teza matematica

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Fost elev condamnat pentru spaga la teza

Fost elev condamnat pentru spaga la teza

Un fost elev al Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" din Botosani a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru ca a platit 250 de lei pentru a se asigura ca are nota de trecere la teza de la matematica. Sentina nu este definitiva.

Tanarul Gabriel R. a fost acuzat de dare de mita si trimis in judecata. A fost condamnat de magistratii Tribunalului Botosani la doi de ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, informeaza Monitorul de Botosani.

Politistul de frontiera al anului: A refuzat spaga de 50.000 de euro

In perioada in care este supravegheat, trei ani, acesta trebuie sa respecte o serie de masuri. El va trebui sa presteze si 60 de zile de munca in folosul comunitatii, la Primaria municipiului Botosani sau la o alta institutie ce va fi desemnata de Serviciul de Probatiune.

Daca va incalca directivele sau va comite o alta infractiune, acesta ar putea ajunge la inchisoare. mai mult


Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 16:27

1 comentariu
Olimpic roman de geniu la matematica: Sa nu mai intre toti tampitii la facultate!

Olimpic roman de geniu la matematica: Sa nu mai intre toti tampitii la facultate!

Baimareanul Omer Cerrahoglu (foto), cel mai prolific olimpic roman la matematica, afirma ca sistemul educational din Romania trebuie schimbat astfel incat sa nu mai intre toti "tampitii" la facultate si il considera pe ministrul Remus Pricopie un "smecheras si jumatate", dupa ce l-a pacalit.

Tanarul pleaca in doar cateva zile sa studieze informatica la cea mai prestigioasa universitate din lume, MIT, scrie Adevarul.

Pentru Omer, facultatea este un loc pentru elite, el nefiind de acord cu modificarile facute de Guvernul Ponta la Legea Educatiei, printre care doctoratul la fara frecventa sau posibilitatea ca elevii sa poata urma cursurile unei universitati chiar daca nu au luat bacul.

"Evident, trebuie gasit un sistem prin care sa nu intre toti tampitii la facultate. Pe de alta parte, trebuie sa intelegem ca facultatea ar trebui sa fie o chestie de elita. Acum, tendinta este ca la facultate sa intre toti si foarte multi isi iau doctorat. Am vazut foarte multe teze in care ei nu fac nimic. Practic, iau toti de la altii. Au fost plagiatul lui Ponta sau doctorate luate dubios. Ca sa intri la facultate trebuie sa dovedesti ca esti inteligent. Daca nu, sunt atatea variante", a declarat Omer Cerrahoglu.

Ciorbea, strans cu usa de studenti: Apelam si la presiuni externe! Interviu

Olimpicul s-a aratat extrem de dezamagit de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, care la inceputul acestui an a insistat sa se intalneasca personal cu el si, timp de 10 minute, l-a rugat sa... mai mult


Sambata, 16 August 2014, ora 22:06

50 comentarii
Evaluare Nationala 2014 - simulare: Vezi subiectele si baremele la Limba Romana si Matematica

Evaluare Nationala 2014 - simulare: Vezi subiectele si baremele la Limba Romana si Matematica

Elevii claselor a opta din toata tara sustin, saptamana aceasta, simularea examenelor de Evaluare Nationala.

Prima proba a fost cea de la Limba si Literatura Romana, care a avut loc marti dimineata, iar cea de-a doua, proba de la Matematica, s-a desfasurat miercuri dimineata.

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine si ei, joi, simularea examenului de Evaluare Nationala la Limba si Literatura Materna.

Rezultatele de la simularea examenului de Evaluare Nationala 2014 vor fi afisate pe data de 7 martie. Notele nu vor fi trecute in catalog, insa profesorii vor putea analiza tezele elevilor lor impreuna cu parintii acestora, daca o vor solicita.

De luni incepe scoala: Evaluari in premiera la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a

Simularea la nivel national a acestor examene are ca scop sa-i obisnuiasca pe elevi cu emotiile unor astfel de probe.

Conform calendarului publicat de Ministerul Educatiei Nationale, probele pentru examenele de Evaluare Nationala vor incepe pe 23 iunie. Media notelor de la acest examen va avea o pondere de 75% in media de admitere la liceu.

Subiectele si baremele de la simularea examenului de Evaluare Nationala 2014 la Limba si Literatura Romana

Subiectele si baremele de la simularea examenului de Evaluare Nationala 2014 la Matematicamai mult


Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 17:13

1 comentariu
Evaluarea nationala continua miercuri cu ultima proba scrisa, la matematica

Evaluarea nationala continua miercuri cu ultima proba scrisa, la matematica

Elevii claselor a VIII-a vor sustine, miercuri, ultima proba scrisa a evaluarii nationale, la matematica, conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei pentru acest examen, notele urmand sa fie luate in calcul la admiterea in licee.

Atat candidatii proveniti din invatamantul de stat, cat si cei din invatamantul particular, au dreptul sa sustina acest examen fara taxa.

La evaluarea nationala se pot prezenta atat absolventii clasei a VIII-a din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au participat in nicio sesiune la unul din examenele nationale (examenul de capacitate, testele nationale, tezele cu subiect unic sau evaluarea nationala).

Evaluarea nationala consta in sustinerea unor probe scrise, fiecare cu durata de 120 de minute. Rezultatele finale vor fi afisate la 24 iunie, urmand ca depunerea contestatiilor sa se faca in aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00.

Evaluarea nationala se defasoara anual intr-o singura sesiune si reprezinta modalitatea de evaluare a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial. Fara sustinerea acestui examen, elevii nu se pot inscrie in clasa a IX-a.

Inscrierea in clasa a IX-a se va face pe baza mediei de admitere. Aceasta reprezinta media aritmetica intre media generala la evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Tentativa de frauda la evaluarea nationala in Capitala - doi elevi eliminati

Elevii care vor sustine evaluarea nationala risca sa fie... mai mult


Marti, 21 Iunie 2011, ora 14:40

Amprentele digitale, descrise de un nou model matematic

Amprentele digitale, descrise de un nou model matematic

Un nou model matematic de reprezentare a amprentelor digitale a fost pus la punct in Rusia.

Vladimir Goudkov, de la catedra de matematica si informatica aplicata a Universitatii de Stat din Celiabinsk, a propus o inovatie care poate fi aplicata la nivel mondial, conform noului sau model matematic de reprezentare a amprentelor digitale, scrie RIA Novosti.

Descoperirea este protejata de nu mai putin de 16 brevete, care au primit aprobarea de la Institul federal de proprietate industriala si din partea Serviciului federal responsabil cu proprietatea intelectuala.

Lucrarea reprezinta de fapt chiar teza de doctorat a autorului, intitulata "Modele matematice si metodele de dactilografiere digitala de prelucrare a imaginilor".

Elementul de noutate al acestei lucrari consta in faptul ca autorul a construit un sistem de analiza a urmelor, bazat pe vectori topologici.

Sistemul citeste automat imaginea unei amprente digitale, nu ca pe o simpla imagine, ci ca pe o harta in relief cu o anumita orientare.

Aceasta metoda permite sa recunoasca si amprente de proasta calitate cu urme de grasime, deformate, sau cu diferite defecte.

Modelul matematic propus este bazat pe un software a carui utilizare necesita doar un computer, un senzor de amprenta digitala si o baza de date, cu imagini ale amprentelor.

Modelele, programele si metodele dezvoltate pot fi utilizate si in sistemele de pasapoarte si vize, in cazul sistemelor de control si a sistemelor de trecere si acces. mai mult


Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 22:29

Au terminat scoala cu media 9, dar au luat 3 la tezele nationale

Au terminat scoala cu media 9, dar au luat 3 la tezele nationale

Dosarele depuse de elevii de gimnaziu pentru admiterea la liceu au scos la iveala cazuri de copii a caror medii generale sunt cu pana la cinci puncte mai mari decat notele obtinute la examenele nationale.

Printre elevii care si-au depus dosarul la Centrul organizat la Scoala Sfintii Voievozi se afla cativa care au terminat clasele V-VIII cu media generala peste 8, dar au obtinut la toate examenele nationale sub 4, scrie Mediafax.

Astfel, un elev cu media generala 8,24, a luat doar 3,70, respectiv 4,70 la tezele nationale la romana si matematica.

Un alt elev are media claselor gimnaziale 9,41, in schimb notele la tezele de la matematica sunt 3,00 si 5,50, iar la evaluarea nationala 7,60.

O alta situatie este aceea in care media gimnaziului este 8,59, teza nationala 3,50, nota la evaluarea nationala 4,22, iar intr-un alt caz media claselor V-VIII este 6,52, rezultatul la tezele nationale 2,27 si evaluarea nationala 4,75. mai mult


Joi, 17 Iunie 2010, ora 19:45

13 comentarii
Peste 6.000 de elevi au absentat la evaluarea la matematica de miercuri

Peste 6.000 de elevi au absentat la evaluarea la matematica de miercuri

Un numar de 194.541 elevi din totalul de 201.123 raportati ca inscrisi de inspectoratele scolare judetene au participat, miercuri, la ultima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a - proba scrisa la matematica.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), trei elevi au fost eliminati din examen din cauza unor tentative de frauda.

Potrivit Metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale la clasa a VIII-a, acestia pot sustine proba intr-o sesiune ulterioara. Cei mai multi participanti s-au inregistrat in municipiul Bucuresti (12.721), Ilfov (8.310), Suceava (7.982) si Prahova (7.002).

Din totalul celor 1.450 de centre de comunicare, 1.446 de centre au descarcat subiectele in conditii normale. Din motive de conexiune locala la Internet s-au inregistrat 4 situatii speciale (doua in judetul Dolj, respectiv cate unul in judetele Giurgiu si Suceava), unde s-a apelat la varianta de rezerva offline.

Activitatea de evaluare dureaza, in unitatea de invatamant, maximum cinci zile de scoala, astfel incat comunicarea rezultatelor sa se faca in maximum sase zile de scoala de la sustinerea probei.

Media generala obtinuta la evaluarea nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat.

Pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este o medie ponderata, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din... mai mult


Miercuri, 12 Mai 2010, ora 21:59

1 comentariu
Alte articole despre: evaluare nationala matematica
Varianta 5, la teza la matematica

Varianta 5, la teza la matematica

Varianta 5 de subiect a fost extrasa, miercuri dimineata, la sediul Ministerului Educatiei, pentru teza unica la matematica, ce va fi sustinuta de elevii claselor a VII-a si a VIII-a.

Urmeaza ca subiectele sa fie distribuite in scoli, unde va incepe examenul propriu-zis, care va dura doua ore.

Teza la matematica este a doua dupa cea la limba romana, care a avut loc joia trecuta si s-a soldat cu un mare scandal, provocat de un subiect formulat gresit.

Notele la teza cu subiect unic la limba romana nu au fost afisate, ele urmand sa fie facute publice cel mai devreme miercuri dupa-amiaza. mai mult


Miercuri, 13 Mai 2009, ora 10:04

9 comentarii
Alte articole despre: varianta cinci, teza matematica
Varianta cu numarul 6 la teza unica la matematica

Varianta cu numarul 6 la teza unica la matematica

Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a au de rezolvat, joi, la teza unica la matematica, varianta cu numarul 6.

Aceasta a fost extrasa la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de organizare.

Pentru aceasta sesiune a tezelor cu subiect unic au fost organizate 1.064 centre de comunicare, care vor prelua si distribui, in cele 8.302 scoli, variantele de subiecte pentru tezele unice.

Durata fiecarei teze cu subiect unic este de 2 ore, din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00).

Media obtinuta la tezele cu subiect unic va fi luata in calcul la admiterea la liceu. Astfel, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinandu-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la suta din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la suta din nota finala.

Aceasta este ultima teza pentru elevii claselor a VII-a. Pentru clasele a VIII-a mai este programata, pe 16 decembrie, si o teza la alegere - istorie sau geografie. mai mult


Joi, 11 Decembrie 2008, ora 11:25

9 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba