supraveghere video intersectii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Autocar cu turisti rasturnat in Turcia: doi morti (Video)

Autocar cu turisti rasturnat in Turcia: doi morti (Video)

Doi oameni au murit intr-un grav accident de autocar produs intr-o intersectie din statiunea Alanya din Turcia.

Autocarul era plin cu turisti, iar soferul care il conducea a intrat cu viteza intr-o intersectie si a pierdut controlul volanului, rasturnandu-se, transmite agentia AP, citata de WCF Courier.

Dramatica scena a fost surprinsa de camerele de supraveghere din localitate si au fost date publicitatii sambata.

mai mult


Duminica, 30 Iunie 2013, ora 14:36

Steaua-Chelsea: Meciul va fi supravegheat de 90 de camerele video

Steaua-Chelsea: Meciul va fi supravegheat de 90 de camerele video

Primaria Sectorului 2 va monitoriza joi cu 90 de camere video, amplasate in principalele intersectii rutiere din zona, toate arterele pe care se vor deplasa spectatorii la Arena Nationala, pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a meciului de fotbal Steaua-Chelsea, a anuntat institutia.

Astfel, cu ajutorul sistemelor de monitorizare video vor fi supravegheate strazile de afluire si defluire a celor 55.000 de spectatori, se va urmari respectarea regulilor de circulatie de catre pietoni si de conducatorii auto, impuse special in perioada meciului, dirijarea traficului rutier si comportamentul suporterilor inainte si dupa terminarea partidei.

Totodata, la finalul disputei fotbalistice vor fi monitorizate cu mare atentie, atat de camerele video, cat si de patrulele auto si pedestre ale Politiei Locale a Primariei Sectorului 2, fluxurile de suporteri care vor pleca de la stadion, pentru a interveni de urgenta in cazul in care vor exista tulburari ale ordinii publice.

Potrivit sursei citate, Politia Locala a Primariei Sectorului 2 va fi in alerta incepand de miercuri cu toate efectivele sale si este pregatita sa faca fata misiunilor pe care le are, astfel incat bucurestenii si suporterii sa fie in orice moment in siguranta.

In acelasi timp, comercializarea bauturilor alcoolice in zona National Arena va fi interzisa joi, intre orele 14.00 si 24.00, pentru desfasurarea in siguranta a meciului de fotbal dintre echipele Steaua Bucuresti si Chelsea.

Masura a fost... mai mult


Marti, 05 Martie 2013, ora 16:55

Circulatia rutiera catre Arena Nationala va fi monitorizata video, la meciul cu Barcelona

Circulatia rutiera catre Arena Nationala va fi monitorizata video, la meciul cu Barcelona

Primaria Sectorului 2 va monitoriza, sambata, cu 90 de camere video amplasate in 31 de intersectii rutiere, toate arterele de circulatie pe care se vor deplasa spectatorii catre Arena Nationala, la meciul de fotbal Dinamo - FC Barcelona, au anuntat reprezentantii institutiei.

Astfel, pentru asigurarea unor conditii de maxima siguranta pentru cetatenii care locuiesc in imediata vecinatate a Arenei Nationale, dar si pentru buna desfasurare a evenimentului sportiv, cu ajutorul sistemelor de monitorizare video vor fi supravegheate strazile de afluire si defluire a celor 55.000 de spectatori, se va urmari respectarea regulilor de circulatie de catre pietoni si de conducatorii auto, impuse special in perioada meciului, dirijarea traficului rutier si comportamentul suporterilor inainte si dupa terminarea partidei.

La finalul meciului, vor fi monitorizate atat de camerele video, de patrulele Politiei Locale a Primariei Sectorului 2, fluxurile de suporteri care vor pleca de la stadion, pentru a interveni de urgenta in cazul in care vor exista tulburari ale ordinii publice. mai mult


Sambata, 11 August 2012, ora 16:30

Primarul Ontanu, premiat pentru cel mai bun proiect in domeniul sigurantei cetatenilor

Primarul Ontanu, premiat pentru cel mai bun proiect in domeniul sigurantei cetatenilor

Primarul sectorului 2 Neculai Ontanu a fost premiat pentru "Cel mai bun proiect in domeniul ordine publica din Romania", ca urmare a implementarii sistemului de supraveghere video si management informational pentru cresterea sigurantei sociale si prevenirea criminalitatii in arealul Baicului.

Distinctia i-a fost oferita primarului Ontanu de catre Revista Romana de Administratie Publica Locala in gala "Cele bune sa se-adune" care s-a desfasurat la Bucuresti, in perioada 3-5 mai.

In zona Baicului sunt monitorizate video si supravegheate sapte obiective zonale - intersectii si strazi, cinci obiective de interes public, printre care doua gradinite si o scoala, precum si strazile limitrofe Spitalului Fundeni. Infractionalitatea stradala a scazut in zona Baicului cu 42% fata de perioada dinaintea instalarii sistemului.

Primele sisteme de supraveghere video au fost instalate in sectorul 2 inca din anul 2009. Un numar de 90 de camere video au fost atunci amplasate in principalele interesectii si zone aglomerate ale sectorului, in scopul prevenirii si descurajarii fenomenului infractional. La momentul actual, in sectorul 2 functioneaza un numar de 185 de camere video, urmand ca pana la finalul anului 2012 sa fie instalate inca 54 de camere video in zona Plumbuita-Petricani-Steaua Rosie si alte 480 in toate cartierele din sector unde nu este inca implementat un sistem de supraveghere video. Dupa finalizarea proiectului,finantat din bani europeni, un total de 719 camere... mai mult


Vineri, 04 Mai 2012, ora 10:57

4 comentarii
Peste 700 de camere video vor fi instalate in intersectiile din Sectorul 2

Peste 700 de camere video vor fi instalate in intersectiile din Sectorul 2

Aproape 200 de camere video de supraveghere pentru prevenirea infractiunilor stradale sunt instalate in intersectiile din Sectorul 2 al Capitalei, iar pana in 2013 numarul acestora va ajunge la 700, Bucur Obor, Delfinului, Ziduri Mosi, Kaufland si Iancului fiind identificate ca zone vulnerabile.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, a declarat, vineri, ca in urma instalarii in principalele intersectii a camerelor video s-a constatat o scadere a infractionalitatii in aceasta zona administrativ-teritoriala a Capitalei.

Astfel, in principale intersectii din Sectorul 2 al Capitalei functioneaza in prezent 185 de camere video, urmand ca dupa finalizarea sistemului de monitorizare, in 2013, sa fie functionale peste 700.

Ontanu a precizat ca inca din 2009 au fost montate 90 de camere video, initial in 31 de intersectii principale din Sectorul 2, in prezent fiind functionale 185, ultimele 95 fiind instalate in cartierele Baicului si Creanga.

Potrivit primarului Ontanu, in 2012 vor mai fi montate 54 de camere video in zona Plumbuita-Petricani-Steaua Rosie si alte 480 "in restul zonelor din Sectorul 2 care nu sunt monitorizate inca".

Astfel, dupa finalizarea implementarii proiectului privind monitorizarea video vor functiona nonstop 719 camere video.

Vor fi vizate noduri importante de circulatie si zonele vulnerabile

Potrivit reprezentantilor autoritatii locale, camerele video au fost amplasate in urma analizelor comune facute de Politia Capitalei,... mai mult


Vineri, 23 Martie 2012, ora 19:36

Traficul din municipiul Cluj-Napoca, supravegheat de peste 200 de camere video

Traficul din municipiul Cluj-Napoca, supravegheat de peste 200 de camere video

Traficul rutier din Cluj-Napoca este supravegheat 24 de ore din 24 de peste 200 de camere video, acestea fiind amplasate de primarie in cele mai ''fierbinti'' puncte si intersectii ale orasului.

Ele permit urmarirea unei masini, dupa inregistrarea numarului de inmatriculare, in orice colt al municipiului.

"Camerele de supraveghere video a traficului rutier vor face ca municipiul sa devina un oras mai sigur. Implementarea acestui sistem de supraveghere, prin 220 de camere amplasate in 79 de intersectii, permite monitorizarea a tot ceea ce se intampla in oras, iar, cand sunt sesizate abateri de la lege, putem interveni rapid", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, primarul Sorin Apostu.

Pe langa ilegalitatile comise de soferi, mai sunt vizate si masinile de mare tonaj, care nu au voie sa intre in oras, dar si accidentele grave.

Sistemul de supraveghere video nu este cumparat de municipalitate, ci inchiriat, cu pretul de 170 de lei pe luna pentru o camera, iar firma are si obligatia intretinerii lor si a inlocuirii, in caz de defectare. mai mult


Joi, 02 Decembrie 2010, ora 20:44

2 comentarii
Comuna cu ulite supravegheate video, in Craiova

Comuna cu ulite supravegheate video, in Craiova

Comuna Podariu, din judetul Craiova, este dotata cu tehnologie de ultima ora: primarul a amplasat camere video in intersectii, iar intreaga comuna este asfaltata.

Comuna beneficiaza si de cimitir iluminat electric, televiziune locala si telefonie gratis. Toate ulitele au fost asfaltate, iar in comuna exista si sate de vacanta, relateaza Adevarul.

Primarul Constantin Gheorghita detine postul de 20 de ani, si spune ca a reusit sa isi mentina mandatul pentru ca a facut politica comunei, si nu politica partidului.

Acesta precizeaza ca prin camerele video s-a oferit un plus de siguranta cetatenilor si s-a eliminat paza obsteasca. mai mult


Joi, 20 Mai 2010, ora 20:52

6 comentarii
31 de intersectii din Sectorul 2, monitorizate video

31 de intersectii din Sectorul 2, monitorizate video

Pentru a impiedica incidentele tot mai dese din Sectorul 2, primarul Neculai Ontanu a autorizat montarea de camere de supraveghere video in 31 de intersectii.

Camerele vor fi functionale incepand cu data de 15 octombrie, iar imaginile surprinse vor fi monitorizate de Politia Comunitara a Sectorului 2, de Politia Sectorului 2 si de Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, 24 de ore din 24, informeaza Mediafax.

Intersectiile in care vor fi montate camerele de supraveghere sunt:

- Soseaua Pantelimon - Vergului

- Soseaua Morarilor - Vergului

- Bulevardul Basarabiei - Chisinau

- Soseaua Mihai Bravu - Basarabiei - Calea Calarasilor

- Soseaua Morarilor -Pantelimon - Fundeni

- Bulevardul Chisinau - soseaua Pantelimon

- Soseaua Pantelimon - Iancului

- Soseaua Mihai Bravu - Pache Protopopescu - Iancului

- Soseaua Pantelimon - Ferdinand

- Bulevardul Ferdinand - Ritmului

- Bulevardul Ferdinand - Pache Protopopescu

- Bulevardul Pache Protopopescu - strada Traian

- Bulevardul Pache Protopopescu - Calea Mosilor - Bulevardul Carol

- Piata Rosetti

- Bulevardul Gara Obor - Strada Baicului

- Soseaua Mihai Bravu - Bulevardul Ferdinand

- Bulevardul Ferdinand - Strada Traian

- Calea Mosilor - Bulevardul Dacia - Strada Traian

- Soseaua Stefan cel Mare - Soseaua Mihai Bravu - Soseaua Colentina

- Soseaua Stefan cel Mare - Strada Lizeanu

- Soseaua Stefan cel Mare -strada Barbu Vacarescu - strada Tunari

- Soseaua Colentina - pod... mai mult


Marti, 01 Septembrie 2009, ora 21:01

1 comentariu
Camere video in mai multe zone din Sectorul 1

Camere video in mai multe zone din Sectorul 1

Mai multe zone aglomerate din Sectorul 1 vor fi monitorizate video, pentru a preveni furturile, comertul ilegal si actele de vandalism, anunta Romania Libera, in editia electronica.

Primaria a amplasat camere video in zona Gara de Nord, pe str. Stefan Burileanu (Aviatiei), pe soseaua Chitilei nr. 221 si in Piata "16 Februarie".

Aparatele vor fi conectate la dispeceratul Politiei Comunitare Sector 1 si vor transmite imagini "live" din zonele supravegheate. Camerele permit o rotire completa si pot capta imagini pe o raza de 200 de metri. mai mult


Marti, 20 Mai 2008, ora 08:22

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba