top 300 cei mai bogati romani

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Topul celor mai bogati directori de licee din tara

Topul celor mai bogati directori de licee din tara

Chiar daca salariile in invatamant nu sunt prea mari, sunt si profesori care ajung sa castige sume considerabile. Vorbim despre cei mai bogati directori de licee din tara, care, potrivit declaratiilor de avere, fac bani din activitati didactice, dar si din firmele pe care le au, din diverse proiecte sau meditatii.

In Bucuresti predau cei mai instariti profesori din Romania. Cei mai bogati dintre ei sunt chiar cei care conduc scolile sau liceele unde au cursuri, relateaza Digi 24.

Andreia Bodea, actualul director al Colegiului I. L. Caragiale din Capitala, are - potrivit declaratiei de avere - doua terenuri de 7.000 de metri patrati, o casa de peste 300 de metri patrati si un apartament cu patru camere. Directorul mai are economii in conturi si bijuterii in valoare de 20.000 de lei.

Directoarea de la Caragiale este urmata in top de George Cazacu, directorul Colegiului National Sf. Sava. Profesorul are patru terenuri de peste 20.000 de metri patrati, doua apartamente in Bucuresti si doua case de vacanta. Dascalul mai detine, impreuna cu sotia, doua firme.

Directorul Colegiului National Gheorghe Lazar, Victor Ioan Nicolae, are si el doua apartamente in Capitala. Mai are si patru conturi in valoare de peste 70.000 de lei. Anul trecut a incasat aproape 55.000 de lei din salariul de director, plus 8.800 de lei din drepturi de autor.

Citeste mai multe despre Topul celor mai bogati directori de licee din tara pe Digi24. mai mult


Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 21:39

2 comentarii
Ce avere a avut Regele Mihai in 2012

Ce avere a avut Regele Mihai in 2012

Averea Casei Regale a crescut in ultimul an pana la valoarea de 60-62 milioane de euro, conform ultimei editii a Top 300 Capital.

Astfel, familia regala a ocupat locul 72 in clasamentul milionarilor romani.

Potrivit Capital, Regele Mihai a detinut terenuri agricole si forestiere, palate si castele, cladiri, case de vacanta si cabane de vanatoare raspandite in intreaga tara, insa au fost trecute prin decret in proprietatea statului, in 1948.

In prezent, doar cateva dintre aceste proprietati au fost retrocedate Familiei Regale, printre care patru castele, aproape 20.000 de hectare de padure, trei imobile si un teren in Bucuresti, un imobil si terenuri in Poiana Tapului, cateva cabane si cantoane in Azuga-Predeal, zeci de kilometri de drumuri forestiere.

Regele Mihai a mai avut un imobil in Versoix (Elvetia), dar a fost vandut cu 1,5 milioane de euro.

Pe primul loc in clasamentul celor mai bogati romani se afla afaceristul Ioan Niculae, cu o avere estimata la 1,7 miliarde de euro. Este, de altfel, singurul roman care a reusit sa-si pastreze averea peste pragul de un miliard de euro.

Top 300 Capital: Afla care sunt cei mai bogati romani

Podiumul bogatilor este completat de familia Dan Adamescu, cu o avere estimata la 900 de milioane de euro, respectiv Ion Tiriac - 800-850 de milioane de euro.

Averile insumate ale celor mai bogati 300 romani se situeaza in jurul valorii de 21,5 miliarde de euro, in scadere cu 5 miliarde de euro fata de editia din 2012 si... mai mult


Luni, 02 Decembrie 2013, ora 10:16

3 comentarii
Top 300 Capital: Afla care sunt cei mai bogati romani

Top 300 Capital: Afla care sunt cei mai bogati romani

Averile insumate ale celor mai bogati 300 romani se situeaza in jurul valorii de 21,5 miliarde de euro, in scadere cu 5 miliarde de euro fata de editia din 2012 si 8 miliarde de euro fata de cuantumul din 2011.

Potrivit celei de-a XII-a editii a Top 300 Capital, care se lanseaza vineri, criza si-a pus amprenta si pe romanii bogati. O rasturnare spectaculoasa de situatie a avut loc la varf. Ocupantul primului loc de anul trecut, Frank Timis (foto), a cazut pana pe locul 20, iar locul i-a fost luat de omul de afaceri Ioan Niculae, scrie Capital.

Potrivit calculelor averea lui Ioan Niculae este estimata la 1,7 miliarde de euro. Este, de altfel, singurul roman care a reusit sa-si pastreze averea peste pragul de un miliard de euro. Podiumul bogatilor este completat de familia Dan Adamescu, cu o avere estimata la 900 de milioane de euro, respectiv Ion Tiriac - 800-850 de milioane de euro.

De o cadere spectaculoasa a avut parte si Dinu Patriciu. In ultimul an, averea omului de afaceri a ramas undeva la 250 de milioane de euro si din top 10 a ajuns abia pe locul 17.

Constructiile, inclusiv cele de infrastructura, imobiliarele, segmentul auto, retailul etc. au inregistrat cifre de afaceri si profituri in scadere. Singurele domenii care au marcat crestere au fost cel al agriculturii (o categorie aparte fiind tradingul de cereale), si al sanatatii, incluzand aici atat serviciile medicale private, cat si distributia/productia de medicamente.

Scaderile se vad si la nivel... mai mult


Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 09:04

2 comentarii
Care este, cu adevarat, averea celor mai bogati romani?

Care este, cu adevarat, averea celor mai bogati romani?

Diferentele dintre averile celor mai bogati romani, dupa estimarile celor doua topuri de acest gen, Capital 300 Cei mai bogati romani si Forbes 500 Miliardari, se numara in sute de milioane de euro.

Ordinea in cele doua clasamente nu este aceeasi, iar unii miliardari care se regasesc in top 10 intr-unul din topuri nu se afla si in al doilea. De asemenea, se observa ca Forbes a facut estimari mult mai mici ale averilor obtinute de oamenii de afaceri din Romania, spre deosebire de Capital.

Astfel, in topul Forbes 500 Miliardari, pe prima pozitie se afla Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, cu o avere estimata la 1 - 1,1 miliarde de euro. In Capital, averea sa a "castigat" circa 700 de milioane de euro, fiind evaluata la 1,7 miliarde de euro, desi aici se regaseste, totusi, pe pozitia secundara.

In topul realizat de Capital, cel mai bogat roman este considerat Frank Timis, cu o avere estimata la 1,7 - 1,75 de miliarde de euro. Omul de afaceri se regaseste pe a doua pozitie in Forbes, cu o avere de "doar" 900 - 950 de milioane de euro, prin urmare o scadere de aproximativ 800 de milioane de euro.

In cazul lui Dinu Patriciu, care sustine ca si-a lichidat toate afacerile din Romania, cele doua publicatii au estimari similare, de 850 de milioane de euro, in cazul Capital (pozitia 4), si 800 - 900 de milioane de euro, in cazul Forbes (pozitia 3).

In cazul lui Ion Tiriac, aflat pe locul 3 in Top 300 si pe locul 5 in Top 500, diferenta este de 150 - 200 de... mai mult


Marti, 30 Octombrie 2012, ora 16:17

2 comentarii
Care sunt cei mai tineri milionari romani

Care sunt cei mai tineri milionari romani

Tinerii milionari in euro din Romania invart afaceri banoase, desi inca nu au implinit 40 de ani.

Cel mai tanar milionar din Romania este Iustin Paraschiv, de 31 de ani, averea sa fiind evaluata la 65 - 70 de milioane de euro de catre Top 300 Cei mai bogati romani, editat de revista Capital.

Prahoveanul a facut avere dupa ce, la nici 20 de ani, a preluat afacerile familiei din domeniul agriculturii, iar, in prezent, grupul pe care il conduce, axat pe zootehnie, ruleaza 250 de milioane de euro anual.

In primul trimestru din 2012, el a cumparat si fabrica de armament din Mizil, unde are intentia, pe termen lung, sa construiasca inclusiv tractoare.

Pe locul al doilea in top se afla Sebastian Ghita, in varsta de 33 de ani, fost patron al site-ul de comert eMag, cu o avere estimata la 130 de milioane de euro. El a vandut, insa, toate actiunile la companiile pe care le detinea, cu exceptia celor in televiziunea Romania TV. Potrivit spuselor sale, a luat aceasta decizie deoarece s-a ivit o oportunitate buna si pentru ca dorea sa transforme totul in lichiditati, pentru a putea continua alte afaceri.

Lucian Apostol, in varsta de 34 de ani, este pe locul al treilea, cu o avere estimata la 80 de milioane de euro. Grupul pe care acesta il conduce, Kosarom, ce are drept obiect de activitate cresterea animalelor, abatorizare, procesare si distributie, precum si realizarea furajelor, a investit, in ultimii cinci ani, 40 de milioane de euro. Planul de modernizare al... mai mult


Luni, 29 Octombrie 2012, ora 16:40

2 comentarii
Top Forbes 500 Miliardari: Ioan Niculae este cel mai bogat roman (Video)

Top Forbes 500 Miliardari: Ioan Niculae este cel mai bogat roman (Video)

Averile celor 500 miliardari din topul realizat de revista Forbes au scazut cu 3,6 miliarde de euro in 2012, cel mai bogat roman fiind Ioan Niculae (foto), cu o avere estimata la 1 - 1,1 miliarde euro.

"Sunt multumit ca fata de anii trecuti, in ciuda crizei, numarul de angajati a crescut, iar in perspectiva va exista cerere pentru produsele noastre. Daca ma uit insa la situatia economiei nu cred ca vreti sa imi stiti parerea. Observ lipsa interesului din partea clasei politice pentru productie si industrie in general", a spus omul de afaceri Ioan Niculae, la prezentarea Topului, acesta reusind sa urce de pe locul trei pe primul loc, la editia din acest an.

Ioan Niculae are afaceri in domeniul chimiei agriculturii si energiei.

Pe locul doi in topul realizat de Forbes se situeaza Frank Timis, cu o avere estimata la 900 - 950 milioane euro.

Acesta si-a mentinut pozitia pe care s-a situat si anul precedent, datorita afacerilor sale din domeniul resurselor minerale, realizate prin compania Africa Minerals.

Insa potrivit clasamentului intocmit de Capital, primele doua locuri sunt inversate. Asfel, Frank Timis a ramas cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,7 - 1,75 miliarde de euro, in crestere de la 1,6-1,65 miliarde euro anul trecut, urmat de Ioan Niculae cu 1,7 miliarde euro, in urcare de la 1,6 miliarde, conform Top 300 Capital.

Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Pe locul trei in topul Forbes se afla Dinu... mai mult


Luni, 29 Octombrie 2012, ora 15:40

9 comentarii
Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Jumatate dintre averile celor mai bogati 300 de romani, care insumeaza aproape 12 miliarde de euro, sunt concentrate in Bucuresti si Ilfov, unde gasim si cei mai multi oameni de afaceri care se regasesc in Top 300 Capital, recent lansat, respectiv 110.

Pe a doua pozitie se afla judetul Constanta, cu 23 oameni de afaceri si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro, urmat de judetul Bacau (5 afaceristi cu averi insumate de 1,2 miliarde euro).

Averile cumulate ale celor mai bogati 300 de romani au scazut cu trei miliarde de euro in ultimul an, ajungand la 26,5 miliarde euro.

Potrivit analizei Capital, comparativ cu alti ani, cand locul doi dupa Bucuresti era adjudecat de Timis din punctul de vedere al valorii averilor, anul acesta Constanta a trecut inainte, in timp ce Bacaul a constituit marea surpriza a clasamentului. Surpriza a fost generata de cresterea afacerilor desfasurate de Dorinel Umbrarescu si Costel Casuneanu, ambii cu activitati in constructia de drumuri si autostrazi.

O alta surpriza este judetul Cluj, care in alti ani se plasa printre cele mai bogate regiuni din tara. Si acum, ca numar de milionari prezenti in zona, Clujul a ramas in frunte, cu 20 de oameni de afaceri care s-au calificat in Top 300. Totusi, valoarea afacerilor desfasurate in acest judet, de 680 milioane euro, a fost destul de puternic atinsa de criza, singurii care au inregistrat cresteri fiind Horia Ciorcila si Arpad Paszkany.

Celelalte judete au inregistrat... mai mult


Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 15:26

6 comentarii
Frank Timis este cel mai bogat roman (Video)

Frank Timis este cel mai bogat roman (Video)

Pentru al doilea an consecutiv, Frank Timis este cel mai bogat roman, iar averea sa este in crestere fata de 2011.

Potrivit topului realizat de Capital, el detine o avere estimata la 1,7 - 1,75 miliarde de euro.

Principalele afaceri ale lui Timis sunt in industria extractiei petroliere, in ultimele luni romanul realizand cateva tranzactii destul de importante.

Compania African Minerals a primit o finantare de 1,5 miliarde de dolari de la chinezii de la Shandong Iron & Steel Group, pentru un proiect de exploatare a fierului in Sierra Leone.

Frank Timis va primi 1,5 miliarde de dolari de la chinezi

De asemenea, Timis se afla in discutii cu alte doua firme chineze, care sunt interesate sa cumpere 10% din actiunile African Petroleum, la care omul de afaceri roman este actionar majoritar.

Averile celor mai bogati romani, in scadere

Averile insumate ale celor mai bogati 300 de oameni de afaceri din clasament se situeaza in jurul valorii de 26,5 miliarde de euro, in scadere cu 3 miliarde de euro fata de editia din 2011.

Ponderea averilor din Top 300 in produsul intern brut al Romaniei s-a redus pana la 19,4%, de la 23,6%, cat a fost in 2011.

Regiunea cu cei mai multi miliardari este Bucuresti - Ilfov, unde se afla 110 romani bogati, ce au o avere cumulata de 12 miliarde de euro.

Pe locul doi se afla judetul Constanta (cu 23 persoane si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro), urmat de judetul Cluj (20 persoane si averi insumate... mai mult


Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 10:42

1 comentariu
Cei mai bogati romani au pierdut trei miliarde de euro

Cei mai bogati romani au pierdut trei miliarde de euro

Bogatii din Romania au pierdut trei miliarde de euro din valoarea averilor, din cauza crizei economice.

Astfel, averile cumulate ale milionarilor din Top 300, editat de Capital, au scazut la 36 de miliarde de euro, reprezentand aproximativ o treime din produsul intern brut al Romaniei.

De la opt miliardari in euro, criza a redus numarul acestora la sase. Cele mai mari pierderi le-a inregistrat George Becali, averea sa fiind bazata pe active imobiliare.

Cei mai multi bogati sunt in Capitala, adica 119 din cei 300. Impreuna, acestia au o avere de 18,7 miliarde de euro, cu 3,5 miliarde de euro mai putin decat in anul precedent.

Pe locul al doilea este Clujul, care a intrecut Constanta, avand 18 milionari. Cu 11 milionari si averi totale de 1,12 miliarde de euro, judetul Brasov s-a clasat, la randul sau, in top cinci, unde se afla si Timisoara. mai mult


Luni, 12 Octombrie 2009, ora 16:59

5 comentarii
Alte articole despre: Top 300 bogati, averi milionari romani

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae