taxa habitat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Mazare: Taxa de habitat din Constanta creste in functie de venitul locuitorilor

Mazare: Taxa de habitat din Constanta creste in functie de venitul locuitorilor

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, vineri, ca singura taxa care va fi modificata in 2013 va fi taxa de habitat, care in prezent este de 3 lei pe luna si care va creste in functie de venit, urmand sa ajunga pana la 10 lei pentru cei cu venituri foarte mari.

Mazare a spus ca taxa de habitat din Constanta era cea mai mica din Romania, in conditiile in care in Bucuresti este de 9 lei pe luna.

Totodata, el a precizat ca celelalte taxe locale nu vor creste, fiind mentinute la nivelul de anul trecut.

"N-o sa le crestem si urmeaza sa aprobam taxele asa cum am promis in noiembrie, asa cum am promis in decembrie, desi situatia este foarte stransa, foarte grea in sensul in care previziunile pe care le avem pentru venituri la buget pe anul 2013, in cel mai bun si in cel mai fericit caz, veniturile vor fi la fel ca in 2012, cu cheltuieli crescute, normal.

Va dau un exemplu, cheltuielile de functionare cu campusul social, dar sigur s-a inflationat tot, a crescut. Vom umbla, insa, la taxa de habitat. La ora actuala, gunoiul in Constanta este jumatate din cea mai mica taxa din Romania. Adica, la noi, este 3 lei pe luna de persoana si cea mai mica taxa din Romania este 5,6 lei, intr-un orasel, la Navodari este 7 lei, la Bucuresti este 9 lei", a afirmat Radu Mazare.

El a explicat ca viitoarea taxa de habitat va fi achitata de constanteni in functie de venituri, astfel cei cu venituri mici vor plati tot 3 lei, in timp ce pentru persoanele cu venituri foarte mari va... mai mult


Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 22:16

1 comentariu
Taxa de habitat, redusa la jumatate pentru pensionarii singuri, in Targoviste

Taxa de habitat, redusa la jumatate pentru pensionarii singuri, in Targoviste

Executivul targovistean va propune Consiliului Local, in sedinta de joi, ca taxa de habitat sa fie redusa, incepand cu 1 octombrie, cu 50% pentru pensionarii care locuiesc singuri si au venituri lunare sub 600 de lei.

Persoanele care se incadreaza in aceste criterii, dovedite de cuponul de pensie aferent ulimelor trei luni, sunt asteptate la sediul Primariei Targoviste pentru a depune cerere, informeaza Adevarul .

"Am considerat ca este normal, uman, moral si legal sa acordam aceasta facilitate. Diferenta de bani, respectiv 16.000 de lei lunar, va fi suportata din bugetul local. Mi se pare firesc ca in aceasta perioada de austeritate sa fim mai atenti la nevoile pensionarilor, ale cetatenilor in general", a declarat Primarul Gabriel Boriga.

Edilul apreciaza ca vor beneficia de reducerea cu 50% a taxei de habitat aproximativ 2000 de persoane.

Taxa de habitat, de 16 lei lunar pe gospodarie, a fost introdusa la 1 iulie 2010, urmare implementarii in judetul Dambovita a unui program-pilot privind colectarea si transportul deseurilor menajere. mai mult


Luni, 27 Septembrie 2010, ora 14:57

2 comentarii
Alte articole despre: taxa de habitat redusa
Dambovita: Cetatenii vor plati din acest an o noua taxa - de habitat

Dambovita: Cetatenii vor plati din acest an o noua taxa - de habitat

Dambovitenii vor plati din acest an o noua taxa, de habitat, in valoare de 16 lei lunar, avand ca destinatie speciala salubrizarea, conducerea Consiliului Judetean Dambovita sustinand ca este nevoie de aceasta ca urmare a implementarii unui program ISPA de colectare, transport si depozitare a deseurilor menajere.

Taxa va fi colectata prin intermediul primariilor, care vor putea stabili prin consiliile locale anumite facilitati sau scutiri la plata pentru persoane cu handicap sau pentru cele cu venituri reduse.

Mai multi primari din judet si-au exprimat ingrijorarea cu privire la colectarea taxei de la cetateni, in opinia lor suma de 16 lei lunar fiind prea mare pentru cei care locuiesc in mediul rural si care platesc o suma similara pentru impozitul pe casa.

In urma discutiilor purtate de conducerea CJ Dambovita si primari s-a stabilit acest cuantum astfel incat programul ISPA sa poata functiona.

In vederea implementarii acestui program consiliile locale din Dambovita s-au asociat cu Consiliul Judetean, inca din anul 2000, formand Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara.

Prin programul ISPA se propun introducerea treptata a colectarii selective a deseurilor urbane in pubele si containere, transportul acestora pentru valorificare la statia centrala de selectare, compostarea si depozitarea deseului ultim, nevalorificabil, in depozite ecologice. La nivelul judetului au fost infiintate doua depozite ecologice, la Titu si Aninoasa.

Taxa va fi platita numai de... mai mult


Luni, 17 Mai 2010, ora 18:57

1 comentariu
Unul din 10 romani traieste in localitati fara servicii de salubritate

Unul din 10 romani traieste in localitati fara servicii de salubritate

Cel putin 2 milioane de romani traiesc in localitati fara servicii de salubritate, in timp ce aproape 7 milioane ar putea colecta selectiv deseurile pe care le genereaza, potrivit unui studiu publicat joi de Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila (CEDD).

In acelasi timp, doar 10% dintre deseurile de sticla, plastic si hartie generate de populatie sunt intr-adevar colectate selectiv in vederea reciclarii, desi autoritatile sustin ca in circa 80 de localitati mari exista infrastructura necesara colectarii selective.

Potrivit unui alt studiu al CEDD, orasenii arunca mai ales mucuri de tigara, guma de mestecat si hartii in locuri neamenajate, in vreme ce in zonele limitrofe 70% din deseuri sunt resturi din constructii.

In mediul rural, serviciul de salubritate este cvasi-inexistent, potrivit aceluiasi studiu, aproape tot gunoiul ajungand pe camp sau in ape.

Taxa de habitat, primul pas spre normalitate

Reprezentantii CEDD considera ca pentru a mari cantitatea de deseuri colectate selectiv este nevoie pe de o parte de investitii in infrastructura de salubritate si de criterii de performanta clare stabilite pentru serviciile de salubritate,

O alta masura recomandata de CEDD este obligarea tuturor cetatenilor si firmelor sa plateasca o taxa de habitat, in vederea asigurarii unor venituri sigure si constante la bugetul local prin care sa fie implementata sau imbunatatita infrastructura respectiva.

"Pretul platit in prezent de cei care au contracte... mai mult


Joi, 10 Septembrie 2009, ora 18:38

1 comentariu
Primaria Timisoara vrea sa introduca o taxa de habitat

Primaria Timisoara vrea sa introduca o taxa de habitat

Primaria Timisoara vrea sa introduca, din 2010, o taxa de habitat, prin care timisorenii sa plateasca 40 de lei anual, pentru renovarea cladirilor-monument istoric din oras.

Propunerea administratiei locale vine ca urmare a faptului ca in aceasta luna se stabilesc taxele si impozitele locale in Timisoara pentru anul 2010. Pe langa o majorare de 20%, de anul viitor, primaria vrea sa introduca o noua taxa pentru timisoreni, de habitat.

Potrivit proiectului de hotarare, taxa ar urma sa fi platita de toti contribuabilii care locuiesc in Timisoara si detin in proprietate cladiri sau terenuri. Banii stransi din taxa de habitat, care va fi de 40 de lei pe an, vor fi folositi pentru reabilitarea fatadelor cladirilor monumente istorice.

"E o taxa pentru frumusetea orasului. Nu vrem sa ne batem joc de nimeni, vrem sa arate orasul mai bine. Eu m-am gandit la cum arata Timisoara in copilaria mea, cand am inaintat aceasta propunere", a declarat, joi, directorul Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara, Adrian Bodo, in cadrul unei dezbateri publice pe aceasta tema, la care s-au prezentat timisoreni nemultumiti de introducerea a inca un bir local.

Pe langa taxa de habitat, executivul local propune introducerea a inca zece noi taxe locale, din 2010: pentru aviz de mediu, avize unice, taxe propuse de Directia de Transporturi, Inspectie Comerciala, taxe de urgenta pentru eliberarea autorizatiilor de constructiei.

O alta taxa care nu e pe placul timisorenilor se refera... mai mult


Joi, 14 Mai 2009, ora 21:56

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba