teste nationale iasi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scandal la Opera din Iasi: Angajatii cer demiterea lui Beatrice Rancea

Scandal la Opera din Iasi: Angajatii cer demiterea lui Beatrice Rancea

Mai multi angajati de la Opera Romana din Iasi cer Ministerului Culturii demiterea lui Beatrice Rancea, managerului institutiei, motivand ca aceasta face distributii in spectacole si angajari preferentiale.

Desi de la preluarea conducerii Operei Nationala Romana din Iasi de catre Beatrice Rancea spectacolele organizate acolo au avut succes la public, multe dintre ele desfasurandu-se cu casa inchisa, la inceputul acestui an, mai multe acuzatii de incompetenta au fost lansate la adresa acesteiea de catre o parte din angajatii institutiei.

Beatrice Rancea este noul manager al Operei Nationale din Iasi

Realitatea TV transmite ca totul a pornit de la tenorul Ricardo Nori, liderul unui mic sindicat, care o acuza pe Rancea ca face diferente intre angajatii Operei, ca ii marginalizeaza pe artistii cu vechime, distribuind in spectacole doar persoane pe care aceasta le agreeaza.

De curand, tenorul a inaintat Ministerului Culturii o cerere de demitere a lui Beatrice Rancea, pe care o acuza de atitudine dictatoriala si incompetenta.

Conflictul a capatat amploare recent, dupa ce Ricardo Nori a lipsit de la un examen pe care trebuia sa il sustina in fata unei comisii de specialisti romani si straini, inainte de a lua parte la o auditie. Tenorul si-a motivat absenta de la testare prin faptul ca s-a imbolnavit. mai mult


Duminica, 30 Iunie 2013, ora 10:09

1 comentariu
Testarea gratuita Babes-Papanicolau incepe miercuri in sase judete

Testarea gratuita Babes-Papanicolau incepe miercuri in sase judete

Testarea Papanicolau gratuita, in cadrul Programului National de screening al Ministerului Sanatatii pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin, incepe miercuri in judetele Cluj, Bistrita, Bihor, Maramures, Satu Mare si Salaj, iar din 10 septembrie in alte patru judete si Bucuresti.

"Toate femeile cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fara antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin vor avea posibilitatea sa efectueze testarea Babes Papanicolau in cadrul programului gratuit al MS care se desfasoara pe o perioada de cinci ani, primele sase judete fiind Cluj, Bistrita, Bihor, Maramures, Satu Mare si Salaj. Din 10 septembrie, programul debuteaza si in judetele Arad, Timis, Hunedoara, Caras-Severin, Mures, Bucuresti, Ilfov" , a declarat, miecuri, agentiei Mediafax, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

El a precizat ca in proiectul care se deruleaza in Capitala testarile se fac in reteaua Institutului Oncologic Bucuresti, Spitalul Filantropia, Panait Sarbu, IOMC si trei unitati sanitare private respectiv Medlife, Medicover si Gral.

Pana la sfarsitul anului, programul va fi functional in toata tara, retelele fiind in faza de finalizare a pregatirilor tehnice, a precizat ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii (MS) are in vedere pentru 2012 testarea a peste 200.000 de femei care sunt eligibile pentru acest program. In cinci ani vor fi incluse in... mai mult


Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 17:17

1 comentariu
Evaluarea nationala: Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor

Evaluarea nationala: Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor

Absolventii de liceu care au contestat notele obtinute la Evaluarea Nationala afla, luni, rezultatele finale.

Aproape 12.300 de contestatii au fost inregistrate la nivel national, iar cele mai multe, 7.000, au fost depuse la Limba si Literatura Romana.

Potrivit unui centralizator al MECTS, la evaluarea nationala au participat aproape 170.000 de absolventi de gimnaziu.

Evaluare nationala 2012: Rezultatele finale vor fi afisate luni

Rezultatele au fost afisate vineri si in aceeasi zi au fost depuse contestatiile care au putut fi solutionate sambata si duminica.

In Bucuresti, s-au afisat deja notele finale, dupa contestatii. In Capitala, s-au inregistrat peste 1.400 de contestatii. Dintre acestea, aproape 500 au fost solutionate.

Evaluare nationala 2012 Rezultatele au fost afisate in toata tara

Din cele 1.506 contestatii inregistrate dupa rezultatele de vineri, 828 au fost pentru proba de limba si literatura romana, iar 570 de cereri au solicitat reevaluarea lucrarilor la matematica, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, citat de Agrepres.

De asemenea, opt contestatii au fost primite si la proba de limba materna.

In Cluj, un numar de 125 de note au fost marite in urma rezolvarii contestatiilor la Evaluarea Nationala, dintre cele 445 de contestatii depuse.

"La ISJ Cluj a fost inregistrat un numar de 297 de contestatii la limba romana la examenul scris al testelor nationale, din care 120... mai mult


Luni, 02 Iulie 2012, ora 15:40

Testele nationale: Topul judetelor cu cei mai destepti elevi

Testele nationale: Topul judetelor cu cei mai destepti elevi

Rezultatele testelor nationale au fost centralizate, miercuri, de Ministerul Educatiei. Acum urmeaza noi emotii pentru absolventii de gimnaziu, pentru ca a inceput o noua etapa, inscrierea la liceu.

Exista insa si tineri care pot sta linistiti pentru ca pot fi admisi la orice liceu, avand media finala 10 (media celor patru ani de gimnaziu si media notelor de la evaluarea nationala). Romania Libera a alcatuit un top al judetelor cu cei mai multi elevi "zecisti".

Pe primul loc in clasament de afla Iasi, unde 19 absolventi de gimnaziu au media finala 10. Aproape se situeaza si Capitala, unde 18 elevi au obtinut note maxime. Urmeaza Dolj, cu 10 tineri, iar in Bacau, Mehedinti si Suceava noua copii au primit note maxime.

Judetele Alba, Covasna, Tulcea, Botosani si Arad nu au avut insa nici un elev cu media finala de admitere 10.

Testele nationale: Rezultatele finale, centralizate miercuri de Ministerul Educatiei

La evaluarea nationala, judetele cu cea mai mare rata de promovabilitate au fost Mehedinti - 90,5% si Olt, cu un procent de 89,01%.

La polul opus, Tulcea avut cea mai slaba rata de promovabilitate, de 44,4%. mai mult


Joi, 30 Iunie 2011, ora 11:24

3 comentarii
Testele nationale: Vezi rezultatele finale

Testele nationale: Vezi rezultatele finale

Rezultatele testelor nationale de clasa a VIII-a pentru admiterea elevilor de gimnaziu la liceu s-au afisat luni, dupa rezolvarea contestatiilor.

Rezultatele partiale au fost afisate de vineri la avizierele scolare, iar notele finale pentru viitorii liceeni s-au afisat luni pe site-ul Ministerului Educatiei.

Vezi AICI subiectele si baremele de la examenele de Limba si Literatura Romana, Limba Materna si Matematica.

Hunedoara: Din cei 109 absolventi de gimanziu care au depus contestatii, doar 33 s-au ales cu note modificate. Rezultatele finale se vor afisa in cursul zilei de luni.

Brasov: Au fost depuse aproape 200 de contestatii, dintre care au fost admise doar 22. In tot judetul, doar doua eleve au obtinut nota maxima la evaluarile nationale.Alba: Din cele 143 de contestatii depuse, 88 au fost la romana si 55 la matematica, fiind admise 31 de contestatii.Dolj: Elevii doljeni au fost mai nemultumiti de notele primite la testele nationale decat absolventii de gimnaziu din alte judete. Astfel, in Dolj au fost depuse 562 de contestatii, dintre care au fost solutionate 283: 142 la Limba Romana si 141 la Matematica.Botosani: In urma testelor nationale, 247 de absolventi de gimnaziu s-au declarat nemultumiti de notele obinute la examene si au facut contestatii.Sibiu: Elevii sibieni au mmotive de bucurie. Dupa afisarea rezultatelor finale, in Sibiu s-au inregistrat 113 note de 10 si niciun elev si niciun candidat eliminat.Iasi:... mai mult


Luni, 27 Iunie 2011, ora 13:44

Testele nationale: Vezi aici rezultatele online

Testele nationale: Vezi aici rezultatele online

Rezultatele partiale obtinute de elevi la Evaluarea Nationala 2011 pot fi aflate in cazul unor judete si de pe Internet. Nu toate inspectoratele scolare judetene au decis sa publice aceste rezultate, asteptand rezolvarea constestatiilor.

Rezultatele finale vor fi anuntate pe 27 iunie pe site-ul Ministerului Educatiei.

Deocamdata, elevii pot afla notele obtinute fie de la avizierele scolilor absolvite, unde au fost publicate inca de vineri, fie, daca sunt norocosi, de pe Internet.

Rezultate partiale care pot fi gasite online:

Arad
Catalogul rezultatelor evaluarii nationale 2011

Bihor
Rezultate intermediare

Dolj
Dolj- Centrul Zonal numarul 1

Dolj- Centrul Zonal numarul 1

Galati
Rezultatele evaluarii inainte de contestatii

Hunedoara
Statistici inainte de contestatii

Olt
Descarca rezultatele in format .xls

Brasov
Rezultatele partiale Brasov

Iasi
Rezultatele partiale Iasi

Satu Mare
Rezultate partiale Satu Mare

Salaj
Rezultate partiale Salaj

De asemenea, conform Realitatea TV, aproape 60% dintre dintre absolventii claselor a VIII-a din Capitala au obtinut, inaintea de solutionarea contestatiilor, note mai mici de 7 la evaluarea nationala.

Inspectoratul Scolar Bucuresti nu a publicat rezultatele pe Internet, dar conform datelor de care dispune inainte de contestatii, 44% dintre elevi au luat note intre 5 si 6,99, iar aproape 15% au obtinut note sub 5.

La Suceava, conform rezultatelor partiale, din cei aproximativ 9.000... mai mult


Duminica, 26 Iunie 2011, ora 08:06

1 comentariu
Iasi: Unul din doi elevi nu trece in clasa a noua

Iasi: Unul din doi elevi nu trece in clasa a noua

Cu o luna inainte de evaluarile nationale, unul din doi elevi ieseni nu are nicio sansa sa ajunga in clasa a noua.

Nivelul slab de pregatire al acestora este confirmat din nou de rezultatele testelor pregatitoare, potrivit Adevarul.

Simularea organizata in Iasi la sfarsitul saptamanii trecute dezvaluie dezastrul din salile de clasa. Dupa afisarea rezultatelor, la nivelul judetului, procentul de promovabilitate a fost de doar 52,86%.

63% dintre elevi au obtinut nota de trecere la Limba Romana, dar subiectele la Matematica le-au ridicat mari probleme candidatilor. Sub 50% din elevi au promovat proba.

"La limba romana, tezele cu note peste 7 au avut o pondere de 34%, inregistrandu-se de asemenea 48 de note de zece, iar la matematica doar 19% din notele obtinute au depasit nota sapte, inregistrandu-se numai 7 note de zece", a precizat Sabina Manea, inspector in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. mai mult


Marti, 10 Mai 2011, ora 15:24

1 comentariu
ANM neaga neregulile la testele cu medicamente

ANM neaga neregulile la testele cu medicamente

Agentia Nationala a Medicamentului a negat intr-un comunicat de presa faptul ca in Romania nu s-ar respecta regulile de testare a medicamentelor, asa cum acuzase publicatia americana Vanity Fair.

"In Romania, studiile clinice se desfasoara cu respectarea acelorasi reglementari ca in oricare alt stat membru UE ", se arata in comunicatul ANMDM, in care sunt explicate, pe larg, procedurile de urmat pentru ca cineva sa realizeze un astfel de test in Romania, informeaza Mediafax.

Conform ANMDM, un studiu clinic se poate desfasura pe teritoriul Romaniei numai daca producatorul medicamentului primeste o autorizatie si numai dupa ce obtine o "opinie favorabila" a Comisiei nationale de etica (CE), in cazul studiilor "multicentrice", sau a Comisiei institutionale de etica, in cazul studiilor "unicentrice", afirma reprezentantii ANM, care spun ca mai apoi producatorul medicamentului decide ce face mai departe.

Reactia reprezentantilor agentiei vine dupa ce publicatia americana Vanity Fair a acuzat faptul ca acum companiile farmaceutice testeaza medicamentele in conditii nesigure si dubioase intr-o serie de state mai sarace, precum Romania.

"Mii de teste se fac insa in tari cu un mare numar de saraci sau de analfabeti care, in anumite cazuri, semneaza punandu-si o amprenta a degetului mare pe formular sau schitand un "X" in locul unei semnaturi. In Bangladesh s-au facut aproximativ 76 de teste. Alte 61 au fost facute in Malawi, 1.513 in Rusia, 876 in Romania, 786 in... mai mult


Joi, 09 Decembrie 2010, ora 20:32

2 comentarii
Adomnitei cere profesorilor sa renunte la greva

Adomnitei cere profesorilor sa renunte la greva

Fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, a cerut profesorilor sa renunte, pentru moment, greva programata in ziua desfasurarii tezelor cu subiect unic, pentru a nu afecta elevii.

'Fac apel la cadrele didactice sa se gandeasca si la interesele elevilor si familiilor lor care se gandesc sa finalizeze anul scolar si dupa aceea sa se gandeasca la ce forma de protest vor demara, intrucat in aceasta perioada copiii au nevoie de liniste pentru a trece cu bine de examene', a spus deputatul liberal, la Iasi, citat de presa locala.

In plus, Adomnitei a anuntat ca va introduce la Camera Deputatilor pachetul de legi realizat in timpul mandatului sau si i-a invitat pe parlamentarii sa le sustina.

"In noul pachet, redactat de domnul Mircea Miclea, sunt niste idei noi, pe care le sustin, dar nu pot fi de acord, de exemplu, cu ideea organizarii bacalaureatului diferit", a declarat fostul ministru al Educatiei. mai mult


Duminica, 03 Mai 2009, ora 17:39

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii