top universitati romania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cinci universitati din Romania, intr-un top al celor mai bune din Europa si Asia Centrala

Cinci universitati din Romania, intr-un top al celor mai bune din Europa si Asia Centrala

Cinci universitati din Romania figureaza in topul celor mai bune 50 de institutii de invatamant superior din tarile aflate in curs de dezvoltare in Europa si Asia Centrala.

Clasamentul a fost dat publicitatii joi de QS Quacquarelli Symonds, editorul QS World University Rankings. Cele cinci universitati romanesti sunt Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Bucuresti, Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, informeaza Opinia Timisoarei.

Tarile luate in considerare sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Kosovo, Kargazstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Taidjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan.

Clasamentul pilot a fost realizat de experti din regiune care au contactat 368 de universitati din cele 30 de tari mentionate.

Conform sursei citate, criteriile avute in vedere au fost: reputatia academica - 30%; reputatia angajatorului - 20%; corp universitar/studenti - 15%; corp universitar international - 2.50%; studenti internationali - 2.50%; angajati cu doctorat - 5%; impact online - 10%; lucrari per cadru universitar - 10%; citari per lucrare - 5%.

In clasamentul pe tari, pe primele locuri s-au situati Cehia si Ungaria. mai mult


Joi, 18 Decembrie 2014, ora 18:34

4 comentarii
Topul celor mai bune universitati din lume. Romania, departe de performanta (Video)

Topul celor mai bune universitati din lume. Romania, departe de performanta (Video)

Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) se afla pe primul loc in topul universitatilor pentru anul universitar 2014-2015, clasament dat publicitatii marti.

Universitatile britanice ocupa trei dintre primele cinci pozitii, alte trei figurand in top 20, scrie The Telegraph. Imperial College si University of Cambridge se afla la egalitate, pe locul 2, in timp ce pe locul 4 se afla Universitatea Harvard, din Statele Unite.

Pozitia a cincea este ocupata, din nou, de doua universitati britanice, in timp ce restul de patru pozitii din top 10 sunt ocupate de universitati americane.

Statele Unite domina din nou clasamentul celor mai bune universitati din lume

Prima universitate din afara celor doua tari prezenta in top este ETH Zurich, adica Institutul Federal Elvetian de Tehnologie, pe locul 12, in timp ce National University of Singapore este prima universitate asiatica prezenta in top, pe pozitia 22.

Topul celor mai bune universitati din lume pentru anul 2013 - 2014

In total, universitatile britanice ocupa 19 din primele 100 de locuri in topul universitatilor din intreaga lume, acestea fiind clasificate in functie de reputatia academica, reputatia angajatorilor, citarile facultatilor, rata de studenti internationali, precum si rata cadrelor didactice internationale.

Prima universitate din estul Europei aflata in acest top este universitatea de stat Lomonosov, din Moscova, pe locul 114, cu un punctaj de 66,9, valoarea de referinta fiind 100, pe care o... mai mult


Marti, 16 Septembrie 2014, ora 15:53

18 comentarii
Patru universitati din Romania, in topul mondial - vezi specializarile cele mai apreciate

Patru universitati din Romania, in topul mondial - vezi specializarile cele mai apreciate

Universitatea Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea "A. I. Cuza" din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara se afla in topul mondial al institutiilor de invatamant superior, realizat de Compania Quacquarelli Symonds (QS).

Pe de alta parte, in clasamentele pe 2013 in functie de specializari (QS World University Rankings by Subject), Universitatea Bucuresti (UB) se numara printre primele 200 din lume la doua specializari - limbi moderne si, respectiv, media si comunicare.

La cele doua specializari mentionate, UB se afla pe un loc situat intre 151 si 200, mentinandu-si astfel pozitia din 2012.

Editia 2013 a QS World University Rankings by Subject a evaluat 2.858 de universitati si a inclus in clasament un total de 678 de institutii, precizeaza QS.

Topul mondial general (QS World University Rankings) este dominat de universitati din SUA si Marea Britanie.

Astfel, locul I in lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universitatile Cambridge (Marea Britanie) si Harvard (SUA).

Urmatoarele trei pozitii revin unor institutii de invatamant superior din Marea Britanie (UCL, Oxford si Imperial College din Londra), dupa care, pana la locul 10, clasamentul este monopol american (Yale, University of Chicago, Princeton University si California Institute of Technology).

QS World University Rankings este un clasament anual al celor mai bune 700 de universitati din lume si, potrivit... mai mult


Vineri, 10 Mai 2013, ora 08:53

2 comentarii
Romania concureaza cu Brazilia si India intr-un top al atractivitatii

Romania concureaza cu Brazilia si India intr-un top al atractivitatii

Romania concureaza cu tari in plin avant economic, precum Brazilia si India, in ceea ce priveste atractivitatea de a face achizitii.

Astfel, potrivit studiului realizat de Universitatea Business Cass din Londra, tara noastra a urcat 13 locuri in acest clasament, in ultimii 5 ani, ajungand pe pozitia a 36-a, din 148 de tari luate in calcul.

Brazilia si India ocupa pozitiile 34, respectiv 38, in timp ce Irlanda a cazut 15 locuri in clasament, pana pe 31, iar Grecia a avut un declin de 23 de pozitii, ajungand pe pozitia 53.

In fruntea listei se mentin Statele Unite si Singapore, find urmate de Marea Britanie, Hong Kong si Coreea de Sud.

Autorii studiului au explicat ca, tinand cont ca piata de fuziuni si achizitii este definita de investitiile facute pe termen lung, "am incercat sa surprindem atractivitatea tarii pentru investitii, dar si cat de sustenabil este sa faci business in acea tara".

In plus, studiul scoate in evidenta cinci factori importanti cand este vorba de atractivitatea unei tari din perspectiva achizitiilor: factorul politic si de reglementare, cel economic si financiar, cel tehnologic, factorul socioeconomic si inca un factor referitor la infrastructura si active. mai mult


Marti, 28 August 2012, ora 15:55

1 comentariu
Care sunt universitatile cu cei mai slabi profesori?

Care sunt universitatile cu cei mai slabi profesori?

Un document intern al Ministerului Educatiei face topul universitatilor cu cei mai slabi profesori, pe baza rezultatelor la examenul de titularizare din luna iunie.

Potrivit acestuia, la loc de frunte se afla "Spiru Haret" (USH), urmata de "Babes-Bolyai" din Cluj (UBB), Universitatea din Bucuresti (UB), cea din Craiova si "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Potrivit Adevarul, care a obtinut documentul intern, trei dintre aceste institutii ocupa si podiumul in clasamentul celor mai bune universitati din Romania, potrivit clasificarii facute recent de Asociatia Universitatilor Europene.

Astfel, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj numara peste 650 de candidati cu note mai mici decat 5-ul de trecere, la distanta destul de mare totusi, fata de numarul absolventilor cu performante similare proveniti din celelalte doua mari universitati ale Romaniei: 460 - UB si aproximativ 440, "Al. I. Cuza" din Iasi.

Venituri de 200 de milioane de euro pe an pentru universitatile private din Romania

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, spune ca explicatia poate fi data de criteriile cu care s-a operat in cele doua ocazii.

"Analiza noastra este foarte simpla: ce resursa umana imi ofera invatamantul superior din care eu invatamant preuniversitar sa fac o selectie a celor mai buni viitori profesori la catedra. Si luand spre analiza datele care au fost ca rezultat in acest an, avem aceasta ierarhizare. Insist: clasificarea universitatilor are un tip de criterii si... mai mult


Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 08:19

6 comentarii
Romania a coborat 10 locuri in topul mondial al competitivitatii

Romania a coborat 10 locuri in topul mondial al competitivitatii

Romania a pierdut 10 pozitii in topul mondial al competitivitatii, potrivit "Raportului Competitivitatii Globale 2011-2012", publicat, miercuri, de Forumul Economic Mondial (WEF). In editia din acest an, Romania ocupa locul 77, in scadere cu zece pozitii fata de pozitia ocupata anul trecut.

Scorul general obtinut de Romania este de 4,08 puncte, pe o scala de la unu la sapte. Inaintea Romaniei se afla state precum Brunei (28), Bahrein (37), Barbados (42), Muntenegru (60), Maroc (73), Ungaria (48), Panama (49) sau Bulgaria (74). Romania devanseaza insa Albania (78), Botswana (80), Ucraina (82) si Grecia (90).

In topul celor mai competitive state din lume, Elvetia si-a pastrat pozitia de lider mondial (cu un scor de 5,74 de puncte), in timp ce SUA au coborat de pe locul patru pe locul cinci (5,43 puncte), fiind devansate de Elvetia, Singapore (5,63 puncte), Suedia (5,61 puncte) si Finlanda (5,47 puncte). Pe locurile urmatoare se situeaza Germania, Olanda, Danemarca, Japonia si Marea Britanie.

Forumul Economic Mondial a fost creat in ianuarie 1971, cand mai multi oameni de afaceri europeni s-au intalnit pentru prima oara sub patronajul Comisiei Europene. Reuniunea, denumita Forumul pentru Managementul European, a avut loc la Davos (Elvetia) si a fost prezidata de germanul Klaus Schwab, pe atunci profesor la Universitatea din Geneva. mai mult


Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 17:19

2 comentarii
Romania reala: Invatamantul romanesc, incotro?

Romania reala: Invatamantul romanesc, incotro?

Le-am cerutstudentilor mei, anul III Romana-Engleza, sa comenteze, in engleza, un poem englez din secolul XIX, la alegere.

Trei sferturi n-au putut numi niciun poet englez din secolul XIX si nicio poezie. (Au studiat in anul II Byron, Coleridge, Wordsworth, Shelley). Unul a povestit un roman de Dickens. Cinci au povestit piesa de teatru Romeo si Julieta(numita alternativ "roman",novel, oripoem).Restul de cincisprezece din saizeci, care si-au amintit totusi o poezie, au scris totusi in engleza.

Am corectat mai jos greselile lor:

themnu poate inlocuitheir.Nu se poate spunethem motherin loc detheir mother. intitulatednu exista in engleza (cf. Merriam-Webster).
combinatednu exista in engleza.
to enjoy of lifee incorect ( verbulto enjoye tranzitiv).
writtede incorect in loc dewrote.
poetrynu e identic cupoem.
lirycsnu e ortografiat corect si cu siguranta nu inseamna textul unei poezii, ci versurile unui cantec.
romannu exista in engleza, corect enovel.
disapointnessnu exista, corect edisappointment.
beautifuly thinge incorect.
tryede incorect.
gavesnu exista (givesaugave).
tooked placee incorect.
tabloulGiocondanu e de Picasso, ci de Leonardo da Vinci.
Romeo and Julietnu e un roman.
Romeo and Julietnu e un poem.
Shackspearnu se scrie astfel.

Daca se dadea admitere la facultate ei ar fi cazut la admitere. Toti acesti tineri vor deveni profesori de limba engleza si romana peste trei luni.

Imi este inexplicabil cum asemenea studenti pot deveni... mai mult


Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 20:20

25 comentarii
Topul universitatilor din Romania

Topul universitatilor din Romania

Facultatile de provincie ocupa locuri fruntase intr-un top al universitatilor din Romania, realizat de mediul de afaceri si absolventi.

Studiul "University Ranking", efectuat de compania germana Kienbaum Management Consultants in colaborare cu revista Capital, cuprinde 84 de universitati de stat si private.

Astfel, universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj s-a situat in topul evaluarilor facute de companii, iar Universitatea Bucuresti a iesit pe locul al doilea.

Universitatile din provincie au ocupat urmatoarele locuri, Ardealul avand, in afara de Cluj, inca doua centre in Top 10.

Au raspuns 395 de respondenti, din cadrul a 35 de companii nationale si internationale, care au facut referire la doar 52 de universitati din totalul vizat, si 3.131 de absolventi de facultate, majoritatea licentiati dupa 1995.

Aprecierea asupra facultatilor, de la foarte buna (1), pana la insuficient (4), s-a bazat pe mai multe criterii: educatia teoretica, orientarea practica, competente lingvistice (limbi straine) si experienta internationala. mai mult


Marti, 22 Septembrie 2009, ora 11:55

4 comentarii
Romania nu are nicio universitate in top 500 mondial

Romania nu are nicio universitate in top 500 mondial

Romania nu are nicio universitate in Top 500 mondial, intocmit de QS (Quacquarelli Symonds Ltd.) pentru anul 2008, Universitatea din Bucuresti figurand abia in sectiunea 500+ a acestui clasament.

Potrivit QS, pe primele locuri ale clasamentului se afla universitatile americane Harvard si Yale, urmate de cele britanice Cambridge si Oxford.

Romania are o singura reprezentanta, Universitatea din Bucuresti, in sectiunea 500+.

Spre deosebire de tara noastra, Cehia are doua universitati in Top 500, Ungaria una, Polonia trei, iar Slovenia una. mai mult


Joi, 09 Aprilie 2009, ora 18:00

21 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Profesoara descoperita de elevi spanzurata in mijlocul clasei
  2. O actrita a pus capat casatoriei dupa ce sotul a vrut sa plateasca pe cineva pentru sex
  3. Orasul zombi din "Walking Dead" a fost scos la vanzare
  4. Lenea dusa la un alt nivel (Galerie foto)
  5. Viena va avea cel mai inalt zgarie-nori ... din lemn - care e marele pericol
  6. Sunt gemene, dar mai diferite nu se poate (Foto)
  7. Primarul din New York a marsaluit prin ninsoare la parada gay
  8. Studiu surprinzator: Diferenta majora intre castorii europeni si cei din America de Nord
  9. Cum a reusit o banala rochie sa creeze isterie pe Internet
  10. Cimitirele din Guatemala, adevarate atractii turistice (Galerie foto)