tabara elevi gratuita

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scutire de impozit pentru parintii si profesorii elevilor olimpici

Scutire de impozit pentru parintii si profesorii elevilor olimpici

Exista un municipiu in Romania, unde de cinci ani parintii si profesorii elevilor olimpici judeteni si/sau nationali sunt scutiti de impozitul pe casa.

Ideea ii apartine primarului Costel Pistritu din Bailesti, judetul Dolj, si este aplicata din 2009. De atunci, numarul olimpicilor din oras s-a cvadruplat, transmite Digi24.

In 2009, cand a decis primarul Pistritu sa ia aceasta masura, existau cam 20 de olimpici in Bailesti. Acum, sunt peste 80.

"Ii sprijinim in sensul de a-i scuti de impozit atat pe cel care face acest efort, dascalul, cat si parintele care stim ce eforturi face sa isi sustina un copil in scoala", a spus Costel Pistritu, absolvent de master in Drept.

Impozitul mediu pentru o casa din Bailesti este de 100 de lei/an.

O alta facilitate oferita de municipalitate in Bailesti pentru elevii cu rezultate foarte bune la invatatura este posibilitatea de a merge gratuit in tabara pe litoral.

Postul de televiziune citat a intervievat o familie fericita si scutita de impozit, cu un olimpic acasa. "E o bucurie foarte mare pentru mine, pentru tata, pentru bunica, ajutorul din partea primariei este substantial, Mirela a fost a doua oara intr-o tabara sponsorizata de primarie, probabil ca eu nu as fi avut posibilitatea sa o trimit", a spus Caselia Mitrache, mama elevei Mirela Mitrache, din clasa a opta, olimpica nationala la fizica.

Si profesorii care pregatesc elevi olimpici si pot scapa de taxe sunt incantati de idee.

"Un copil care primeste... mai mult


Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 08:44

Elevii vor primi mere gratuite. Vezi de cand si cate milioane dam

Elevii vor primi mere gratuite. Vezi de cand si cate milioane dam

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a anuntat, miercuri, ca peste un milion sase sute de mii de elevi romani vor primi gratuit fructe, in anul scolar 2011-2012, iar cei mai multi bani vor veni de la Uniunea Europeana.

"In anul scolar 2011-2012, se vor da mere in limita a 0,315 lei pe elev, timp de 94 de zile, incepand cu 31 octombrie 2011. Numarul elevilor care vor beneficia de fructe in scoli va fi de 1.620.000.

Bugetul alocat e de 52.980.000, echivalentul a 12 milioane de euro, din care 8.43 de milioane de euro din fonduri comunitare si 4 milioane din cofinantare nationala", a spus Tabara la conferinta de presa de dupa sedinta de Guvern.

Ministrul a mai spus ca se vor organiza si "masuri adiacente" pentru elevi, precum organizarea de vizite in ferme, targuri, expozitii, concursuri tematice pe aceste teme, materiale didactice.

Tabara a mai adaugat si ca, desi e o piata libera, spera ca autoritatile locale care vor organiza licitatiile sa incurajeze participarea producatorilor de fructe din Romania. mai mult


Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 20:02

2 comentarii
Elevii de gimnaziu ar putea primi iarna mere gratis

Elevii de gimnaziu ar putea primi iarna mere gratis

Senatorii din Comisia de invatamant au dat marti un raport favorabil initiativei legislative privind incurajarea consumului de fructe in scoli, potrivit careia elevii claselor I-VIII vor primi un mar gratuit pentru o perioada de 100 de zile, intre lunile noiembrie si martie.

Raportul a fost adoptat in unanimitate. Potrivit initiativei, elevii claselor I-VIII vor primi un mar gratuit zilnic, pe o perioada de 100 de zile, intre lunile noiembrie si martie. Banii vor fi alocati acestui proiect din bugetele locale, termenul de demarare fiind luna noiembrie a acestui an. Proiectul precizeaza ca de acest serviciu vor beneficia doar elevii care sunt prezenti la cursuri.

Initiativa apartine mai multor parlamentari precum Antochi Gheorghe - deputat PSD, Banu Mihai - deputat PNL, Chirila Constantin - deputat PD-L, Dumitru Ion - deputat PSD, Fuia Stelian - deputat PD-L, Gheorghe Tinel - deputat PD-L, Ghiveciu Marian - deputat PSD, Giurgiu Mircia - deputat PD-L, Munteanu Ioan - deputat independent, Steriu Valeriu-Andrei - independent, Stroian Toader - deputat PD-L, Surdu-Soreanu Raul-Victor - deputat PSD, Tabara Valeriu - deputat PD-L, Tarata Culita - independent.Senatul este prima camera sesizata.

In prezent, elevii de gimnaziu primesc produse alimentare prin programul "Corn si lapte". De asemenea, exista si o prevedere ca acestia sa primeasca si miere, insa, cel putin anul trecut, dupa adoptarea bugetului de Parlament, acest aliment nu era distribuit, din cauza lipsei... mai mult


Marti, 23 Februarie 2010, ora 16:55

8 comentarii
Tabere pentru elevii merituosi, finantate de Primaria Generala

Tabere pentru elevii merituosi, finantate de Primaria Generala

Peste 3.000 de elevi de gimnaziu si liceu, cu rezultate scolare deosebite, vor pleca in "Tabara elevilor activi si merituosi", ei putandu-si petrece o parte din vacanta la Neptun, Eforie Sud si Paralia Katerini - Grecia.

Elevii de scoala generala si liceu din Bucuresti au fost selectati pe parcursul anului educational 2008-2009, ei urmand sa plece in tabara in 8 serii, conform AMOS News.

Tabara este organizata sub egida "Contractului pentru Educatie", program derulat si asumat de Primarul General Sorin Oprescu, impreuna cu presedintele Asociatiei Scoala Democratiei, Florin Diaconescu.

Plecarea acestora a fost posibila ca urmare a acordului de parteneriat vizand aplicarea "Contractului pentru Educatie", incheiat intre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, Primaria Municipiului Bucuresti si Asociatia Scoala Democratiei.

Tabara, in cadrul careia vor avea loc si workshop-uri si programe educationale adaptate varstei, este finantata de Primaria Municipiului Bucuresti si urmareste stimularea si recompensarea elevilor implicati si performanti. mai mult


Marti, 07 Iulie 2009, ora 18:09

1 comentariu
25.000 de locuri gratuite in tabere de vara

25.000 de locuri gratuite in tabere de vara

Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) va organiza, in aceasta vara, mai multe tabere pentru tineri, oferind in total 65.000 de locuri, dintre care 25.000 sunt gratuite, au anuntat, vineri, reprezentantii ministerului.

Locurile gratuite sunt oferite in tabere nationale pe diverse teme, tabere sociale, tabere pentru tinerii din diaspora, dar si pentru cei cu dizabilitati. Locuri platite, care costa intre 50 si 57 de lei pe zi, sunt in 29 de tabere tematice.

La taberele nationale, 12 la numar, inscrierea se face pe baza unui eseu sau a unui album foto, in functie de profilul taberei. MTS asigura cazarea si masa, iar taberele au diverse teme, speologie, fotografie, arta, ecologie, jurnalism, etnografie si folclor, cercetasi.

Taberele tematice au acelasi profil ca si cele nationale, insa doritorii isi platesc singuri cazarea si masa.

Pentru copiii din diaspora sunt disponibile 2.000 de locuri in tabere ce le sunt dedicate. Cele mai multe locuri, 680, au fost alocate pentru tineri din Republica Moldova.

Restul locurilor sunt repartizate, in majoritate, celor din Ucraina (320), Serbia (200), Bulgaria (160), Ungaria (120), Italia (80), Albania si Macedonia (cate 40).

Pentru copiii cu dificultati financiare sunt disponibile 8.000, iar celor cu dizabilitati li se ofera, tot in tabere platite de stat, 3.000 de locuri. mai mult


Vineri, 12 Iunie 2009, ora 23:58

1 comentariu
Alte articole despre: tabara vara, tabara gratuita, tabere elevi

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. O carte despre un hot de carti, cea mai furata carte in 2014 in Romania
  2. Cascadorie prea periculoasa pentru Cartea Recordurilor, organizata in Romania
  3. O mini-casa de doar 7 metri patrati, construita de cativa studenti la arhitectura (Galerie foto)
  4. O maicuta s-a plans de dureri de stomac pana... a nascut
  5. Extaz pentru adeptii teoriilor conspiratiei: "Dovada" de pe Marte
  6. Reclama controversata la Super Bowl: Polemica aprinsa din cauza continutului sexual (Video)
  7. Ce tip de telefon folosesc oamenii inteligenti - studiu
  8. Ciudata fascinatie a culorilor: De la pasarile flamingo la catedrala din Amiens
  9. Si-a dat in judecata chiriasul din cel mai ciudat motiv
  10. Experiment socant realizat de un bucatar: Ce contine cascavalul feliat? (Video)