taxa pod fetesti cernavoda

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Plateste taxa de pod de la Fetesti-Cernavoda prin aplicatia Auto.ro

Plateste taxa de pod de la Fetesti-Cernavoda prin aplicatia Auto.ro

Soferii pot achita taxa de pod de la Fetesti-Cernavoda prin intermediul aplicatiei de mobil Auto.ro si pot trece liber, fara sa mai astepte la bariera.

Serviciul "Taxa de pod" din aplicatia Auto.ro permite utilizatorilor trecerea libera a podului de la Fetesti-Cernavoda pe benzile fara bariera si plata tarifului prin SMS. Astfel, soferii nu trebuie sa mai opreasca la statia de taxare aflata pe prima banda, unde se realizeaza plata cash, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Procesul de plata a taxei de pod din aplicatia de mobil Auto.ro este simplu, rapid si sigur: soferii completeaza numarul de inmatriculare si categoria autovehiculului, achita prin SMS, apoi primesc confirmarea instantaneu tot prin SMS.

Drum mai putin aglomerat spre mare - Cum vom plati taxa de trecere pentru podul Fetesti-Cernavoda

Peajul este valabil pentru o singura trecere si se poate achizitiona inaintea trecerii sau cel tarziu pana la ora 23:59:59 a zilei urmatoare trecerii.

Aplicatia Auto.ro este extrem de utila soferilor care doresc sa achite contravaloarea tarifului de trecere pod oriunde s-ar afla, facand economie de timp si evitand situatiile unor eventuale amenzi.

Taxa de trecere a podului de la Fetesti va putea fi platita si prin SMS sau in benzinarii (Video)

Taxa de pod se achita prin SMS din retelele Vodafone, Orange, Telekon sau DigiMobil. Auto.ro nu percepe taxa suplimentara pentru serviciul plata taxa de pod. Serviciul este disponibil momentan pentru trecerea... mai mult


Joi, 04 Iunie 2015, ora 08:15

2 comentarii
Vom face mai putin pana la mare? Cum rezolva ministrul Transporturilor cozile de la Fetesti

Vom face mai putin pana la mare? Cum rezolva ministrul Transporturilor cozile de la Fetesti

Drumul spre mare ar putea deveni mai putin aglomerat, dupa ce ministrul Transporturilor a anuntat ca taxa de pod de la Fetesti va putea fi platita electronic si prin SMS.

Nu vor fi desfiintate toate statiile de taxare, ci va fi pastrata una pentru fiecare sens, iar acolo unde barierele vor disparea, controlul va fi asigurat de camerele de supraveghere, informeaza Digi 24.

"In acest moment am achizitionat cele necesare si suficiente ca sa se faca plata electronica. Platesc si prin SMS", a mentionat Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a spus ca sistemul de taxare era ineficient.

"Eu zic sa mergem impreuna si sa vedem, pentru ca nici eu nu mai cred. De fiecare data am intervenit pompieristic. N-am mai cerut taxa, pentru ca nu eram in stare sa facem un sistem care sa se miste suficient de repede", a precizat seful Guvernului.

Compania de Drumuri a incasat cu 1,6 milioane de euro mai putin din taxa de pod, in 2014 fata de anul precedent.

In luna august, birul a fost suspendat.

Totusi, soferii care vor merge spre mare la vara ar putea avea o alta problema, anume gropile din Autostrada Soarelui, care au "rasarit" dupa topirea zapezii.

Desi unele dintre ele au fost acoperite, mai este mult de munca, arata sursa citata. mai mult


Duminica, 18 Ianuarie 2015, ora 11:03

2 comentarii
Cati bani ia statul din taxa pentru podul Fetesti-Cernavoda

Cati bani ia statul din taxa pentru podul Fetesti-Cernavoda

Taxa pentru podul Fetesti-Cernavoda s-a majorat de doua ori in acest an. Printre principalii cotizanti se numara turistii de weekend si transportatorii, care vor umfla vistieria Companiei nationale de autostrazi (CNADNR) cu 16 milioane de euro doar in acest an.

Banii nu au o destinatie anume, sunt pusi laolalta cu celelalte venituri, pentru "proiectarea, repararea, administrarea si intretinerea drumurilor rutiere", dupa cum precizeaza CNADNR, la solicitarea Business24. Totusi, lucrarile de reabilitare a podului de la Cernavoda au costat pana in 340 de mii de euro anul trecut, spre deosebire de veniturile incasate de 14,5 milioane de euro.

Afla de ce a considerat CNADNR necesar sa majoreze taxa de doua ori in acest an, in continuarea articolului Weekend-urile la mare umfla buzunarul statului. Cati bani aduce taxa pentru podul Cernavoda pe Business24.ro mai mult


Vineri, 21 Iunie 2013, ora 16:51

Cresc taxele pentru podurile Fetesti - Cernavoda si Giurgeni - Vadul Oii

Cresc taxele pentru podurile Fetesti - Cernavoda si Giurgeni - Vadul Oii

Taxele pentru o trecere peste Dunare pe podurile de la Fetesti - Cernavoda si Giurgeni - Vadul Oii vor fi majorate cu peste 10%, in doua faze, din ianuarie si din 1 aprilie 2013, potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii, publicat vineri si care va intra in vigoare in 30 de zile de la publicare.

Pentru podul Fetesti - Cernavoda, costul unei treceri pentru autoturisme si vehiculele cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone va urca de la 11 lei la 12 lei si la 13 lei, in etapa a doua. In cazul celor cu masa totala maxima autorizata de cel putin 12 tone, taxa pentru o trecere va fi majorata la 80 lei, respectiv la 91 lei, in etapa a doua.

In cazul podului Giurgeni - Vadul Oii, taxa pentru o trecere in cazul autoturismelor si vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone creste de la 9 lei la 10 lei in prima etapa si la 11 lei de la 1 aprilie 2013. In cazul vehiculelor cu minimum patru axe si masa totala maxima autorizata de minim 12 tone, taxa pentru o trecere va urca la 55 lei, respectiv la 64 lei.

Taxele de trecere a podului Giurgiu - Ruse vor ramane neschimbate.

Ordinul prevede si facilitati. Astfel, tarifele pentru autoturisme si autovehicule de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone vor fi diminuate cu 20% pentru un numar de 20 de treceri, valabile pana la data de 31 decembrie a fiecarui an.

De asemenea, tarifele propuse pentru celelalte categorii... mai mult


Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 15:30

3 comentarii
5,3 milioane de euro, stransi din taxa de pe Autostrada Soarelui

5,3 milioane de euro, stransi din taxa de pe Autostrada Soarelui

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a strans peste 5,3 milioane de euro din taxa aplicata la punctul de trecere Fetesti - Cernavoda, de pe Autostrada Soarelui, de la 1 iunie pana in prezent.

In ciuda crizei, in acest an, traficul pe autostrada a fost deosebit de mare, iar, odata cu majorarea taxei pe valoarea adaugata, taxa s-a marit de la 10 la 11 lei, relateaza Adevarul.

Taxa pentru trecerea podului de la Fetesti a fost introdusa anul trecut, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declarand ca se vor strange in jur de 100.000 de euro pe zi in acest mod.

In primele zece zile de la instituirea taxei, in august 2009, se incasasera aproximativ un milion de euro. mai mult


Vineri, 20 August 2010, ora 22:24

Statul a facut 30 milioane de lei din taxa de pod de la Fetesti

Statul a facut 30 milioane de lei din taxa de pod de la Fetesti

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a colectat 30,12 milioane de lei, fara TVA, din taxa pentru utilizarea podului peste Dunare de la Fetesti, incepand din luna august 2009, cand a fost introdusa, si pana in februarie 2010.

Cea mai mare suma, de 7,67 milioane de lei, a fost stransa in august 2009, iar cea mai mica, de 2,53 milioane de lei, in ianuarie 2010, potrivit unui document al Ministerului Transporturilor, citat de Antena 3.

CNADNR a incasat in total 13,5 milioane de lei de la posesorii de autoturisme, 5,42 milioane de lei de la microbuze cu masa pana in 12 tone, 1,18 milioane lei de la soferii autobuzelor cu masa mai mare de 12 tone si cel mult trei axe si 9,99 milioane de lei de la soferii TIR-urilor cu masa peste 12 tone si minim patru axe.

Cea mai mica suma a fost stransa de la motociclisti, respectiv 20.000 de lei.

Tariful de trecere al podului Fetesti-Cernavoda, situat pe Autostrada Soarelui, a fost introdus la inceputul lunii august 2009, fiind contestat de Uniunea Transportatorilor Rutieri Romani si de Federatia Operatorilor Romani de Transport Rutier. Transportatorii au cerut ca taxa sa poata fi platita cu un abonament semestrial sau anual.

CNADNR a introdus la sfarsitul lunii noiembrie a anului 2009 abonamente anuale cu 50 sau 100 de treceri pe podurile peste Dunare de la Giurgeni-Vadul Oii si Fetesti-Cernavoda, cu preturi intre 160 de lei si 4.760 de lei, tinand cont de tipul vehiculului. mai mult


Luni, 22 Martie 2010, ora 22:45

Alte articole despre: taxa pod Fetesti Cernavoda
CE: Romania poate pune taxa pe pod

CE: Romania poate pune taxa pe pod

Desi Federatia Operatorilor Romani de Transport a sustinut ca taxa introdusa pe Podul de la Cernavoda incalca tratatul cu Uniunea Europeana, oficialii Comisiei Europene spun ca aceasta este legala, avand in vedere ca Romania este un stat care percepe vinieta.

"Aquis-ul comunitar in materie de taxe de drumuri - respectiv directiva 99/62 - nu poate impiedica un stat care percepe vinieta (intre care si Romania) sa aplice taxe pe poduri si tunele", se arata intr-un comunicat al Serviciului de presa al CE, remis la solicitarea Mediafax.

Pe de alta parte, CE aminteste ca sumele percepute de un stat membru UE pentru utilizarea unei infrastructuri rutiere - pod, tunel, autostrada - nu sunt calificate drept taxe potrivit legislatiei comunitare, fiind insa considerate "remuneratie pentru prestarea unui serviciu".

CE sustine ca nu a primit inca vreo reclamatie in legatura cu taxa de pod.

Incepand de luni, soferii care trec pe podul Fetesti-Cernavoda platesc o taxa care incepe de la 7 lei pentru motociclisti si ajunge pana la 68 de lei in cazul autoturismelor cu tonaj mai mare de 12 tone si minimum patru axe.

Noua taxa a creat deja blocaje in zona podului de la Cernavoda, unde se circula bara la bara.

Federatia Operatorilor de Tansport Rutier sustine ca taxa incalca tratatul cu Uniunea Europeana si a anuntat ca a transmis o sesizare catre Comisia Europeana in acest sens. mai mult


Miercuri, 05 August 2009, ora 19:08

9 comentarii
De luni, platim taxa pentru a ajunge la mare pe Autostrada Soarelui (Video)

De luni, platim taxa pentru a ajunge la mare pe Autostrada Soarelui (Video)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat ca incepand de luni, 3 august, pe Podul Fetesti-Cernavoda va fi instituita taxa de utilizare.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei, tarifele vor fi urmatoarele:

- Motociclete, inclusiv cele cu atas: 7 lei
- Autoturisme, inclusiv cele de teren: 10 lei
- Microbuze, autovehicule cu masa totala maxima autorizata sub 12 tone: 35 lei
- Autobuze, autocare, autovehicule cu masa totala maxima
autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum
3 axe (inclusiv): 47 lei
- Autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare
sau egala cu 12 tone si cu minimum 4 axe (inclusiv): 68 lei

Compania precizeaza ca tarifele se aplica pentru vehiculele inmatriculate in Romania si in alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs. mai mult


Luni, 03 August 2009, ora 07:03

9 comentarii
Taxa pe Podul Fetesti-Cernavoda incepand de luni

Taxa pe Podul Fetesti-Cernavoda incepand de luni

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat ca incepand de luni, 3 august, pe Podul Fetesti-Cernavoda va fi instituita taxa de utilizare.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei, tarifele vor fi urmatoarele:

- Motociclete, inclusiv cele cu atas: 7 lei
- Autoturisme, inclusiv cele de teren: 10 lei
- Microbuze, autovehicule cu masa totala maxima autorizata sub 12 tone: 35 lei
- Autobuze, autocare, autovehicule cu masa totala maxima
autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum
3 axe (inclusiv): 47 lei
- Autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare
sau egala cu 12 tone si cu minimum 4 axe (inclusiv): 68 lei

Compania precizeaza ca tarifele se aplica pentru vehiculele inmatriculate in Romania si in alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

A.S. mai mult


Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 19:30

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba