top dobanzi depozite

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cat mai castigi din economiile la banca dupa scaderea dobanzilor?

Cat mai castigi din economiile la banca dupa scaderea dobanzilor?

Bancile nu se intrec a oferi credite, dar nici nu se inghesuie sa ofere dobanzi atractive pentru economiile populatiei.

Spre deosebire de acum un an, cand majoritatea bancilor aveau dobanzi cu doua cifre, unele chiar si la euro, astazi cu greu mai gasesti o instutie financiara care sa plateasca mai mult de 9% pentru depozitele in lei.

De la inceputul lunii nu mai putin de un sfert dintre bancile prezente pe piata autohtona au operat reduceri de dobanzi pentru depozitele in lei. Dobanzile au coborat in aceasta perioada cu pana la 1,5 puncte procentuale pentru aproape toate scadentele, semn ca bancile nu mai au nevoie sa atraga lichiditati din piata.

Din 25 de banci analizate, doar trei mai ofera in prezent bonificatii mai mari sau egale cu 9% pentru depozitele in lei pe 12 luni cu dobanda fixa: MKB Romexterra Bank, Garanti Bank si CEC. La polul opus, cu bonificatii sub 5%, se afla Bank of Cyprus, Bancpost, Volksbank si OTP.

Fiecare dintre acestea din urma au in portofoliu mai multe produse de economisire cu scandeta de un an, diferentele de dobanda intre cel mai avantajos si cel mai slab remunerat depozit depasind in unele cazuri patru puncte procentuale.

Astfel, OTP pune la dispozitia clientilor depozite pe 12 luni pentru care ofera si 2,96%, dar si 7,01%, in timp ce Bancpost isi remunereaza clientii care si-au depus banii la ei si cu 4,25%, dar si cu 8,5%.

Dobanzile cele mai mari de la Bancpost si OTP sunt platite pentru depozitele progresive, iar cele... mai mult


Duminica, 21 Martie 2010, ora 12:22

Topul celor mai bune dobanzi la depozite

Topul celor mai bune dobanzi la depozite

Romanii care au bani depusi la banca nu trebuie sa se astepte la castiguri prea mari in acest an, deoarece dobanzile nu sunt tocmai in folosul acestora. Bancile au inceput sa taie din dobanzile la depozite odata cu reducerea de catre BNR a dobanzii de politica monetara.

In aceste conditii, dobanda cea mai mare este in jur de 11% pentru o scadenta de trei luni. Cea mai mare dobanda este oferita de Intesa Sanpaolo Bank, respectiv 10,8% pe an pentru un depozit la trei luni, urmata de Marfin cu 10,25%, Milennium 10,25%, RBS 10,25% si ING 10%.

In cazul economisirii in euro, ofertele bancilor nu depasesc 4% pentru aceeasi scadenta, dobanda disponibila la ATE Bank si Marfin Bank, la Intesa Sanpaolo Bank 3,96%, Milennium si Carpatica 3,75%.

Situatia este cu mult diferita fata de inceputul anului trecut, cand bancile au oferit in medie dobanzi de 14-15% pentru depozitele in lei si 6-7% pentru cele in euro. Datorita acestor cifre, din noiembrie 2008 pana in noiembrie 2009, populatia a economisit aproape 17 miliarde de lei, suma incluzand si echivalentul in moneda nationala al depozitelor in valuta, potrivit datelor bancii centrale.

"Pe parcursul lui 2010 vom vedea o scadere semnificativa a dobanzilor in lei, atat la depozite, cat si la credite, respectiv o scadere a dobanzii cu aproximativ 300 de puncte de baza (3% - n.r.)", a declarat pentru Rozalia Pal, economist-sef al UniCredit Tiriac Bank, pentru Gandul.

In prima jumatate a anului sunt posibile scaderi ale... mai mult


Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 07:59

Ce banci ofera cele mai mari dobanzi la depozite

Ce banci ofera cele mai mari dobanzi la depozite

Depozitele bancare continua sa fie o varianta buna de investitii, cu toate ca bonificatiile s-au diminuat cu aproximativ cinci puncte procentuale.

Cele mai mari dobanzi la economiile populatiei sunt oferite de Alpha Bank, Millennium Bank si Banca Carpatica, informeaza Adevarul.

Alpha Bank si Millennium Bank bonifica cu 11,5% pe an, respectiv 11% pe an, depozitele in moneda nationala constituite pe o perioada de trei luni, potrivit portalului financiar Conso.ro.

Pentru depozitele in lei la sase luni, cele mai mari bonificatii din piata ajung la 10,75% pe an si sunt oferite de Banca Carpatica (BCC).

Pentru scadente de sase luni, dobanzile oferite de BCC sunt urmate de cele acordate de MKB Romexterra Bank, ATE Bank si Millennium Bank (10,5% pe an).

ATE Bank si MKB Romexterra Bank se afla pe primele pozitii si in topul depozitelor cu scadenta la un an, oferind dobanzi de 11%.

Cu toate ca depozitele populatiei in euro nu sunt bonificate cu dobanzi la fel de atractive precum in cazul leului, o eventuala depreciere a leului, estimata de majoritatea analistilor, ar putea aduce un castig suplimentar celor care au mizat pe moneda europeana. mai mult


Joi, 08 Octombrie 2009, ora 08:00

Ce dobanzi mai platesc bancile?

Ce dobanzi mai platesc bancile?

Vremurile cand majoritatea bancilor din Romania ofereau dobanzi cu doua cifre pentru depozitele in lei atrase de la populatie au trecut. Nevoia de lichiditati a bancilor s-a diminuat, iar politica monetara a BNR s-a relaxat, ceea ce a determinat o scadere substantiala a bonificatiilor pentru depozite.

La ora actuala, dobanzile platite de banci pentru depozitele atrase de la populatie variaza, in functie de suma depusa si perioada, intre 6,2% si 13% la lei, respectiv 2,7% si 5,75% la euro.

Cele mai mari dobanzi la depozite se regasesc, cu precadere, la bancile mici, in timp ce bancile de top ofera dobanzi la limita inferioara.

Astfel, dobanzi de peste 11% pentru lei se pot obtine de la Banca Comerciala Carpatica, ATE Bank si Banca Transilvania. Acestia din urma platesc dobanda de 11% doar pentru depozitele la termen pe 210 zile, in rest dobanda variaza intre 9,75%, pentru 24 de luni, si 10,75% pentru 111 zile.

11% se poate obtine si de la Volksbank, dar numai pentru depozitele la o luna, pentru toate celelalte termene procentele fiind cu pana 3,25% mai mici.

La ATE Bank primesti 13% doar pentru depozitele constituite pe 3 luni, in timp ce economiile pe 6 si 12 luni sunt remunerate cu 12,5%, respectiv 12%. Desi a redus recent dobanzile la depozite cu pana la 0,75 puncte procentuale, BCC continua sa plateasca peste 11% pentru depozitele pe 3, 6, 9 si 12 luni.

Dobanzi cu doua cifre se mai regasesc si la Libra Bank, unde variaza intre 10% si 11,05%. Daca... mai mult


Duminica, 23 August 2009, ora 16:42

4 comentarii
Bancile au prabusit dobanzile la depozite

Bancile au prabusit dobanzile la depozite

Dobanzile la depozite au scazut, in aceasta luna, cu 5% fata de luna martie, astfel ca la 10.000 de lei economisiti, castigul deponentului scade cu 500 de lei.

De exemplu, Banca Transilvania oferea, la jumatatea lunii martie, o dobanda de 7,25% pe an, pentru depozitele la termen in euro, insa acum nu mai da decat 4,25% pe an, informeaza Cotidianul.

Cu alte cuvinte, la un depozit de 3.000 de euro deschis pe un an, castigul clientului scade cu aproximativ 90 de euro, de la 217 la doar putin peste 127 de euro.

Pentru lei, scaderile sunt de remarcat la toate bancile. Cu o singura exceptie promotionala, toate dobanzile la depozite sunt sub 12%, fata de 15-16% cat erau in urma cu doar cateva luni.

Si dobanzile la credit au scazut, iar fenomenul este destul de pronuntat in ultima vreme. In ultimele 45 de zile, nu mai putin de 11 institutii de credit au ales sa scada dobanzile pe care le practica la creditele imobiliare si ipotecare in lei si in euro.

Printre acestea, liderul sistemului bancar, BCR, dar si alte banci de top, cum ar fi BRD, Raiffeisen, CEC, Banca Transilvania sau Alpha Bank. Taierile de dobanda la creditele in euro variaza intre 0,4 si 1,7%. mai mult


Miercuri, 19 August 2009, ora 07:37

2 comentarii
Unde mai puteti gasi dobanzi mari la depozite, pe ultima suta de metri?

Unde mai puteti gasi dobanzi mari la depozite, pe ultima suta de metri?

Reducerea dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, pana la nivelul de 9,5%, va pune presiune pe bancile comerciale pentru a reduce nivelul dobanzilor platite pentru depozitele atrase de la populatie.

De ce vrea BNR ca bancile sa nu mai plateasca dobanzi atat de mari pentru economiile populatiei? Pentru ca toate bancile traiesc din diferenta dintre dobanzile percepute pentru creditele acordate si dobanzile platite pentru sumele depozitate.

Altfel spus, bancile nu pot reduce dobanzile la imprumuturi, mutare obligatorie pentru relansarea creditarii, inainte de a se asigura ca nu vor plati pentru banii pe care ii vor imprumuta o dobanda mult prea mare.

Potrivit analistilor, pana la relansarea creditarii vor mai trece circa doua luni, ceea ce insemana ca romanii mai pot profita de pe urma actualelor dobanzi cel putin o luna de zile. Dobanzile platite in prezent nu sunt deloc mici, majoritatea fiind real pozitive (acopera rata inflatiei), mai ales ca bancile au dus in ultimele 6-9 luni o politica agresiva de atragere de bani de la populatie.

Daca aveti bani si doriti sa obtineti o bonificatie destul de buna pentru acestia, puteti alege sa-i depuneti la una dintre bancile care mai acorda inca dobanzi avantajoase.

Printre bancile care platesc cele mai mari dobanzi pentru depozitele la termen pe o luna in lei si valuta se regasesc Garanti Bank, Libra Bank, Credit Europe, Leumi Bank, ProCredit Bank, Banca CR Firenze, Banca Romaneasca, Banca... mai mult


Sambata, 16 Mai 2009, ora 08:01

6 comentarii
Cum isi minte Raiffeisen clientii

Cum isi minte Raiffeisen clientii

Raiffeisen Bank promoveaza de mai multe luni un depozit la termen care garanteaza clientilor una dintre cele mai mari 3 dobanzi din piata.

In realitate, dobanzile de Top 3 de la Raiffeisen Bank nu intra uneori nici macar in top 10, deoarece garantia oferita de banca are o acoperire mult redusa.

Daca se analizeaza ofertele din piata se constata cu usurinta ca "dobanzile de top 3" oferite de banca nu intra uneori nici macar in Top 10, in conditiile in care banca ofera o rata a dobanzii cuprinsa intre 14-14,5% la lei si intre 5-6% la euro, in functie de suma depusa, informeaza conso.ro.

Astfel, pentru un depozit de 4.000 lei pentru care Raiffeisen Bank ofera 14,20%, dobanda cu care RZB ocupa abia locul al saptelea in randul bancilor comerciale. Cele mai bune dobanzi din piata trec si de 15% (Millennium Bank - 15,5%, RIB - 15,25%, Bank of Cyprus - 15%).

Daca luam in calcul un depozit de 40.000 lei pe 3 luni, banca coboara pe locul 8. Doar in cazul unui depozit de 150 lei, banca urca pe locul 3.

In cazul depozitelor in euro, banca se plaseaza pe o pozitie si mai joasa. Pentru suma de 1.500 euro, Raiffeisen Bank plateste 5%, situandu-se abia pe locul 17 in piata, potrivit motorului de comparare a depozitelor de pe Conso.ro. mai mult


Luni, 23 Februarie 2009, ora 17:33

4 comentarii
La ce banca e bine sa-mi tin economiile?

La ce banca e bine sa-mi tin economiile?

Cei care vor sa mai prinda dobanzi mari la depozite, atat la cele constituite in lei, cat si la cele in valuta, ar trebui sa se grabeasca. Analistii din piata estimeaza ca perioada ofertelor cu dobanzi foarte ridicate va trece in cel mult o luna doua.

In prezent, bancile ofera pentru depozitele la termen pe o luna dobanzi anuale chiar si de 19.25% pentru lei, in vreme ce pentru economiile in valuta acestea urca pana la 6,5% pe an.

Pe masura ce perioada de constituire a depozitului creste, dobanda platita de bancile romanesti este si ea mai mare. Pasul de crestere pentru dobanzile aferente economiilor in lei este de 0,25%, in timp ce diferentele intre dobanzile platite pentru termene de 3, 6, 9 sau 12 luni ajung si la 0,75% in cazul depozitelor in euro.

Pentru lei, cele mai mari dobanzi la depozite pe termen scurt sunt platite de GarantiBank care ofera 14% pentru o luna, 14,25% pentru trei luni, respectiv 14.50% pentru 6 luni. Dobanzile sunt valabile pana la 31 martie, perioada dupa care acestea se vor reduce cu cel putin 0,25%. In top se mai afla si Banca Transilvania si ProCredit Bank, aceste banci oferind dobanzi de 13,5%, respectiv 13,3% pentru o luna.

Pentru depozitele la un an, Alph Bank ofera o dobanda progresiva care ajunge pana la 19,25% in ultima luna. Pentru a atrage mai multi clienti, banca le ofera posibilitatea acestora sa-si retraga banii sau sa lichideze depozitul inainte de termen fara sa se piarda dobanda acumultata pana in momentul respectiv.... mai mult


Joi, 19 Februarie 2009, ora 23:53

17 comentarii
Topul dobanzilor bancare

Topul dobanzilor bancare

Pastrarea economiilor la banca, in depozite, este in prezent o varianta mult mai sigura si profitabila comparativ cu alte metode de investitii.

Cele mai mari dobanzi la depozitele in lei constituite pe un an sunt la Piraeus Bank - 13,50% pe an, Banca Romaneasca 13,25% si la Banca Transilvania si Romexterra Bank -13,00%. La polul opus, cele mai mici bonificatii sunt cele practicate de CEC si ING Bank, cu 9,25% si respectiv 9,50%.

La depozitele in moneda europeana, cele mai mari profituri le au cei care opteaza pentru a-si constitui depozitele in euro la Banc Post-6,30% si Piraeus Bank 6,25% pe an. Banca Romaneasca si Volksbank au dobanzi de 5,75%, in timp ce UniCredit Tiriac Bank si ING Bank ofera cele mai reduse dobanzi la euro-3,70% respectiv 3,75% pe an.

In ce priveste dobazile la depozitele in dolari, acestea variaza intre 2% la ING Bank si si 4% la Banca Transilvania. In acesata perioada sunt valabile si o serie de promotii la unele banci.

Astfel, Banca Romaneasca ofera posibilitatea constituirii unor depozite cu scadenta la 4 luni pentru care are o dobanda anuala de 6,25% pentru euro si 14,25% pentru RON. Aceeasi oferta la RON o are si Romexterra, care insa pentru euro are o bonificatie de 6,60% pe an. (Vlad Voiculescu)

Dobanzile acordate pe 12 luni (%)

RON EUR USD

Banc Post 10,50 6,30 3,50
Banca Romaneasca 13,25 5,75 3,55
Piraeus Bank 13,50 6,25 3,30
Alpha Bank 11,00 4,50 3,00
Volksbank 10,50 5,75 -
Unicredit Tiriac 11,00 3,70 2,50
BCR... mai mult


Joi, 11 Decembrie 2008, ora 23:55

8 comentarii
Alte articole despre: dobazi bancare, top, depozite

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba