taxa pod fetesti cernavoda

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cati bani ia statul din taxa pentru podul Fetesti-Cernavoda

Cati bani ia statul din taxa pentru podul Fetesti-Cernavoda

Taxa pentru podul Fetesti-Cernavoda s-a majorat de doua ori in acest an. Printre principalii cotizanti se numara turistii de weekend si transportatorii, care vor umfla vistieria Companiei nationale de autostrazi (CNADNR) cu 16 milioane de euro doar in acest an.

Banii nu au o destinatie anume, sunt pusi laolalta cu celelalte venituri, pentru "proiectarea, repararea, administrarea si intretinerea drumurilor rutiere", dupa cum precizeaza CNADNR, la solicitarea Business24. Totusi, lucrarile de reabilitare a podului de la Cernavoda au costat pana in 340 de mii de euro anul trecut, spre deosebire de veniturile incasate de 14,5 milioane de euro.

Afla de ce a considerat CNADNR necesar sa majoreze taxa de doua ori in acest an, in continuarea articolului Weekend-urile la mare umfla buzunarul statului. Cati bani aduce taxa pentru podul Cernavoda pe Business24.ro mai mult


Vineri, 21 Iunie 2013, ora 16:51

De luni, taxa de pod la trecerile peste Dunare costa mai mult

De luni, taxa de pod la trecerile peste Dunare costa mai mult

Soferii vor plati mai multi bani, incepand de luni, pentru a trecere Dunarea pe podurile de la Giurgeni - Vadu Oii si Fetesti - Cernavoda.

Incepand cu data de 4 februarie, soferii care trec cu masini mai mici de 3,5 tone pe podul de la Vadu Oii vor plati 10 lei, in timp ce conducatorii tirurilor vor achita 55 de lei pentru a trece Dunarea prin acest loc, transmite Digi 24.

Trecerea podului peste Dunare pe la Fetesti ii va costa pe soferii de masini mici 12 lei, iar soferii de tir vor da 80 de lei pentru a trece prin acest loc.

Autoritatile anunta o noua scumpire pentru luna aprilie. mai mult


Luni, 04 Februarie 2013, ora 07:58

9 comentarii
Cresc taxele pentru podurile Fetesti - Cernavoda si Giurgeni - Vadul Oii

Cresc taxele pentru podurile Fetesti - Cernavoda si Giurgeni - Vadul Oii

Taxele pentru o trecere peste Dunare pe podurile de la Fetesti - Cernavoda si Giurgeni - Vadul Oii vor fi majorate cu peste 10%, in doua faze, din ianuarie si din 1 aprilie 2013, potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii, publicat vineri si care va intra in vigoare in 30 de zile de la publicare.

Pentru podul Fetesti - Cernavoda, costul unei treceri pentru autoturisme si vehiculele cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone va urca de la 11 lei la 12 lei si la 13 lei, in etapa a doua. In cazul celor cu masa totala maxima autorizata de cel putin 12 tone, taxa pentru o trecere va fi majorata la 80 lei, respectiv la 91 lei, in etapa a doua.

In cazul podului Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere in cazul autoturismelor si vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone creste de la 9 lei la 10 lei in prima etapa si la 11 lei de la 1 aprilie 2013. In cazul vehiculelor cu minimum patru axe si masa totala maxima autorizata de minim 12 tone, taxa pentru o trecere va urca la 55 lei, respectiv la 64 lei.

Taxele de trecere a podului Giurgiu - Ruse vor ramane neschimbate.

Ordinul prevede si facilitati. Astfel, tarifele pentru autoturisme si autovehicule de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone vor fi diminuate cu 20% pentru un numar de 20 de treceri, valabile pana la data de 31 decembrie a fiecarui an.

De asemenea, tarifele propuse pentru celelalte categorii... mai mult


Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 15:30

3 comentarii
5,3 milioane de euro, stransi din taxa de pe Autostrada Soarelui

5,3 milioane de euro, stransi din taxa de pe Autostrada Soarelui

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a strans peste 5,3 milioane de euro din taxa aplicata la punctul de trecere Fetesti - Cernavoda, de pe Autostrada Soarelui, de la 1 iunie pana in prezent.

In ciuda crizei, in acest an, traficul pe autostrada a fost deosebit de mare, iar, odata cu majorarea taxei pe valoarea adaugata, taxa s-a marit de la 10 la 11 lei, relateaza Adevarul.

Taxa pentru trecerea podului de la Fetesti a fost introdusa anul trecut, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declarand ca se vor strange in jur de 100.000 de euro pe zi in acest mod.

In primele zece zile de la instituirea taxei, in august 2009, se incasasera aproximativ un milion de euro. mai mult


Vineri, 20 August 2010, ora 22:24

Taxa pe Autostrada Soarelui, gasca cu oua de aur a statului

Taxa pe Autostrada Soarelui, gasca cu oua de aur a statului

Podul de la Fetesti-Cernavoda pare sa fie o gasca cu oua de aur a statului, care a strans aproape patru milioane de euro in doar doua luni taxand circulatia pe Autostrada Soarelui.

In perioada de vara, aproape 800.000 de turisti s-au indreptat spre mare si prin agentia de taxare de la Fetesti s-au strans in perioada 1 iunie - 31 iulie 17,4 milioane de lei, relateaza Cancan.

In plus, nici majorarea taxei, la 1 iulie, de la 10 lei la 11 lei, nu s-a facut chiar conform evolutiei inflatiei si majorarii TVA.

In mod normal, taxa majorata ar fi trebuit sa fie de 10,4 lei, insa Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi a marit-o la 11 lei pe motiv ca soferii nu umbla cu monezi la ei. Conducatorii auto uneori se lovesc insa si de problema celor 11 lei, cand casierele nu au bani sa dea rest.

Traficul pe pod variaza mai mult in functie de sezon, si nu de tarif, asa ca vara sunt mai multi soferi, indiferent cat ar fi taxa. mai mult


Joi, 12 August 2010, ora 09:04

8 comentarii
Statul a facut 30 milioane de lei din taxa de pod de la Fetesti

Statul a facut 30 milioane de lei din taxa de pod de la Fetesti

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a colectat 30,12 milioane de lei, fara TVA, din taxa pentru utilizarea podului peste Dunare de la Fetesti, incepand din luna august 2009, cand a fost introdusa, si pana in februarie 2010.

Cea mai mare suma, de 7,67 milioane de lei, a fost stransa in august 2009, iar cea mai mica, de 2,53 milioane de lei, in ianuarie 2010, potrivit unui document al Ministerului Transporturilor, citat de Antena 3.

CNADNR a incasat in total 13,5 milioane de lei de la posesorii de autoturisme, 5,42 milioane de lei de la microbuze cu masa pana in 12 tone, 1,18 milioane lei de la soferii autobuzelor cu masa mai mare de 12 tone si cel mult trei axe si 9,99 milioane de lei de la soferii TIR-urilor cu masa peste 12 tone si minim patru axe.

Cea mai mica suma a fost stransa de la motociclisti, respectiv 20.000 de lei.

Tariful de trecere al podului Fetesti-Cernavoda, situat pe Autostrada Soarelui, a fost introdus la inceputul lunii august 2009, fiind contestat de Uniunea Transportatorilor Rutieri Romani si de Federatia Operatorilor Romani de Transport Rutier. Transportatorii au cerut ca taxa sa poata fi platita cu un abonament semestrial sau anual.

CNADNR a introdus la sfarsitul lunii noiembrie a anului 2009 abonamente anuale cu 50 sau 100 de treceri pe podurile peste Dunare de la Giurgeni-Vadul Oii si Fetesti-Cernavoda, cu preturi intre 160 de lei si 4.760 de lei, tinand cont de tipul vehiculului. mai mult


Luni, 22 Martie 2010, ora 22:45

Alte articole despre: taxa pod Fetesti Cernavoda
CE: Romania poate pune taxa pe pod

CE: Romania poate pune taxa pe pod

Desi Federatia Operatorilor Romani de Transport a sustinut ca taxa introdusa pe Podul de la Cernavoda incalca tratatul cu Uniunea Europeana, oficialii Comisiei Europene spun ca aceasta este legala, avand in vedere ca Romania este un stat care percepe vinieta.

"Aquis-ul comunitar in materie de taxe de drumuri - respectiv directiva 99/62 - nu poate impiedica un stat care percepe vinieta (intre care si Romania) sa aplice taxe pe poduri si tunele", se arata intr-un comunicat al Serviciului de presa al CE, remis la solicitarea Mediafax.

Pe de alta parte, CE aminteste ca sumele percepute de un stat membru UE pentru utilizarea unei infrastructuri rutiere - pod, tunel, autostrada - nu sunt calificate drept taxe potrivit legislatiei comunitare, fiind insa considerate "remuneratie pentru prestarea unui serviciu".

CE sustine ca nu a primit inca vreo reclamatie in legatura cu taxa de pod.

Incepand de luni, soferii care trec pe podul Fetesti-Cernavoda platesc o taxa care incepe de la 7 lei pentru motociclisti si ajunge pana la 68 de lei in cazul autoturismelor cu tonaj mai mare de 12 tone si minimum patru axe.

Noua taxa a creat deja blocaje in zona podului de la Cernavoda, unde se circula bara la bara.

Federatia Operatorilor de Tansport Rutier sustine ca taxa incalca tratatul cu Uniunea Europeana si a anuntat ca a transmis o sesizare catre Comisia Europeana in acest sens. mai mult


Miercuri, 05 August 2009, ora 19:08

9 comentarii
De luni, platim taxa pentru a ajunge la mare pe Autostrada Soarelui (Video)

De luni, platim taxa pentru a ajunge la mare pe Autostrada Soarelui (Video)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat ca incepand de luni, 3 august, pe Podul Fetesti-Cernavoda va fi instituita taxa de utilizare.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei, tarifele vor fi urmatoarele:

- Motociclete, inclusiv cele cu atas: 7 lei
- Autoturisme, inclusiv cele de teren: 10 lei
- Microbuze, autovehicule cu masa totala maxima autorizata sub 12 tone: 35 lei
- Autobuze, autocare, autovehicule cu masa totala maxima
autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum
3 axe (inclusiv): 47 lei
- Autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare
sau egala cu 12 tone si cu minimum 4 axe (inclusiv): 68 lei

Compania precizeaza ca tarifele se aplica pentru vehiculele inmatriculate in Romania si in alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs. mai mult


Luni, 03 August 2009, ora 07:03

9 comentarii
Taxa pe Podul Fetesti-Cernavoda incepand de luni

Taxa pe Podul Fetesti-Cernavoda incepand de luni

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat ca incepand de luni, 3 august, pe Podul Fetesti-Cernavoda va fi instituita taxa de utilizare.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei, tarifele vor fi urmatoarele:

- Motociclete, inclusiv cele cu atas: 7 lei
- Autoturisme, inclusiv cele de teren: 10 lei
- Microbuze, autovehicule cu masa totala maxima autorizata sub 12 tone: 35 lei
- Autobuze, autocare, autovehicule cu masa totala maxima
autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum
3 axe (inclusiv): 47 lei
- Autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare
sau egala cu 12 tone si cu minimum 4 axe (inclusiv): 68 lei

Compania precizeaza ca tarifele se aplica pentru vehiculele inmatriculate in Romania si in alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

A.S. mai mult


Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 19:30

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Au furat 60 de hamburgeri in fundul gol si au lasat o dara de ardei rosu in urma
  2. Un copac cat o padure (Galerie foto)
  3. O boala "record mondial": Medicii au scos 232 de dinti din gura unui adolescent
  4. Faza zilei: Dansul nebunesc al unui batran simpatic (Video)
  5. Nunta care a uimit o lume intreaga: Un baiat de 9 ani si o femeie de 62
  6. Fenomen spectaculos la Mamaia, deasupra lacului Siutghiol (Foto)
  7. Aparatul care-ti calca singur hainele in doar 10 minute
  8. Modul bizar prin care un barbat vrea sa devina o celebritate mondiala (Video)
  9. Fototeca de aur: Sapte regi intr-un cliseu si alte momente inedite (Galerie foto)
  10. Pomul lui Matusalem a renascut, dupa doua milenii