top orase calitatea vietii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York

Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York

Un oras din Romania a reusit sa intreaca metropole precum Parisul, Atena, New York sau Roma intr-un top realizat in functie de calitatea vietii.

Cluj-Napoca se afla pe pozitia 53 in clasamentul publicat de site-ul Numbeo.com. Pe de alta parte, Bucurestiul ocupa locul 74.

Topul oraselor cu cea mai ieftina bere - Pe ce loc se afla Bucurestiul

Topul celor mai scumpe orase din lume pentru expati - Pe ce loc se afla Bucurestiul

Centrul urban din regiunea de nord-vest a tarii noastre a depasit si Ankara (61), Parisul (63), Londra (72), Buenos Aires (73), Atena (75), New York (76), Shanghaiul (78), Roma (83), Sankt Petersburg (86), Moscova (89) si Rio de Janeiro (96).

Pe primul loc in top se afla Zurichul, care e urmat de Canberra, Ottawa, Munchen si Gothenburg.

Numebo.com a luat in calcul indici precum gradul de poluare, siguranta oamenilor, puterea de cumparare, rata criminalitatii si sistemul de sanatate.

C.P. mai mult


Duminica, 02 August 2015, ora 22:40

17 comentarii
Topul tarilor dupa calitatea vietii - pe ce loc se afla Romania

Topul tarilor dupa calitatea vietii - pe ce loc se afla Romania

Romania se afla pe locul 51 intr-un clasament care masoara calitatea vietii, insa este depasita de Bulgaria si Ungaria.

Indexul Progresului Social a luat in calcul 132 de tari, pe care le-a analizat din mai multe puncte de vedere, inclusiv calitatea sistemului medical si sanatatea populatiei, piata imobiliara, nivelul infractiunilor, libertatea presei sau accesul la Internet.

Astfel, in acest top, Romania a obtinut o medie de 67,72 puncte, din 100 posibile, plasandu-se in prima jumatate a topului, mai exact pe locul 51. Tara noastra este urmata de Columbia si Muntenegru.

Totusi, suntem depasiti de vecinii din sud si din vest, avand in vedere ca Bulgaria s-a pozitionat pe 44 (70,24 puncte), iar Ungaria se afla pe 31 (73,87 puncte).

Topul oraselor cu cei mai pasionati oameni de "selfie" - pe ce loc este Bucurestiul

Indexul arata ca Romania exceleaza la capitole precum alimentatie si ingrijire medicala de baza (96,9 puncte din 100) si accesul la cunostintele de baza (93,49). Pe de alta parte, la polul opus se afla toleranta si incluziunea sociala (37,12) si accesul la educatia universitara (47,52).

In varful clasamentului se afla Noua Zeelanda, Elvetia, Islanda si Olanda.

C.P. mai mult


Joi, 03 Aprilie 2014, ora 16:30

2 comentarii
Viena, orasul cu cea mai ridicata calitate a vietii. Bucurestiul, pe locul 113 la infrastructura

Viena, orasul cu cea mai ridicata calitate a vietii. Bucurestiul, pe locul 113 la infrastructura

Viena, capitala Austriei, faimoasa pentru sutele de muzee si cele 2.000 de parcuri, este orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume, iar Bucurestiul se situeaza pe locul 113 in domeniul infrastructurii, potrivit Indicelui Calitatii Vietii 2012, realizat de Mercer.

Astfel, Viena obtine aceasta pozitie pentru al patrulea an la rand, se arata in raportul firmei de cercetare Mercer.

Opt din primele zece orase sunt din Europa, Zurich, din Elvetia, aflandu-se pe locul 2, in timp ce Munchen, Dusseldorf si Frankfurt, din Germania, ii urmeaza.

"In general, orasele europene continua sa aiba o calitate a vietii foarte ridicata, datorita unei combinatii intre stabilitate, cresterea standardelor de viata si infrastructurii avansate", a declarat Slagin Parakatil, cercetator senior la Mercer. Criza economica, tensiunile politice si rata ridicata a somajului din unele tari europene pare, prin urmare, sa nu fi afectat prea mult calitatea vietii.

Iata top 30 orase cu cea mai buna calitate a vietii:

1. Viena, Austria
2. Zurich, Elvetia
3. Auckland, Noua Zeelanda
4. Munchen, Germania
5. Vancouver, Canada
6. Dusseldorf, Germania
7. Frankfurt, Germania
8. Geneva, Elvetia
9. Copenhaga, Danemarca
10. Bern, Elvetia
10. (egalitate) Sydney, Australia
12. Amsterdam, Olanda
13. Wellington, Noua Zeelanda
14. Ottawa, Canada
15. Toronto, Canada
16. Berlin, Germania
17. Hamburg, Germania
18. Melbourne, Australia
19. Luxembourg, Luxembourg
21. Perth, Australia
22.... mai mult


Marti, 04 Decembrie 2012, ora 15:06

8 comentarii
Top 10 cele mai competitive orase (Galerie foto)

Top 10 cele mai competitive orase (Galerie foto)

Marile orase, de la Tokio la New York, au o influenta extrem de mare asupra economiei globale, gazduind o populatie care contribuie semnificativ la produsul intern brut mondial.

Insa si micile centre urbane sau cele din pietele emergente incep sa devina competitive, iar unele, precum Ahmedabad din India sau Tianjin din China, au o crestere economica de peste 10%, conform Business Insider.

Citigroup a realizat un studiu despre competitivitatea oraselor, pentru care a luat in calcul cresterea economica, mediul corporatist, capitalul uman si calitatea vietii.

Conform acestui raport, centrele urbane din Statele Unite si Europa inca se afla pe pozitiile fruntase ale acestui clasament, in ciuda problemelor legate de infrastructura invechita si deficitul bugetar mare, deoarece atrag cei mai multi investitori si turisti.

De asemenea, acestea au in continuare cel mai mare numar de cetateni cu studii superioare si cel mai bine cotate universitati.

Orasele din Asia au cea mai puternica economie, un semn al cresterii rapide a tarilor de pe acest continent.

Studiul a relevat faptul ca, per ansamblu, competitivitatea oraselor creste odata cu densitatea populatiei.

Cititgroup a analizat doua sute de centre urbane din toata lumea, din mai multe puncte de vedere, carora le-a acordat, pentru fiecare categorie, note de la 0 la 100.

10. Boston (SUA)

Scor total: 64,5
Crestere economica: 37,9
Capital fizic: 94,6
Eficienta institutiilor: 85,8
Capitalul uman: 77,3... mai mult


Marti, 13 Martie 2012, ora 19:01

2 comentarii
Bucurestiul, printre cele mai bune orase europene pentru derularea de afaceri

Bucurestiul, printre cele mai bune orase europene pentru derularea de afaceri

Bucurestiul se numara printre cele mai bune orase europene pentru derularea de afaceri, prin costurile cu personalul si disponibilitatea spatiilor pentru birouri, potrivit unui studiu realizat de Cushman&Wakefield.

Astfel, Bucuresti a inregistrat cea mai mare crestere in studiul din acest an al celor mai bune orase europene pentru derularea de afaceri, urcand opt locuri.

"Bucuresti ofera cladiri de birouri de inalta clasa, in termeni financiari foarte atractivi. Acestia sunt factori importanti pentru companiile care urmaresc sa inchirieze spatii noi pentru desfasurarea activitatii sau pentru relocarea operatiunilor curente.

Infrastructura orasului Bucuresti a fost imbunatatita de curand si exista planuri pentru dezvoltari viitoare. Acestea vor imbunatati an de an accesibilitatea centrelor de afaceri. Costurile reduse, calitatea si disponibilitatea spatiilor de birouri fac Bucurestiul din ce in ce mai atractiv pentru desfasurarea activitatilor de catre companii", a declarat miercuri, intr-un comunicat de presa, directorul de intermediere spatii comerciale la Cushman & Wakefield din Romania, Andrei Birsan.

Capitala Romaniei se numara, alaturi de Varsovia si Bratislava, printre cele mai bune orase pentru costul personalului, dar si printre cele mai bune orase pentru disponibilitatea spatiilor de birouri, la fel ca si Berlin si Madrid.

Moscova a fost clasificata pentru al doilea an consecutiv drept cel mai dezirabil oras european pentru extinderea companiilor,... mai mult


Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 21:18

1 comentariu
Viena, cel mai bun oras in care sa traiesti

Viena, cel mai bun oras in care sa traiesti

Viena, Zurich si Geneva sunt primele trei orase din lume intr-un top al calitatii vietii. Potrivit unui studiu al conditiilor de viata, in top 10 se gasesc sapte orase din Germania, Austria si Elvetia.

Viena a fost considerat cel mai bun oras in care sa traiesti pentru al cincilea an consecutiv, potrivit companiei de consultanta globala Mercer. Zurich si Geneva sunt urmate de Dusseldorf, Frankfurt, Munchen si Berna, informeaza Guardian.

Orasele au fost evaluate si analizate in functie de 10 factori din 10 categorii. Printre acestea se gasesc stabilitatea politica, serviciile bancare, salubrizarea, standardele scolilor internationale, restaurantele si teatrele, dar si dezastrele naturale.

Clasamentul a fost realizat pentru a ajuta institutiile guvernamentale si companiile multinationale sa isi compenseze corect angajatii cand ii trimit in strainatate, in conditiile in care lumea lumea se globalizeaza si multe orase noi devin atractive pentru mediul de afaceri.

Si orasele din Orientul Mijlociu si Asia care au atras multi oameni de afaceri in ultimii ani se afla in primele 100 de orase. Intre acestea se regasesc Dubai, Abu Dhabi, Taipei sau Busan.

Topul realizat in acest an s-a bazat, pentru prima oara, si pe factori ecologici, precum calitatea apei, salubrizarea, sistemul de canalizare, poluare si trafic. Calgary, Honolulu si Ottawa se afla pe primele trei locuri din acest punct de vedere. mai mult


Joi, 27 Mai 2010, ora 10:47

Bucurestiul, la coada clasamentului privind calitatea vietii

Bucurestiul, la coada clasamentului privind calitatea vietii

Bucurestiul s-a clasat pe locul 85 intr-un top de 140 de mari orase din lume, la capitolul calitatea vietii. Infrastructura, traficul, cainii comunitari si birocratia sunt doar cateva dintre punctele la care Capitala a primit bile negre.

Strazile Bucurestiului sunt pline de pericole ascunse de la periferie si pana in centru. Cladiri care stau sa cada, ganguri intunecoase si pline de gunoaie sau caini comunitari. Atat locuitorii Bucurestiului cat si turistii pasesc cu teama in anumite zone, transmite Antena 1.

Strainii care vin in Bucuresti vor sa vada centrul istoric. Totusi, dupa cateva ore petrecute la terasa, drumul spre hotel, in miez de noapte, nu este prea sigur. Nici ziua nu sunt mai fericiti din cauza prafului care se ridica de pe constructiile Capitalei.

Economist Intelligence Unit atrage atentia si asupra serviciilor medicale, care sunt de foarte multe ori sub standarde din cauza traficului, care face ca ambulantele sa intarzie foarte mult la interventie. mai mult


Sambata, 13 Iunie 2009, ora 22:41

4 comentarii
Bucurestiul, codasul Uniunii in ceea ce priveste calitatea vietii

Bucurestiul, codasul Uniunii in ceea ce priveste calitatea vietii

Un raport realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) plaseaza Bucurestiul pe pozitia 85 din 140 de orase din lume in topul privind calitatea vietii, fiind cel din urma dintre cele 28 de nominalizari din UE, cu un scor de 71,8 puncte dintr-un maxim de 100.

Bucurestiul se afla, astfel, la egalitate cu orasul chinez Dalian. Budapesta, Praga, Bratislava, Varsovia si Sofia au acupat pozitiile 55, 60, 65, 70 si, respectiv, 79, informeaza Mediafax.

Dintre marile capitale ale lumii, cel mai bine este situat Parisul, locul 17, Tokio locul 19, Berlin, pozitia 22, Bruxelles - 27, Washington - 35, Londra - 51, Moscova- 69 si Beijing, care se plaseaza pe locul 76. Ultimul loc in studiul EIU este ocupat de Harare, capitala statului african Zimbabwe.

Analistii EIU acorda un rating privind calitatea vietii intr-un oras in functie de 30 de factori, impartiti in cinci categorii, respectiv stabilitate, servicii medicale, cultura si mediu, educatie si infrastructura. Calificativul variaza intre 0 si 100, 1 reprezentand un nivel intolerabil, iar 100 ideal. mai mult


Luni, 08 Iunie 2009, ora 23:52

2 comentarii
Topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii

Topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii

New York, Londra si Paris sunt metropole renumite la nivel mondial pentru calitatea vietii, dar consultantii companiei Mercer Consulting au ales in acest an orasul Zurich, Elvetia, ca fiind cel mai bun loc din lume pentru a trai.

Specialistii amintiti au analizat multe dintre orasele lumii dupa o varietate mare de factori, precum nivelul traficului, calitatea aerului, securitatea personala, toate raportate in mai mult de 600 de orase din toata lumea.

In top 25, orasele din SUA precum San Francisco, Boston si Chicago au fost toate depasite de Geneva - Elvetia, Vancouver - Canada si Auckland - Noua Zeelanda. Cel mai mare scor din SUA l-a obtinut Honolulu, care a ajuns astfel pe locul 28 in ineditul clasament.

Totusi, compania Mercer tine sa precizeze ca orasele ce ofera cea mai inalta calitate a vietii nu sunt si cele mai de dorit de multi dintre locuitorii planetei. "Exista o multime de orase "adormite" care au atins scoruri mari", spune Rebecca Powers, consultant principal in cadrul companiei.

"Daca ar fi sa le judeci dupa viata de noapte, de exemplu, multe orase nu ar atinge scoruri asa de mari", adauga aceasta.

Dupa cum aminteam, numarul 1 in top a fost ales orasul Zurich, Elvetia, care a obtinut un scor de 108 puncte. PIB-ul tarii este de 300,9 miliarde dolari (estimare 2007), populatia intregului stat este de 7,6 milioane, din care circa 350.000 in Zurich.

Speranta medie de viata in Zurich - 80,74 ani. Pe locul al 2-lea se situeaza un alt oras din... mai mult


Duminica, 15 Iunie 2008, ora 11:30

Alte articole despre: top orase, calitate viata, Zurich

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)