subventii casa verde

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum ne afecteaza sistarea programului Casa Verde

Cum ne afecteaza sistarea programului Casa Verde

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat ca programul Casa Verde va fi sistat in acest an, astfel ca cererea de panouri solare va inregistra o scadere in urmatoarea perioada, in conditiile in care Romania se afla, in 2011, pe ultimul loc din Europa la suprafata de panouri solare/1.000 de persoane.

"Daca pana in acest moment, romanii ce doreau sa foloseasca tehnologii de ultima generatie puteau miza pe ajutorul statului, din acest moment acestia vor fi nevoiti sa suporte costurile integral", sustine Catalin Draguleanu, Directorul de Vanzari al Ariston Thermo Romania, principalul jucator al pietei locale de sisteme de incalzire domestice.

"Cum instalarea unui sistem de panouri solare nu este o prioritate pentru o gospodarie, mai ales in situatia economica actuala, credem ca numarul romanilor care vor opta pentru aceasta solutie va scadea", a adaugat acesta, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Programul Casa verde viza instalarea de sisteme solare, centrale pe peleti si pompe de caldura, pentru fiecare din aceste variante statul suportand o parte dintre costuri.

Programele Rabla si Casa Verde ar putea fi suspendate

Astfel, in cazul montarii unei centrale pe peleti sau a unui sistem cu panouri solare, valoarea subventionata a fost de pana la 6.000 de lei, in timp ce pentru pompele de caldura s-a ajuns pana la 8.000 de lei.

Daca pana in acest moment, romanii ce doreau sa foloseasca tehnologii de ultima generatie puteau miza pe ajutorul statului, de acum... mai mult


Joi, 26 Aprilie 2012, ora 22:42

1 comentariu
Statul iti da bani sa fii eco. Vezi cum sa beneficiezi de programul "Casa Verde"

Statul iti da bani sa fii eco. Vezi cum sa beneficiezi de programul "Casa Verde"

Facturile la apa, caldura, curent si gaze cresc de la un an la altul, pe masura ce sursele de energie sunt tot mai putine si mai vulnerabile. In aceste conditii, fiecare dintre noi ar trebui sa acorde mai multa importanta energiilor regenerabile, nu doar pentru a-si reduce dependenta, ci si costurile.

Folosirea surselor alternative de energie este incurajata de Guvern prin programul "Casa Verde", cei care cumpara panouri solare, pompe de caldura sau instalatii de producere a energiei termice pe baza de biomasa primind din partea statului subventii de pana la 8.000 de lei. Pentru editia din 2011 a programului, inscrierile vor incepe in luna aprilie.

Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, in functie de tipul instalatiei. Astfel, pentru panourile solare se ofera pana la 6.000 de lei, la fel ca si pentru orice instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice. Pentru instalarea pompelor de caldura, statul da pana la 8.000 de lei.

In cazul cumularii in cadrul aceluiasi proiect a doua tipuri de instalatii, cuantumul finantarii solicitate nu poate depasi valoarea cea mai mare acordata unui tip de proiect din cele doua cumulate.

Ce echipament poti sa cumperi cu 8.000 de lei

Banii oferiti de Guvern prin programul "Casa Verde" vor fi suficienti doar pentru... mai mult


Luni, 28 Februarie 2011, ora 12:30

5 comentarii
18.000 de romani au cerut bani prin programul Casa Verde

18.000 de romani au cerut bani prin programul Casa Verde

Aproape 18.000 de romani au depus dosarele pentru a primi bani prin programul "Casa Verde", iar primii 2.000 de beneficiari au primit deja banii solicitati.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a adaugat ca, pe langa demararea in acest an a programului privind construirea de piste pentru biciclisti, Guvernul va aproba si construirea a 290 de parcuri, dupa ce in 2011 au fost definitivate deja 310 astfel de locatii verzi, potrivit Capital.

Prima etapa din 2010 a Programului "Casa Verde" destinat persoanelor fizice a debutat la data de 1 iulie 2010, fiind alocate 110 milioane de euro din Fondul de Mediu.

Prin "Casa Verde" romanii pot sa primeasca sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, in functie de tipul instalatiei de incalzire. Astfel, se dau pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura, si pana la 6.000 de lei pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice. mai mult


Marti, 08 Februarie 2011, ora 20:29

1 comentariu
Mii de romani au cerut bani pentru energie regenerabila, prin Casa Verde

Mii de romani au cerut bani pentru energie regenerabila, prin Casa Verde

Peste 15.500 de romani au cerut finantare in cadrul programului Casa Verde, incepand cu 1 iulie. Valoarea totala a cererilor este de 91,7 milioane de lei si au fost date deja peste 7 milioane de lei pentru 1.188 beneficiari.

Cele mai multe dosare s-au depus in judetul Harghita - 1.114 dosare in valoare de 6.674.101,01 lei. Judetele Bihor si Capitala sunt urmatarele cu 936 dosare in valoare de 5.857.955,72 lei, respectiv 830 dosare, in valoare de 5.020.379 lei, potrivit Capital.

La polul opus, cu cele mai putine dosare depuse, se afla judetele Tulcea, cu 144 dosare, in valoare de 868.692 lei, Ilfov, cu 133 dosare, in valoare de 809.637,35 lei si Ialomita, cu 118 dosare, in valoare de 708.000.

Programul vizeaza instalarea sistemelor de incalzire care folosesc energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire. mai mult


Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 21:24

Timisenii se inghesuie la "Casa Verde"

Timisenii se inghesuie la "Casa Verde"

Agentia pentru Protectia Mediului Timis a inregistrat, in perioada 1 iulie - 17 august, peste 220 de dosare pentru subventie in cadrul programului "Casa Verde".

Timisenii au apelat la acest program din doua motive: in primul rand pentru faptul ca autoritatile nu vor mai subventiona pretul gigacaloriei si, in al doilea rand, de teama ca valoarea facturilor la intretinere s-ar putea dubla in iarna care urmeaza.

Dar si pentru faptul, sunt de parere ei, ca, in conditiile in care costul achizitionarii si al instalarii panourilor soalare este subventionat, energia solara a devenit una dintre cele mai bune alternative pentru sistemul de incalzire oferit de stat si chiar pentru centralele termice pe gaz sau lemne.

Fondurile alocate judetului Timis se ridica la 3.439.507 lei, iar suma disponibila in prezent este de 2.076.733 lei. Preluarea dosarelor se face pana la epuizarea acestor fonduri.

Din totalul cererilor depuse pana acum au fost aprobate un numar de 70 de dosare, restul urmand a fi onorate pe masura validarii de catre Administratia Fondului pentru Mediu Bucuresti. mai mult


Miercuri, 18 August 2010, ora 12:01

1 comentariu
Laszlo Borbely: De la 1 iulie incepe programul Casa Verde

Laszlo Borbely: De la 1 iulie incepe programul Casa Verde

Programul Casa Verde incepe cel tarziu din data de 1 iulie si va merge pe principiul primul venit, primul servit, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

"Casa Verde inseamna ca orice cetatean va putea sa acceada la acest program fara niciun fel de discriminare sau conditii suplimentare, incepand cel tarziu de la 1 iulie.

Inscrierea se face prin agentiile judetene pentru protectia mediului, deci nu trebuie sa vina la Bucuresti, si vor trebui sa prezinte o copie dupa Cartea de Identitate, dupa proprietate si o copie sa demonstreze ca nu este dator la stat", a declarat Borbely.

"Se trimite dosarul la Bucuresti, se verifica daca corespunde si un numar de cont. Isi angajeaza o firma, ce firma vrea", a adaugat ministrul.

Borbely a precizat ca cei de dinaintea sa din minister au venit cu un portofoliu de firme, dar ca va ramane la latitudinea fiecarui solicitant sa decida cu ce firma va lucra.

Ministrul a spus ca se acorda 3.000 lei subventie pentru centrala pe rumegus, 6.000 de lei pentru panouri solare si 8.000 de lei pentru pompe geotermale. mai mult


Vineri, 04 Iunie 2010, ora 12:57

3 comentarii
Programul Casa Verde se relanseaza - vezi cat da statul

Programul Casa Verde se relanseaza - vezi cat da statul

Programul Casa Verde demareaza la sfarsitul lunii iunie, insa de aceasta data nu vor fi incluse si turbinele eoliene. Statul va deconta sume fixe deja stabilite.

Pentru o casa in care vor locui 3 - 4 persoane este nevoie, conform Antena 3, de o investitie de aproximativ 4.000 de euro, pentru reducerea substantiala a facturilor.

Spre exemplu, la o casa de 100 mp, sunt necesare cel mult patru panouri solare, care ar costa aproximativ 12.000 de lei si care ar face ca facturile sa scada la jumatate. Numai pentru apa calda, o familie ar economisi o suta de lei, in fiecare luna.

Noua forma a programului Casa Verde nu mai subventioneaza 70% din lucrare, ci a stabilit sume fixe pentru sistemele montate. Ministerul va acorda 3.000 de lei pentru centrale care functioneaza cu peleti, pentru panouri solare - maximum 6.000 de lei si pentru pompe de caldura - 8.000 de lei. mai mult


Marti, 01 Iunie 2010, ora 23:15

1 comentariu
Programul Casa Verde a fost amanat pe termen nedeterminat

Programul Casa Verde a fost amanat pe termen nedeterminat

Programul Casa Verde a fost amanat din nou, pe termen nedeterminat, atat pentru ca bugetul fondului de mediu nu a fost aprobat, cat si din cauza ca Ministerul Mediului a identificat patru probleme ale programului.

"Prima tine de o incapacitate la nivelul Administratiei Fondului de Mediu de a indeplini prima sarcina, si anume validarea instalatorilor. A doua se refera la niste nereguli din ghidul solicitantului, legate de neclarificarea principiului 'primul venit, primul servit", a spus Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

"De asemenea, cred ca multi solicitanti vor cere acesti bani pentru case de vacanta si nu mi se pare oportuna cheltuirea atator bani pentru aceste locuinte, pe care oamenii le folosesc de cel mult cateva ori pe an", a adaugat Nemirschi.

In plus, el este nemultumit de faptul ca ghidul nu precizeaza cati dintre producatorii echipamentelor de energie eoliana, de panouri solare sau pompe geotermale trebuie sa provina din Romania sau din Uniunea Europeana, deoarece nu vrea ca "produse din Asia, care au preturi mici si o calitate necorespunzatoare, sa fie cele mai vandute prin acest program".

Ministrul Mediului a adaugat ca va prezenta aceste probleme in sedinta de guvern de vineri. Executivul va alege intre revizuirea ghidului solicitantului, reducerea partiala a finantarii pentru acest program, continuarea lui in forma propusa de fostul ministru al Mediului - Attila Korodi - si anularea intregului program de inlocuire sau completare a sistemului... mai mult


Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 17:21

2 comentarii
De luni, firmele se pot inscrie in programul Casa Verde

De luni, firmele se pot inscrie in programul Casa Verde

Firmele romanesti care se ocupa cu instalarea sistemelor de energie regenerabila se pot inscrie, de luni, in programul Casa Verde al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), care presupune subventionarea cu 90% a energiei verzi in locuintele romanilor.

De luni si pana pe 28 noiembrie, companiile care indeplinesc cerintele cuprinse in ghidul de finantare elaborat de Administratia Fondului de Mediu (AFM) pot depune cerere de inscriere in vederea validarii, informeaza Green Report.

Firmele trebuie sa aiba o activitate pe piata romaneasca de cel putin 6 luni, sa aiba ca obiect de activitate "lucrari de instalatii electrice si tehnico-sanitare si alte lucrari de instalatii pentru constructii" sau sa asigure garantie si lucrari de service.

O alta conditie a validarii este ca instalatorul sa nu sponsorizeze activitati cu efect negativ asupra mediului.

Instalatorii corespunzatori vor fi validati in termen de 15 zile de la inscriere. Lista finala cu firmele care participa la programul Casa Verde va fi publicata pe 20 decembrie.

Fondurile totale alocate pentru acest program se ridica la 520 milioane lei, numai pentru persoanele fizice fiind alocate 400 de milioane lei. Programul incepe pe 5 ianuarie 2009 si va dura pana pe 5 decembrie. mai mult


Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 11:10

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba