tranzactii bvb

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Vrei sa investesti in cinci dintre cele mai mari companii ale lumii? Acum se poate si la BVB

Vrei sa investesti in cinci dintre cele mai mari companii ale lumii? Acum se poate si la BVB

Tradeville va aduce cinci noi actiuni pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) administrat de Bursa de Valori Bucuresti.

De asemenea, compania va renunta la calitatea de market maker (firma care accepta riscul de a detine un anumit numar de actiuni, de o anumita valoare, in scopul de a facilita tranzactionarea pentru clientii sai - n.red.) pentru alti cinci emitenti existenti, in jurul datei de 2 decembrie 2014, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pe langa cele 27 actiuni deja existente in oferta ATS BVB, Tradeville va adauga urmatoarele cinci companii:

Alibaba - a avut cel mai mare IPO din istorie,
Deutsche Post - una dintre cele mai mari companii de curierat din lume,
Lufthansa - cea mai mare companie de transport aerian din Europa,
Continental - unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume,
Commerzbank - a doua cea mai mare banca din Germania.

Alibaba, cea mai mare listare la bursa din istorie? Cum poti deveni actionar

"Aceste companii au fost selectate in functie de istoricul tranzactiilor pe sectoarele existente pe ATS, dar si pentru a completa oferta de industrii care nu se regasesc la BVB, precum operatori aeroportuari si curierat", se arata in comunicatul citat.

La ce actiuni a renuntat Tradeville

Totodata, Tradeville nu va mai fi market maker pentru actiunile Heineken, L'Oreal, Christian Dior, Danone si OMV, "ca urmare a unei analize atente a interesului investitorilor, reflectat de numarul scazut de tranzactii".... mai mult


Marti, 21 Octombrie 2014, ora 14:18

Cele mai mari tranzactii de la BVB, explicate de brokeri

Cele mai mari tranzactii de la BVB, explicate de brokeri

Fondul Proprietatea si OMV Petrom au atras in ultima luna investitii din partea unor companii americane, in valoare de aproximativ 23 de milioane de euro. Brokerii spun ca nu-i nimic neobisnuit la mijloc.

Actiunile Petrom sunt un castig pentru orice investitor, pentru ca Petrom este una dintre cele mai mari companii petroliere din regiune si are rezultate excelente, a declarat, pentru Business24, Razvan Pasol, directorul societatii de brokeraj Intercapital Invest.

"Sunt clar o achizitie buna", spune Pasol.

Fondul Eliott a tranzactionat actiuni ale Fondului Proprietatea in valoare de aproape 14 milioane de euro in ultima luna. Fondul a achizitionat actiuni de cinci ori, iar cea mai mare tranzactie a fost in valoare de aproape 1,35 milioane de euro, la un pret mediu de 0,533 lei pe actiune.

Citeste mai multe despre Cele mai mari tranzactii de la BVB, explicate de brokeri pe Business24 mai mult


Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 09:52

1 comentariu
Tranzactiile cu actiuni la BVB au crescut cu 22%

Tranzactiile cu actiuni la BVB au crescut cu 22%

Valoarea tranzactiilor cu actiuni la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ s-a cifrat in ultima saptamana la 107,49 milioane lei, in crestere cu 22% fata de saptamana anterioara.

Potrivit brokerilor companiei Intercapital Invest, indicii bursieri au avut aprecieri consistente, insa volumele de tranzactionare au ramas mici, semn ca aceste aprecieri au fost determinate mai mult de speculatii, in timp ce investitorii mari stau deoparte, avand invedere situatia tensionata atat pe plan extern cat si pe plan intern.

Cele mai importante transferuri de actiuni s-au realizat cu titluri Fondul Proprietatea - 47,22 milioane lei, BRD - 20,88 milioane lei, Petrom si SIF 5 Oltenia - 8,57 milioane lei fiecare.

In saptamana de referinta, 38 de actiuni listate s-au apreciatm 14 au avut evolutii stabile, iar 17 au scazut.

Cel mai mult au crescut actiunile Turism Felix - 14,96%, Impact - 10,49% si Teraplast - 9,38%, iar cele mai severe deprecieri au fost consemnate de Sinteza Oradea - 14,79%, Electroarges - 6,59% si Electrocontact - 6,35%. mai mult


Duminica, 15 Iulie 2012, ora 19:54

Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta pe rosu

Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta pe rosu

Indicii actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pierdeau pana la 2,41% dupa prima jumatate de ora de tranzactionare de luni, pe un rulaj scazut, de aproximativ 1 milion de lei, in conditiile in care si pietele europene au deschis pe rosu.

Astfel, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, inregistra o scadere de 1,11%, dupa primele tranzactii, pana la 4.836,40 puncte, iar indicele compozit, BET-C, pierdea 1,00%, pana la 2.853,72 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), inregistra o scadere de 2,41%, la 20.395,33 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, pierdea 2,20%, la 9.785,30 puncte.

La randul sau, indicele BET-XT, al celor lichide 25 de titluri, scadea cu 1,67%, la 440,47 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, inregistra un avans nesemnificativ de 0,18%, pana la 698,05 puncte.

Dupa primele tranzactii, cea mai mare lichiditate o aveau actiunile SIF Oltenia (SIF5), cu un rulaj de aproape 0,46 milioane lei, in conditiile in care pretul actiunilor scadea cu 2,38% la 1,23 lei/titlu. mai mult


Luni, 19 Iulie 2010, ora 12:10

1 comentariu
Balkan Advisory va intermedia de miercuri tranzactii la BVB

Balkan Advisory va intermedia de miercuri tranzactii la BVB

Casa bulgareasca de brokeraj Balkan Advisory Company va activa ca intermediar la Bursa de Valori Bucuresti incepand de miercuri, dupa ce in prima parte a lunii septembrie a devenit participant la sistemul de compensare-decontare al Depozitarului Central.

Pe langa Balkan Advisory, la Bursa de la Bucuresti mai opereaza de la distanta, din afara Romaniei, societatile Raiffeisen Centrobank, din Austria, si Wood & Company Financial Services, din Cehia.

Societatea de intermediere ofera contra cost servicii de consultanta financiara, finantare proiecte, implicare in derularea operatiunilor legate de privatizare, fuziuni si achizitii.

In prezent, la BVB activeaza 72 de intermediari. mai mult


Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 20:29

Strainii au fost cumparatori neti la Bursa si in septembrie

Strainii au fost cumparatori neti la Bursa si in septembrie

Investitorii straini s-au mentinut in septembrie cumparatori neti la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu achizitii de 162,58 milioane lei (38,34 milioane euro) si un sold pozitiv de 47,34 milioane lei, pentru a sasea luna consecutiva, potrivit statisticilor publicate de operatorul de piata.

Astfel, in ultima luna, nerezidentii au vandut la BVB titluri de 115,24 milioane lei (27,18 milioane euro). Totodata, interesul investitorilor straini s-a amplificat, valoarea achizitiilor fiind in crestere cu 31%, dupa ce in august acestia cumparasera de 124,12 milioane lei.

In august, soldul inregistrat de investitiile nerezidentilor se cifra la 40,63 milioane lei, in conditiile in care vanzarile se ridicau la 83,5 milioane lei.

Pe de alta parte, investitorii romani au inregistrat din nou un sold negativ, de 39,74 milioane lei (9,37 milioane euro), dupa ce au cumparat in septembrie de 480,64 milioane lei (113,3 milioane euro) si au vandut de 520,37 milioane lei (122,73 milioane euro).

De asemenea, cresterea interesului s-a reflectat si in volumul tranzactiilor facute de romani, achizitiile fiind cu 15% mai crescute decat in august, cand se cifrau la 98,2 milioane lei.

Cresterea activitatii in piata, din ultima luna, s-a observat si in ceea ce priveste lichiditatea pietei de actiuni, care a urcat cu 14%, in septembrie, la 649,11 milioane lei, dupa ce in luna august se cifra la 566,3 milioane lei.

In luna septembrie, Bursa a inregistrat cresteri cuprinse intre 3,48% si... mai mult


Joi, 08 Octombrie 2009, ora 20:59

Dan Adamescu cumpara in continuare actiuni Flamingo

Dan Adamescu cumpara in continuare actiuni Flamingo

Omul de afaceri Dan Adamescu si-a crescut participatia in cadrul retailerului de electronice Flamingo prin achizitionarea a inca 2,7% din companie, pe bursa din Bucuresti.

In aceasta tranzactie, Adamescu a platit peste 680.000 de lei, titlurile companiei vanzandu-se la un pret mediu de 0,033 lei/actiune, putin peste cel de inchidere din sedinta precedenta, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, omul de afaceri a ajuns la o participatie de aproximativ 15 procente din Flamingo International, in urma achizitiilor efectuate pe parcursul ultimei luni. Datorita lui, valoarea actiunilor Flamingo a crescut cu 50 de procente.

La inceputul lunii februarie, cand Dan Adamescu a inceput sa cumpere, pretul titlurilor Flamingo ajunsese la nivelul minim istoric, de 0,1 lei/actiune. Pentru 600.000 de euro, el a cumparat, in acea luna, 12 proncete din companie, prin intermediul a doua firme pe care le controleaza, Nova Trade si Astra Asigurari.

In ultimele doua saptamani, afaceristul a ajuns sa controleze 14,876% din retailer.

Dragos Cinca, unul dintre fondatorii companiei, este in continuare cel mai important actionar, detinand 25,2%. Fondul american QVT controleaza 15,16 procente, in timp ce 10,6 procente aparting Flanco Holding.

In primele noua luni ale anului trecut, Flamingo a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 140 de milioane d euro si pierderi de patru milioane de euro. mai mult


Vineri, 06 Martie 2009, ora 13:48

1 comentariu
BVB a inregistrat luni cea mai scazuta lichiditate din an

BVB a inregistrat luni cea mai scazuta lichiditate din an

Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat luni cea mai scazuta valoarea a tranzactiilor din acest an, lichiditatea pietei reglementate fiind de numai 731.456 euro (3,1 milioane lei).

Valoarea tranzactiilor a fost chiar mai mica decat cea consemnata in prima sesiune bursiera a anului, pe 5 ianuarie - 963.252 euro, dupa sarbatorile de iarna, transmite Agerpres.

Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti s-au depreciat luni, in medie, cu 0,08 suta, evolutie masurata de indicele compozit BET-C, in timp ce actiunile societatilor de investitii financiare SIF au crescut cu 1,92 la suta (indicele BET-FI). mai mult


Luni, 09 Februarie 2009, ora 21:59

1 comentariu
Orarul sedintei de tranzactionare la Bursa, prelungit pana la 16.30

Orarul sedintei de tranzactionare la Bursa, prelungit pana la 16.30

Consiliul Bursei a decis sa mareasca sedinta de tranzactionare pana la ora 16.30. Presedintele director general al BVB, Stere Farmache, a declarat ca nu se stie exact ziua de cand se va aplica aceasta modificare, pentru ca marirea programului de tranzactionare de la BVB este de natura sa genereze modificari si in activitatea Depozitarului Central, dar cel mai probabil sedinta va fi prelungita dupa data de 1 iunie, informeaza The Money Channel.

Extinderea actualului orar de tranzactionare are in vedere cresterea eficientei, competitivitatii si accesibilitatii pietei bursiere, contribuind totodata la stimularea lichiditatii generale a pietei si la atragerea de noi investitori.

Durata in care se pot realiza tranzactii la BVB este in prezent de aproximativ patru ore, 10:00 - 14:15, si a fost stabilita cu cativa ani in urma. mai mult


Marti, 22 Aprilie 2008, ora 16:19

Alte articole despre: tranzactie, BVB, prelungire, orar

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba