suplimentare program rabla

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Programul Rabla continua in 2015 - orasele cu cele mai multe masini casate in 2014

Programul Rabla continua in 2015 - orasele cu cele mai multe masini casate in 2014

Cele mai multe tichete Rabla pentru masini casate au fost eliberate, in 2014, in Capitala, Prahova si Arges si in premiera au fost suplimentate tichetele pentru persoane juridice, programul fiind "foarte popular", astfel ca va continua in 2015, a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

"Acest program este unul foarte popular, cu rezultate foarte bune anul trecut. Cu siguranta, va continua, insa forma sa exacta in 2015 o vom cunoaste abia dupa aprobarea bugetului AFM, lucru care speram ca se va intampla foarte curand", a declarat ministrul Gratiela Gavrilescu.

Potrivit informatiilor transmise de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), care gestioneaza programul Rabla, anul trecut au fost decontate 17.030 de tichete pentru persoane fizice si 3.361 pentru persoane juridice.

Programul Rabla: Cate tichete au fost acordate firmelor

Pentru prima data, numarul tichetelor alocate persoanelor juridice (3.000) a fost suplimentat, precizeaza reprezentantii AFM.

Tot in premiera, anul trecut programul Rabla pentru persoane fizice a presupus eliberarea de tichete electronice de reducere direct la dealer-ul auto de la care beneficiarul dorea sa-si cumpere masina noua.

Tichetele n-au mai fost repartizate pe judete, ci au putut fi extrase de dealeri dintr-o baza nationala, in functie de inscrieri. Persoanele care aveau masini mai vechi de opt ani le-au putut duce la casat, la orice colector autorizat, pentru a obtine reducerea de 6.500 de lei pentru cumpararea... mai mult


Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 22:30

Ministrul Mediului: Programul Rabla ar putea fi reluat din 1 aprilie - care sunt schimbarile aduse

Ministrul Mediului: Programul Rabla ar putea fi reluat din 1 aprilie - care sunt schimbarile aduse

Programul Rabla ar putea fi reluat din 1 aprilie, a anuntat, vineri, ministrul Mediului, Korodi Attila, mentionand ca va fi un sistem diferit, care va exclude certificatele in forma de hartie si ca totul va fi lucrat in baze de date electronice, sigure.

"Dupa dezbaterea care a avut loc saptamana aceasta, programului Rabla ar putea sa i se dea drumul la 1 aprilie. Vad ca exista o cooperare cu patronatele din zona industriei auto, din zona REMAT-urilor, ca sa fie mecanismul bine inchegat.

Ceea ce pot sa va spun este ca va fi un sistem diferit, care va exclude certificatele in forma de hartie, de acum incolo totul se va lucra in baze de date electronice, sigure si care sa ajute ca realmente nu numai sa scoatem din trafic rable, dar sa reimprospatam si parcul auto", a spus ministrul Mediului, intr-o conferinta de presa sustinuta la Miercurea Ciuc.

Ultima zi in care iti poti cumpara o masina prin Programul "Rabla"

El s-a referit si la cateva "provocari" pe care ministerul le are in perioada urmatoare.

"Trebuie sa finalizam, printr-un proiect inceput cu Banca Mondiala, anul acesta, o analiza minutioasa a strategiei nationale pentru schimbarile climatice, care sa ne dea cifre exacte, calculabile pentru bugetul de stat, de investitii necesare in anii urmatori, pentru politici de adaptare si pentru politici de prevenire.

Va fi veriga cea mai importanta a ministerului din punctul de vedere al politicilor publice. Totodata, Ministerul Mediului este implicat in... mai mult


Vineri, 14 Martie 2014, ora 21:04

Ultima zi in care iti poti cumpara o masina prin Programul "Rabla"

Ultima zi in care iti poti cumpara o masina prin Programul "Rabla"

Termenul pana la care se putea achizitiona un autovehicul prin Programul "Rabla", pe baza unui voucher, expira vineri.

Astfel, toti cei care au detinut un tichet valoric in sesiunea din 2013 a Programului "Rabla" puteau sa depuna acest document la producatorul/dealerul auto acceptat in program, pana la data de 20 decembrie.

Totodata, nota de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator sau dealer validat este valabila pana la data de 23 decembrie 2013.

Potrivit datelor oficiale, in primele zece luni ale anului, au fost achizitionate peste 11.000 de autoturisme noi prin Programul "Rabla 2013", dintr-un total de 46.667 masini noi inmatriculate.

Vechimea medie a masinilor casate prin programul guvernamental de innoire a parcului auto este de 22,5 ani.

Administratia Fondului pentru Mediu /AFM/ a alocat, in acest an, in prima faza, 135 de milioane de lei pentru 20.000 de tichete "Rabla". Ulterior, din noiembrie, numarul voucherelor a fost suplimentat cu 3.000 de exemplare.

Programul Rabla are ca scop inlocuirea masinilor mai vechi de 10 ani, editia din acest an debutand cu intarziere, bugetul AFM fiind aprobat la sfarsitul lunii aprilie.

Pentru editia din acest an a programului s-a utilizat un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia a fost de 6.500 de lei. Cumularea eco-tichetului cu tichetul "Rabla" a fost posibila in cazul achizitionarii unui autovehicul electric.

Parcul auto... mai mult


Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 13:06

2 comentarii
Programul "Rabla" a fost suplimentat cu 3.000 de tichete

Programul "Rabla" a fost suplimentat cu 3.000 de tichete

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a suplimentat programul "Rabla" cu 3.000 de tichete pentru persoanele fizice.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul institutiei, distributia va incepe joi, acestea urmand a fi acordate in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, inscris in statisticile realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor.

De asemenea, repartizarea lor se face in mod egal intre punctele de lucru apartinand colectorilor validati din judetul respectiv.

Proprietarul unui autovehicul uzat care vrea sa obtina tichetul valoric de 6.500 de lei pentru casarea acestuia trebuie sa se inscrie la un colector validat si sa obtina certificatele de distrugere, de radiere si tichetul in maximum 10 zile.

Persoanele fizice care vor sa participe la Programul "Rabla 2013" pot accesa site-ul AFM, unde pot consulta lista colectorilor validati, precum si pe cea a producatorilor/dealerilor autorizati sa participe in 2013 la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national.

In 2013, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei.

De asemenea, pentru a stimula achizitia masinilor ecologice, se va acorda un eco-tichet in valoare de 500 de lei pentru autovehiculele noi cu norma de poluare Euro 6 sau care are emisii de CO2 mai mici de grame/kilometru. De asemenea, de acest bonus poti beneficia si la... mai mult


Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 11:34

4 comentarii
Programul "Rabla" s-ar putea suplimenta - mii de tichete in plus pentru acest an

Programul "Rabla" s-ar putea suplimenta - mii de tichete in plus pentru acest an

Programul "Rabla" ar putea fi suplimentat, in acest an, pentru a stimula si mai mult innoirea parcului auto.

Potrivit unor surse citate de Digi 24, Administratia Fondului de Mediu (AFM) intentioneaza sa dea inca 5.000 de tichete in plus, care ar putea fi disponibile in ultimele luni ale anului.

Autoritatile nu au luat inca o decizie finala, insa discutiile se afla intr-o faza avansata.

Sesiunea de inscriere a persoanelor juridice in Programul "Rabla" a fost prelungita pana la finalul lunii octombrie, termenul initial fiind sfarsitul lui septembrie.

Potrivit AFM, s-au inregistrat un numar de 1.170 de dosare depuse de catre persoanele juridice si institutiile publice.

In iunie, ministrul Rovana Plumb a anuntat ca s-au schimbat regulile pentru acest program.

"Daca la inceput anuntam ca sunt 17.000 de tichete pentru persoanele fizice si juridice si 3.000 de tichete pentru institutii, acum va pot spune ca am schimbat programul, in sensul ca vom acorda 17.000 de tichete numai pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice vor intra in grupa celor 3.000, alaturi de institutii", a explicat ministrul.

In 2013, programul a inceput cu o intarziere de trei luni si, pe de alta parte, cele 20.000 de tichete s-au epuizat rapid.

Anul trecut, numarul tichetelor a fost de 45.000, iar acum doi ani - 120.000. mai mult


Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 13:49

1 comentariu
Ministerul Mediului: Peste 37.000 de masini, casate prin programul Rabla

Ministerul Mediului: Peste 37.000 de masini, casate prin programul Rabla

Peste 37.000 de vehicule mai vechi de 10 ani au fost casate prin Programul Rabla, in perioada 3 aprilie - 29 august, a anuntat, joi, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).

In plus, au fost achizitionate 8.354 de masini, dintre care 3.998 de origine autohtona.

MMP precizeaza ca rezervarea si eliberarea tichetului valoric nu pot fi conditionate de achitarea unor sume de bani, dupa cum reiese din ghidul de finantare a Programului Rabla, aprobat prin Ordinul Nr. 981/2012.

"Preluarea in custodie a autovehiculului uzat, eliberarea certificatului de distrugere, precum si rezervarea si eliberarea tichetului valoric nu pot fi conditionate de achitarea unor sume de bani sau de efectuarea altor prestatii de catre proprietar", se mentioneaza in ghid.

Ministerul Mediului: Peste 31.000 de masini, casate prin programul Rabla

De asemenea, Ordinul de aprobare a ghidului de finantare are o anexa prin care este aprobat si modelul de protocol incheiat intre Administratia Fondului pentru Mediu si colectori. Conform acestui Protocol, colectorul se obliga "sa nu conditioneze preluarea in custodie, eliberarea certificatului de distrugere, precum si rezervarea si eliberarea tichetului valoric de achitarea unor sume de bani sau de efectuarea altor prestatii de catre proprietari".

In acest an, Administratia Fondului pentru Mediu a alocat pentru programul guvernamental, in doua etape, 171 de milioane de lei, suma care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de... mai mult


Joi, 30 August 2012, ora 12:32

Programul Rabla, suplimentat cu 30.000 tichete valorice (Video)

Programul Rabla, suplimentat cu 30.000 tichete valorice (Video)

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri o Hotarare prin care a suplimentat Programul Rabla cu 30.000 vouchere.

Valoarea unui tichet valoric este de 3.800 lei, iar fondurile necesare implementarii acestei masuri se ridica la circa 114 milioane de lei si vor fi alocate din bugetul Fondului de Mediu.

"Dorim ca acest program sa aiba continuitate, iar toti cei care mai au masini si se incadreaza in programul anuntat de Guvern sa le poata prezenta centrelor de casare, astfel incat sa beneficieze de voucherele necesare in vederea achizitionarii unei masini noi", a afirmat premierul Emil Boc la finalul sedintei de guvern.

Fondurile suplimentare alocate miercuri de Guvern vor fi asigurate prin diminuarea cheltuielilor cu deplasarile interne, consultanta si expertiza, reclama si publicitate.

Este a treia suplimentare din acest an a banilor alocati din Fondul de Mediu pentru Programul de stimulare a innoirii parcului auto national.

Premierul a mentionat ca Guvernul a alocat in acest an, pana in prezent, fonduri pentru Programul Rabla, echivalentul a 190.000 vouchere.

Programul Rabla 2010 a inceput in 18 februarie.

C.B.

mai mult


Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 19:15

Inca 50.000 de masini pot intra in programul Rabla

Inca 50.000 de masini pot intra in programul Rabla

Numarul de vouchere pentru programul Rabla va fi suplimentat cu 50.000 a anuntat miercuri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"Am discutat cu premierul si vom veni saptamana viitoare cu o hotarare de Guvern prin care vom suplimenta cu inca 50.000 numarul masinilor pentru casarea carora vom acorda vouchere. Pana atunci REMAT-urile din tara inca mai au cupoane si inca mai pot primi la casat masini de la persoane", a declarat Borbely, potrivit Mediafax.

Ministrul Mediului spera ca in 2010 sa se bata toare recordurile in ceea ce priveste numarul de masini vechi casate prin programul Rabla.

"Mesajul meu este simplu: avem bani. O sa avem bani si tichete tot anul, asa ca oamenii nu trebuie sa se inghesuie", a declat Laszlo Borbely.

Guvernul suplimenteaza cu peste 40 de mii voucherele pentru Rabla

Toate cele 50.000 de tichete valorice din programul Rabla 2010 disponibile pentru persoanele fizice au fost livrate la cele 240 de unitati REMAT din tara. Pana luni, romanii au casat circa 25.000 de vehicule, cu toate ca la doua saptamani de la introducerea programului Rabla au fost inregistrate doar 456 de dosare de achizitie de masini noi si cetatenii au casat 2.020 de vehicule mai vechi de zece ani pe zi.

S-au epuizat tichetele Rabla pentru persoane fizice

Marti s-au epuizat toate cele 50.000 de tichete pentru persoanele fizice din cadrul programului guvernamental "Rabla". mai mult


Miercuri, 10 Martie 2010, ora 16:13

SUA: Programul "Rabla", suplimentat cu 2 miliarde de dolari

SUA: Programul "Rabla", suplimentat cu 2 miliarde de dolari

Camera Reprezentantilor din cadrul Congresului amerian a aprobat vineri suplimentarea cu 2 miliarde de dolari a programului "Rabla" in SUA, ("Cash for clunkers"), suma alocata initial, de 1 miliard de dolari, a fost epuizata in doar o saptamana de la lansarea acestuia.

Chiar daca propunerea urmeaza sa intre saptamana viitoare si in dezbaterea Senatului, se crede ca ea va trece, mai ales ca se bucura si de sustinerea presedintelui american Barack Obama care a declarat ca programul trebuie sustinut tinand cont ca s-a bucurat "de un succes mult peste asteptari", informeaza AP.

In prezent, pentru fiecare masina veche adusa in vederea achizitionarii uneia noi, mai putin consumatoare de combustibil, americanii primesc o suma cuprinsa intre 3.500 si 4.500 de dolari.

C.B. mai mult


Sambata, 01 August 2009, ora 18:44

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba