subventii ovine

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Subventiile pentru fermieri vor depinde de raportarile la recensamantul agricol

Subventiile pentru fermieri vor depinde de raportarile la recensamantul agricol

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a declarat sambata, la Brasov, ca spera ca la recensamantul agricol, ce va demara la inceputul anului viitor, raportarile de la producatori vor fi reale, de acest lucru depinzand subventiile.

"Am speranta ca acest recensamant va fi intocmit cu date reale. Este foarte important sa obtinem aceste date reale pentru a putea apoi sa trecem la intocmirea politicilor agricole pentru viitorii ani. Ne preocupa viitoarea politica agricola comunitara, imaginata de comisarul Dacian Ciolos pentru anii 2014-2020, care este favorabila Romaniei, dar pentru a ne putea inscrie cu performante in acest domeniu avem nevoie de aceste raportari corecte la viitorul recensamant agricol.

Chiar daca rezultatele in unele sectoare vor fi dureroase pentru cei care lucreaza in aceste sectoare, si nu numai pantru ei, este preferabil sa avem date reale pe care sa putem construi serios pentru viitor", a spus ministrul in cadrul intalnirii cu fermierii brasoveni.

Valeriu Tabara a exemplificat situatia actuala din agricultura romaneasca prin raportarile existente in domeniul zootehnic, unde cifrele raportate de catre institutiile cu atributii in domeniu difera, uneori aceste diferente fiind extrem de mari. Astfel, in domeniul cresterii taurinelor, diferentele de raportari intre Directiile Agricole Judetene si APIA au ajuns la nivel national sa insumeze 300.000 de capete de animale, o situatie si mai grava existand in cazul raportarilor in... mai mult


Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 22:30

Subventii de 350 milioane lei pentru bovine si ovine, in 2011

Subventii de 350 milioane lei pentru bovine si ovine, in 2011

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat luni, dupa intalnirea cu asociatiile crescatorilor de bovine, ca guvernul va acorda subventii de 350 milioane lei in sectoarele bovine si ovine doar pentru producatorii care sunt inregistrati.

"Evaziunea in agricultura pleaca de la produsele care se vand fara factura. Ne va fi foarte greu sa stapanim evaziunea fiscala in acest domeniu fara a lua masuri suplimentare.

Noi platim subventii pentru vaci, care nu se intorc inapoi in economie" a spus Vladescu.

Ministrul Finantelor a declarat ca, la intalnirea cu reprezentantii fermierilor, a propus subventionarea produselor de lapte, carne, ovine si bovine, insa plata va trebui facuta in functie de vanzarile facturate.

Vladescu a mai precizat ca subventionarea pentru suprafetele agicole ar trebui facuta in functie de terenurile cultivate. mai mult


Luni, 05 Iulie 2010, ora 19:08

Fermierii vor primi subventiile restante in februarie

Fermierii vor primi subventiile restante in februarie

Ministerul Agriculturii va plati subventiile restante catre fermieri din septembrie si octombrie 2009 in prima jumatate a lunii februarie, in timp ce restantele aferente lunii decembrie 2009 vor fi achitate pana la sfarsitul lunii februarie.

Astfel, ministerul va da 990 de milioane lei in prima parte a lunii februarie, iar a doua parte reprezentand de 370 milioane lei in a doua jumatate a lunii.

"MADR a platit in luna ianuarie a anului 2010, suma de 448.630.708 lei, reprezentand sprijinul financiar aferent lunii septembrie 2009, decontat din bugetul anului 2010. Sprijinul a vizat, printre altele, achizitionarea motorinei, sectorul zootehnic, cel vegetal, infrastructura de imbunatatiri funciare si altele.

De asemenea, in prima jumatate a lunii februarie, MADR va plati restantele aferente lunilor octombrie si noiembrie 2009, inclusiv subventiile acordate pe cap de animal la specia bovina, ovina si caprina, in limita sumei de 0,99 miliarde lei. Din aceasta suma 0,95 miliarde lei se vor acorda sectorului zootehnic, restul de 0,04 miliarde urmand a fi alocate sectorului vegetal", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii. mai mult


Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 14:08

1 comentariu
531.000 de fermieri au primit avansul subventiei agricole pe hectar

531.000 de fermieri au primit avansul subventiei agricole pe hectar

Aproximativ 531.000 de fermieri au primit avansul la subventia pe hectar, suma totala acordata fiind de 713 milioane de lei, respectiv 169 de milioane de euro, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, amintand ca avansul pentru subventia agricola este de 210 lei pe hectar.

Pentru accesarea diferentei de la 200 de lei la 571 de lei pe cap de bovina, respectiv de la 15 lei la 44 de lei pe cap de ovine si caprina, au fost emise de catre APIA un numar de aproximativ 24.000 de adeverinte, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com

Pe baza acestor adeverinte, producatorii agricoli pot accesa credite de la institutiile bancare cu care Ministerul Agriculturii a incheiat conventie - CEC, BRD, BCR Raiffeisen, Alpha Bank, Banc Post, a mai precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.

A.G. mai mult


Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 20:48

4 comentarii
Boc: Fermierii vor primi 30% din subventii la sfarsitul saptamanii

Boc: Fermierii vor primi 30% din subventii la sfarsitul saptamanii

Fermierii vor primi, pana la finele acestei saptamani, 30% din ajutoarele financiare pentru ovine/caprine si bovine, procent ce reprezinta contributia ce trebuie asigurata de Guvern, a declarat, joi, la ceremonia de aniversare a 30 de ani de la infiintarea metroului, premierul Emil Boc.

Emil Boc a avut joi o intrevedere cu conducerea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), in cadrul careia a discutat despre unele intarzieri in acordarea subventiilor pentru agricultura.

"M-am asigurat ca platile vor fi facute pana la sfarsitul saptamanii, respectiv cei 30% care vin de la Guvern", a explicat Emil Boc.

De asemenea, primul ministru a mai spus ca va primi zilnic rapoarte din teren in legatura cu situatia acordarii subventiilor, asa cum a solicitat conducerii APIA. mai mult


Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 21:05

2 comentarii
Presedintele promite fermierilor 90% din subventia stabilita de Guvern

Presedintele promite fermierilor 90% din subventia stabilita de Guvern

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca incepand de luni crescatorii de animale pot lua de la CEC 90% din subventia deja stabilita de Guvern, cate 26 de lei pe cap de animal pentru ovine si 334 de lei pe cap de animal pentru bovine.

Seful statului a spus, miercuri, la Alexandria, ca in aceasta seara, la intalnirea cu fermierii care va avea loc la Palatul Cotroceni, va face publice acordurile cu bancile CEC, BCR, BRD si Raiffeisen, prin care crescatorii de animale vor primi completarea la subventiile pe care Guvernul le-a promis saptamana trecuta.

"Pentru ovine mai puteti lua cate 26 de lei pe cap de animal, iar pentru vaci 334 de lei," a spus presedintele Basescu.

Seful statului a precizat ca acesti bani reprezinta 90% din subventia pe care crescatorii de animale o mai aveau de luat, 10% din valoarea diferentei de subventie va fi retinuta de banca (ca dobanda n.r.), iar regularizarea se va face in luna februarie.

"Incepand de luni se vor putea lua banii de la CEC. BCR si BRD, care au semnat astazi, si Raiffeisen care va semna diseara nu stiu cand vor incepe. Banii sunt garantati de stat," a mai spus Basescu.

Presedintele se va intalni miercuri cu reprezentantii fermierilor la ora 18.00 la Cotroceni.

CEC Bank, APIA si FGCR au semnat luni o conventie privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in baza careia banca va acorda... mai mult


Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 17:40

3 comentarii
Guvernul da subventii de 15 de lei pentru ovine si 200 de lei pentru bovine

Guvernul da subventii de 15 de lei pentru ovine si 200 de lei pentru bovine

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri valoarea subventiei in sectorul zootehnic pentru ovine si caprine in cuantum de 44 de lei pe cap de animal, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Executivul a aprobat, de asemenea, acordarea primei transe in valoare de 15 lei pe cap de ovina sau caprina, incepand cu data de 2 noiembrie 2009, conform unui comunicat remis Ziare.com.

"Reamintesc faptul ca, saptamana trecuta, s-a aprobat valoarea subventiei in sectorul zootehnic pentru bovine, in cuantum de 571 de lei pe cap de animal, si s-a adoptat acordarea primei transe, in valoare de 200 de lei pe cap de bovina, care se va plati tot incepand cu 2 noiembrie 2009", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Ioana Muntean a adaugat ca pentru plata subventiei pentru ovine s-au acordat 75 de milioane de lei din Fondul de Rezerva al Guvernului si 25 de milioane de lei din bugetul Ministerului Agriculturii.

"Reamintesc faptul ca pentru plata subventiei pentru bovine, s-au acordat 160 de milioane din Fondul de Rezerva al Guvernului si 100 de milioane din bugetul Ministerului Agriculturii", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului. mai mult


Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 19:28

1 comentariu
Subventiile vor intarzia din cauza inlocuirii directorilor deconcentratelor MAPDR

Subventiile vor intarzia din cauza inlocuirii directorilor deconcentratelor MAPDR

Inlocuirea directorilor numiti de PSD in institutiile deconcentrate ale Ministerului Agriculturii, si in special pe cei ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, va duce la intarzierea acordarii subventiilor din sector, a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

"Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) trebuie sa fie o structura care sa aiba continuitate, sa poata efectua controale, sa acorde subventii, nu sa aiba atatea derapaje in a efectua actiunile care sunt prioritare pentru fermierii romani.

Avem restante mari la tot ce inseamna ajutoarele din sector, in special pe segmentele de ovine si bovine, chiar si de anul trecut. Am intrat intr-un blocaj si in loc de schimbari ar trebui sa gasim masuri urgente pentru iesirea din aceasta situatie", a spus Stefan, pentru NewsIn.

Acesta a adaugat ca decizia anuntata marti de ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, de a inlocui toti directorii numiti de PSD in institutiile deconcentrate ale Ministerului Agriculturii cu reprezentanti ai PDL este o masura politica, pentru pregatirea intrarii in campania electorala.

"Este o masura ce face parte din jocurile politice, actuala guvernare incercand sa-si instituie oamenii in functii pentru a intra cu bine in campania electorala. Ei nu se gandesc la campania agricola de toamna, ci la campania electorala", a precizat presedintele Federatiei Agrostar.

Acesta a adaugat ca, alaturi de criza economica si de seceta de anul... mai mult


Marti, 06 Octombrie 2009, ora 21:06

5 comentarii
Subventii europene pentru 300 de oi imaginare

Subventii europene pentru 300 de oi imaginare

Controlul administrativ al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), finalizat marti, a scos la iveala numeroase probleme la fermele care au cerut subventii europene.

Din cele 233.599 cereri depuse pentru subventii, pentru un efectiv de 1.392.195 capete de bovine, au fost declarate eligibile 227.073 cereri pentru un efectiv de 1.348.724 capete, conform unui comunicat al APIA.

Pentru ovine si caprine, in plus fata de controlul administrativ, s-a efectuat un control la fata locului si un supracontrol pe un esantion de 1 % din exploatatiile controlate in teren.

In urma controlului la fata locului, din cele 5.975 de exploatatii cu un efectiv de 1.732.440 capete verificate, au fost gasite doar 84 % din animale. De asemenea, APIA a desfasurat un control suplimentar la fata locului, ca urmare a sesizarilor si reclamatiilor primite, fiind verificate 148 de exploatatii cu un efectiv de 62.056 capete.

Seful APIA Mures, Vasile Cornea, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca in judet exista foarte multi fermieri care nu stiu sa isi declare corect suprafata de teren sau numarul de animale.

Astfel, a existat un caz la o ferma din Tarnaveni unde un fermier a cerut subventie europeana, declarand ca are 334 de ovine, insa nu detinea nici macar o oaie. Acesta ar fi urmat sa primeasca, daca nu era depistat falsul, peste 100.000 de lei. mai mult


Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 20:55

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba