taxa casa asigurari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta: Nu cresc pretul la gaze si nici taxele si impozitele in 2015. Iesiti sa lamuriti situatia! (Video)

Ponta: Nu cresc pretul la gaze si nici taxele si impozitele in 2015. Iesiti sa lamuriti situatia! (Video)

Premierul Victor Ponta a dat asigurari, miercuri, ca gazele nu se vor scumpi nici pentru populatie, nici pentru centralele electrice si termice (CET). Mai mult, el si-a luat din nou angajamentul ca taxele si impozitele nu vor creste anul viitor.

"E o perioada cu tot felul de declaratii, probabil mai mult politice si mai putin serioase, insa nu se va scumpi nici gazul la populatie, nici la CET-uri. Avem comunicarea oficiala de la Comisia Europeana, referitoare la faptul ca CET-urile sunt prioritare la achizitonarea de gaze din productie interna. Va rog sa iesiti sa lamurim situatia, vedeti ce se intampla cand nu le lamurim sau dam explicatii prea tarziu", a transmis premierul la debutul sedintei de guvern.

La randul sau, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a reiterat faptul ca Guvernul are acordul scris al Comisiei Europene, iar saptamana viitoare acesta va fi transpus intr-un proiect de ordonanta de urgenta.

Declaratiile oficialilor fac referire la informatiile furnizate in cadrul sedintei de luni a Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor. Seful forului, pesedistul Iulian Iancu, a anuntat initial ca gazele s-ar putea scumpi drastic incepand cu 1 ianuarie 2015, din cauza liberalizarii pretului impusa de UE.

Acesta a precizat ca, desi majorarea de pret ar fi trebuit sa se faca in etape egale, pana in anul 2021, procentul va fi mai mare, pentru ca tara noastra se afla in urma altor tari europene in ce priveste aplicarea... mai mult


Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 13:23

10 comentarii
CAS: Cum vor evita taxa la dublu pentru sanatate proprietarii care inchiriaza case

CAS: Cum vor evita taxa la dublu pentru sanatate proprietarii care inchiriaza case

Romanii care, pe langa salariu, obtin si venituri din inchirierea de locuinte vor plati de doua ori contributii la asigurarile de sanatate, in limita a cel mult 611 lei pe luna. Efectul pe piata imobiliarelor: chirii mai mari si evaziunea mai multa. In plus, specialitii in fiscalitate ridica mai multe semne de intrebare precum: De ce daca ai contract de munca si PFA platesti si daca ai contract de munca si castiguri de capital, cum ar fi dividendele, nu platesti?

Guvernul a aprobat prin Ordonanta de Urgenta care introduce taxe suplimentare pe chirii dupa negocierile cu FMI.

Baza de calcul pentru contributiile de asigurari de sanatate aferente acestor venituri se stabileste la fel ca in cazul contributiilor pentru pensie (CAS), limitata la cinci salarii brute. Practic, un proprietar ar putea contribui la bugetul de asigurari de sanatate cu o suma cuprinsa intre 41 si 611 lei pe luna.

Aflati ce "tertipuri" vor folosi proprietarii de case pentru a "evita" plata celor 5,5% din chirie la sanatate in continuarea articolului pe CAS: Cum vor evita taxa la dublu pentru sanatate proprietarii care inchiriaza case pe Business24 mai mult


Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 12:28

1 comentariu
Producatori: Decizia CC privind taxa clawback, justa si asteptata

Producatori: Decizia CC privind taxa clawback, justa si asteptata

Presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), Dragos Damian, a declarat, ca decizia de marti a Curtii Constitutionale referitoare la taxa clawback este una "justa si asteptata", care elimina un "nonsens fiscal".

Damian a mai spus ca, in acest moment, raman de actualitate doua probleme legate de aceasta taxa. Prima este aceea ca, in prezent, obligatia de plata nu este calculata la pretul de producator al medicamentelor, ci la pretul de raft. "Asta inseamna ca noi platim si pentru terti, respectiv pentru distribuitori si pentru farmacii, ceea ce nu este normal", a explicat presedintele APMGR.

CCR a decis ca ordonanta privind taxa clawback este partial neconstitutionala

Producatorii mai cer corelarea termenului de plata a taxei cu cel la care se incaseaza banii de la stat pentru medicamente. "Practic, in acest moment, noi platim in avans. Platim acum si incasam peste un an", a subliniat Dragos Damian.

Legate de sumele achitate ca taxa clawback, presedintele APMGR estimeaza ca din 300 de milioane de lei, de pilda, 50 de milioane sunt urmare a includerii TVA in baza de impozitare, dar si a platilor "pentru terti".

Curtea Constitutionala (CC) a stabilit, marti, ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului 77/2011 privind taxa clawback este partial neconstitutionala, intrucat se aplica o dubla impozitare pe medicamente.

CC a admis in parte sesizarea de neconstitutionalitate a OUG 77/2011 privind stabilirea unei contributii pentru... mai mult


Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 07:23

2 comentarii
State in care nu se plateste impozit pe venit

State in care nu se plateste impozit pe venit

Singurele lucruri sigure in viata sunt moartea si impozitele, spunea Benjamin Franklin.

Cu siguranta, milioane de oameni platesc taxe si impozite an de an, iar impozitul pe profit reprezinta o sursa uriasa de venit pentru guvernele din intreaga lume si reprezinta un subiect sensibil in dezbaterile publice.

Exista insa tari in care locuitorii nu platesc impozit pe venit, potrivit unui sondaj KPMG, arata CNBC.

Emiratele Arabe Unite

In Emiratele Arabe Unite, una dintre tarile cu cel mai ridicat nivel al venitului pe cap de locuitor, de 48.200 de dolari, nu se percepe impozit pe venit personal sau castiguri de capital.

Spre compensare, tara araba, al treilea cel mai mare exportator de titei din lume, impune taxe de pana la 55% companiilor producatoare de petrol, iar bancile straine platesc pana la 20%. De exemplu, veniturile din petrol au reprezentat 80% din venitul guvernamental consolidat pe 2010, in timp ce veniturile din diverse taxe si comisioane s-au ridicat la mai putin de 12%, potrivit statisticilor Guvernului.

In timp ce angajatii straini nu platesc taxe pentru asistenta sociala in acest stat, cetatenii au obligatii lunare de 5% din castigurile totale pentru acest serviciu. Angajatorii platesc lunar 12,5% din salariile de baza ale angajatilor pentru asistenta sociala si pensii. Exista o serie de taxe indirecte precum comisioane imobiliare, taxe de autostrada si taxe municipale.

EAU impun o acciza de 50% pe alcool, iar persoanele care au permis de... mai mult


Sambata, 14 Iulie 2012, ora 08:37

6 comentarii
Impozitul pe sex si taxa pe buric - dai un ban, dar face...

Impozitul pe sex si taxa pe buric - dai un ban, dar face...

Pe fondul necesitatii de bani la buget, in SUA s-au facut propuneri privind taxa pe sex.

Profesorul Stephen Carter, de la Universitatea Yale, a calculat ca, in cazul cand s-ar gasi modalitatea prin care toate cele 200 de milioane de persoane active sexual sa plateasca cel putin doi dolari pentru fiecare act sexual, bugetul de stat s-ar alege cu o suma suplimentara de 10 miliarde.

Asta mai lipsea, sa faca sex la norma!

Fondurile ar putea fi utilizate pentru finantarea controlului nasterilor, in cazul femeilor a caror asigurare nu poate acoperi masurile adecvate.

Carter propune si un substitut adecvat pentru bonusuri din partea angajatorilor, pentru cazuri speciale, informeaza Medpulse.

Oricum, printr-un ordin al Ministerului Sanatatii din SUA, de la 1 august 2012, Casele de Asigurari de Sanatate vor acoperi toate costurile contraceptivelor pentru cetatenii americani.

Decizia a fost necesara intrucat multe femei nu au posibilitatea sa acopere cheltuielile din propriile resurse, iar barbatii se arata indiferenti la soarta lor.

Ca urmare, Ministerul Sanatatii a dispus si reglementari prin care angajatorii, indiferent daca le place sau nu, vor asigura din fondurile proprii mijloacele de protectie pentru angajatii lor.

Aceste masuri de protectie fiind insa foarte generale, Stephen Carter propune stabilirea unor norme standard de activitate sexuala, in functie de care - daca nu exista scutiri medicale - toate persoanele apte vor plati o taxa pe sex.... mai mult


Joi, 22 Martie 2012, ora 08:49

3 comentarii
Ce taxe platesti pentru achizitionarea unei locuinte prin credit?

Ce taxe platesti pentru achizitionarea unei locuinte prin credit?

Desi dobanda si comisioanele reprezinta principalele costuri ale imprumutului bancar, in cazul in care creditul este destinat cumpararii unei locuinte, costurile suportate de client se extind considerabil cel putin in faza de aprobare a creditului.

Clientul va suporta din buzunarul propriu taxele notariale aferente achizitionarii unui imobil, taxa de evaluare a imobilului si pachetul de asigurari impus de banca.

Taxele notariale includ onorariul pentru autentificarea contractului de vanzare - cumparare, care este de aproximativ 3.000 lei pentru un imobil in valoare de 50.000 de euro si onorariul pentru autentificarea contractului de credit, de peste 1.000 lei. Taxa catre Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) pentru eliberararea extrasului de carte funciara, care atesta datele de identificare si situatia juridica a imobilului, este de aproximativ 300 lei in acest caz, potrivit tarifelor afisate de notari.

Totodata, ipotecarea imobilului adus in garantie in favoarea bancii presupune plata unei taxe catre ANCPI pentru inregistrarea ipotecii la cartea funciara, precum si onorariul notarului pentru autentificarea contractului de ipoteca.

In cazul in care creditul este accesat prin programului Prima Casa, contractul de credit nu se mai autentifica la notar, potrivit noilor norme privind Prima Casa 4.
Clientul va mai achita taxa de inregistrare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) a cesiunii garantiei reale mobiliare... mai mult


Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 12:50

Cum va puteti ruina viitorul financiar

Cum va puteti ruina viitorul financiar

Pe langa gasirea unor metode de economisire si incercarea de a avansa in cariera, este esential sa evitam cateva greseli care ne-ar putea pune in pericol viitorul financiar.

In ciuda a ceea ce am putea crede, cele mai mari greseli de acest gen pot fi evitate cu usurinta, sustin specialistii.

Iata cinci astfel de erori pe care ar trebui sa le evitam, potrivit MSNBC:

Asigurarile: prea putin, prea tarziu

O mare parte dintre noi nu avem asigurari de viata sau pentru casa, in ciuda faptului ca ultima, cel putin, este obligatorie.

Mai ales in cazul in care locuim intr-o zona cu riscuri ridicate de cutremure, inundatii sau incendii, de exemplu, asigurarile sunt singura metoda prin care ne putem asigura ca, daca se intampla ceva, economiile noastre nu vor avea de suferit prea mult.

Daca aveti propria afacere, trebuie neaparat sa va asigurati pentru orice fel de daune, inclusiv accidentele angajatilor.

Cazierul

Un cazier "bogat" va poate face sa va pierdeti accesul la locuri de munca mai bine platite, la anumite scoli sau la imprumturi bancare, de exemplu.

Pe de alta parte, daca aveti deja ceva antecendente, nu incercati sa ascundeti acest lucru unui potential angajator. Chiar daca vor exista multe respingeri, este mai bine sa le spuneti de la inceput acest lucru, deoarece oricum vor afla mai tarziu, iar repercursiunile ar putea fi mai grave, sustin specialistii.

O familie neplanificata

E adevarat ca un copil poate aduce multe satisfactii, insa... mai mult


Luni, 13 Iunie 2011, ora 07:22

1 comentariu
Guvernul vrea o noua taxa: Dati un ban pentru Casa Nationala de Sanatate - surse

Guvernul vrea o noua taxa: Dati un ban pentru Casa Nationala de Sanatate - surse

Guvernul intentioneaza sa introduca o noua taxa, pentru a completa bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Taxa ar urma sa se aplice fiecarei categorii de combustibil.

Taxa ar urma sa fie de un ban si s-ar putea aplica pentru fiecare litru de motorina, metru cub de gaze naturale sau kilowatt de energie electrica, potrivit surselor din cadrul Coalitiei citate de Antena 3.

Noua taxa ar urma sa acopere aproape 4 miliarde de lei, bani care lipsesc de la bugetul Casei Nationale de Sanatate.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat luni ca nu este multumit de bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

"Bugetul Ministerului Sanatatii este un buget sustenabil si va putea demara anumite programe de investitii. Despre bugetul Casei Nationale de Asigurari pot sa spun ca puteam sa avem unul mai bun, dar in orice caz cifrele sunt in crestere fata de bugetul pe care l-am mostenit", a declarat ministrul.

Cseke Attila a precizat ca prioritatile Ministerului sunt domeniul oncologiei, al terapiei intensive, dar si bolile cardiovasculare. mai mult


Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 17:21

21 comentarii
Costurile de care nu stiati pentru programul "Prima Casa"

Costurile de care nu stiati pentru programul "Prima Casa"

Persoanele care vor sa isi achizitioneze o locuinta prin programul "Prima Casa" trebuie sa stie ca, pe langa avansul minim, mai au de suportat multe alte taxe.

Cei care vor o casa trebuie sa stie ca, pentru taxele notariale, asigurari, comisionul catre Fondul de Garantare si depozitul colateral, solicitantul trebuie sa mai scoata din buzunar cel putin 2.000 de euro, potrivit estimarilor Adevarul.

Taxa de autentificare la notar a unei declaratii pe propria raspundere din care sa rezulte ca debitorul nu mai detine alte imobile in proprietate si ca nu are alte imprumuturi ipotecare in derulare costa aproximativ 20 de lei, taxa de autentificarea la notar a antecontractului de vanzare-cumparare costa 150 de lei, plus TVA.

Banca va trimite inainte de a aproba contractul unul dintre evaluatorii imobiliari pentru a stabili pretul real al locuintei, iar tariful evaluatorului se ridica la aproximativ 360 de lei. Daca evaluatorul stabileste in raport un pret de 50.000 de euro, desi cel stabilit cu vanzatorul ajunge la 60.000 de euro, tot clientul va trebui sa suporte diferenta.

Solicitantul mai trebuie sa achite comisionul catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (institutie care acorda garantia statului), care se ridica la 0,49% pe an, aplicat la valoarea initiala a creditului, pentru prima plata, si la soldul creditului la finele fiecarui an pentru platile ulterioare.

Pentru inceput, trebuie suportat un cost de 280 de euro, 326 de euro, respectiv... mai mult


Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 08:11

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Ce-a patit un preot gay care a scris pe Facebook un mesaj pro-homosexuali
  2. "O catastrofa" - Masura extrema luata impotriva ursilor koala
  3. Viral: Maimuta machiata care a indignat Internetul (Video)
  4. Prima crima din istoria omenirii
  5. Mai ceva ca-n Star Trek: Oamenii vor deveni cyborgi super-puternici, fara Dumnezeu
  6. Obama, oferta ... greu de refuzat: 50 de vaci, 70 de oi si 30 de capre pentru mana fiicei sale Malia
  7. De ce sunt plini de haine unii copaci din Marea Britanie (Galerie foto)
  8. Locul unde femeile isi lasa sutienul pe gard (Galerie foto)
  9. Oferta incredibila in SUA: ce primesc americanii care-si cumpara o masina
  10. Campanie electorala la americani: Hillary Clinton da lectii de... selfie