termen eliberare pasapoarte

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Andrei Marga: Pasapoartele provizorii, emise intr-o zi, romanii din strainatate sa poata vota

Andrei Marga: Pasapoartele provizorii, emise intr-o zi, romanii din strainatate sa poata vota

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a dat dispozitii pentru urgentarea procedurii de emitere a pasapoartelor provizorii la consulatele Romaniei din strainatate, in as fel incat romanii carora le-au expirat pasapoartele sa poata vota la referendumul de duminica, 29 iulie.

"Este vorba despre oameni cu pasapoartele epuizate, cu valabilitate epuizata, iar acestor oameni am dat dispozitie sa li se dea intr-o zi pasapoarte provizorii. Omul se duce...la sectia consulara primeste un pasaport provizoriu", a spus Marga, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Ministrul de Extrene a admis ca romanii cu pasapoarte expirate erau amanati de angajatii de la consulate saptamana viitoare. "Unii functionari intr-adevar ii amanau saptamana viitoare si am redus perioada la o zi...Noi speram sa ii aducem pe toti la vot. Le multumesc celor care fac sesizari, important este ca la ora referendumului totul sa fie in regula", a spus acesta.

Pe site-ul Ministerului de Externe se arata ca "Pentru obtinerea unui nou pasaport este necesara o programare prealabila (...) iar termenul de eliberare este de aproximativ 30-45 zile lucratoare de la data depunerii cererii".

Marga a mai declarat ca a si rechemat de la post cateva persoane, care "au spus ca nu vor pune umarul la referendum". "Am si rechemat de la post, e adevarat ca inainte ... dintre acestia unii chiar ne-au spus ca nu vor pune umarul la referendum. I-am rechemat. S-au dat la o parte...trebuie fiecare sa isi execute rolul", a... mai mult


Marti, 24 Iulie 2012, ora 20:43

45 comentarii
5.000 de bucuresteni au facut cereri pentru pasapoarte biometrice

5.000 de bucuresteni au facut cereri pentru pasapoarte biometrice

Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor a inregistrat, in februarie, 5.049 cereri de eliberare a pasapoartelor simple electronice si 1300 cereri de eliberare a pasapoartelor simple temporare, potrivit datelor facute publice de Prefectura Capitalei.

In aceeasi luna, solicitantii au primit 3.569 de pasapoarte simple electronice si 1988 de pasapoarte simple temporare.

"Ne bucura interesul oamenilor pentru pasaportul biometric (electronic) , acesta fiind un intrument de calatorie sigur si modern. Conform datelor MAI, in acest moment Romania are unul dintre cele mai sigure instrumente de calatorie din lume, conceput si produs exclusiv in Romania", spune prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei.

In conditiile in care, in perioada urmatoare, se anticipeaza un numar mare de cereri pentru eliberarea acestui tip de document, data fiind apropierea vacantelor de Paste si, apoi, de vara, prefectura recomanda cetatenilor sa se adreseze din timp Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor, pentru a evita aglomerarile.

Termenul de solutionare a cererilor pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice este de 14 zile calendaristice, iar termenul de solutionare pentru cele simple temporare, daca nu se impun verificari temporare, este de maximum doua ore, cu achitarea tarifului suplimentar de 100 lei.

Pentru eficientizarea solutionarii cererilor, numarul de ghisee din sediul Serviciului Public Comunitar pentru... mai mult


Luni, 08 Martie 2010, ora 16:03

Pasapoartele biometrice vor fi eliberate in toata tara

Pasapoartele biometrice vor fi eliberate in toata tara

Pasapoartele biometrice vor fi eliberate, de luni, de catre toate serviciile de profil din tara.

"Secretarul de stat pentru relatia cu Institutiile Prefectului, Mihai Capra, a participat astazi, 18 ianuarie 2010, in judetul Vrancea, la inaugurarea implementarii pasaportului biometric.

Evenimentul marcheaza incheierea acestei activitati la nivelul intregii tari, realizandu-se astfel unul dintre obiectivele stabilite pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen", arata un comunicat MAI, remis Ziare.com.

Secretarul de stat Mihai Capra a precizat ca "incheierea implementarii pasaportului biometric la nivelul intregii tari reprezinta indeplinirea, inainte de termen, a unui angajament luat in conditiile in care data stabilita pentru finalizarea acestei activitati era 31 ianuarie 2010".

Implementarea sistemului s-a realizat treptat in intreaga tara, incepand cu 15 septembrie 2009 dupa ce a fost testat in cadrul unui proiect pilot, la nivelul judetului Ilfov, din 31 decembrie 2008.

Acest tip de pasaport contine 50 elemente de siguranta, fata de pasapoartele vechi (care raman valabile pana la expirare) si care contin 32 elemente de siguranta.

Elementul de noutate consta in introducerea mediului electronic de stocare (CIP) care include datele personale existente in fila informatizata: nume, prenume, data nasterii, codul numeric personal, termenul de valabilitate al documentului, organul emitent, cetatenia.

Pana la data de 15 ianuarie, la nivelul intregii tari au... mai mult


Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 16:01

7 comentarii
Bucurestenii pot depune cereri pentru pasapoarte biometrice

Bucurestenii pot depune cereri pentru pasapoarte biometrice

Incepand de luni, bucurestenii pot depune pentru prima oara cereri pentru eliberarea pasapoartelor biometrice.

Serviciul Public Comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor din structura IPMB va incepe centralizarea cererilor pentru eliberarea controversatelor pasapoarte cu cip electronic, scrie Adevarul.

Cererile pot fi depuse la directia de eliberare din sediul de pe strada Nicolae Iorga nr. 27, situat in sectorul 1.

Pretul pasaportului va fi de 266 de lei, iar termenul de valabilitate este de 5 ani, in timp ce pasaportul simplu costa 96,2 lei si este valabil un an.

Romania a devenit in 2009 primul stat din lume care a inceput sa elibereze acest tip de act de identitate, care are si amprenta digitala pe langa clasica imagine faciala. Pasaportul este dotat cu un cip care stocheaza datele personale, avand 50 de elemente de siguranta, cu 18 mai multe decat cel obisnuit.

Actiunea a fost extrem de contestata de romanii ultrareligiosi, care sustin ca noile acte sunt "lucrarea Diavolului", deoarece contin asocierea de cifre satanice 666.

In plus, mai multe ONG-uri au atacat ordonanta privind introducerea pasapoartelor biometrice sustinand ca incalca drepturi din Constitutia Romaniei, precum cel la viata privata si dreptul la religie. mai mult


Duminica, 03 Ianuarie 2010, ora 13:04

20 comentarii
Pasapoartele electronice se vor pune in circulatie pana la 31 ianuarie 2010

Pasapoartele electronice se vor pune in circulatie pana la 31 ianuarie 2010

Autoritatile competente care pana la inceputul lunii noiembrie nu sunt dotate cu echipamentele tehnice necesare eliberarii pasapoartelor electronice vor primi si vor solutiona in continuare cereri pentru eliberarea pasapoartelor simple, dar nu mai tarziu de 31 ianuarie 2010.

Acest lucru a fost decis de Guvernul printr-o Ordonanta de Urgenta aprobata in sedinta si publicata , marti, in Monitorul Oficial.

Prin OUG, Executivul amana termenul de finalizare a punerii in circulatie a pasapoartelor electronice cu inca trei luni.

Executivul a amanat astfel, a saptea oara, data punerii in circulatie a pasapoartelor electronice. Data stabilita initial a fost 1 ianuarie 2007, iar termenele ulterioare - 1 septembrie 2007, 1 ianuarie 2008, 1 iulie 2008, 31 decembrie 2008, 1 iulie 2009, 1 noiembrie 2009, potrivit Newsin.

Securitatea pasapoartelor este una dintre conditiile impuse de oficialii SUA pentru ca cetatenii romani sa poata calatori fara vize in Stalele Unite. mai mult


Marti, 13 Octombrie 2009, ora 20:26

2 comentarii
Termenul de eliberare a pasapoartelor in Capitala, prelungit

Termenul de eliberare a pasapoartelor in Capitala, prelungit

Termenul de eliberare a pasapoartelor in Capitala a fost prelungit la doua saptamani, incepand cu data depunerii lor.

Noua masura intra in vigoare incepand de joi, a anuntat Serviciul pentru Evidenta Pasapoartelor, conform Antena 3.

Pana in prezent, termenul de eliberare a pasapoartelor era de o saptamana.

Cererile pentru urgente vor fi solutionate tot in doua ore, ca si pana acum, contra unei taxe de 100 de lei.

Masura a fost luata intrucat Serviciul Pasapoarte se pregateste pentru introducerea sistemului de pasapoarte electronice. mai mult


Joi, 27 August 2009, ora 22:38

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  2. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  3. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  4. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  5. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  6. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  7. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  8. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  9. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  10. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala