, in care predomina pasunile, finetele, dar si traditia". mai mult


Luni, 28 Iulie 2008, ora 15:37

Alte articole despre: subventii, exploatatie de bovine, cerere
Fermierii de bovine primesc subventii doar daca le-au vandut

Fermierii de bovine primesc subventii doar daca le-au vandut

Crescatorii de bovine primesc subventii doar pentru efectivul inregistrat la 31 ianuarie 2007, data de referinta negociata de Romania la Bruxelles, astfel incat poate beneficia de sprijin financiar un fermier care si-a vandut animale intre timp, dar nu si cel care a cumparat noi bovine.

Potrivit legii, prima pe exploatatie se acorda producatorilor agricoli o singura data pe an, in functie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul national al exploatatiilor la data de 31 ianuarie 2007, care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: exploatatia sa fie de minimum trei capete de bovine, varsta bovinelor sa fie de minimum sase luni, exploatatia sa fie inregistrata in Registrul national al exploatatiilor la data solicitarii primei si sa nu aiba datorii la bugetul de stat si la bugetul local.

Presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, Dorel Secara, sustine ca, la solicitarea crescatorilor de animale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a cerut Comisiei Europene modificarea datei de referinta, insa nu a primit un raspuns satisfacator.

"Ministerul Agriculturii a facut trei demersuri la Bruxelles pentru modificarea acestei date, dar raspunsul primit a fost ca trebuie deschis tot capitolul de negocieri pentru agricultura pentru a se realiza aceasta modificare", a spus Secara.

In afara de proprietarii care detineau bovine la data de 31 ianuarie 2007, mai pot beneficia de subventii si cei care au infiintat exploatatii anul... mai mult


Marti, 27 Mai 2008, ora 16:45

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae