top 300 bogati romani

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dinu Patriciu a ajuns la fundul sacului. Pe fund se mai gasesc doar 250 de milioane de euro

Dinu Patriciu a ajuns la fundul sacului. Pe fund se mai gasesc doar 250 de milioane de euro

In 2007 era cel mai bogat roman, cu o avere de 3 miliarde de euro. In 6 ani, Dinu Patriciu a cheltuit sau a pierdut aproape totul, astfel ca in 2013, averea sa mai este estimata la o nimica toata de 250 de milioane de euro.

Dinu Patriciu a ajuns pe un rusinos loc 17 in topul celor mai bogati romani, fiind plin de procese, datorii de aproximativ 100 de milioane de euro si o sotie care ii cere jumatate de avere intr-un divort cu partaj, scrie Capital.

Suprematia in Topul celor mai bogati 300 de romani, intocmit an de an de Capital, ii fusese asigurata de vanzarea Rompetrol catre kazahii de la KazMunaiGas, care i-au oferit in jur de 2,3 miliarde de euro.

La ora actuala, se mai stie despre Patriciu ca are doar doua firme, DP Holding si Marexin, active imobiliare de 400 milioane de euro, in Germania si Romania, iar, dupa propria marturisire a magnatului roman, averea sa se rezuma la doar 191 de milioane de euro.

Patriciu, despre divort: Oameni pe care ii credeai onesti devin sacali

Patriciu mai detine o banca in Georgia, unde partener ii este un fost premier georgian, si o firma de taxi aerian inregistrata in Marea Britanie. Sotia sa pretinde insa cel putin 100 de milioane de euro la partaj.

Pe lista companiilor care il urmaresc pentru datorii se afla BCR, CEC Bank, Raiffeisen Leasing, Unicredit Leasing, Vodafone Romania, Orange Romania, Romtelecom, Allianz Tiriac, Rompetrol Downstream, CEZ Vanzare, CEZ Distributie, Apa Nova, Rosal Grup, Meridian Taxi si... mai mult


Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 11:17

6 comentarii
Top 300 Capital: Afla care sunt cei mai bogati romani

Top 300 Capital: Afla care sunt cei mai bogati romani

Averile insumate ale celor mai bogati 300 romani se situeaza in jurul valorii de 21,5 miliarde de euro, in scadere cu 5 miliarde de euro fata de editia din 2012 si 8 miliarde de euro fata de cuantumul din 2011.

Potrivit celei de-a XII-a editii a Top 300 Capital, care se lanseaza vineri, criza si-a pus amprenta si pe romanii bogati. O rasturnare spectaculoasa de situatie a avut loc la varf. Ocupantul primului loc de anul trecut, Frank Timis (foto), a cazut pana pe locul 20, iar locul i-a fost luat de omul de afaceri Ioan Niculae, scrie Capital.

Potrivit calculelor averea lui Ioan Niculae este estimata la 1,7 miliarde de euro. Este, de altfel, singurul roman care a reusit sa-si pastreze averea peste pragul de un miliard de euro. Podiumul bogatilor este completat de familia Dan Adamescu, cu o avere estimata la 900 de milioane de euro, respectiv Ion Tiriac - 800-850 de milioane de euro.

De o cadere spectaculoasa a avut parte si Dinu Patriciu. In ultimul an, averea omului de afaceri a ramas undeva la 250 de milioane de euro si din top 10 a ajuns abia pe locul 17.

Constructiile, inclusiv cele de infrastructura, imobiliarele, segmentul auto, retailul etc. au inregistrat cifre de afaceri si profituri in scadere. Singurele domenii care au marcat crestere au fost cel al agriculturii (o categorie aparte fiind tradingul de cereale), si al sanatatii, incluzand aici atat serviciile medicale private, cat si distributia/productia de medicamente.

Scaderile se vad si la nivel... mai mult


Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 09:04

2 comentarii
Care este, cu adevarat, averea celor mai bogati romani?

Care este, cu adevarat, averea celor mai bogati romani?

Diferentele dintre averile celor mai bogati romani, dupa estimarile celor doua topuri de acest gen, Capital 300 Cei mai bogati romani si Forbes 500 Miliardari, se numara in sute de milioane de euro.

Ordinea in cele doua clasamente nu este aceeasi, iar unii miliardari care se regasesc in top 10 intr-unul din topuri nu se afla si in al doilea. De asemenea, se observa ca Forbes a facut estimari mult mai mici ale averilor obtinute de oamenii de afaceri din Romania, spre deosebire de Capital.

Astfel, in topul Forbes 500 Miliardari, pe prima pozitie se afla Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, cu o avere estimata la 1 - 1,1 miliarde de euro. In Capital, averea sa a "castigat" circa 700 de milioane de euro, fiind evaluata la 1,7 miliarde de euro, desi aici se regaseste, totusi, pe pozitia secundara.

In topul realizat de Capital, cel mai bogat roman este considerat Frank Timis, cu o avere estimata la 1,7 - 1,75 de miliarde de euro. Omul de afaceri se regaseste pe a doua pozitie in Forbes, cu o avere de "doar" 900 - 950 de milioane de euro, prin urmare o scadere de aproximativ 800 de milioane de euro.

In cazul lui Dinu Patriciu, care sustine ca si-a lichidat toate afacerile din Romania, cele doua publicatii au estimari similare, de 850 de milioane de euro, in cazul Capital (pozitia 4), si 800 - 900 de milioane de euro, in cazul Forbes (pozitia 3).

In cazul lui Ion Tiriac, aflat pe locul 3 in Top 300 si pe locul 5 in Top 500, diferenta este de 150 - 200 de... mai mult


Marti, 30 Octombrie 2012, ora 16:17

2 comentarii
Top Forbes 500 Miliardari: Ioan Niculae este cel mai bogat roman (Video)

Top Forbes 500 Miliardari: Ioan Niculae este cel mai bogat roman (Video)

Averile celor 500 miliardari din topul realizat de revista Forbes au scazut cu 3,6 miliarde de euro in 2012, cel mai bogat roman fiind Ioan Niculae (foto), cu o avere estimata la 1 - 1,1 miliarde euro.

"Sunt multumit ca fata de anii trecuti, in ciuda crizei, numarul de angajati a crescut, iar in perspectiva va exista cerere pentru produsele noastre. Daca ma uit insa la situatia economiei nu cred ca vreti sa imi stiti parerea. Observ lipsa interesului din partea clasei politice pentru productie si industrie in general", a spus omul de afaceri Ioan Niculae, la prezentarea Topului, acesta reusind sa urce de pe locul trei pe primul loc, la editia din acest an.

Ioan Niculae are afaceri in domeniul chimiei agriculturii si energiei.

Pe locul doi in topul realizat de Forbes se situeaza Frank Timis, cu o avere estimata la 900 - 950 milioane euro.

Acesta si-a mentinut pozitia pe care s-a situat si anul precedent, datorita afacerilor sale din domeniul resurselor minerale, realizate prin compania Africa Minerals.

Insa potrivit clasamentului intocmit de Capital, primele doua locuri sunt inversate. Asfel, Frank Timis a ramas cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,7 - 1,75 miliarde de euro, in crestere de la 1,6-1,65 miliarde euro anul trecut, urmat de Ioan Niculae cu 1,7 miliarde euro, in urcare de la 1,6 miliarde, conform Top 300 Capital.

Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Pe locul trei in topul Forbes se afla Dinu... mai mult


Luni, 29 Octombrie 2012, ora 15:40

9 comentarii
Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Jumatate dintre averile celor mai bogati 300 de romani, care insumeaza aproape 12 miliarde de euro, sunt concentrate in Bucuresti si Ilfov, unde gasim si cei mai multi oameni de afaceri care se regasesc in Top 300 Capital, recent lansat, respectiv 110.

Pe a doua pozitie se afla judetul Constanta, cu 23 oameni de afaceri si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro, urmat de judetul Bacau (5 afaceristi cu averi insumate de 1,2 miliarde euro).

Averile cumulate ale celor mai bogati 300 de romani au scazut cu trei miliarde de euro in ultimul an, ajungand la 26,5 miliarde euro.

Potrivit analizei Capital, comparativ cu alti ani, cand locul doi dupa Bucuresti era adjudecat de Timis din punctul de vedere al valorii averilor, anul acesta Constanta a trecut inainte, in timp ce Bacaul a constituit marea surpriza a clasamentului. Surpriza a fost generata de cresterea afacerilor desfasurate de Dorinel Umbrarescu si Costel Casuneanu, ambii cu activitati in constructia de drumuri si autostrazi.

O alta surpriza este judetul Cluj, care in alti ani se plasa printre cele mai bogate regiuni din tara. Si acum, ca numar de milionari prezenti in zona, Clujul a ramas in frunte, cu 20 de oameni de afaceri care s-au calificat in Top 300. Totusi, valoarea afacerilor desfasurate in acest judet, de 680 milioane euro, a fost destul de puternic atinsa de criza, singurii care au inregistrat cresteri fiind Horia Ciorcila si Arpad Paszkany.

Celelalte judete au inregistrat... mai mult


Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 15:26

6 comentarii
Frank Timis este cel mai bogat roman (Video)

Frank Timis este cel mai bogat roman (Video)

Pentru al doilea an consecutiv, Frank Timis este cel mai bogat roman, iar averea sa este in crestere fata de 2011.

Potrivit topului realizat de Capital, el detine o avere estimata la 1,7 - 1,75 miliarde de euro.

Principalele afaceri ale lui Timis sunt in industria extractiei petroliere, in ultimele luni romanul realizand cateva tranzactii destul de importante.

Compania African Minerals a primit o finantare de 1,5 miliarde de dolari de la chinezii de la Shandong Iron & Steel Group, pentru un proiect de exploatare a fierului in Sierra Leone.

Frank Timis va primi 1,5 miliarde de dolari de la chinezi

De asemenea, Timis se afla in discutii cu alte doua firme chineze, care sunt interesate sa cumpere 10% din actiunile African Petroleum, la care omul de afaceri roman este actionar majoritar.

Averile celor mai bogati romani, in scadere

Averile insumate ale celor mai bogati 300 de oameni de afaceri din clasament se situeaza in jurul valorii de 26,5 miliarde de euro, in scadere cu 3 miliarde de euro fata de editia din 2011.

Ponderea averilor din Top 300 in produsul intern brut al Romaniei s-a redus pana la 19,4%, de la 23,6%, cat a fost in 2011.

Regiunea cu cei mai multi miliardari este Bucuresti - Ilfov, unde se afla 110 romani bogati, ce au o avere cumulata de 12 miliarde de euro.

Pe locul doi se afla judetul Constanta (cu 23 persoane si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro), urmat de judetul Cluj (20 persoane si averi insumate... mai mult


Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 10:42

1 comentariu
Ce averi au, de fapt, bogatii Romaniei?

Ce averi au, de fapt, bogatii Romaniei?

Averile celor mai bogati romani raman un adevarat mister, in ciuda faptului ca, in fiecare an, sunt publicate doua clasamente pe acest subiect. Cum se explica diferentele de sute de milioane de euro intre clasatii pe primele pozitii in cele doua topuri?

De exemplu, Frank Timis, investitor in extractia petroliera si minereuri, in domeniul farmaceutic si in cercetare, si-a adjudecat suprematia in clasamentul intocmit de Capital, cu o avere de 1,65 miliarde de euro. Insa, in topul intocmit de Forbes, omul de afaceri ocupa pozitia a doua, averea sa fiind apreciata la 1,2 - 1,3 miliarde de euro.

Cel mai important activ al lui Timis este African Minerals, a carei capitalizare era, la inceputul lunii august, de peste 2,8 milioane de euro, si la care el detine, direct si indirect, 24% din actiuni.

Ioan Niculae se afla pe locul secund in clasamentul Capital, cu o avere de 1,6 miliarde de euro. In schimb, omul de afaceri s-a plasat pe pozitia a treia in clasamentul Forbes, cu un castig estimat la 900 milioane - 1 miliard de euro pentru 2010. Principala sa sursa de venit, divizia agricola InterAgro, a avut un profit de peste 80 de milioane de euro, iar printre cele mai noi investiti ale sale se numara Bio Fuel Energy, care se ocupa cu fabricare de combustibil bio, o firma aeriana de taxi, stadionul Astra Ploiesti si inca unul la Giurgiu.

Dan Grigorescu Adamescu se claseaza pe locul trei in topul Capital, alaturi de familia sa, cu o avere estimata la 1,2 - 1,3 miliarde de... mai mult


Marti, 25 Octombrie 2011, ora 07:56

9 comentarii
Top 300 Capital: Vezi cum s-a schimbat topul bogatilor Romaniei, in an de criza

Top 300 Capital: Vezi cum s-a schimbat topul bogatilor Romaniei, in an de criza

Ion Tiriac, Dinu Patriciu si Ioan Nicolae ocupa primele trei pozitii ale Topului 300 Cei mai bogati romani, realizat de revista Capital.

Ion Tiriac s-a mentinut pe primul loc pentru al doilea an consecutiv, in ciuda faptului ca averea sa a fost diminuata de criza economica, potrivit Capital. Astfel, averea omului de afaceri a fost evaluata la 1,5 - 1,6 miliarde de euro.

Pe locul al doilea se afla Dinu Patriciu, cu o avere evaluata la 1,4 - 1,45 de miliarde euro, in timp ce Ioan Nicolae ar avea, potrivit Top 300, o avere de 1,25 - 1,4 miliarde de euro.

Averile insumate ale celor 300 de bogati din Romania ajung la aproximativ 30 de miliarde de euro, echivalentul a 25,9 la suta din produsul intern brut.

Un numar de 169 de milionari au inregistrat, pentru anul 2009, scaderi ale averilor, in timp ce 40 au iesit din top si numai 38 au reusit sa ramane pe aceeasi pozitie ca in anul precedent.

Top 10 este completat de Familia Adamescu (1,2 - 1,3 miliarde euro), Camelia si Corina Voiculescu (1 - 1,1 miliarde euro), Sorin Ovidiu Vintu (800 - 850 milioane euro), Frank Vasile Timis (600 - 650 milioane euro), Fratii Cristescu (580 - 640 milioane euro), Fratii Micula (580 - 620 milioane euro) si Gabriel Valentin Comanescu (550 - 600 milioane euro).

Bucurestiul ramane orasul cu cei mai multi milionari romani, 120, care, in total, au o avere de 16 miliarde de euro. Pe locul al doilea, cu 21 de persoane si o avere cumulata a averilor de 1,05 miliarde de euro, se afla... mai mult


Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 12:06

16 comentarii
Cei mai bogati romani au pierdut trei miliarde de euro

Cei mai bogati romani au pierdut trei miliarde de euro

Bogatii din Romania au pierdut trei miliarde de euro din valoarea averilor, din cauza crizei economice.

Astfel, averile cumulate ale milionarilor din Top 300, editat de Capital, au scazut la 36 de miliarde de euro, reprezentand aproximativ o treime din produsul intern brut al Romaniei.

De la opt miliardari in euro, criza a redus numarul acestora la sase. Cele mai mari pierderi le-a inregistrat George Becali, averea sa fiind bazata pe active imobiliare.

Cei mai multi bogati sunt in Capitala, adica 119 din cei 300. Impreuna, acestia au o avere de 18,7 miliarde de euro, cu 3,5 miliarde de euro mai putin decat in anul precedent.

Pe locul al doilea este Clujul, care a intrecut Constanta, avand 18 milionari. Cu 11 milionari si averi totale de 1,12 miliarde de euro, judetul Brasov s-a clasat, la randul sau, in top cinci, unde se afla si Timisoara. mai mult


Luni, 12 Octombrie 2009, ora 16:59

5 comentarii
Alte articole despre: Top 300 bogati, averi milionari romani

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  2. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  3. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  4. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  5. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  6. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  7. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  8. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  9. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  10. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala