top licee bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Evaluare Nationala 2014: Rezultatele repartizarii - vezi liceele cu cele mai mari medii de admitere

Evaluare Nationala 2014: Rezultatele repartizarii - vezi liceele cu cele mai mari medii de admitere

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a finalizat prima etapa a repartizarii computerizate in licee a absolventilor de opt clase care au promovat examenul de Evaluare Nationala 2014.

Astfel, din cei 128.707 elevi care au completat fisele de inscriere, in prima etapa au fost repartizati 127.746 de elevi, adica 99,3%, se arata intr-un comunicat al MEN remis luni Ziare.com.

Asadar, 961 de elevi urmeaza sa fie repartizati in cea de-a doua etapa, care va avea loc in data de 24 iulie. Elevii au completat peste doua milioane de optiuni de inscriere in unitati scolare, ceea ce reprezinta, in medie, 16 optiuni pentru fiecare candidat in parte.

In ceea ce priveste mediile de admintere, au existat 87 de medii de 10, circa 19.700 de medii intre 9 si 10, 27.000 de medii intre 8 si 9, 25.500 de medii intre 7 si 8, 22.700 de medii intre 6 si 7, 17.700 medii intre 5 si 6 si 15.700 de medii mai mici de 5.

Evaluare Nationala 2014: 70,8% dintre elevi au obtinut medii peste 5 - vezi rezultatele pe judete

Primele cinci licee cu cele mai mari medii de admitere pe tara sunt:

Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti: prima medie - 10, ultima medie - 9,56Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti: prima medie - 10, ultima medie - 9,54Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca: prima medie - 10, ultima medie - 9,52Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta: prima medie - 10, ultima medie - 9,51Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova: prima medie -... mai mult


Luni, 14 Iulie 2014, ora 17:00

Topul celor mai bogati directori de licee din tara

Topul celor mai bogati directori de licee din tara

Chiar daca salariile in invatamant nu sunt prea mari, sunt si profesori care ajung sa castige sume considerabile. Vorbim despre cei mai bogati directori de licee din tara, care, potrivit declaratiilor de avere, fac bani din activitati didactice, dar si din firmele pe care le au, din diverse proiecte sau meditatii.

In Bucuresti predau cei mai instariti profesori din Romania. Cei mai bogati dintre ei sunt chiar cei care conduc scolile sau liceele unde au cursuri, relateaza Digi 24.

Andreia Bodea, actualul director al Colegiului I. L. Caragiale din Capitala, are - potrivit declaratiei de avere - doua terenuri de 7.000 de metri patrati, o casa de peste 300 de metri patrati si un apartament cu patru camere. Directorul mai are economii in conturi si bijuterii in valoare de 20.000 de lei.

Directoarea de la Caragiale este urmata in top de George Cazacu, directorul Colegiului National Sf. Sava. Profesorul are patru terenuri de peste 20.000 de metri patrati, doua apartamente in Bucuresti si doua case de vacanta. Dascalul mai detine, impreuna cu sotia, doua firme.

Directorul Colegiului National Gheorghe Lazar, Victor Ioan Nicolae, are si el doua apartamente in Capitala. Mai are si patru conturi in valoare de peste 70.000 de lei. Anul trecut a incasat aproape 55.000 de lei din salariul de director, plus 8.800 de lei din drepturi de autor.

Citeste mai multe despre Topul celor mai bogati directori de licee din tara pe Digi24. mai mult


Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 21:39

2 comentarii
Singurul liceu din Bucuresti unde toti elevii au luat Bac-ul din prima. Cum se face scoala la Lauder-Reut - Interviu

Singurul liceu din Bucuresti unde toti elevii au luat Bac-ul din prima. Cum se face scoala la Lauder-Reut - Interviu

Singurul liceu din Bucuresti cu 100% rata de promovare la bacalaureat inca din prima sesiune si inainte de depunerea contestatiilor, medii peste 9 la examenul de maturitate si un procent impresionant de olimpici la disciplinele din trunchiul comun.

Topul celor mai bune licee din Romania, in functie de rezultatele de la Bac

Sunt performantele liceului particular Lauder-Reut, una dintre putinele scoli romanesti care isi imbunatateste de la an la an calitatea actului educational, intr-un sistem educational romanesc marcat de critici, schimbari anuale si rezultate dezastruoase la examenele nationale.

Elevii de la Lauder-Reut, printre campionii Bacului - au promovat toti, cu o medie generala peste 9

Am discutat cu doamna Tova Ben Nun-Cherbis, presedinte al Complexului Educational Lauder-Reut despre ce inseamna o scoala de elita, o alternativa la sistemul din Romania, unde poti studia si business, media sau diplomatie, cu predare in limba engleza.

Rezultatele elevilor Lauder-Reut la examenul de maturitate sunt impresionante, avand in vedere ce observam la rata de promovare a ultimilor ani. Anul acesta, v-ati clasat, dupa prima sesiune de bacalaureat si inainte de constestatii, pe locul 8 la nivel national, in functie de mediile generale obtinute. Care este cheia acestei reusite?

Pornind de la afirmatia domnului Solomon Marcus cum ca viata nu este impartita pe discipline, interdisciplinaritatea in Complexul Educational Lauder Reut nu este un simplu slogan, este... mai mult


Marti, 01 Octombrie 2013, ora 12:33

5 comentarii
Admiterea la liceu 2013: Brosura cu ofertele liceelor din Bucuresti, publicata

Admiterea la liceu 2013: Brosura cu ofertele liceelor din Bucuresti, publicata

Brosura "Admiterea in liceu", cu oferta locurilor in liceele bucurestene pentru sesiunea din 2013, media ultimului admis in sesiunea precedenta, dar si date despre inscriere si repartitia computerizata, a fost lansata online, pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Brosura "Admiterea in liceu in anul scolar 2013 - 2014", lansata pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, cuprinde informatii despre reteua scolara, media ultimului admis la fiecare specializare, numarul de locuri si de clase, dar si date despre calculul mediei de admitere si calendarul admiterii.

Potrivit datelor centralizate de ISMB, in Capitala sunt 106 unitati de invatamant de stat de nivel liceal.

Liceele de top din Capitala, in care media ultimului admis anul trecut a fost peste noua, sunt opt colegii nationale.

Colegiul National "Sfantul Sava" are aprobate, pentru anul scolar 2013-2014, opt clase, cu 224 de locuri, media ultimului admis in 2012 fiind 9,59, Colegiul National "Tudor Vianu" are noua clase si 252 de locuri, media ultimului admis fiind 9,50, Colegiul National "Mihai Viteazul", zece clase, 280 de locuri, 9,57 media ultimului admis, Colegiul National "Spiru Haret", opt clase, 224 de locuri, 9,11 media ultimului admis, Colegiul National Bilingv "George Cosbuc", sase clase, 168 de locuri si 9,24 media ultimului admis, Colegiul National "Gheorghe Sincai" - noua clase, 252 de locuri, 9,31 media ultimului admis, Colegiul National "Gheorghe... mai mult


Luni, 03 Iunie 2013, ora 22:13

Evaluare nationala 2012: Top 10 cele mai bune licee din tara

Evaluare nationala 2012: Top 10 cele mai bune licee din tara

Dupa aflarea rezultatelor la evaluarea nationala, elevii absolventi ai clasei a VIII-a urmeaza sa se inscrie la liceu, fiecare in functie de media obtinuta.

Mediafax a realizat topul celor mai bune licee din tara in functie de media de admitere din 2011.

Pe primul loc se afla Colegiul National "Sfantul Sava" din Capitala, unde in 2011 media ultimului admis a fost 9,60.

Pe urmatoarele locuri s-au clasat colegiile nationale "Mihai Viteazul" si "Gheorghe Lazar", tot din Bucuresti.

Pe locul patru este Colegiul National "Tudor Vianu", din Bucuresti, cu media ultimului admis 9,42.

Evaluare nationala 2012 Rezultatele au fost afisate in toata tara

Urmeaza Colegiul National "Fratii Buzesti" Craiova, unde media ultimului elev a fost 9,41.

Locul sase este ocupat de Colegiul National "Mircea cel Batran" - Constanta, sapte de Colegiul National "Vasile Alecsandri" - Galati, iar opt de Liceul Teoretic Ovidius - Constanta.

Pe penultimul loc se afla Colegiul National "Andrei Saguna" - Brasov, iar pe ultimul Colegiul National din Iasi. mai mult


Vineri, 29 Iunie 2012, ora 22:41

2 comentarii
Alte articole despre: top licee Romania, topul liceelor bune
Repartizere licee 2011 - Bucuresti: 9,94, cea mai mica medie la Sava, la mate-info

Repartizere licee 2011 - Bucuresti: 9,94, cea mai mica medie la Sava, la mate-info

Absolventii claselor a VIII-a au aflat marti la ce licee au fost repartizati. In Bucuresti, la Colegiul National "Sfantul Sava" cea mai mica medie a fost 9,94, la profilul real - matematica informatica, unde la o clasa speciala au fost disponibile 30 de locuri.

Pe locul doi se afla acelasi colegiu, insa cu profilul uman - filologie, unde ultima medie a fost 9,67. Si la aceasta specializare au fost disponibile tot 30 de locuri.

Afla cu Ziare.com ultimele noutati despre Repartizare licee 2011

Tot Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti ocupa si locul trei cu ultima medie de 9,64 la profilul real - matematica informatica, unde au fost disponibile 180 de locuri.

Repartizare licee 2011: Top 10 specializari si licee dupa media de admitere

Acelasi colegiu se regaseste si pe locul patru cu profilul real - stiinte ale naturii, unde ultimul elev admis a avut media 9,60. 30 de elevi au fost norocosi si au fost admisi.

Pe locul cinci in topul liceelor unde s-a intrat cu medii foarte mari, din Bucuresti, se afla Colegiul National "Gheorghe Lazar". La profilul real - matematica informatica ultima medie a fost 9,59. Aici au fost disponibile 150 de locuri. mai mult


Marti, 12 Iulie 2011, ora 12:54

Bac 2011: Cati elevi de la liceele particulare au luat note de trecere?

Bac 2011: Cati elevi de la liceele particulare au luat note de trecere?

Desi liceele particulare au aparut, in ultimii ani, ca ciupercile dupa ploaie, acestea nu garanteaza automat si o nota mare la examenul de bacalaureat, avand in vedere ca, in zecile de unitati din tara, doar 11 au o rata de promovabilitate de peste 50%.

Mai mult, un singur liceu particular a avut la Bac 2011 o promovabilitate de 100%, in timp ce in patru unitati nu a reusit nimeni sa treaca examenul, conform Evenimentul Zilei.

Liceul International de Informatica din Constanta este singura unitate particulara unde au promovat toti cei 51 de candidati, in timp ce la Grupul Scolar Preuniversitar "Constantin Brancoveanu" din Bacau, Liceul de Management Economic si Drept Administrativ "Virgil Madgearu" din Cluj-Napoca, Liceul "Dumitru Murgu" din Iasi si Liceul "Ioan Slavici" din Timisoara nu a reusit niciun elev sa ia Bac-ul.

Pentru a explica succesul de la examen, directorul Liceului International de Informatica din Constanta spune ca rezultatele sunt rodul orelor intense de pregatire, a nenumaratelor simulari de Bac, dar si pe fondul faptului ca profesorii de aici primesc salarii pe masura.

Iata insa cum arata topul liceelor particulare din tara, in functie de rata de promovabilitate la Bacu 2011:

1.Liceul International de Informatica din Constanta-100%
2. Colegiul National "Octav Onicescu" Bucuresti-90,95%
3. Colegiul "Richard Wurmbrand" din Iasi-89%
4. Complexul Educational "Lauder Reut" din Bucuresti-87,50%
5. Liceul Omnia din Constanta- 87,5%

6.... mai mult


Luni, 04 Iulie 2011, ora 23:03

3 comentarii
Topul celor mai bune licee din Romania

Topul celor mai bune licee din Romania

Colegiul National "Sfatul Sava" din Bucuresti este cel mai bun liceu din Romania, potrivit unui top realizat de Intuitext si site-ul AdmitereLiceu.ro.

Pe a doua pozitie se afla Colegiul National "Mircea Cel Batran" din Constanta, urmat de Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, se arata potrivit AdmitereLiceu.ro.

Pentru realizarea topului, s-au luat in considerare media de admitere (50%), media la examenul de bacalaureat (30%) si media rezultatelor obtinute la olimpiade (20%).

In Bucuresti, dupa "Sfantul Sava", urmeaza Colegiul National "Mihai Viteazul" si Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu".

In Cluj, primele trei pozitii sunt ocupate de Colegiul National "Emil Racovita", Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu" si Liceul Teoretic "Avram Iancu".

In Constanta, fruntase sunt Colegiul National "Mircea Cel Batran", Liceul Teoretic "Ovidius" si Colegiul National "Mihai Eminescu", iar, in Iasi, Colegiul "National", Colegiul National "Emil Racovita" si Colegiul "Costache Negruzzi". mai mult


Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 15:41

12 comentarii
Cele mai bune licee din Bucuresti

Cele mai bune licee din Bucuresti

"Sfantul Sava" isi pastreaza suprematia in randul celor mai bune licee, top in care unul dintre liceele care au crescut puternic este "Grigore Moisil", pana nu demult grup scolar industrial.

Topul a fost realizat pe baza brosurii "Admitere 2009", disponibila pe site-ul Inspectoratului scolar bucurestean (sectiunea Admitere 2009 pe pagina principala), informeaza Romania Libera.

1. Colegiul National "Sfantul Sava"

1. Ultima medie: 9,6133, profil real - o clasa bilingva de matematica-informatica, cinci de matematica-informatica si una de filologie (intensiv engleza). Celebra si foarte ravnita e clasa de bilingv engleza (9,82 ultima medie de admitere, anul trecut). Alaturi de "Gheorghe Lazar", este cel mai cunoscut liceu bucurestean. Este un liceu care te pregateste pentru o paleta larga de facultati, insa un procent semnificativ din absolventi par sa se indrepte spre medicina.

2. Colegiul National "Gheorghe Lazar"

Ultima medie: 9,4575. Contrapartea "umanista" a Colegiului "Sf. Sava", foarte bun pe filologie si stiinte sociale (doua clase din fiecare); Chiar daca mai are o clasa de stiinte ale naturii si patru de matematica-informatica, liceul pregateste pentru facultatile umaniste.

3. Colegiul National Bilingv "George Cosbuc"

Ultima medie: 9,26. Liceu cu doar sase clase (trei pe matematica, trei pe filologie), care si-a construit un brand de "liceu de engleza", predarea fiind bilingva pentru toate sectiile.

4. Colegiul National "Mihai Viteazul"... mai mult


Sambata, 16 Mai 2009, ora 15:17

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  2. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  3. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  4. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca
  5. Mutilarea genitala, o tehnica barbara inimaginabila: De ce milioane de fete se tem sa vina vara
  6. Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
  7. Festival de muzica sau bataie in noroi: Ce au patit spectatorii de la Electric Castle (Video & galerie foto)
  8. Saracul cersetor bogat: Cati bani avea asupra sa un barbat care statea la mila trecatorilor
  9. Supravietuire miraculoasa: O mama si bebelusul ei au cazut cu avionul si au trait 5 zile in jungla
  10. Viral: Cum pune o pisica pe fuga un urs (Video)