tabara elevi gratuita

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Au inceput preselectiile internationale pentru "Tabara de Film"

Au inceput preselectiile internationale pentru "Tabara de Film"

"Tabara de Film" este un proiect artistic pentru copii si adolescenti, derulat in timpul vacantei scolare de vara, in perioada Pe durata taberei copiii si adolescentii selectionati vor participa in calitate de actori la realizarea unui film de lung metraj.

Aflat deja la cea de-a 5-a editie, "Tabara de Film" isi propune ca, printr-o caravana organizata in principalele orase ale Romaniei si din afara tarii, sa descopere si sa selecteze copii si tineri cu talente deosebite.

Preselectia presupune trei probe: proba de dictie (se va regasi in discutiile libere purtate cu juriul), proba de improvizatii pe teme date (trebuie sa dezvoltati o poveste pornind de la cateva cuvinte cheie date de juriu) si proba de talent (la alegere dans, muzica sau actorie). Proba de talent se poate extinde si in alte domenii cum sunt sporturi spectaculoase, acrobatii sau alte talente cu un mare impact vizual.

In "Tabara de film" exista doar limita de varsta, intre 9 si 18 ani, restul tine doar de talentul si dorinta de afirmare a concurentilor pentru a-si indeplini visul. In a 5-a editie - editie aniversara - preselectiile sunt extinse si in afara granitelor, fiind organizate caravane atat in Chisinau cat si in Italia, pentru al doilea an consecutiv.

Tabara se va desfasura in perioada iulie-august 2015, alaturi de copiii selectati aflandu-se atat o echipa de profesionisti din domeniul cinematografic si din zona artistic, cat si actori consacrati de prestigiu.

In cadrul taberelor din... mai mult


Miercuri, 25 Martie 2015, ora 22:36

Castiga o tabara gratuita de limba engleza in Marea Britanie - ultima luna de inscrieri

Castiga o tabara gratuita de limba engleza in Marea Britanie - ultima luna de inscrieri

Concursul Mirunette Language Competition, in cadrul caruia elevii intre 10-17 ani pot castiga doua tabere de limba engleza de doua saptamani in Anglia, se apropie de final.

Elevii pasionati de limba engleza se pot inscrie gratuit in competitie pana in data de 31 martie 2015, pe site-ul organizatorului.

Taberele internationale de limba engleza, oferite ca mari premii, se desfasoara in campusurile unor colegii si universitati prestigioase din Anglia. Marii castigatori vor fi doi elevi din categoriile de varsta 10-13 ani si 14-17 ani.

De asemenea, profesorii de limba engleza care sustin cei mai multi elevi in competitie pot castiga un curs de limba engleza in Anglia si pot merge gratuit, ca insotitori de grup, intr-o tabara internationala de doua saptamani in Anglia.

Probele sunt evaluate de o comisie de profesori de limba engleza si reprezentantii Mirunette International Education.

Primele doua etape ale concursului Mirunette Language Competition se desfasoara online, pentru ca elevii din intreaga tara sa participe si sa-si demonstreze cunostintele de limba engleza.

Finalistii concursului Mirunette Language Competition mai pot castiga numeroase premii: biciclete de la Biciclop, tablete Allview de la IT Galaxy, carti de fotografie, aparate foto si un curs "ghid de fotografie vizuala" de la F64, carti de la Editura Humanitas, carti in limba engleza de la Libraria Engleza Anthony Frost, abonamente la laser tag de la Stalingrad Laser Tag Arena, bilete la film... mai mult


Joi, 12 Martie 2015, ora 11:42

Vrei sa castigi o tabara de 2 saptamani in Anglia? Iata ce trebuie sa faci

Vrei sa castigi o tabara de 2 saptamani in Anglia? Iata ce trebuie sa faci

Mirunette International Education a dat startul concursului national de limba engleza Mirunette Language Competition, editia 2015.

Inscrierile in competitie au loc in perioada 1 februarie - 31 martie 2015. Marile premii oferite elevilor sunt 2 tabere de limba engleza de 2 saptamani in campusurile unor colegii si universitati prestigioase din Anglia.

Cine poate participa?

Toti elevii cu varste intre 10 si 17 ani, din intreaga tara. Finalistii sunt desemnati din 2 grupe de varsta: 10-13 ani si 14-17 ani, pentru evaluarea corecta a participantilor. Primele etape ale concursului se desfasoara online, pentru ca ne dorim ca toti elevii din Romania sa aiba sanse egale si sa ne demonstreze cunostintele de limba engleza.

Cum se desfasoara inscrierile?

Inscrierile se realizeaza prin completarea unui scurt formular de pe site-ul mirunette.ro.

Care sunt etapele concursului?

Proba preliminara: inscrierea corecta, a II-a etapa: un test de limba engleza + o proba de creativitate, a III-a etapa: un interviu in limba engleza cu o comisie formata din profesori de limba engleza si reprezentantii Mirunette International Education. Castigatorii taberelor in Anglia sunt desemnati in data de 31 mai 2015.

Ce alte premii mai pot castiga finalistii?

Organizatorii au pregatit numeroase premii precum: biciclete, tablete, carti de fotografie, aparate foto, un curs "ghid de fotografie vizuala", carti, abonamente la laser tag, bilete la film, cursuri de IT/Photoshop/Afaceri,... mai mult


Joi, 12 Februarie 2015, ora 16:26

Scutire de impozit pentru parintii si profesorii elevilor olimpici

Scutire de impozit pentru parintii si profesorii elevilor olimpici

Exista un municipiu in Romania, unde de cinci ani parintii si profesorii elevilor olimpici judeteni si/sau nationali sunt scutiti de impozitul pe casa.

Ideea ii apartine primarului Costel Pistritu din Bailesti, judetul Dolj, si este aplicata din 2009. De atunci, numarul olimpicilor din oras s-a cvadruplat, transmite Digi24.

In 2009, cand a decis primarul Pistritu sa ia aceasta masura, existau cam 20 de olimpici in Bailesti. Acum, sunt peste 80.

"Ii sprijinim in sensul de a-i scuti de impozit atat pe cel care face acest efort, dascalul, cat si parintele care stim ce eforturi face sa isi sustina un copil in scoala", a spus Costel Pistritu, absolvent de master in Drept.

Impozitul mediu pentru o casa din Bailesti este de 100 de lei/an.

O alta facilitate oferita de municipalitate in Bailesti pentru elevii cu rezultate foarte bune la invatatura este posibilitatea de a merge gratuit in tabara pe litoral.

Postul de televiziune citat a intervievat o familie fericita si scutita de impozit, cu un olimpic acasa. "E o bucurie foarte mare pentru mine, pentru tata, pentru bunica, ajutorul din partea primariei este substantial, Mirela a fost a doua oara intr-o tabara sponsorizata de primarie, probabil ca eu nu as fi avut posibilitatea sa o trimit", a spus Caselia Mitrache, mama elevei Mirela Mitrache, din clasa a opta, olimpica nationala la fizica.

Si profesorii care pregatesc elevi olimpici si pot scapa de taxe sunt incantati de idee.

"Un copil care primeste... mai mult


Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 08:44

Elevii vor primi mere gratuite. Vezi de cand si cate milioane dam

Elevii vor primi mere gratuite. Vezi de cand si cate milioane dam

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a anuntat, miercuri, ca peste un milion sase sute de mii de elevi romani vor primi gratuit fructe, in anul scolar 2011-2012, iar cei mai multi bani vor veni de la Uniunea Europeana.

"In anul scolar 2011-2012, se vor da mere in limita a 0,315 lei pe elev, timp de 94 de zile, incepand cu 31 octombrie 2011. Numarul elevilor care vor beneficia de fructe in scoli va fi de 1.620.000.

Bugetul alocat e de 52.980.000, echivalentul a 12 milioane de euro, din care 8.43 de milioane de euro din fonduri comunitare si 4 milioane din cofinantare nationala", a spus Tabara la conferinta de presa de dupa sedinta de Guvern.

Ministrul a mai spus ca se vor organiza si "masuri adiacente" pentru elevi, precum organizarea de vizite in ferme, targuri, expozitii, concursuri tematice pe aceste teme, materiale didactice.

Tabara a mai adaugat si ca, desi e o piata libera, spera ca autoritatile locale care vor organiza licitatiile sa incurajeze participarea producatorilor de fructe din Romania. mai mult


Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 20:02

2 comentarii
Elevii de gimnaziu ar putea primi iarna mere gratis

Elevii de gimnaziu ar putea primi iarna mere gratis

Senatorii din Comisia de invatamant au dat marti un raport favorabil initiativei legislative privind incurajarea consumului de fructe in scoli, potrivit careia elevii claselor I-VIII vor primi un mar gratuit pentru o perioada de 100 de zile, intre lunile noiembrie si martie.

Raportul a fost adoptat in unanimitate. Potrivit initiativei, elevii claselor I-VIII vor primi un mar gratuit zilnic, pe o perioada de 100 de zile, intre lunile noiembrie si martie. Banii vor fi alocati acestui proiect din bugetele locale, termenul de demarare fiind luna noiembrie a acestui an. Proiectul precizeaza ca de acest serviciu vor beneficia doar elevii care sunt prezenti la cursuri.

Initiativa apartine mai multor parlamentari precum Antochi Gheorghe - deputat PSD, Banu Mihai - deputat PNL, Chirila Constantin - deputat PD-L, Dumitru Ion - deputat PSD, Fuia Stelian - deputat PD-L, Gheorghe Tinel - deputat PD-L, Ghiveciu Marian - deputat PSD, Giurgiu Mircia - deputat PD-L, Munteanu Ioan - deputat independent, Steriu Valeriu-Andrei - independent, Stroian Toader - deputat PD-L, Surdu-Soreanu Raul-Victor - deputat PSD, Tabara Valeriu - deputat PD-L, Tarata Culita - independent.Senatul este prima camera sesizata.

In prezent, elevii de gimnaziu primesc produse alimentare prin programul "Corn si lapte". De asemenea, exista si o prevedere ca acestia sa primeasca si miere, insa, cel putin anul trecut, dupa adoptarea bugetului de Parlament, acest aliment nu era distribuit, din cauza lipsei... mai mult


Marti, 23 Februarie 2010, ora 16:55

8 comentarii
Tabere pentru elevii merituosi, finantate de Primaria Generala

Tabere pentru elevii merituosi, finantate de Primaria Generala

Peste 3.000 de elevi de gimnaziu si liceu, cu rezultate scolare deosebite, vor pleca in "Tabara elevilor activi si merituosi", ei putandu-si petrece o parte din vacanta la Neptun, Eforie Sud si Paralia Katerini - Grecia.

Elevii de scoala generala si liceu din Bucuresti au fost selectati pe parcursul anului educational 2008-2009, ei urmand sa plece in tabara in 8 serii, conform AMOS News.

Tabara este organizata sub egida "Contractului pentru Educatie", program derulat si asumat de Primarul General Sorin Oprescu, impreuna cu presedintele Asociatiei Scoala Democratiei, Florin Diaconescu.

Plecarea acestora a fost posibila ca urmare a acordului de parteneriat vizand aplicarea "Contractului pentru Educatie", incheiat intre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, Primaria Municipiului Bucuresti si Asociatia Scoala Democratiei.

Tabara, in cadrul careia vor avea loc si workshop-uri si programe educationale adaptate varstei, este finantata de Primaria Municipiului Bucuresti si urmareste stimularea si recompensarea elevilor implicati si performanti. mai mult


Marti, 07 Iulie 2009, ora 18:09

1 comentariu
25.000 de locuri gratuite in tabere de vara

25.000 de locuri gratuite in tabere de vara

Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) va organiza, in aceasta vara, mai multe tabere pentru tineri, oferind in total 65.000 de locuri, dintre care 25.000 sunt gratuite, au anuntat, vineri, reprezentantii ministerului.

Locurile gratuite sunt oferite in tabere nationale pe diverse teme, tabere sociale, tabere pentru tinerii din diaspora, dar si pentru cei cu dizabilitati. Locuri platite, care costa intre 50 si 57 de lei pe zi, sunt in 29 de tabere tematice.

La taberele nationale, 12 la numar, inscrierea se face pe baza unui eseu sau a unui album foto, in functie de profilul taberei. MTS asigura cazarea si masa, iar taberele au diverse teme, speologie, fotografie, arta, ecologie, jurnalism, etnografie si folclor, cercetasi.

Taberele tematice au acelasi profil ca si cele nationale, insa doritorii isi platesc singuri cazarea si masa.

Pentru copiii din diaspora sunt disponibile 2.000 de locuri in tabere ce le sunt dedicate. Cele mai multe locuri, 680, au fost alocate pentru tineri din Republica Moldova.

Restul locurilor sunt repartizate, in majoritate, celor din Ucraina (320), Serbia (200), Bulgaria (160), Ungaria (120), Italia (80), Albania si Macedonia (cate 40).

Pentru copiii cu dificultati financiare sunt disponibile 8.000, iar celor cu dizabilitati li se ofera, tot in tabere platite de stat, 3.000 de locuri. mai mult


Vineri, 12 Iunie 2009, ora 23:58

1 comentariu
Alte articole despre: tabara vara, tabara gratuita, tabere elevi

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba