top salarii banci

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Domeniile in care salariile s-au dublat in 6 ani. Unde se castiga peste 4.000 de lei/luna

Domeniile in care salariile s-au dublat in 6 ani. Unde se castiga peste 4.000 de lei/luna

Bancherii si cei care lucreaza in extractia petrolului si a gazelor naturale au la ora actuala cele mai mari salarii din Romania, de peste 4.000 de lei. Printre cel mai bine platiti romani se numara insa si IT-istii, angajatii din fabricarea produselor de tutun sau cei din rafinarii.

Cateva dintre aceste domenii au cunoscut in ultimii sase ani cresteri salariale semnificative, duble in unele cazuri, conform datelor Institutului National de Statistica (INS) din ianuarie 2008 pana in prezent, transmise la solicitarea Ziare.com.

Datele INS se refera la castigul salarial nominal, in care intra atat salariul, cat si sporurile sau indemnizatiile. Este vorba de castigul salarial mediu.

Care sunt cele mai mari preocupari ale salariatilor romani

Cel mai bine se castiga in prezent in intermedieri financiare, unde intra bancile si IFN-urile. In aprilie, castigul salarial mediu net era de 4.888 de lei in acest domeniu.

Pot exista insa discrepante majore intre remuneratiile pentru pozitii ca front-office, manageri de sucursala si cele de top management - presedinti, vicepresedinti. Diferente mai apar si de la o banca la alta.

Castigul salarial net din extractia petrolului brut si a gazelor naturale era in aprilie de peste 4.200 de lei, in conditiile in care brutul nu atingea 2.800 de lei la inceputul anului 2008.

Activeaza in acest domeniu companii precum Rompetrol, Romgaz, Chevron, Lukoil sau OMV Petrom.

Salariile angajatilor din transporturi aeriene se mentin... mai mult


Marti, 10 Iunie 2014, ora 07:56

6 comentarii
Sanse minime de majorari salariale in sectorul bancar

Sanse minime de majorari salariale in sectorul bancar

Angajatii din sistemul bancar romanesc nu vor avea parte de cresteri salariale in 2012, din cauza lipsei de profit care se inregistreaza in acest sector.

"Nu cred ca vreuna din cele 40 de banci active din Romania isi propune sa creasca salariile. Stiu sigur ca bancile din top 10 nu vor opera majorari salariale", a declarat Nevenca Doca, directorul executiv de resurse umane al Bancii Transilvania, pentru Ziarul Financiar.

Explicatia este simpla. "Rezultatele financiare ale sistemului bancar la 9 luni sunt negative, sunt numarabile pe degete bancile care au avut profit", a mai adaugat Doca.

Dupa 2008, an de varf in care sectorul bancar din Romania a inregistrat profituri record de peste 1 miliard de euro, a urmat un puternic declin, inregistrand pe primele luni din 2011 un minus de circa 200 de milioane de euro. mai mult


Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 14:13

Topul bancilor din Romania in functie de salariile angajatilor

Topul bancilor din Romania in functie de salariile angajatilor

Angajatii din banci castiga de doua ori mai bine decat media pe economie, salariul mediu net pentru cei 40 de jucatori de pe piata fiind de 3.300 de lei, in septembrie.

Angajatii filialei din Romania a bancii La Caixa castiga cel mai bine, media fiind de 10.850 de lei net pe luna, potrivit Ziarului Financiar.

Cel mai prost platiti angajati din banci sunt cei care lucreaza pentru Creditcoop, media fiind de 1.540 de lei/luna.

Statisticile releva faptul ca bancile cu un numar mic de angajati platesc cel mai bine, salariul scazand in functie de intinderea pe unitati teritoriale mari.

Sistemul bancar asigura plata pentru 66.500 de oameni, salariul pentru o functie manageriala pornind de la 4.000 de euro lunar, in cazul presedintilor putand atinge 35.000-40.000 pe luna.

Intre primele cinci banci care platesc cel mai bine, dupa La Caixa, se mai afla, in ordine descrescatoare: Fortis (10.470 lei/mediu/luna), BCR Locuinte (7.340 lei/mediu/luna), Citibank (7.100 lei/mediu/luna) si RBS (5.660 lei/mediu/luna). mai mult


Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 22:00

3 comentarii
Romani care castiga foarte bine in strainatate - vezi topul salariilor

Romani care castiga foarte bine in strainatate - vezi topul salariilor

Unii romani care lucreaza in strainatate au salarii care depasesc suma de 15.000 de euro. Cel mai bine platite domenii pentru romanii care lucreaza in strainatate sunt medicina, inginerie, IT, arhitectura, restaurant/catering, petrol si gaze, transport, constructii de masini, logistica si entertainment.

Un medic roman care munceste in strainatate primeste un salariu de 15.000 de euro, un psihiatru castiga intre 5.000 si 8.000 de euro, in timp ce un neurolog poate avea un venit maxim de 10.000 de euro pe luna. Personalul mediu din sistemul sanitar este platit cu 3.500 de euro, conform Saptamana Financiara.

Si inginerii sunt bine remunerati, multi dintre ei avand lefuri de peste 5.000 euro. Cei din IT pot primi 5.600 de euro, iar cei care lucreaza in divertisment, pot castiga si mai mult de 5.000 de euro.

Un arhitect poate primi un salariu de peste 8.000 de euro, iar salariul personalului calificat din domeniul restaurant/catering poate ajunge la peste 5.700 de euro. Foarte bine platiti sunt si muncitorii din petrol si gaze (5.700 de euro), constructii de masini (5.000 de euro), logistica (5.000 de euro) si transport (4.300 de euro).

Salarii mai putin atractive primesc romanii care lucreaza in contabilitate/finante/banci, servicii clienti/call centre, resurse umane/psihologie, acestia avand o leafa cuprinsa intre 1.000 - 1.600 de euro.

Datele au fost furnizate de site-ul de recrutare Tjobs.ro si este construit pornind de la cele peste 16.000 de oferte ale... mai mult


Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 21:29

10 comentarii
Chivu, cel mai bine platit sportiv din Romania

Chivu, cel mai bine platit sportiv din Romania

Cristi Chivu, fundasul campioanei Europei, Inter Milano, este cel mai bine platit sportiv din Romania, conform unui top realizat de celebra revista ESPN The Magazine.

Capitanul primei reprezentative are un salariu de 5.013.000 de dolari, conducand detasat in topul celor mai bine platiti sportivi romani. Totusi, el are un salariu de 6 ori mai mic in comparatie cu liderii clasamentului mondial, care este condus de jucatorul de baseball Alex Rodriguez si de pugilistul Manny Pacquiao.

Lista celor de la ESPN contine numele celor mai bine platiti sportivi din 182 de tari si este bazata pe salariile de baza ale respectivilor.

Cei mai bine platiti sportivi din Romania

Chivu este de departe cel mai bine platit sportiv roman, cu un salariu de peste 5 milioane de dolari pe an la Inter Milano. Totusi, fundasul poate fi depasit in acest an de pugilistul Lucian Bute.

Campionul mondial IBF a semnat recent un contract cu Showtime, bursa sa ajungand la peste doua milioane de dolari pe meci. Cum Bute s-a luptat deja cu in primavara acestui an si mai are programate alte doua intalniri pana la finalul lui 2011, el va obtine venituri de peste 6 milioane de dolari, asa ca il va detrona pe Chivu din varful clasamentului.

Alti sportivi prezenti in acest clasament sunt Adrian Mutu, care primeste aproximativ doua milioane de euro de la Fiorentina, si Mirel Radoi, 3 milioane de dolari in urmatorii doi ani, suma la care se adauga prime de obiectiv sau de victorie consistente.

La... mai mult


Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 09:52

2 comentarii
Ce banci dau cele mai mari salarii in Romania?

Ce banci dau cele mai mari salarii in Romania?

In ciuda recesiunii si a reducerii fondurilor de salarii, 10 banci au platit in decembrie peste 1.300 de euro pe angajat. De altfel, salariul mediu net in sistemul bancar s-a ridicat la 3.760 de lei (895 de euro) pe salariat in decembrie 2009.

Anglo-Romanian Bank, sucursala subsidiarei de la Londra a grupului BCR, conduce detasat, cu circa 2.785 de euro pe angajat, fiind profilata pe afaceri corporate si cu numai circa 100 de salariati, ceea ce a permis o remunerare substantiala in conditiile mentinerii pe profit, scrie Ziarul Financiar.

Similar, sucursala locala a grupului spaniol La Caixa, care lucreaza cu 7 oameni si are un volum redus de business, a inregistrat un salariu mediu de aproape 2.500 de euro, rezultat in primul rand din venitul de expat al sefului bancii.

In top 10 salarii se mai numara sucursalele locale ale Bank of Cyprus, Citibank si ING. Banca de stat Eximbank, cu servicii exclusiv pentru companii, s-a situat pe locul 5, cu circa 1.900 de euro pe salariat.

Si cele doua banci de stat de pe piata - Eximbank si CEC - au reusit sa intre in acest clasament, ceea ce arata ca statul ofera salarii competitive cu sectorul privat. mai mult


Luni, 15 Martie 2010, ora 07:57

1 comentariu
Alte articole despre: salarii banci Romania
Presa internationala - Bancile americane, din nou in scandalul bonusurilor

Presa internationala - Bancile americane, din nou in scandalul bonusurilor

Goldman Sachs, JPMorgan Chase si alte banci mari din Statele Unite sunt atinse iar de un scandal din cauza bonusurilor pentru conducere si pentru angajati, in conditiile in care se pregatesc sa faca publice pachetele de bonusuri in valoare de multe miliarde de dolari.

Sub presiune guvernamentala, bancile declara deja ca vor acorda cel mai mic procent din veniturile lor, comparativ cu anii trecuti, catre compensarea angajatilor. Insa cifrele efective sunt inca suficient de mari pentru a determina furia publica pe de o parte, generand, pe de alta parte, disensiune interna intre traderi si bancheri care-si vad astfel bonusurile disparute, informeaza Financial Times.

Un inceput al politizarii discutiilor legate de perioada bonusurilor pentru banci a fost facut de presedintele Comisiei de consiliere economica (Council of Economic Advisers) a presedintelui Obama, Christina Romer.

Aceasta a denumit perspectiva unor noi bonusuri enorme pe Wall Street ca fiind "scandaloasa" si a citat aceste state de plata ca pe un argument in plus pentru pachetul de reforme financiare care se gaseste, in acest moment, pe masa Congresului american.

Profiturile de pe Wall Street au crescut anul trecut in conditiile in care pietele de derivate si cele de actiuni si-au reluat cresterile, punand multi traderi si bancheri in pozitia de a se astepta la bonusuri pe masura celor obtinute in deceniul trecut.

Perspectivele unor plati la niveluri aproape record, imediat dupa ce industria... mai mult


Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 08:49

2 comentarii
Autoritatile elvetiene vor anunta noi reguli privind salariile din banci

Autoritatile elvetiene vor anunta noi reguli privind salariile din banci

Autoritatea elvetiana independenta de reglementare a pietelor financiare Finma va anunta saptamana viitoare noile reguli conform carora bancile isi vor remunera angajatii, a anuntat duminica publicatia Sonntags Zeitung, citand persoane apropiate situatiei.

Finma vrea sa lege compensatia salariatilor de indeplinirea unor obiective pe termen lung.

Un sistem "bonus/malus" - prevazand reduceri salariale in cazul neindeplinirii obiectivelor si bonusuri pentru rezultate bune - va fi introdus pentru toate bancile elvetiene, acestea fiind fortate sa ofere detalii privind politicile de remunerare, scrie publicatia elvetiana.

Cea mai mare banca elvetiana, UBS AG, a fost grav afectata de criza si a trebuit sa fie salvata de guvern in 2008.

Guvernul supravegheaza atent grila de salarizare a bancii, ca parte a intelegerii de anul trecut. Banca a renuntat la primele destinate managerilor de top si si-a schimbat politica salariala, dupa ce a afisat pentru 2008 cele mai mari pierderi din istoria corporatista elvetiana.

Oficialii Finma nu au putut fi contactati pentru comentarii. UBS a fost aspru criticata pentru ca a marit salariile conducerii, imediat dupa ce a primit bani de la stat. Seful bancii a spus ca UBS va continua sa ofere salarii atractive, pentru pastrarea managerilor de varf. mai mult


Duminica, 31 Mai 2009, ora 16:46

Angajatii din Top 10 au primit salarii de 6 milioane euro in 2007

Angajatii din Top 10 au primit salarii de 6 milioane euro in 2007

Cei mai bine platiti zece romani au castigat anul trecut din salarii 20, 26 milioane de lei, echivalentul a 6,08 miliaone euro, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Sapte dintre cele zece persoane aflate in topul salariilor din Romania sunt angajati ai companiilor energetice sau a celor care desfasoara activitati de intermedieri monetare, scrie Business Standard.

Cei mai bogati doi angajati din Romania activeaza in sectorul vanzarii de electricitate, acestia fiind remunerati in 2007 cu salarii de aproximativ 1,26 milioane de euro, respectiv 0,88 milioane de euro.

Pe pozitia a treia se situeaza un consultant, acesta incasand anul trecvut un salariu de peste 740.000 de euro.

Locurile patru si cinci au fost ocupate de doi angajati care desfasoara activitati de intermediere monetara. Cei doi au primit cate 520.000 de euro, respectiv 515.000 euro.

Acestia sunt urmati de o a treia persoana care activeaza in domeniul distributiei de energie electrica, cu un salariu anual de peste 490.000 euro, si de un angajat al unui producator de bauturi racoritiare si ape minerale.

Pe treptele opt si noua se regasesc alte doua persoane angajate in institutii financiar bancare, acestea incasand in 2007 salarii de 428.000 euro, respectiv 418.000 euro.

Ultimul loc in Top 10 salarii pe 2007 a fost ocupat de un angajat din productia de materiale din plastic, care a primit 401.000 euro, de peste trei ori mai putin decat primul clasat. mai mult


Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 10:36

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae