tineri fermieri

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
2014, anul tinerilor fermieri: primesc bani si terenuri "cadou" de la stat

2014, anul tinerilor fermieri: primesc bani si terenuri "cadou" de la stat

tat prin Noua Politica Agricola Comuna, cat si prin masurile adoptate la nivel national, tinerii fermieri vor fi cei mai "rasfatati" intrucat vor beneficia de prime de instalare de pana la 70.000 de euro si terenuri gratuite pentru a-si construi case. In plus, ei vor primi subventii pe suprafata mai mari cu 25% fata de ceilalti fermieri.

Un proiect de lege care reglementeaza conditiile in care tinerii pot primi terenuri gratis de la stat pentru a-si contrui locuinte a fost adoptat de Parlament si urmeaza sa fie promulgat de presedinte. Potrivit legii, tinerii de pana in 35 de ani pot primi suprafete de teren cuprinse intre:

- 150 mp si 300 m2 in municipii si sectoarele municipiului Bucuresti;
- 250 mp si 400 mp in orase;
- 250 mp si 1.000 mp in comune si satele apartinatoare unitatilor administrativ-teritoriale.

Aflati ce alte avantaje vor avea tinerii fermieri din 2014 in continuarea articolului 2014, anul tinerilor fermieri: primesc bani si terenuri "cadou" de la stat pe Business24 mai mult


Luni, 16 Decembrie 2013, ora 10:04

Oportunitate pentru tinerii fermieri - Cum pot primi 70.000 de euro de la stat

Oportunitate pentru tinerii fermieri - Cum pot primi 70.000 de euro de la stat

Tinerii fermieri, care vor sa se instaleze in mediul rural si sa-si dezvolte o afacere, ar putea primi de anul viitor mai multi bani decat in prezent.

Astfel, finantarea prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) ar urma sa fie de 70.000 euro, incepand cu 2014, fata de 40.000 euro, in actualul program, 2007-2013.

"Noi preconizam ca vom majora si suma alocata cu 50%", a declarat marti, la o conferinta de presa, Nicolae Popa, director general adjunct de implementare tehnica al APDRP, citat de Mediafax.

In perioada 2007-2013 au fost alocate pentru masura de sprijinire a tinerilor 331 milioane euro, fiind finantate 12.425 de proiecte cu o valoare de 308,8 milioane euro.

Potrivit lui Popa, platile efectuate in contul acestor proiecte se ridica la 216,46 milioane euro.

Numarul total al proiectelor primite pe masura pentru sprijinirea tinerilor a fost de 22.494, in valoare de 630 millioane euro. mai mult


Marti, 10 Septembrie 2013, ora 17:35

4 comentarii
Daniel Constantin: Tinerii fermieri au depus proiecte in valoare de 630 milioane de euro

Daniel Constantin: Tinerii fermieri au depus proiecte in valoare de 630 milioane de euro

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a participat la semnarea contractelor de finantare a tinerilor fermieri, la sediul Regional pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 3 Sud Targoviste, unde au fost depuse aproape 3.000 de cereri de finantare, iar aproape jumatate au fost aprobate.

"1.413 tineri fermieri au semnat contracte de finantare cu APDRP, valoarea platilor pentru aceste contracte aflate in implementare la CRPDRP Targoviste ridicandu-se la 20 milioane euro. In urma ultimului raport de selectie, inca 129 de proiecte cu valoarea de 3,24 milioane de euro vor primi finantare nerambursabila si vor fi contractate.

La nivel national, in ultima sesiune au fost depuse un numar de 7.974 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 272.388.000 euro. Numarul total al proiectelor depuse pe Masura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, de la inceputul programului, se ridica la 22.494 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 630 milioane euro, din care contractate 11. 111, cu o valoare nerambursabila de 266,4 milioane euro, suma efectiva platita catre tinerii beneficiari fiind de 172,8 milioane euro", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cum devii fermier cu o "prima de instalare" de 70.000 de euro de la stat

La intalnirea desfasurata luni la Targoviste, ministrului Agriculturii i s-au alaturat directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), George Turtoi, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian... mai mult


Luni, 08 Iulie 2013, ora 18:56

2 comentarii
Cum devii fermier cu o "prima de instalare" de 70.000 de euro de la stat

Cum devii fermier cu o "prima de instalare" de 70.000 de euro de la stat

Afacerile in agricultura devin si mai tentante din 2014, cand statul vrea sa creasca alocarile pentru instalarea tinerilor fermieri de la 40.000 de euro la 70.000 de euro. Sunt vizati agricultorii care au pana in 40 de ani si experienta de minim un an de zi in agricultura.

Ministrul Agriculturii doreste ca in urmatoare Politica Agricola Comuna, sa acorde tinerilor fermierii 70.000 de euro, prin masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri", in loc de 40.000 de euro, suma de care puteau beneficia pana acum.

In plus, ministrul a precizat ca vor exista si alte forme de sustinere a tinerilor fermieri. Pentru ei subventia pe hectar va fi mai mare cu 25% pentru o suprafata de maxim 25 de hectare, timp de cinci ani.

Masurile anuntate de minister vin pe fondul succesului inregistrat de acest program pana in acest moment. Pentru instalarea tinerilor fermieri au existat peste 25.000 de solicitari, dar fondurile disponibile au ajuns doar pentru 8.500 de fermieri.

Afla care sunt conditiile pentru inscrierea in progra, in continuarea articolului Cum devii fermier cu o "prima de instalare" de 70.000 de euro de la stat pe Business24.ro mai mult


Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 20:56

1 comentariu
Ministrul Agriculturii: Foarte multi tineri vor sa se mute de la oras in mediul rural

Ministrul Agriculturii: Foarte multi tineri vor sa se mute de la oras in mediul rural

Foarte multi tineri care in prezent traiesc in mediul urban vor sa se mute la sat si sa lucreze in agricultura, un domeniu de viitor, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Sunt foarte multi tineri din mediul urban care vor sa se instaleze in mediul rural. Am avut peste 22.000 de cereri de la tineri sa beneficieze de masura de instalare", a spus el.

Ministrul crede ca numarul mare de cereri este un semnal extrem de important pentru autoritati ca si cei din mediul urban au inteles necesitatea de a lucra in agricultura.

"Cred ca agricultura va fi ramura de succes a Romaniei in viitor. Din acet punct de vedere vreau sa le spun si tinerilor fermieri ca sprijinul pe care il primesc pentru instalare s-a marit la 40.000 de euro si cred ca s-a facut un pas important . Noi trebuie sa venim in continuare cu masuri prin care sa sprijinim tinerii sa se instaleze in mediul rural", a mai spus ministrul.

In noiembrie 2012 Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a comunicat ca peste 9.000 de tineri, dintre care aproape 4.000 de femei, au inceput afaceri cu ferme la tara in ultimii ani, pentru care au primit fonduri nerambursabile de peste 200 de milioane de euro.

Prima sesiune de cereri de proiecte aferenta masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri" a fost deschisa in decembrie 2008.

In februarie 2010, guvernul Boc a aprobat o hotarare privind programul "Renasterea satului romanesc-10 case pentru... mai mult


Joi, 28 Februarie 2013, ora 20:26

2 comentarii
Ciolos, catre tinerii fermieri: Fiti independenti, faceti politica agriculturii!

Ciolos, catre tinerii fermieri: Fiti independenti, faceti politica agriculturii!

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, le-a transmis vineri tinerilor fermieri din Romania sa fie consecventi, sa aiba obiective clare si sa ramana independenti, indiferent de cat sprijin ar primi dintr-o parte sau alta a clasei politice.

Declaratia a fost facuta intr-un mesaj video transmis de la Bruxelles, cu ocazia constituirii Federatiei Tinerilor Fermieri din Romania (FTFR). Comisarul european pentru agricultura a subliniat ca succesul tinerilor fermieri "sta in consecventa si in obiective clare".

"Lansarea acestei federatii este un semnal extraordinar pentru tinerii fermieri, dar si pentru tinerii care sunt interesati de un viitor in agricultura si in zonele rurale. V-ati angajat intr-un proiect ale carui rezultate se vor vedea peste 5, peste 10, peste 20 de ani. V-ati asumat o responsabilitate mare, care merge dincolo de viitorul membrilor vostri - o responsabilitate fata de societate. Nu e loc de greseli, nu e loc de dezamagiri si sunt sigur ca sunteti constienti de asta", a spus Ciolos.

Totodata, Ciolos le-a transmis tinerilor fermieri sa ramana independenti. "Nu izolati, dar independenti. Indiferent de cat sprijin primiti dintr-o parte sau alta a clasei politice - si sper sa primiti sprijin - ramaneti pe picioarele voastre, cu incredere in voi. Faceti politica tinerilor fermieri si faceti politica agriculturii!", a adaugat comisarul.

Agricultura europeana a pierdut aproape 4 milioane de fermieri in 10 ani

Comisarul european pentru... mai mult


Vineri, 11 Mai 2012, ora 19:28

1 comentariu
Aproape 4.100 de tineri vor sa devina fermieri pe bani europeni

Aproape 4.100 de tineri vor sa devina fermieri pe bani europeni

Aproape 4.100 de proiecte conforme au fost depuse in luna iulie pe masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri". Valoarea totala a acestor proiecte se ridica la aproximativ 83,5 milioane de euro.

Alocarea de 50 de milioane de euro pentru aceasta sesiune a fost depasita si, pentru prima data, punctajele obtinute de fiecare proiect vor fi cele care vor decide acordarea finantarii, se arata intr-un comunicat al APDRP, remis catre Ziare.com.

Beneficiarii masurii 112 au cerut fonduri nerambursabile si pentru exploatatii horticole dar si de crestere a animalelor. Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activitati diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru apicultura si ferme vegetale.

In conditiile acestea, in sesiunea din noiembrie, pe aceasta masura solicitantii ar putea obtine spijin financiar de maxim 40.000 de euro pe exploatatie agricola. Aceasta modificare vizeaza si sprijinul propus pentru instalarea tanarului fermier, sprijin care creste de la 10.000 de euro la 12.000 de euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE (Unitate de Dimensiune Economica) mai mult


Vineri, 05 August 2011, ora 23:25

1 comentariu
Alte articole despre: tineri fermieri, proiecte europene
55 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

55 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) deschide, in perioada 21 septembrie - 30 noiembrie 2009, cea de-a doua sesiune a Masurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri", cu o alocare financiara de 55.000.000 euro.

Potrivit ministerului Agriculturii, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 112 este de 25.000 euro pe exploatatie.

La sesiunea anterioara de depunere, desfasurata in perioada 3 decembrie 2008-27 martie 2009, APDRP a primit 661 de proiecte pe aceasta masura, cu o valoare publica de 13.778.466 de euro. De asemenea, potrivit datelor ministerului, pana la sfarsitul lunii august au fost contractate 496 de proiecte cu o valoare publica de 9.990.969 de euro.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole.

Exploatatia agricola aferenta acestora trebuie sa aiba o dimensiune economica cuprinsa intre sase si 40 UDE1 (Unitate de Dimensiune Economica, valoarea unei UDE este de 1200 de euro), sa fie situata pe teritoriul tarii si sa fie inregistrata in Registrul fermelor/Registrul agricol.

Contributia publica aferenta totala a Masurii 112 este de 337.221.484 de euro din care 20% reprezinta contributia Guvernului Romaniei si 80% contributia Uniunii Europene. mai mult


Luni, 21 Septembrie 2009, ora 15:43

Se reia programul "25.000 de euro pentru tinerii fermieri"

Se reia programul "25.000 de euro pentru tinerii fermieri"

Deputatul PSD Valeriu Steriu a declarat ca Ministerul Agriculturii a decis ca saptamana viitoare sa redeschida sesiunea de proiecte pentru obtinerea primei de instalare a tinerilor fermieri, ce se ridica la 25.000 euro din fonduri europene.

"In urma discutiilor purtate la Ministerul Agriculturii, s-a hotarat ca saptamana viitoare sa fie redeschisa sesiunea de proiecte, pentru ca cei care doresc sa poata solicita si primi aceste fonduri", a anuntat, duminica, social-democratul, intr-o conferinta de presa.

El a explicat ca orice tanar, care are teren in mediul rural si doreste sa se instaleze acolo, poate solicita realizarea unui proiect gratuit la Agentia de Consultanta agricola, proiect pe care trebuie sa il depuna apoi la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. "Daca primesc un raspuns pozitiv, pot primi imediat fondurile", a mai spus Steriu.

Deputatul PSD a aratat ca pentru acest program sunt disponibili 337 milioane euro, din care s-au folosit pana in prezent doar noua milioane. "Cei 25.000 euro sunt acum o realitate (...) Lucrurile sunt in mod real verificabile azi, oricine poate vedea lista cu beneficiari. Este o promisiune onorata, spre deosebire de . Promisiunea noatra a fost mai simpla, e realizabila si poate relansa agricultura", a comentat social-democratul.

Pe de alta parte, Steriu a sustinut ca partenerii politici ai PSD incearca sa deturneze atentia de la problemele economice ale Romaniei, aruncand "perdele de fum pe partea de... mai mult


Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 20:30

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)