teste clasa viii a

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Incepe simularea Evaluarii Nationale la clasa a 8-a: luni, Limba romana

Incepe simularea Evaluarii Nationale la clasa a 8-a: luni, Limba romana

Elevii clasei a VIII-a sustin, de luni pana miercuri, simularea Evaluarii Nationale, prima proba fiind la Limba romana, urmata de Matematica si Limba materna.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a va avea loc in 23 februarie la Limba si literatura romana, in 24 februarie la Matematica si in 25 februarie la Limba si literatura materna, doar pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Afisarea rezultatelor este programata pentru 6 martie.

Elevii care participa la simulare nu pot intre in salile de examen cu manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete, acestea urmand sa fie lasate in sala de depozitare a obiectelor personale.

Acestia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare si care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre elevi sau cu persoane din exterior.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei,... mai mult


Luni, 23 Februarie 2015, ora 08:41

Testele nationale: Rezultatele finale, centralizate miercuri de Ministerul Educatiei

Testele nationale: Rezultatele finale, centralizate miercuri de Ministerul Educatiei

O parte din rezultatele testelor nationale de clasa a VIII-a pentru admiterea elevilor de gimnaziu la liceu s-a afisat luni, dupa rezolvarea contestatiilor. Tinerii bucuresteni, in schimb, vor trebui sa astepte notele finale pana miercuri.

Tot miercuri, scrie Adevarul, Ministerul Educatiei va centraliza rezultatele obtinute de elevii din toata tara.

"Toate rezultatele vor fi postate miercuri pe site, dupa ce se va face si o centralizare in functie de mediile obtinute, in vederea admiterii la liceu", a declarat Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Testele nationale: Vezi rezultatele finale

Emotiile nu se termina aici pentru absolventii clasei a VIII-a, intrucat urmeaza a doua etapa importanta, cea de admitere la liceu. Inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizata.

Se tine cont de ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, pe baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea ori domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

220.000 de elevi au participat in 2011 la Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a care s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie. Inscrierea in clasa a IX-a se va face pe baza mediei de admitere. mai mult


Marti, 28 Iunie 2011, ora 12:05

Testele nationale: Vezi rezultatele finale

Testele nationale: Vezi rezultatele finale

Rezultatele testelor nationale de clasa a VIII-a pentru admiterea elevilor de gimnaziu la liceu s-au afisat luni, dupa rezolvarea contestatiilor.

Rezultatele partiale au fost afisate de vineri la avizierele scolare, iar notele finale pentru viitorii liceeni s-au afisat luni pe site-ul Ministerului Educatiei.

Vezi AICI subiectele si baremele de la examenele de Limba si Literatura Romana, Limba Materna si Matematica.

Hunedoara: Din cei 109 absolventi de gimanziu care au depus contestatii, doar 33 s-au ales cu note modificate. Rezultatele finale se vor afisa in cursul zilei de luni.

Brasov: Au fost depuse aproape 200 de contestatii, dintre care au fost admise doar 22. In tot judetul, doar doua eleve au obtinut nota maxima la evaluarile nationale.Alba: Din cele 143 de contestatii depuse, 88 au fost la romana si 55 la matematica, fiind admise 31 de contestatii.Dolj: Elevii doljeni au fost mai nemultumiti de notele primite la testele nationale decat absolventii de gimnaziu din alte judete. Astfel, in Dolj au fost depuse 562 de contestatii, dintre care au fost solutionate 283: 142 la Limba Romana si 141 la Matematica.Botosani: In urma testelor nationale, 247 de absolventi de gimnaziu s-au declarat nemultumiti de notele obinute la examene si au facut contestatii.Sibiu: Elevii sibieni au mmotive de bucurie. Dupa afisarea rezultatelor finale, in Sibiu s-au inregistrat 113 note de 10 si niciun elev si niciun candidat eliminat.Iasi:... mai mult


Luni, 27 Iunie 2011, ora 13:44

Testele nationale: Vezi aici rezultatele online

Testele nationale: Vezi aici rezultatele online

Rezultatele partiale obtinute de elevi la Evaluarea Nationala 2011 pot fi aflate in cazul unor judete si de pe Internet. Nu toate inspectoratele scolare judetene au decis sa publice aceste rezultate, asteptand rezolvarea constestatiilor.

Rezultatele finale vor fi anuntate pe 27 iunie pe site-ul Ministerului Educatiei.

Deocamdata, elevii pot afla notele obtinute fie de la avizierele scolilor absolvite, unde au fost publicate inca de vineri, fie, daca sunt norocosi, de pe Internet.

Rezultate partiale care pot fi gasite online:

Arad
Catalogul rezultatelor evaluarii nationale 2011

Bihor
Rezultate intermediare

Dolj
Dolj- Centrul Zonal numarul 1

Dolj- Centrul Zonal numarul 1

Galati
Rezultatele evaluarii inainte de contestatii

Hunedoara
Statistici inainte de contestatii

Olt
Descarca rezultatele in format .xls

Brasov
Rezultatele partiale Brasov

Iasi
Rezultatele partiale Iasi

Satu Mare
Rezultate partiale Satu Mare

Salaj
Rezultate partiale Salaj

De asemenea, conform Realitatea TV, aproape 60% dintre dintre absolventii claselor a VIII-a din Capitala au obtinut, inaintea de solutionarea contestatiilor, note mai mici de 7 la evaluarea nationala.

Inspectoratul Scolar Bucuresti nu a publicat rezultatele pe Internet, dar conform datelor de care dispune inainte de contestatii, 44% dintre elevi au luat note intre 5 si 6,99, iar aproape 15% au obtinut note sub 5.

La Suceava, conform rezultatelor partiale, din cei aproximativ 9.000... mai mult


Duminica, 26 Iunie 2011, ora 08:06

1 comentariu
Elevii prinsi cu carti si telefoane, la testele nationale, iau nota 1

Elevii prinsi cu carti si telefoane, la testele nationale, iau nota 1

Elevii claselor a VIII-a care vor sustine, in iunie, evaluarea nationala, risca sa fie eliminati din examen, iar lucrarea sa fie notata cu 1, daca sunt depistati cu carti ori cu instrumente electronice ce permit comunicarea sau stocarea informatiilor, chiar daca nu le-au folosit.

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale in anul scolar 2010-2011, elevii nu au voie sa patrunda in sala de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari ce pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, telefoane mobile sau cu orice instrument electronic de calcul, de stocare a informatiilor sau de comunicare.

Nerespectarea dispozitiilor mentionate poate conduce, dupa caz, si la sanctionarea asistentilor care supravegheaza desfasurarea examenului.

La evaluarea nationala se pot inscrie atat absolventii clasei a VIII-a din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au participat in nicio sesiune la unul din examenele nationale (examenul de capacitate, testele nationale, tezele cu subiect unic sau evaluarea nationala).

Candidatii din promotiile de pana in 1998 inclusiv nu participa la evaluarea nationala, intrucat pot solicita echivalarea examenului de capacitate. De asemenea, elevii romani care au studiat in strainatate se pot inscrie la evaluarea nationala numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta stabilite de Ministerul Educatiei, prin Centrul National pentru Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor, mai... mai mult


Miercuri, 18 Mai 2011, ora 21:27

1 din 5 elevi de clasa a VIII-a a luat sub 5 la matematica, la evaluarea nationala

1 din 5 elevi de clasa a VIII-a a luat sub 5 la matematica, la evaluarea nationala

Doar 3,3% dintre elevii care au sustinut, in 12 mai, proba de matematica din cadrul evaluarii nationale au obtinut nota maxima, in timp ce 20,16% au obtinut note sub cinci, potrivit rezultatelor finale transmise, marti, de Ministerul Educatiei.

Astfel, 79,84% din elevii de clasa a VIII-a care au sustinut, in 12 mai, proba de matematica din cadrul evaluarii nationale, au obtinut note intre 5 si 10 (in cifre absolute 156.090 elevi), potrivit sursei citate, preluate de Mediafax.

Rata mai mare de absolvire a fost inregistrata in judetele Mehedinti - 91,66% si Olt - 91,39%. La polul opus se afla judetele Harghita - 69,53%, Hunedoara - 70,97% si Bistrita-Nasaud - 70,99%.

Potrivit MECTS, 39.413 elevi au obtinut note sub 5 (20,16%), 43.869 elevi - note de 5, 33.453 - note de 6, 28.152 elevi - note de 7, 22.749 elevi - note de 8, respectiv 21.352 elevi - note de 9.

Numarul notelor de 10 a fost de 6.515 (3,33%), cele mai multe, respctiv 615 fiind obtinute de elevii din Bucuresti. Au fost eliminati din examen trei elevi. mai mult


Marti, 01 Iunie 2010, ora 14:01

Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a s-a incheiat cu proba la matematica

Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a s-a incheiat cu proba la matematica

Miercuri a avut loc ultima proba, cea la matematica, din cadrul evaluarii nationale pentru clasa a VIII-a.

Testarea a inceput la ora 12:00 si la ea s-au inscris peste 200.000 de elevi din toata tara, care au sustinut proba in cadrul a 5.955 de unitati scolare, informeaza Mediafax.

Centrul National pentru Evaluare si Examinare a elaborat zece variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale.

Subiectele au avut un nivel mediu de dificultate iar rezolvarea lor a fost facuta in 120 de minute.

Evaluarea lucrarilor va fi facuta cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire, si o va trece pe lucrare.

In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

Pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este o medie ponderata, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a reprezinta de 25 la... mai mult


Miercuri, 12 Mai 2010, ora 16:32

Au aparut modelele de subiecte pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a

Au aparut modelele de subiecte pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) a publicat, luni, pe site-ul institutiei, modelele de subiecte pentru evaluarea nationala pe care elevii clasei a VIII-a o vor sustine in anul scolar 2009-2010.

Cei interesati pot gasi modele de subiecte la disciplinele Limba si literatura romana, Limba si literatura materna (germana, maghiara, rromani, sarba, slovaca, ucraineana) si Matematica, alaturi de structura subiectelor si a baremelor de evaluare si notare corespunzatoare.

Conform Metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 209-2010, elevii clasei a VIII-a participa la o evaluare nationala organizata la nivelul unitatii de invatamant, structurata dupa modelul testarilor internationale standardizate.

Evaluarea din clasa a VIII-a dupa modelul testelor internationale va avea loc intre 4 si 12 mai 2010, iar simularea in perioada februarie-martie.

Elevii din clasa a VIII-a vor sustine prima proba in 4 mai 2010, la Limba si literatura romana (proba scrisa). In 6 mai 2010 este programata proba la Limba si literatura materna, iar in 12 mai 2010, Matematica, ambele fiind probe scrise.

Perioada speciala de evaluare va incepe in 25 mai 2010, cu proba scrisa la Limba si literatura romana, urmata de Limba si literatura materna, in 27 mai 2010, si de Matematica, in 2 iunie 2010.

Pentru trecerea elevilor din clasa a VIII-a in clasa a IX-a, in calculul mediei se va tine cont in proportie de 50% de... mai mult


Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 20:49

3 comentarii
Varianta 4 la proba la alegere pentru clasa a VIII-a

Varianta 4 la proba la alegere pentru clasa a VIII-a

Elevii claselor a VIII-a care au lipsit motivat la prima sesiune a tezelor cu subiect unic au de rezolvat, vineri, varianta cu numarul 4 pentru proba la alegere dintre Istorie sau Geografie din sesiunea speciala, acesta fiind ultima zi de examinari.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), vineri la ora 8.45, in prezenta Comisiei Nationale de organizare, a fost extrasa varianta cu numarul 4 pentru ultima proba din cadrul perioadei speciale pentru sustinerea tezelor cu subiect unic: proba la alegere intre Geografie si Istorie.

La acest test sunt asteptati sa participe peste 6.400 de elevi de clasa a VIII-a amanati in semestrul I. In intervalul orar imediat urmator, cele 217 centre de comunicare din tara vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea vor fi distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Proba este programata sa inceapa la ora 12.00, iar durata sustinerii este de doua ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev. mai mult


Vineri, 22 Februarie 2008, ora 10:17

Alte articole despre: Teste clasa a VIII a

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Campionatul mondial de carat neveste
  2. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  3. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  4. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  5. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  6. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  7. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  8. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  9. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  10. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)