subventii crestere animale

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministrul Agriculturii, despre supermarketuri inchise, noile CAP-uri si cum va impune statul ieftinirea mancarii Interviu video

Ministrul Agriculturii, despre supermarketuri inchise, noile CAP-uri si cum va impune statul ieftinirea mancarii Interviu video

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, aduce lamuriri cu privire la evolutia preturilor la raft dupa scaderea TVA, de la 1 iunie, precum si la strategia marilor magazine in aceasta privinta.

Daniel Constantin sustine, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca exista o opinie unanima cu privire la afisarea a doua preturi la raft dupa 1 iunie - cel anterior si cel dupa reducerea TVA.

De asemenea, ministrul Agriculturii ne-a vorbit despre subventiile acordate producatorilor romani, initiativa legislativa privind inchiderea supermarketurilor duminica si despre crearea de noi Cooperative Agricole de Productie (CAP).

Referitor la reducerea TVA la alimente, ati declarat ca veti discuta cu retailerii despre "inghetarea" preturilor. Ce s-a intamplat pana acum, ce au decis magazinele - le vor "ingheta" sau vor afisa ambele preturi?

Am spus ca voi discuta cu retailerii si, din discutiile pe care le-am avut, a rezultat acest proces de "inghetare" a preturilor. Vreau sa fiu foarte clar: sigur ca statul, pe zona aceasta, nu poate sa simplifice foarte mult, e o economie de piata libera, o economie de piata functionala, pentru care am muncit foarte multi politicieni si economisti de-a lungul vremurilor.

Si am ajuns in aceasta situatie foarte buna pentru Romania, in care economia este libera, iar pretul este dat de cerere si de oferta. Insa Guvernul vine, in anul 2015, cu o masura extrem de importanta pentru economie si va avea efecte benefice, daca se intampla un lucru pe... mai mult


Joi, 14 Mai 2015, ora 07:12

10 comentarii
Guvernul subventioneaza berbecutii de reproductie - cate unul la 30 de mioare

Guvernul subventioneaza berbecutii de reproductie - cate unul la 30 de mioare

Statul va subventia 50% din pretul pe care crescatorii de ovine il platesc pentru berbecutii de reproductie, ajutorul financiar avand ca scop dezvoltarea perfomantelor animalelor pe linie genetica, a declarat duminica ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent in localitatea Costesti, la expozitia anuala dedicata rasei de ovine turcana.

"Vom acorda un ajutor, asa cum am anuntat deja, care consta in subventionarea cu 50% din pretul pe care il platesc (crescatorii - n.r.) pentru berbecutii de reproductie. La fiecare 30 de mioare pot sa cumpere un berbecut cu pretul subventionat 50% si cred ca in felul acesta, intr-un an sau doi, vom vedea efecte pozitive din punct de vedere al geneticii", a afirmat ministrul Agriculturii.

Dam pe-afara: Am ajuns sa exportam din agricultura mai mult decat importam

Potrivit lui Constantin, este posibil ca in cursul saptamanii viitoare sa fie aprobata o hotarare de guvern in sensul acordarii subventiei pentru ameliorarea genetica a animalelor, scopul final fiind cresterea productiilor de lapte si carne.

Ministrul Agriculturii a mai spus ca viitorul Program national de dezvoltare rurala, in valoare de 8 miliarde de euro, va pune accent pe imbunatatirea genetica, atat in sectorul zootehnic, cat si in cel vegetal, legumicultura si horticultura.

In ceea ce priveste boala "limbii albastre", Constantin a mentionat ca trebuie gasite solutii astfel incat, daca exporturile de animale vii vor fi restrictionate, sa se poata trece la... mai mult


Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 22:22

3 comentarii
Carnea de miel se scumpeste. Cat vom plati anul acesta pentru friptura de Paste

Carnea de miel se scumpeste. Cat vom plati anul acesta pentru friptura de Paste

Anul acesta, romanii vor fi nevoiti sa plateasca mai mult pentru kilogramul de carne de miel.

Pretul unui kilogram va fi cu circa 10% mai scump fata de anul trecut, astfel ca va creste de la 23 la 25 de lei, potrivit Digi 24.

Fermierii motiveaza scumpirea prin faptul ca subventiile au scazut, iar impozitele au crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Datorita impozitului impus de catre Guvernul Romaniei si Ministerul Agriculturii la oaie, subventii scazute si forta de munca care necesita mai multi bani", s-a plans Silviu Catean, crescator de animale.

Cat va costa masa de Paste

Potrivit estimarilor facute de Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Alimentara, se discuta de o crestere de pret intre 10 si 20 de procente.

Aceasta este cauzata partial si cresterii numarului de cereri la export.

"Se exporta mult in tarile arabe si in Turcia si de foarte multe ori se face un circuit, adica pleaca carnea in viu de la noi, se taie in alta parte, se consuma acolo si de multe ori importam carne taiata", a spus Dragos Frumosu. mai mult


Luni, 17 Martie 2014, ora 12:07

5 comentarii
Stefan Niculae: Daca o tinem tot asa, in 3-4 ani intram in criza alimentara

Stefan Niculae: Daca o tinem tot asa, in 3-4 ani intram in criza alimentara

Presedintele Agrostar, Stefan Nicolae, sustine ca daca agricultura in Romania nu va fi incurajata, in cativa ani ne vom confrunta cu o adevarata criza alimentara.

"Goana dupa profituri uriase ale celor care sunt in piata va pune agricultura pe butuci. Daca nu se stabilizeaza pretul si nu se gasesc solutii pentru lucrarile agricole vom avea mari probleme. (...)In 3-4 ani, daca o tinem tot asa, vom deveni dependenti de importuri si vom asista la o criza alimentara determinata de cresterea preturilor", a declarat presedntele Agrostar, Stefan Niculae, intr-un interviu acordat Business24.

Acesta spune ca o problema o reprezinta si pretul la combustibil.

Avem o mare problema datorita pretului la combustibilul destinat agriculturii. Deja motorina destinata agriculturii a ajuns la 30% din costurile la hectar. In contextul in care Guvernul nu va gasi o solutie adecvata in ceea ce priveste scaderea pretului pentru sectorul agricol, vom asista la diminuarea suprafetelor cultivate si la diminuarea efectivelor de animale.

Citeste mai multe despre Agricultura, in pericol. Romania, in criza alimentara peste 4 ani?- interviu Stefan Niculae pe Business24.ro. mai mult


Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 16:10

Ai o drujba sau un scuter? Adio, ajutor de incalzire! - vezi toate conditiile

Ai o drujba sau un scuter? Adio, ajutor de incalzire! - vezi toate conditiile

Aveti mai mult de trei vaci, depozite bancare de peste 3.000 de lei sau un scuter mai nou de 10 ani? In acest caz, nu veti beneficia de ajutorul de stat pentru incalzirea locuintei, oferit de stat.

Asa reiese din normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, aprobate, miercuri, de Guvern.

Prin OUG 70/2011, s-a stabilit acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei doar pentru familiile al caror venit pe membru este de pana la 786 de lei pe luna si pentru persoanele singure ale caror venituri sunt mai mici de 1.082 de lei.

O alta modificare, introdusa de Guvern din aceasta iarna, vizeaza cresterea procentului de dosare ca vor fi verificate, prin efectuarea de anchete sociale la domiciliu sau resedinta solicitantului, de la 3 la suta, cat era anterior, la 60 la suta din dosarele depuse.

Anchetele sociale se vor realiza de catre personalul de asistenta sociala din subordinea consiliului local sau, dupa caz, de persoanele cu atributii in domeniul asistentei sociale din aparatul de specialitate al primarului.

Prin normele metodologice, Guvernul a stabilit si proprietatile care va elimina, automat, din "cursa" pentru primirea ajutoarelor pentru incalzire.

Bunuri imobile

In aceasta categorie sunt incluse cladirile sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti (case de vacanta, piscine, saune si altele), precum si alte imobile... mai mult


Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 18:52

5 comentarii
Subventiile pentru fermieri vor depinde de raportarile la recensamantul agricol

Subventiile pentru fermieri vor depinde de raportarile la recensamantul agricol

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a declarat sambata, la Brasov, ca spera ca la recensamantul agricol, ce va demara la inceputul anului viitor, raportarile de la producatori vor fi reale, de acest lucru depinzand subventiile.

"Am speranta ca acest recensamant va fi intocmit cu date reale. Este foarte important sa obtinem aceste date reale pentru a putea apoi sa trecem la intocmirea politicilor agricole pentru viitorii ani. Ne preocupa viitoarea politica agricola comunitara, imaginata de comisarul Dacian Ciolos pentru anii 2014-2020, care este favorabila Romaniei, dar pentru a ne putea inscrie cu performante in acest domeniu avem nevoie de aceste raportari corecte la viitorul recensamant agricol.

Chiar daca rezultatele in unele sectoare vor fi dureroase pentru cei care lucreaza in aceste sectoare, si nu numai pantru ei, este preferabil sa avem date reale pe care sa putem construi serios pentru viitor", a spus ministrul in cadrul intalnirii cu fermierii brasoveni.

Valeriu Tabara a exemplificat situatia actuala din agricultura romaneasca prin raportarile existente in domeniul zootehnic, unde cifrele raportate de catre institutiile cu atributii in domeniu difera, uneori aceste diferente fiind extrem de mari. Astfel, in domeniul cresterii taurinelor, diferentele de raportari intre Directiile Agricole Judetene si APIA au ajuns la nivel national sa insumeze 300.000 de capete de animale, o situatie si mai grava existand in cazul raportarilor in... mai mult


Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 22:30

Protestul fermierilor: cerinte simple, solutii complicate

Protestul fermierilor: cerinte simple, solutii complicate

570 de lei pe cap de bovina si 44 de lei pe cap de ovina. Aceastea sunt singurele cerinte ale celor peste 1.000 de fermieri care au protestat miercuri in Capitala.

Astfel, subventiile acordate de stat pentru fermieri s-ar ridica la suma de putin peste un miliard de lei, avand in vedere ca exista 1,4 milioane de vaci si aproximativ sase milioane de oi, potrivit lui Costel Caras, Presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine.

Banii ar fi trebuit sa intre in buzunarele crescatorilor de animale la inceputul lunii octombrie, insa acest lucru nu s-a mai intamplat, fapt ce i-a determinat pe fermieri sa demonstreze violent in fata Ministerului Finantelor Publice, a Ministerului Agriculturii si in fata Palatului Cotroceni, amenintand chiar cu boicotarea alegerilor prezidentiale, de pe 22 noiembrie, daca problemele nu le sunt rezolvate.

Insa Radu Berceanu, ministrul interimar al Agriculturii, este de parere ca suma ceruta de fermieri este prea mare, pentru posibilitatile actuale. Potrivit spuselor sale, daca Guvernul ar acorda suma integrala a subventiilor pentru fermieri, deficitul bugetar ar depasi tinta agreata cu Fondul Monetar International, de 7,3 de procente din produsul intern brut.

In urma unei prime runde de negocieri, Berceanu a propus plata unei prime transe, de 260 de milioane de lei, restul banilor urmand a ajunge la fermieri, sub forma unor alte doua transe, de abia in lunile ianuarie - februarie a anului viitor.

De altfel, Radu Berceanu sustine... mai mult


Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 23:50

40 comentarii
Crescatorii de animale ameninta cu proteste la Bucuresti

Crescatorii de animale ameninta cu proteste la Bucuresti

Doua milioane de crescatori de animale din Romania sunt decisi sa vina la Bucuresti pentru proteste, daca nu le vor fi respectate drepturile, a afirmat, in conferinta de deschidere a IndAgra Farm 2009, de la Romexpo, unul dintre membrii Asociatiei Crescatorilor de Animale din Romania.

Potrivit datelor MAPDR, subventiile vor fi alocate pentru imbunatatirea calitatii productiei de carne de porcine si pentru imbunatatirea calitatii si a parametrilor de productie in cresterea efectivelor prin sustinerea productiei de carne de pasare.

Subventii sunt acordate si pentru efectuarea controlului oficial al performantelor la ovine, achizitii containere conservare material seminal, infiintarea si conducerea registrelor genealogice la ovine. mai mult


Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 21:46

In vremuri de criza, statul incurajeaza cresterea caprelor

In vremuri de criza, statul incurajeaza cresterea caprelor

Modalitatile de iesire a agriculturii autohtone din actuala criza se pare ca nu mai sunt o necunoscuta pentru guvernanti.

Statul, prin Ministerul Agriculturii, a decis sa sustina financiar pe toti crescatorii de capre si oi. Astfel, acestia vor primi o sustinere financiara de 43,91 lei/cap de animal.

Deja Ministerul Finantelor a alocat Ministerului Agriculturii pentru platile nationale directe complementare la speciile ovina si caprina, suma de 105 milioane lei, aceasta urmand a fi achitata de catre APIA beneficiarilor. Alocarea financiara totala pentru crescatorii de rumegatoare a ajuns la 137 milioane lei.

"Amintim ca luni au fost alocate si sumele pentru plata sprijinului la specia bovina, in valoare de 202 milioane lei, si pentru platile compensatorii acordate fermierilor din zonele cu handicap natural din zonele montane (in valoare de 149 milioane lei), astfel fiind onorate promisiunile facute de domnul ministru Ilie Sarbu la intalnirile cu reprezentantii crescatorilor de bovine si ovine", se arata intr-un comuncat al Ministerului Agriculturii.

Pe de alta parte, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat ca in conturile Agentiei a intrat de la Ministerul Agriculturii suma de aproximativ 307 milioane de lei, pentru efectuarea platilor nationale directe complementare din sectorul zootehnic.

Astfel, APIA a achitat deja platile catre crescatorii de bovine, suma totala platita sectorului ajungand la suma de 646,1 milioane lei.... mai mult


Duminica, 25 Ianuarie 2009, ora 19:57

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)