tigari mai scumpe

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Se scumpesc iar tigarile! Cat va costa un pachet de la 1 aprilie (Video)

Se scumpesc iar tigarile! Cat va costa un pachet de la 1 aprilie (Video)

Fumatorii vor plati cu 0,3-0,5 lei mai mult pentru un pachet de tigari, avand in vedere ca vor creste accizele de la 1 aprilie.

Nivelul accizei totale pentru tigarete, in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2013 - 31 martie 2014 inclusiv va fi de 84,37 euro/1.000 tigarete, in crestere de la 81,78 euro/1.000 tigarete, se arata in proictul de HG publicat de Ministerul Finantelor.

Mai mult, tot de la inceputul lunii aprilie ar trebui sa intre in vigoare si acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litru carburant, care se va reflecta si in buzunarele fumatorilor.

S-au scumpit tigarile. Cat dam in plus pe un pachet

Nivelul accizei specifice va fi de 59,77 euro/1.000 tigarete, fata de 56,71 euro/1.000 de tigarete in prezent, iar acciza ad valorem va scadea de la 19% la 18%, in timp ce acciza minima va fi de 81,5 euro/1.000 de tigarete, fata de 79 euro/1.000 de tigarete, cat este in prezent.

In consecinta, pachetul de tigari se va scumpi cu 30-50 de bani.

"Se observa o scadere a procentului accizei ad valorem (calculata pe baza pretului maxim de vanzare cu amanuntul al fiecarui produs - n.red.), raportata la pretul de vanzare cu amanuntul si o crestere a nivelului accizei specifice, componenta fixa a accizei totale, ceea ce este in concordanta cu principiul consolidarii fiscale, fapt care asigura un nivel de colectare a veniturilor la buget mai ridicat si fix, indiferent de pret", se arata in nota de fundamentare a hotaririi de guvern.

Aceasta crestere se adauga... mai mult


Luni, 10 Martie 2014, ora 17:38

5 comentarii
Australia continua razboiul cu fumatorii - Pret urias pentru pachetul de tigari

Australia continua razboiul cu fumatorii - Pret urias pentru pachetul de tigari

Australia continua razboiul cu fumatorii. Urmatoarea miscare a autoritatilor din prima tara din lume care a adoptat pachetul unic de tigari, pe care companiile nu au voie sa isi imprime sigla, este sa creasca drastic taxele pe tutun.

Masura nu va fi luata doar pentru ca numarul de fumatori sa scada, ci si pentru ca la bugetul de stat vor fi adaugate cateva miliarde de dolari in urmatorii ani.

Pretul unui pachet de tigari va ajunge in curand la pretul de 20 de dolari, conform Medical Daily.

"Scumpirea tutunului ii va face pe fumatori sa renunte la tigari si ii va descuraja pe oameni, in special pe cei tineri, sa se apuce fumat", se arata in Strategia nationala pentru Tutun, elaborata de autoritatile australiene.

Ultima majorare a tigarilor, in Australia, a avut loc in anul 2010. Atunci, pretul unui pachet de tigari a crescut cu 25%.

Fumatul nu este insa singurul viciu taxat in Australia. Cu cat concentratia de alcool a unei bauturi este mai mare, cu atat pretul ei este mai ridicat. mai mult


Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 23:36

7 comentarii
Tigarile s-au scumpit cu 3 bani pe pachet

Tigarile s-au scumpit cu 3 bani pe pachet

Tigarile s-au scumpit, incepand de luni, in medie, cu 3 bani pe pachet. Prin noile preturi, producatorii spun ca incearca sa-si acopere pierderile provocate de cresterea accizelor si contrabanda.

Este pentru a doua oara, de la inceputul anului, cand producatorii majoreaza preturile la tigari cu pana la 3 bani pe pachet, anunta Realitatea Tv.

Vestile pentru fumatori nu sunt insa cele mai bune. Potrivit sursei citate, o noua scumpire va avea loc si pe 1 iulie, cand accizele pentru tutun vor creste din nou.

Un pachet de tigari ar putea fi din vara mai scump cu 2 pana la 6 bani. mai mult


Marti, 12 Aprilie 2011, ora 16:10

3 comentarii
Romanii fumeaza cele mai scumpe tigari din Europa

Romanii fumeaza cele mai scumpe tigari din Europa

Raportat la salariu, romanii fumeaza cele mai scumpe tigari din Europa pentru ca dintr-un salariu mediu brut pot fi cumparate 183 de pachete, la polul opus aflandu-se Luxemburgul, cu 1.127 de pachete.

De altfel, anul trecut, pretul tigarilor a crescut in Romania cu aproximativ 50%, accizele depasind media europeana, scrie Gandul.

In termeni absoluti, cele mai scumpe tigari sunt vandute in Norvegia, cu 8,13 euro/pachet, si cele mai ieftine in Serbia (0,63 euro).

In Romania, pretul mediu al unui pachet este de 2,34 euro. Diferentele sunt date insa de venituri. Salariul mediu brut al unui norvegian, de 4.137 de euro, este de aproape zece ori mai mare decat al unui roman, de 428 de euro.

Sarbii au un venit lunar brut mai mare decat romanii, de 571 de euro, iar tigarile sunt de 3,7 ori mai ieftine.

In Marea Britanie, pretul unui pachet de tigari este de 7,21 euro, dar un britanic castiga in medie 3.282 de euro pe luna, salariu care-i permite sa cumpere 455 de pachete. Tinand cont de puterea de cumparare, rezulta ca in Romania tigarile sunt de 2,5 ori mai scumpe ca in Marea Britanie. mai mult


Joi, 18 Februarie 2010, ora 07:36

3 comentarii
Anul 2010 debuteaza cu scumpiri

Anul 2010 debuteaza cu scumpiri

Prima zi din 2010 vine cu o veste neplacuta pentru bugetul personal din cauza ca se vor scumpi alimentele si carburantii.

Specialistii sustin ca pretul alimentelor va creste cu pana la 30%, iar cel al carburantilor se va majora cu 20%, informeaza Adevarul.

Tot anul viitor se anunta noi scumpiri la alcool si tigari in urma majorarii accizelor. Si din cauza anularii subventiilor si deprecierii leului vor creste preturile la carne, mezeluri, lactate si alte alimente.

Conform estimarilor economistilor, de la 1 ianuarie tigarile se scumpesc cu aproape 34%, iar energia electrica cu pana la 31%. Benzina se va scumpi si ea, un va costa in medie 4,80 de la 1 ianuarie, fata de aproape 4 lei, cat este in prezent.

"De scumpiri vom putea discuta cu adevarat abia dupa definitivarea bugetului de catre Guvern si dupa ce aflam ce strategii vor adopta guvernantii. Eu cred ca euro nu va mai creste, mai ales daca va veni urmatoarea marja de bani din partea FMI-ului", a spus Bogdan Decebal, doctor in economie. mai mult


Luni, 28 Decembrie 2009, ora 13:19

5 comentarii
Noul Guvern Boc scumpeste tigarile

Noul Guvern Boc scumpeste tigarile

Desi fostul ministru de Finante, Gheorghe Pogea, a promis ca va cere Comisiei Europene sa amane majorarea accizelor la tigari pevazuta pentru 1 ianuarie 2010, Sebastian Vladescu nu a preluat insa intentia, asa incat de la inceputul anului viitor un pachet de tigari va costa cam 10 lei.

Bugetul adoptat de Guvern nu prevede nicio amanare a majorarii taxelor, astfel ca acciza la tigari va fi majorata de la 1 ianuarie cu 10 euro, la 74 de euro/1.000 de tigarete, informeaza Capital.

In urma majorarii accizei, pretul unui pachet de tigari din categoria premium (Kent, Marlboro, Camel) va ajunge la 10 lei.

Japan Tobacco International a anuntat o marire a pretului cu circa 1,2 lei.

Ceilalti producatori importanti de tigari din Romania, Philip Morris si British American Tobacco, au anuntat deja scumpiri de 0,4 lei - 0,5 lei pe pachet de la inceputul anului viitor, insa majorarea a urmarit acoperirea cresterii in lei a accizei de tigari, ca urmare a intrarii in vigoare de la 1 ianuarie a noului curs de schimb la care se calculeaza accizele. Cele doua companii vor opera o noua majorare care sa acopere si majorarea accizei. mai mult


Vineri, 25 Decembrie 2009, ora 17:43

7 comentarii
Pensiile se maresc, dar se scumpesc tigarile, alcoolul si medicamentele

Pensiile se maresc, dar se scumpesc tigarile, alcoolul si medicamentele

Guvernul introduce de la 1 aprilie pensia sociala minima garantata de 300 lei si creste valoarea punctului de pensie cu 3%, pana la 718,40 lei, masurile de protectie a pensionarilor intrand in vigoare in acelasi timp cu majorarea accizelor la bauturi alcoolice si tutun, care va mari preturile.

Astfel, Executivul a decis introducerea, prin ordonanta de urgenta, a pensiei sociale minime garantate de 300 lei, aproape 808.000 de persoane - 455.000 de pensionari proveniti din sistemul public si 353.000 de pensionari agricultori - urmand sa beneficieze de aceasta, potrivit datelor Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

Ulterior, de la 1 octombrie, numarul pensionarilor care vor primi pensia sociala va spori la 1,08 milioane, odata cu a doua transa de crestere, valoarea acesteia urmand sa ajunga la 350 lei. Datele Ministerului Muncii arata ca vor primi bani mai multi 604.000 de pensionari din sistemul public si 477.000 proveniti din agricultura.

De la 1 aprilie, valoarea punctului de pensie va creste la 718,40 lei, de la 697,50 lei in prezent. Punctul de pensie va reprezenta circa 42,4% din salariul mediu brut estimat pentruacest an, de 1.693 lei, utilizat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Autoritatile promisesera initial cresterea din acest an a valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, insa au revenit asupra acestei masuri, motivand ca nu sunt fonduri suficiente. O... mai mult


Marti, 31 Martie 2009, ora 14:31

25 comentarii
Veste proasta pentru viciosi: Tigarile si spumoasele, mai scumpe cu 50%

Veste proasta pentru viciosi: Tigarile si spumoasele, mai scumpe cu 50%

Accizele pentru bauturi fermentate spumoase se vor majora, incepand de la 1 aprilie 2009, de la 34,05 euro/hl la 45 euro/hl, iar pentru produsele alcoolice intermediare de la 51,08 euro/hl la 65 euro/hl, in vederea cresterii veniturilor la bugetul de stat, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.

"Pentru asigurarea necesarului de venituri la bugetul de stat, iar pe de alta parte pentru asigurarea unui mediu concurential echitabil pentru producatorii si comerciantii de bauturi alcoolice, odata cu diminuarea fenomenului de evaziune fiscala in acest domeniu, se propune majorarea nivelului accizelor pentru unele produse supuse accizelor armonizate care nu constituie bunuri de stricta necesitate, precum: bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri, produse intermediare, tigarete, tigari si tigari de foi si tutunuri de fumat", potrivit Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Si tigarile se vor scumpi cu aproape 50% din 2010 fata de pretul actual, ca urmare a cresterii avute in vedere de MFP pentru accize, pana la 74 euro/1000 de tigarete de la nivelul de 50 euro/1.000 tigarete din prezent, a declarat, marti, directorul de afaceri corporative al JTI, Gilda Lazar.

Astfel, acciza la tigarete ar putea creste cu 7 euro, pana la 57 euro/1.000 tigarete, de la 1 aprilie 2009, dupa ce acciza specifica ar urca la 35,06 euro/1.000 de tigarete, iar acciza ad valorem ar scadea de la 25% la 23% din pretul maxim de vanzare, conform proiectului de ordonanta elaborat de... mai mult


Marti, 17 Martie 2009, ora 21:52

6 comentarii
Leul scumpeste tigarile si combustibilii

Leul scumpeste tigarile si combustibilii

Companiile de transporturi vor fi puternic afectate de noul curs la care se va calcula acciza anului viitor, cu 11% mai mare decat cea din 2007.

Astfel, noul curs dupa care se calculeaza acciza in lei va scumpi motorina si benzina anul viitor cu 3-6%, estimeaza surse din industria petroliera, citate de Romania Libera.

Cursul de calcul al accizei pentru 2009 este mai degraba unul "emotional" decat unul real, iar "diferenta de aproape 11% fata de cel de anul trecut va fi resimtita in pretul produselor noastre", a declarat Gilda Lazar, director Corporate Affairs la Japan Tabaco International (JTI).

"Acciza va creste la anul pana la 62 euro/1.000 tigarete, fata de valoarea de 50 euro din acest an, iar pentru 2010, se preconizeaza o marire a accizei la 74 euro, cu 12 euro peste estimarile initiale ale Executivului", a completat Lazar.

Asadar, fumatorul va resimiti o majorare a pretului tigarilor cu circa 35%, din care 10% va fi determinata de noul curs de schimb euro/leu afisat de Banca Centrala Europeana, iar restul de 25%, din cauza evolutiei accizei.

Potrivit datelor din Codul Fiscal al Romaniei, unul dintre putinele produse care ar trebui sa se ieftineasca este cafeaua, acciza acesteia a scazut la jumatate fata de anul trecut, de la 450 de lei/1.000 kg la 225 de lei/1.000 kg, urmand a fi eliminata complet in 2010. mai mult


Luni, 06 Octombrie 2008, ora 09:17

Alte articole despre: tigari, combustibili, scumpire, acciza, leu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)