tichete bugetari

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Angajatii pot primi de acum si tichete de vacanta: Ce facem cu ele si cat valoreaza

Angajatii pot primi de acum si tichete de vacanta: Ce facem cu ele si cat valoreaza

Angajatii vor putea primi in curand tichete de vacanta de la firma sau institutia pentru care lucreaza.

Legea care le permite institutiilor statului sau companiilor private sa le ofere salariatilor vouchere de vacanta a fost adoptata miercuri de catre Parlament si urmeaza sa fie transmisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, a anuntat premierul Victor Ponta.

Mai exact, angajatorii le pot oferi salariatilor tichete in cuantum de maximum sase salarii brute minime pe economie, adica in jur de 6.000 de lei, ca sa plece in vacanta.

Vouchere de vacanta pentru bugetari: Cum se obtin si cat valoreaza

Reglementarea este avantajoasa pentru companii, intrucat acestea beneficiaza de reduceri de taxe, daca acorda astfel de vouchere angajatilor sai.

Reprezentantii PNL din Parlament, citati de Antena 3, au spus ca legea va intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial si au estimat ca acest lucru se va intampla in luna iulie.

Tichetele de vacanta pot aduce 161 milioane euro la buget - FPTS

Angajatii vor putea cumpara cu aceste vouchere pachete de servicii de la unitatile de turism autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism. Tichetele de vacanta pot fi oferite atat pe suport de hartie, cat si electronic. mai mult


Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 15:07

4 comentarii
Guvernul interzice in 2015 primele, tichetele de masa si banii pentru ore suplimentare

Guvernul interzice in 2015 primele, tichetele de masa si banii pentru ore suplimentare

Guvernul va interzice si anul viitor acordarea premiilor, tichetelor de masa si primelor de vacanta catre bugetari si va continua sa rasplateasca munca suplimentara efectuata de acestia peste durata normala a timpului de lucru, inclusiv in weekend si de sarbatori, doar cu timp liber, nu cu bani.

"In anul 2015, autoritatile si institutiile publice, indiferent de modul de finantare, nu vor acorda premii si prime de vacanta. In anul 2015, institutiile si autoritatile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii si unitatilor din articolul 93 Legea privind reforma in domeniul sanatatii, nu acorda tichete de masa personalului din cadrul acestora.

In bugetele pe anul 2015 ale institutiilor si autoritatilor publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu se prevad sume pentru acordarea de tichete-cadou, tichete de vacanta si vouchere de vacanta personalului din cadrul acestora", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

Care sunt exceptiile si ce se intampla cu munca suplimentara

Prin exceptie, vor putea fi acordate premii pentru sportivii si colectivele tehnice care au obtinut performante deosebite la actiunile sportive... mai mult


Joi, 11 Decembrie 2014, ora 13:06

5 comentarii
Vouchere de vacanta pentru bugetari: Cum se obtin si cat valoreaza

Vouchere de vacanta pentru bugetari: Cum se obtin si cat valoreaza

Camera Deputatilor a decis, marti, ca angajatii din institutiile publice, regiile autonome, societatile si companiile nationale sa poata primi tichete de vacanta in valoare de maximum 6 salarii brute minime pe economie.

Astfel, angajatii vor putea cumpara cu aceste tichete pachete de servicii de la unitatile de turism autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism, informeaza Mediafax.

Bugetarii nu vor primi tichete de masa, cadou sau de vacanta nici anul viitor (Video)

Comisionul perceput de aceste agentii nu va trebui sa depaseasca 10% din valoarea pachetului de servicii turistice oferite, iar angajatul care va beneficia de vouchere nu va mai primi bilete de odihna sau prime de vacanta.

Proiectul de lege adoptat marti cu 215 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 100 de abtineri modifica o ordonanta din 2009, iar Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect.

Voucherele de vacanta vor fi emise doar in regim eletronic, fara costuri suplimentare si fara intermediari, fiind suportate integral de angajatori.

Ce spun reprezentantii agentiilor de turism

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), tichetele de vacanta pentru angajatii companiilor de stat vor aduce doar circa 250.000 de turisti in plus.

In schimb, daca nu ar fi fost impozitate, voucherele pentru bugetari ar fi adus un numar de turisti de patru-cinci ori mai mare, respectiv de 1,2 milioane de persoane.

"Nu am textul proiectului de lege in... mai mult


Marti, 03 Iunie 2014, ora 20:24

6 comentarii
Prime de Craciun pentru bugetari - ce angajati primesc cei mai multi bani

Prime de Craciun pentru bugetari - ce angajati primesc cei mai multi bani

Mai multe companii de stat au decis sa isi rasplateasca salariatii cu prime in preajma Sarbatorilor de iarna. Conpet, Compania Nationala de Autostarzi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Complexul Energetic Oltenia sunt societatile care le vor oferi angajatilor bani pentru cadourile de Craciun.

Astfel, angajatii Conpet vor beneficia de cea mai mare prima, potrivit Romania TV. Ei vor primi anul acesta un tichet cadou in valoare de 700 de lei. Prima va fi acordata tuturor salariatilor societatii, in conditiile in care fondul de prime de Craciun al Conpet se ridica la suma de peste 2,5 milioane de lei.

Angajatii din ministere nu vor beneficia in acest an de prime de Craciun

De asemenea, conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis sa le acorde angajatilor o prima aproape la fel de consistenta, in valoare de 600 de lei pentru fiecare persoana. Complexul are aproximativ 8.800 de angajati.

Tichete cadou de Craciun se vor oferi si la Compania de Drumuri, fiecare angajat primind cate 250 de lei. CNADNR are un total de peste 6.000 de salariati. In plus, la Dacia, fiecare angajat va primi de Craciun un tichet cadou in valoare de 750 de lei. mai mult


Luni, 16 Decembrie 2013, ora 15:03

2 comentarii
Pensiile cresc cu aproape 4% in 2014. Veste proasta pentru bugetari in proiectul de buget

Pensiile cresc cu aproape 4% in 2014. Veste proasta pentru bugetari in proiectul de buget

Pensiile vor fi majorate cu 3,76% in 2014, punctul de pensie urmand sa creasca de la 762 de lei la 790 de lei, potrivit proiectului de buget pus in dezbatere de Ministerul de Finante.

In schimb, nu sunt prevazute cresteri pentru salariile bugetarilor.

"La stabilirea limitelor de cheltuieli ale bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014 s-a avut in vedere aplicarea prevederilor art.102 si art.170 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel: majorarea valorii punctului de pensie cu 3,76% (respectiv 3,33%- reprezentand rata medie anuala a inflatiei si 0,43% - reprezentand 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut) indicatorii fiind cei realizati pe anul 2012.

Astfel valoarea punctului de pensie va creste de la 762,1 lei la 790,8 lei in anul 2014", se arata in scrisoarea cadru privind bugetul pe anul 2014, publicata pe site-ul Ministerul de Finante.

De asemenea, se are in vedere restrictionarea acordarii si in anul 2014 a tichetelor de masa, tichetelor de vacanta, tichetelor cadou si nu sunt luate in calcul acordarea de premii, prime, precum si plata orelor suplimentare, dar nici noi angajari in sectorul bugetar.

Guvernul se bazeaza pe o crestere economica de 2,2% in 2014 si estimeaza ca numarul somerilor va scadea de la 465.000 la 445.000.

C.S. mai mult


Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 10:25

17 comentarii
Bugetarii nu vor primi tichete de masa, cadou sau de vacanta nici anul viitor (Video)

Bugetarii nu vor primi tichete de masa, cadou sau de vacanta nici anul viitor (Video)

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, o ordonanta prin care se mentine interdictia de a acorda bugetarilor tichete de masa, cadou sau de vacanta.

Astfel, Executivul a decis sa blocheze aceste drepturi si in 2014, in conditiile in care angajatii statului nu au mai primit asemenea tichete din anul 2009, scrie Mediafax.

Guvernul Ponta va mentine si in 2014 restrictiile la tichete si gratuitati CFR (Video)

Totusi, institutiile care se finanteaza in totalitate din venituri proprii vor face exceptie de la aceasta regula, angajatii beneficiind si de tichete.

Totodata, in ordonanta se mai arata ca unitatile de invatamant vor deconta abonamentele sau biletele de transport in cazul elevilor care nu pot merge la scoala in localitatea de domiciliu. Decontarea se va face pe baza abonamentelor eliberate de operatorii de transport.

mai mult


Marti, 27 August 2013, ora 21:16

10 comentarii
Guvernul Ponta va mentine si in 2014 restrictiile la tichete si gratuitati CFR (Video)

Guvernul Ponta va mentine si in 2014 restrictiile la tichete si gratuitati CFR (Video)

Un proiect de ordonanta arata ca Guvernul Ponta va mentine si in 2014 interdictia de a acorda tichete de masa, tichete-cadou sau tichete de vacanta pentru bugetari.

In plus, nu se vor da nici indemnizatiile lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari, iar gratuitatile la transportul feroviar vor fi limitate in continuare, informeaza Mediafax.

Toate aceste drepturi nu au mai fost acordate incepand cu anul 2009, iar actualul guvern intentioneaza sa blocheze platile si in 2014.

Proiectul de ordonanta este elaborat de Ministerul Finantelor.

mai mult


Joi, 15 August 2013, ora 17:37

5 comentarii
Guvernul Ponta imbratiseaza austeritatea: fara sporuri, fara tichete de masa

Guvernul Ponta imbratiseaza austeritatea: fara sporuri, fara tichete de masa

Salariile bugetarilor se vor mentine anul viitor la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2012, se arata in ordonanta de urgenta conceputa de Ministerul Finantelor Publice si aprobata de Guvern miercuri.

Masuri cum ar fi acordarea de sporuri sau tichete de masa raman blocate pana in 2014, pentru ca "aceste cheltuieli sunt nesustenabile".

"Tinand cont ca exista riscul ca la 1 ianuarie 2013 sa nu existe un program de guvernare acceptat de Parlament (...) au fost aprobate masurile privind salarizarea in anul 2012 a personalului bugetar precum si alte masuri fiscal-bugetare, care isi inceteaza aplicabilitatea la data de 31 decembrie 2012", se arata in proiectul postat pe MFP.

Potrivit proiectului, neadoptarea acestor masuri pentru anul 2013 ar genera un impact suplimentar asupra cheltuielilor bugetare si respectiv asupra deficitului bugetar de 6,8% din produsul intern brut, afectand in mod semnificativ sustenabilitatea finantelor publice.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a explicat ca, in situatia in care aceasta ordonanta nu ar fi aprobata, "cheltuielile bugetului general consolidat s-ar majora cu aproximativ 44,3 miliarde lei, reprezentand 6,8% din PIB", precizand ca "aceste cheltuieli sunt nesustenabile din punct de vedere financiar".

"In plus, avand in vedere lipsa unor politici publice in domeniul economic, fiscal si bugetar acceptate potrivit legii fundamentale, se impune promovarea unor masuri legislative prin care sa se prevada mentinerea, incepand cu... mai mult


Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 19:43

4 comentarii
Tichetele de vacanta pot aduce 161 milioane euro la buget - FPTS

Tichetele de vacanta pot aduce 161 milioane euro la buget - FPTS

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) sustine ca tichetele de vacanta au numeroase beneficii si ca pot atrage peste 160 milioane de euro la bugetul de stat.

"Turismul romanesc are nevoie de sistemul tichetelor de vacanta pentru a-si consolida cresterea din 2012 si a pune bazele unei dezvoltari durabile", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Potrivit FPTS, in situatia in care un milion de angajati din sistemul bugetar ar folosi tichetele de vacanta in unitati turistice din Romania, ar exista urmatoarele efecte economice:

1. Vor fi create 15.000 de noi locuri de munca;
2. Reducerea cheltuielilor bugetului de stat cu ajutorul de somaj;
3. Cresterea veniturilor la bugetul de stat prin eliminarea economiei subterane, impozite din crearea noilor locuri de munca, impozit din veniturile suplimentare ale societatilor;
4. Cresterea veniturilor nete ale angajatilor;
5. Cresterea profitabilitatii angajatorilor.

In consecinta, bugetul de stat ar fi suplimentat cu 161 milioane de euro, angajatorii ar obtine 231 milioane de euro, iar avantajele pentru salariati ar fi de 100 milioane de euro.

"Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) recomanda de aceea relaxarea conditiilor de acordare a tichetelor de vacanta, precum si acordarea lor catre bugetari ceea ce ar determina cresterea accesului la aceste avantaje a unui numar cat mai mare de angajati romani. Astfel, consumul de produse turistice va creste cu un impact direct proportional asupra... mai mult


Joi, 11 Octombrie 2012, ora 23:15

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae