targ universitati bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Surprize pentru bucuresteni, la Targul de Craciun de la Universitate (Galerie foto si Video)

Surprize pentru bucuresteni, la Targul de Craciun de la Universitate (Galerie foto si Video)

Sorin Oprescu va da startul sarbatorilor de iarna in Bucuresti, vineri, 6 decembrie, la ora 18.00, pe esplanada cu statui de la Piata Universitatii, cand vor fi aprinse cele aproape trei milioane de beculete care vor impodobi Capitala.

Odata cu aprinderea luminitelor de Craciun, isi deschide portile si targul Bucharest Christmas Market, organizat, pentru al doilea an consecutiv, de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creArT - Centrul de Creatie, Arta si Traditie. "Targul de Craciun va fi deschis publicului zilnic in perioada 6 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, de la ora 11:00 pana la ora 22:00 in timpul saptamanii si de la ora 10:00 pana la ora 22:00 in weekend", a precizat, pentru Ziare.com, Teodora Pitis, consultant Relatii Publice la CreArT.

Vizitatorii vor fi intampinati cu vin fiert, decoratiuni si ornamente de iarna, expozitii de obiecte traditionale si produse de manufactura, icoane pe sticla si lemn, tesaturi, decoratiuni din lemn si ceramica, precum si produse specifice bucatariei traditionale romanesti.

"Anul acesta am decis sa prelungim perioada de desfasurare a targului pana pe 5 ianuarie 2014. De asemenea, am inclus in programul evenimentului proiectul 'Craciun cu ingeri' al studioului de fotografie Foto Union, proiect ce se inscrie in tematica Bucharest Christmas Market si ofera vizitatorilor fotografii sub forma unor carti postale tiparite pentru a le trimite celor dragi in tara. Proiectul este deschis in perioada 13-21 decembrie", a mai spus... mai mult


Joi, 05 Decembrie 2013, ora 08:00

5 comentarii
Targul RIUF: Criterii de admitere la cele mai bune facultati din lume

Targul RIUF: Criterii de admitere la cele mai bune facultati din lume

7 universitati din top 50 mondial vin in acest week-end la RIUF, the Romanian International University Fair, cel mai mare targ international de universitati. La Bucuresti pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, tinerii romani pot discuta cu reprezentantii institutiilor din strainatate despre ce inseamna sa fii student la o facultate renumita.

In plus, alte 70 de universitati de pe 4 continente (Europa, SUA, Asia si Australia) vor oferi informatii despre taxele de scolarizare, posibilitati de finantare, programele disponibile si procesul de aplicare. Cu o oferta de mii de programe, destinatii cu taxe de scolarizare 0 sau burse de pana la 100% din taxa de scolarizare, vizitatorii isi vor gasi o oferta care sa li se potriveasca.

Universitati de top prezente la Bucuresti

RIUF este singurul eveniment la care vor veni reprezentanti ai universitatilor de top din lume, fiind o ocazie unica de a afla cum se desfasoara procesul de aplicare si care sunt cele mai importante criterii de admitere. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanti de la Harvard, Stanford, Cambridge, King's College London, Hong Kong University of Science and Technology, University College London si Imperial College London vor avea sesiuni de prezentare despre ce inseamna sa fii student la o universitate de top din lume.

In plus, participantii la targ vor avea acces la zeci de standuri ale universitatilor din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Austria si alte 10 tari, la standuri ale... mai mult


Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 15:06

Cel mai mare targ international de universitati are loc in weekend

Cel mai mare targ international de universitati are loc in weekend

Peste 100 de universitati internationale din Europa si SUA ii asteapta pe elevii si studentii romani pe 16-17 martie la Sala Palatului din Bucuresti pentru a le vorbi despre cum pot urma un program de studiu in strainatate.

Pe parcursul celor 2 zile, cei 6.000 de vizitatori asteptati vor primi informatii despre taxele de scolarizare, posibilitati de finantare, ce programe sunt disponibile in domeniile de interes pentru ei si care este procesul de aplicare. Nu in ultimul rand, la RIUF vizitatorii vor avea acces la consiliere gratuita pentru a aplica la studii in strainatate din partea consultantilor Edmundo, pe care ii pot intalni la eveniment.

Universitati de top prezente la Bucuresti

RIUF este singurul loc in care tinerii pot discuta cu studenti si absolventi romani de la universitatile de top din lume. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanti de la MIT (universitate plasata pe locul 1 in topul mondial QS), Harvard (care vor sustine o prezentare), Princeton, University of Paris-Sorbonne, London School of Economics si University College London vor povesti vizitatorilor RIUF ce inseamna sa fii student la o universitate de top din lume.

In plus, participantii la targ vor avea acces la zeci de standuri ale universitatilor din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Suedia, Belgia si alte 15 tari, ale organizatiilor care desfasoara programe de dezvoltare personala si profesionala, cursuri de limba, carti si multe altele. Lista completa a expozantilor... mai mult


Marti, 12 Martie 2013, ora 11:43

Cum vor universitatile sa atraga studenti: Burse de studiu pentru vegetarieni

Cum vor universitatile sa atraga studenti: Burse de studiu pentru vegetarieni

Universitatile din toata lumea resimt, in ultimul timp, presiuni ale mediului extern, de naturi diferite, care le-au afectat numarul de studenti. Competitia globala internationala a crescut, iar, in ultimii ani, taxele de scolarizare au devenit putin accesibile persoanelor cu posibilitati financiare reduse de contextul crizei economice.

Tot mai multe dintre universitati depun eforturi mari sa atraga aplicanti prin diferite metode, cum ar fi vizite in orasele lor natale sau in apropierea lor, oferirea unor posibilitati de finantare mai aparte sau o grija deosebita pentru studenti, manifestata prin diverse tipurile de cursuri sau activitati.

Vizitele in orasele natale

Una dintre metodele folosite de universitati este prezenta la targurile de educatie internationale, unde vin cat mai aproape de locul unde se afla studentii, pentru a le facilita accesul la informatii direct de la sursa.

Sute de universitati sunt prezente anual la RIUF, cel mai mare targ international de universitati din Europa de Est. La editia de primavara a targului sunt asteptate peste 100 de universitati din peste 20 de tari din lume, evenimentul desfasurandu-se in Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Majoritatea institutiilor de invatamant superior din strainatate au departamente dedicate pentru recrutarea studentilor internationali, ai caror reprezentanti calatoresc pana la 40 de saptamani (aproximativ 10 luni) pe an pentru a-si prezenta universitatea la targurile de educatie din lume.

De cele... mai mult


Luni, 18 Februarie 2013, ora 14:04

1 comentariu
Universitati de top in Europa: In weekend, va recomandam Targul World Education

Universitati de top in Europa: In weekend, va recomandam Targul World Education

Reprezentantii a 26 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Italia si Austria se vor intalni, sambata si duminica, intre 10 si 17, la Hotel Hilton, Bucuresti, cu elevii si studentii interesati sa isi continue studiile universitare sau de master in strainatate.

Targul este dedicat elevilor din ultimii ani de liceu, studentilor care sunt in cautarea unui program de master in strainatate, precum si parintilor care isi doresc sa afle mai mult despre educatia in strainatate.

Toti participantii beneficiaza de consultanta educationala specializata din partea consultantilor Integral Programe Educationale precum si de oportunitatea de a participa la seminariile si prezentarile organizate in cadrul targului.

Pentru prima oara la World Education multe dintre universitatile participante din Marea Britanie, Olanda, Italia, Spania si Danemarca vor organiza sesiuni de admitere pe loc. Studentii care au ratat termenul limita pentru a se inscrie la universitate in Marea Britanie au o a doua sansa de a fi admisi in anul scolar 2012-2013.

Pentru inscriere este necesara trimiterea in avans a unei parti din documentele solicitate de universitate. Mai multe informatii pe site-ul World Education sau la birourile Integral Programe Educationale.

La targ va veti putea intalni personal cu reprezentantii urmatoarelor universitati:

Austria
Webster University - Vienna

Danemarca
International Business Academy, Denmark
ZIBAT, Zealand Institute of Business... mai mult


Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 10:01

Universitatea Bucuresti organizeaza Targul Educatiei

Universitatea Bucuresti organizeaza Targul Educatiei

Targul Educatiei, organizat de Universitatea Bucuresti, ajuns la cea dea XI-a editie, va avea deschiderea vineri, 16 aprilie, ora 10.00, in Holul Central al Facultatii de Drept.

Anul acesta, Targul Educatiei se va desfasura in perioada 16 - 17 aprilie, dupa cum au anuntat organizatorii.

La targ vor participa toate facultatile Universitatii din Bucuresti, care isi vor prezenta ofertele de studii, pentru anul universitar 2010-2011, si vor oferi informatii legate de admiterea 2010.

Targul va fi deschis timp de doua zile, intre orele 10:00 si 18:00.

A.G. mai mult


Joi, 15 Aprilie 2010, ora 09:52

Targ universitar la TNB, mai mult cu profesori decat cu elevi

Targ universitar la TNB, mai mult cu profesori decat cu elevi

La Targul de Universitati de la Bucuresti s-au prezentat in acest weekend mai mult profesori decat elevi, poate si din moment ce anul scolar s-a terminat vineri, iar viitorii studenti au fugit la mare.

In lipsa de "musterii", unele universitati si-au relaxat criteriile de admitere: "Nu cred ca se poate discuta despre note, ci despre pasiune. Notele vor conditiona gratuitatea studiilor. Daca ele nu sunt corespunzatoare, probabil ca va fi nevoie de o taxa," a spus Marian Velcea, reprezentantul unei universitati, citat de Pro Tv.

Targul s-a desfasurat la Teatrul National si a fost mai mult de interesul ... parintilor. mai mult


Duminica, 14 Iunie 2009, ora 17:46

Targul Educatiei, deschis de Universitatea Bucuresti

Targul Educatiei, deschis de Universitatea Bucuresti

Targul Educatiei, evenimentul central al "Saptamanii Universitatii din Bucuresti", s-a deschis vineri in holul central al Facultatii de Drept.

Obiectivul principal al evenimentului il constituie prezentarea ofertei educationale a Universitatii din Bucuresti pentru anul universitar 2009-2010, dar si crearea unei relatii dinamice de cooperare pe termen lung intre Universitate si studentii sai, informeaza Amos News.

Timp de trei zile, toate facultatile si departamentele UB vor pune la dispozitia celor interesati cele mai noi si utile informatii privind admiterea 2009.

In prima zi de desfasurare a targului se va lansa brosura "Admiterea 2009", care va prezenta facultatile UB si va oferi informatii cu privire la metodologia desfasurarii concursului de admitere 2009, specializarile fiecarei facultati pentru anul universitar 2009-2010, numarul de locuri aferente, conditiile de admitere, precum si subiectele date in anii anteriori (www.ciocp.ro), informatii ce vor fi prezente si pe site-ul Universitatii: www.unibuc.ro.

Pe tot parcursul targului vor avea loc lansari de carte, dezbateri, programe artistice, concerte, toate menite sa raspunda nevoilor de informare si orientare a tinerilor.

Sambata va avea loc extragerea Tombolei Targului Educatiei, ale carei premii constau in carti donate de edituri participante.

La targ participa centrele de cercetare UB, Biroul de Relatii Publice UB, Biroul de Relatii Externe UB, Biroul Programe Comunitare UB, Muzeul Universitatii... mai mult


Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 13:06

1 comentariu
Idei traznite la Targul Educatiei: Becul, simbolul jurnalismului

Idei traznite la Targul Educatiei: Becul, simbolul jurnalismului

Toate facultatile din cadrul Universitatii Bucuresti isi prezinta ofertele de studii in cadrul celei de-a noua editii a Targului Educatiei, desfasurat in perioada 21-23 martie, informeaza Realitatea TV.

Targul se adreseaza in special viitorilor absolventi de liceu, potentiali candidati la un loc in cadrul facultatilor din cadrul Universitatii, dar si studentilor care doresc sa isi schimbe specializarea sau sa faca o a doua specializare.

Facultatile au incercat sa isi promoveze in mod cat mai atractiv ofertele, un exemplu in acest sens fiind studentii Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, care au ales ca simbol al campaniei lor de promovare ... becul, care semnifica, in opinia lor, ideea de care depinde orice jurnalist de succes.

In plus, pentru a convinge vizitatorii sa se inscrie in anul universitar viitor, studentii de la FJSC au apelat si la alte "arme", cum ar fi cantecul, dansul si voia buna. mai mult


Sambata, 22 Martie 2008, ora 16:55

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Creatura marina gigantica, ce poate ajunge la 50 de metri lungime (Video)
  2. Un pestisor auriu a fost operat pe creier
  3. Minune la Caracal: Ce a facut un barbat cu o servieta plina de bani gasita in parc
  4. O votca "criminala" pentru Freddie Mercury (Foto)
  5. Cocaina si marijuana, intr-o masina a Vaticanului
  6. Orasul proscrisilor, unde traiesc condamnatii pentru delicte sexuale (Galerie foto)
  7. Sexul in aer liber, permis intr-un parc european
  8. Lumini misterioase deasupra Americii: Nimeni nu stie de unde provin (Video)
  9. Incident halucinant: Atacat si muscat de un liliac turbat (Video)
  10. Trotuar special pentru dependentii de smartphone (Foto)