tichete bugetari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Vouchere de vacanta pentru bugetari: Cum se obtin si cat valoreaza

Vouchere de vacanta pentru bugetari: Cum se obtin si cat valoreaza

Camera Deputatilor a decis, marti, ca angajatii din institutiile publice, regiile autonome, societatile si companiile nationale sa poata primi tichete de vacanta in valoare de maximum 6 salarii brute minime pe economie.

Astfel, angajatii vor putea cumpara cu aceste tichete pachete de servicii de la unitatile de turism autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism, informeaza Mediafax.

Bugetarii nu vor primi tichete de masa, cadou sau de vacanta nici anul viitor (Video)

Comisionul perceput de aceste agentii nu va trebui sa depaseasca 10% din valoarea pachetului de servicii turistice oferite, iar angajatul care va beneficia de vouchere nu va mai primi bilete de odihna sau prime de vacanta.

Proiectul de lege adoptat marti cu 215 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 100 de abtineri modifica o ordonanta din 2009, iar Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect.

Voucherele de vacanta vor fi emise doar in regim eletronic, fara costuri suplimentare si fara intermediari, fiind suportate integral de angajatori.

Ce spun reprezentantii agentiilor de turism

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), tichetele de vacanta pentru angajatii companiilor de stat vor aduce doar circa 250.000 de turisti in plus.

In schimb, daca nu ar fi fost impozitate, voucherele pentru bugetari ar fi adus un numar de turisti de patru-cinci ori mai mare, respectiv de 1,2 milioane de persoane.

"Nu am textul proiectului de lege in... mai mult


Marti, 03 Iunie 2014, ora 20:24

5 comentarii
Prime de Craciun pentru bugetari - ce angajati primesc cei mai multi bani

Prime de Craciun pentru bugetari - ce angajati primesc cei mai multi bani

Mai multe companii de stat au decis sa isi rasplateasca salariatii cu prime in preajma Sarbatorilor de iarna. Conpet, Compania Nationala de Autostarzi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Complexul Energetic Oltenia sunt societatile care le vor oferi angajatilor bani pentru cadourile de Craciun.

Astfel, angajatii Conpet vor beneficia de cea mai mare prima, potrivit Romania TV. Ei vor primi anul acesta un tichet cadou in valoare de 700 de lei. Prima va fi acordata tuturor salariatilor societatii, in conditiile in care fondul de prime de Craciun al Conpet se ridica la suma de peste 2,5 milioane de lei.

Angajatii din ministere nu vor beneficia in acest an de prime de Craciun

De asemenea, conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis sa le acorde angajatilor o prima aproape la fel de consistenta, in valoare de 600 de lei pentru fiecare persoana. Complexul are aproximativ 8.800 de angajati.

Tichete cadou de Craciun se vor oferi si la Compania de Drumuri, fiecare angajat primind cate 250 de lei. CNADNR are un total de peste 6.000 de salariati. In plus, la Dacia, fiecare angajat va primi de Craciun un tichet cadou in valoare de 750 de lei. mai mult


Luni, 16 Decembrie 2013, ora 15:03

2 comentarii
Pensiile cresc cu aproape 4% in 2014. Veste proasta pentru bugetari in proiectul de buget

Pensiile cresc cu aproape 4% in 2014. Veste proasta pentru bugetari in proiectul de buget

Pensiile vor fi majorate cu 3,76% in 2014, punctul de pensie urmand sa creasca de la 762 de lei la 790 de lei, potrivit proiectului de buget pus in dezbatere de Ministerul de Finante.

In schimb, nu sunt prevazute cresteri pentru salariile bugetarilor.

"La stabilirea limitelor de cheltuieli ale bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014 s-a avut in vedere aplicarea prevederilor art.102 si art.170 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel: majorarea valorii punctului de pensie cu 3,76% (respectiv 3,33%- reprezentand rata medie anuala a inflatiei si 0,43% - reprezentand 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut) indicatorii fiind cei realizati pe anul 2012.

Astfel valoarea punctului de pensie va creste de la 762,1 lei la 790,8 lei in anul 2014", se arata in scrisoarea cadru privind bugetul pe anul 2014, publicata pe site-ul Ministerul de Finante.

De asemenea, se are in vedere restrictionarea acordarii si in anul 2014 a tichetelor de masa, tichetelor de vacanta, tichetelor cadou si nu sunt luate in calcul acordarea de premii, prime, precum si plata orelor suplimentare, dar nici noi angajari in sectorul bugetar.

Guvernul se bazeaza pe o crestere economica de 2,2% in 2014 si estimeaza ca numarul somerilor va scadea de la 465.000 la 445.000.

C.S. mai mult


Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 10:25

17 comentarii
Bugetarii nu vor primi tichete de masa, cadou sau de vacanta nici anul viitor (Video)

Bugetarii nu vor primi tichete de masa, cadou sau de vacanta nici anul viitor (Video)

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, o ordonanta prin care se mentine interdictia de a acorda bugetarilor tichete de masa, cadou sau de vacanta.

Astfel, Executivul a decis sa blocheze aceste drepturi si in 2014, in conditiile in care angajatii statului nu au mai primit asemenea tichete din anul 2009, scrie Mediafax.

Guvernul Ponta va mentine si in 2014 restrictiile la tichete si gratuitati CFR (Video)

Totusi, institutiile care se finanteaza in totalitate din venituri proprii vor face exceptie de la aceasta regula, angajatii beneficiind si de tichete.

Totodata, in ordonanta se mai arata ca unitatile de invatamant vor deconta abonamentele sau biletele de transport in cazul elevilor care nu pot merge la scoala in localitatea de domiciliu. Decontarea se va face pe baza abonamentelor eliberate de operatorii de transport.

mai mult


Marti, 27 August 2013, ora 21:16

10 comentarii
Guvernul Ponta va mentine si in 2014 restrictiile la tichete si gratuitati CFR (Video)

Guvernul Ponta va mentine si in 2014 restrictiile la tichete si gratuitati CFR (Video)

Un proiect de ordonanta arata ca Guvernul Ponta va mentine si in 2014 interdictia de a acorda tichete de masa, tichete-cadou sau tichete de vacanta pentru bugetari.

In plus, nu se vor da nici indemnizatiile lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari, iar gratuitatile la transportul feroviar vor fi limitate in continuare, informeaza Mediafax.

Toate aceste drepturi nu au mai fost acordate incepand cu anul 2009, iar actualul guvern intentioneaza sa blocheze platile si in 2014.

Proiectul de ordonanta este elaborat de Ministerul Finantelor.

mai mult


Joi, 15 August 2013, ora 17:37

5 comentarii
Guvernul Ponta imbratiseaza austeritatea: fara sporuri, fara tichete de masa

Guvernul Ponta imbratiseaza austeritatea: fara sporuri, fara tichete de masa

Salariile bugetarilor se vor mentine anul viitor la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2012, se arata in ordonanta de urgenta conceputa de Ministerul Finantelor Publice si aprobata de Guvern miercuri.

Masuri cum ar fi acordarea de sporuri sau tichete de masa raman blocate pana in 2014, pentru ca "aceste cheltuieli sunt nesustenabile".

"Tinand cont ca exista riscul ca la 1 ianuarie 2013 sa nu existe un program de guvernare acceptat de Parlament (...) au fost aprobate masurile privind salarizarea in anul 2012 a personalului bugetar precum si alte masuri fiscal-bugetare, care isi inceteaza aplicabilitatea la data de 31 decembrie 2012", se arata in proiectul postat pe MFP.

Potrivit proiectului, neadoptarea acestor masuri pentru anul 2013 ar genera un impact suplimentar asupra cheltuielilor bugetare si respectiv asupra deficitului bugetar de 6,8% din produsul intern brut, afectand in mod semnificativ sustenabilitatea finantelor publice.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a explicat ca, in situatia in care aceasta ordonanta nu ar fi aprobata, "cheltuielile bugetului general consolidat s-ar majora cu aproximativ 44,3 miliarde lei, reprezentand 6,8% din PIB", precizand ca "aceste cheltuieli sunt nesustenabile din punct de vedere financiar".

"In plus, avand in vedere lipsa unor politici publice in domeniul economic, fiscal si bugetar acceptate potrivit legii fundamentale, se impune promovarea unor masuri legislative prin care sa se prevada mentinerea, incepand cu... mai mult


Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 19:43

4 comentarii
Prime de sarbatori pentru bugetari - afla cine sunt norocosii

Prime de sarbatori pentru bugetari - afla cine sunt norocosii

Desi cele mai multe dintre companiile de stat au probleme financiare, unii bugetari vor fi recompensati cu prime de Craciun si anul acesta.

Astfel, cei peste 6.000 de angajati de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale vor primi fiecare bonuri cadou in valoare de 250 de lei.

Compania va cheltui 1,5 milioane de lei pe aceste prime, suma care intra la cheltuieli suplimentare, informeaza Romania Tv.

CNADNR are datorii in valoare de 1,3 miliarde de lei fata de constructorii de drumuri, care vor fi esalonate de Guvern in perioada urmatoare.

Si cei 8.800 de angajati de la Complexul Energetic Oltenia vor avea mai multi bani de sarbatori, deoarece vor avea o prima de 600 de lei. In septembrie, ei au mai primit 725 de lei, prima de muraturi.

Compania a raportat in perioada iunie-septembrie 2012 o cifra de afaceri de 284 milioane euro si un profit de 39 milioane euro.

Conpet are prevazuta in buget o suma totala de 2,7 milioane de lei pentru primele de sarbatori din acest an, astfel ca angajatii vor primi de Craciun tichete de masa in valoare de 700 de lei, la fel cum au primit si de Paste.

Operatorul sistemului national de transport al produselor petroliere a raportat in trimestrul al treilea un profit net de 10,5 milioane de lei (aproape 2,4 milioane de euro).

Totusi, cele mai multe companii de stat nu au prevazute sume pentru cadouri de Craciun, din cauza pierderilor inregistrate. mai mult


Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 16:07

1 comentariu
Tichetele de vacanta pot aduce 161 milioane euro la buget - FPTS

Tichetele de vacanta pot aduce 161 milioane euro la buget - FPTS

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) sustine ca tichetele de vacanta au numeroase beneficii si ca pot atrage peste 160 milioane de euro la bugetul de stat.

"Turismul romanesc are nevoie de sistemul tichetelor de vacanta pentru a-si consolida cresterea din 2012 si a pune bazele unei dezvoltari durabile", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Potrivit FPTS, in situatia in care un milion de angajati din sistemul bugetar ar folosi tichetele de vacanta in unitati turistice din Romania, ar exista urmatoarele efecte economice:

1. Vor fi create 15.000 de noi locuri de munca;
2. Reducerea cheltuielilor bugetului de stat cu ajutorul de somaj;
3. Cresterea veniturilor la bugetul de stat prin eliminarea economiei subterane, impozite din crearea noilor locuri de munca, impozit din veniturile suplimentare ale societatilor;
4. Cresterea veniturilor nete ale angajatilor;
5. Cresterea profitabilitatii angajatorilor.

In consecinta, bugetul de stat ar fi suplimentat cu 161 milioane de euro, angajatorii ar obtine 231 milioane de euro, iar avantajele pentru salariati ar fi de 100 milioane de euro.

"Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) recomanda de aceea relaxarea conditiilor de acordare a tichetelor de vacanta, precum si acordarea lor catre bugetari ceea ce ar determina cresterea accesului la aceste avantaje a unui numar cat mai mare de angajati romani. Astfel, consumul de produse turistice va creste cu un impact direct proportional asupra... mai mult


Joi, 11 Octombrie 2012, ora 23:15

2 comentarii
Tichetele de vacanta ar putea fi reintroduse in 2013

Tichetele de vacanta ar putea fi reintroduse in 2013

Tichetele de vacanta, eliminate in 2010, ar putea fi reintroduse de anul viitor, iar institutiile si companiile de stat obligate sa le acorde, in cuantum de 3.600 de lei pe angajat.

Masura este sustinuta de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si se afla in prezent in analiza comisiillor parlamentare.

Modificarile propuse de MDRT la un proiect de lege aflat in dezbatere parlamentara prevad extinderea acordarii tichetelor pentru societatile si institutiile care angajeaza functionari publici.

Astfel, pe langa institutiile publice centrale si locale, regiile autonome, societatile si companiile nationale care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca, si cele care incadreaza functionari publici ar putea fi obligate sa acorde prima de vacanta doar prin intermediul tichetelor de vacanta.

Tichetele de vacanta au fost introduse in 2009, prin ordonanta de urgenta, pentru angajatii din sectorul public si privat, decizia de acordare fiind la latitudinea angajatorului in functie de bugetul disponibil. Tichetele aveau valori nominale de 10, 20, 30, 40 si 50 lei.

Ulterior, insa, in contextul crizei economice, prin legea bugetului pe 2010 institutiilor publice li s-a interzis sa mai acorde angajatilor atat tichete cadou si de masa, cat si tichete de vacanta. Interdictia a fost prelungita suuccesiv pentru urmatorii doi ani.

In prezent, ordonanta de urgenta din 2009 prin care tichetele de vacanta au fost introduse se afla in... mai mult


Luni, 01 Octombrie 2012, ora 15:12

7 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Avion inghetat pe pista: Pasagerii se dau jos si imping (Video)
  2. Dorel loveste pe aeroportul Baneasa: A intrat cu masina in avion
  3. Au plecat sa culeaga ciuperci, dar au gasit marijuana
  4. Campusul Microsoft, pazit de roboti inteligenti
  5. La ce poate conduce teama de un atac militar al Rusiei
  6. Creatura marina "diavolul negru", filmata in premiera mondiala (Video)
  7. Ursuletul Winnie the Pooh, interzis intr-un oras european pentru ca e "hermafrodit"
  8. Supravietuire miraculoasa: A cazut de la etajul 11 pe o masina in miscare
  9. Un atac nuclear a distrus civilizatia de pe Marte - teorie stiintifica
  10. Barbati pusi sa treaca prin chinurile nasterii - cum au rezistat