tratament sida

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dovada vie ca SIDA poate fi invinsa (Video)

Dovada vie ca SIDA poate fi invinsa (Video)

Speranta ca SIDA poate fi invinsa se bazeaza pe imunitatea naturala pe care unele persoane (foarte rare) o au fata de virusul HIV, au declarat cercetatorii la cea de-a XIX-a conferinta mondiala despre SIDA, organizata la Washington.

"Pentru prima data, avem dovada ca este posibil sa invingem SIDA, eradicand virusul imunodeficientei umane sau neutralizandu-l intr-un mod durabil (ca in cazul varicelei)", a explicat Francoise Barre-Sinoussi, medic francez si castigatoare a Premiului Nobel pentru Medicina in 2008, informeaza 7sur7.be .

Aceasta a vorbit despre americanul Timothy Brown, 47 de ani, singurul caz cunoscut in lume de disparitie a virusului dintr-un organism infectat. Acest lucru s-a intamplat un urma unui transplant de maduva osoasa, in anul 2007, pentru a trata leucemia de care acesta suferea.

Donatorul avea celule imunitare mutante rezistente la HIV, caracteristice unei categorii foarte restranse de persoane, care reprezinta 0,3% din total. "Eu sunt dovada vie ca SIDA poate fi invinsa", a declarat Timothy Brown, americanul vindecat.

Grefele de maduva osoasa sunt procedee medicale dificile si riscante, subliniaza cercetatorii, pentru a fi aplicate celor 35 de milioane de persoane din intreaga lume care sufera de SIDA, de unde necesitatea dezvoltarii unui tratament si a unui vaccin in scop preventiv.

Conferinta de anul acesta pare sa fie animata de un val de optimism in ceea ce priveste descoperirea unui tratament eficient pentru SIDA, urmand a fi... mai mult


Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 23:11

2 comentarii
A aparut primul medicament care previne SIDA

A aparut primul medicament care previne SIDA

Un grup de experti independenti recomanda Agentiei americane a medicamentelor (FDA), in premiera, sa aprobe un medicament destinat prevenirii infectiei cu HIV.

Truvada este destinat persoanelor sanatoase care prezinta mari riscuri de a se infecta cu HIV. Este vorba de homosexuali, bisexuali sau cupluri heterosexuale in care unul dintre parteneri este infectat. Tratamentul cu Truvada presupune administrare zilnica, detaliaza Associated Press.

Expertii sunt convinsi de eficienta Truvada, singura lor ingrijorare fiind legata de faptul ca destinatarii ar putea sa uite sa ia tratamentul zilnic. In acest caz, acesta isi va pierde eficienta.

Recomandarea expertilor nu este obligatorie pentru FDA, insa conteaza foarte mult in aprobarea deciziei de comercializare a produselor farmaceutice. Truvada reprezinta o combinatie de doua medicamente antiretrovirale dezvoltate de laboratorul american Gilead Sciences.

Costul tratamentului cu Truvada se situeaza intre 12.000 si 14.000 de dolari pe an.

Peste 1,2 milioane milioane de americani sunt diagnosticati cu HIV, din care doua treimi sunt homosexuali si bisexuali. mai mult


Vineri, 11 Mai 2012, ora 12:21

2 comentarii
Tratament preventiv impotriva SIDA, testat pe 300 de barbati homosexuali

Tratament preventiv impotriva SIDA, testat pe 300 de barbati homosexuali

Un experiment realizat in Franta, pe 300 de barbati homosexuali sanatosi, ar urma sa demonstreze ca un tratament preventiv, aplicat inainte si dupa un raport sexual, previne infectia cu HIV.

Potrivit Le Figaro, 300 de voluntari s-au inscris deja la testele organizate de Agentia Nationala de Cercetari impotriva SIDA.

Jumatate dintre ei voi primi un placebo, iar cealalta jumatate un antiretroviral oral, care va fi administrat inainte si dupa un raport sexual.

Studiul francez urmeaza sa fie organizat in trei centre din Franta si unul din Canada, urmand ca, in cazul in care rezultatul este concludent, un al doilea studiu sa adune aproape 2.000 de participanti.

Tratamentele antiretrovirale (ARV) si-au demonstrat, incepand din 1996, capacitatea de reducere a mortalitatii si de tratare a seropozitivilor, chiar daca nu aduc cu sine vindecarea acestor persoane. mai mult


Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 17:29

Premiera medicala: s-a descoperit cum putem preveni infectarea cu HIV

Premiera medicala: s-a descoperit cum putem preveni infectarea cu HIV

Mai multe studii nou efectuate in cateva state africane au aratat in premiera ca medicamentele luate zilnic in cadrul tratamentului pentru maladia SIDA pot injumatati, in cazul persoanelor sanatoase heterosexuale, riscul de a se infecta cu HIV.

Concluziile recentelor studii sunt ca trebuie facute vaste provizii de medicamente antiretrovirale pentru tarile aflate in curs de dezvoltare. In prezent, 6,6 milioane de oameni din aceste tari iau astfel de medicamente, fiind infectati cu HIV.

In viitor, insa, un numar cu mult mai mare de oameni ar putea lua astfel de medicamente pentru a preveni infectarea. In lumea intreaga, circa 34 de milioane de persoane traiesc cu aceasta infectie, doua treimi fiind in Africa sub-sahariana.

Rezultatele, anuntate miercuri, bucura specialistii si inseamna costuri mai mici in prevenirea infectarii cu HIV, din moment ce medicamentele sunt disponibile pe piata si folosite de 15 ani in tratarea bolii.

In ultimele 12 luni, cercetatorii au incercat diverse metode de prevenire a infectarii, folosind inclusiv medicamentele antiretrovirale si gelurile vaginale. Acestea au dat rezultate promitatoare in cazul anumitor grupe de subiecti - femei, barbati homosexuali si persoane care in mod frecvent au contacte sexuale cu persoane HIV pozitiv, conform The Washington Post.

Noile cercetari arata ca strategia functioneaza si in randul populatiei heterosexuale din Africa, grup de departe cel mai afectat de pandemia ce dainuie de 30 de ani.... mai mult


Joi, 14 Iulie 2011, ora 07:52

4 comentarii
Tratamentul anti-SIDA - intre speranta si afacere

Tratamentul anti-SIDA - intre speranta si afacere

La trei decenii dupa descoperirea virusului HIV, eradicarea inca se lasa asteptata, iar laboratoarele, care fac cercetari in intreaga lume, apreciaza ca mai sunt necesare inca patru decenii pana cand SIDA va deveni o amintire - asa cum au devenit multe alte boli, eradicate cu vaccinuri.

O afacere de trei miliarde dolari

Ne aflam totusi in faza cand tratamentele greoaie, costisitoare si deloc promitatoare au fost depasite. Asa cum informeaza Le Figaro, in ultimii ani s-au impus tratamentele simple ale producatorilor americani Bristol-Myers Squibb si Gilead Sciences (societati cu profil biotehnologic).

Produsul "Atripla", lansat de acestia, este o combinatie tripla de substante, toate prezentate intr-un singur comprimat care se administreaza o data pe zi.

Este importanta simplificarea tratamentului, fata de cele anterioare, care ajungeau uneori la administrarea a pana la 25 medicamente pe zi, greoaie ca procedura, dar adesea fatala, din cauza ca bolnavul, cu fortele sale slabite, moralul la pamant si memoria afectata, nu era capabil sa urmeze tratamentul cu consecventa.

Lansata in 2007 in SUA si in 2008 in Europa, noua terapie a deschis calea viitoarelor cercetari ale laboratoarelor, tinand seama ca producatorul realizeaza in prezent, numai din acest produs, o cifra de afaceri de 3 miliarde dolari pe an.

Sunt multe programe, toate scumpe

Cifra este impresionanta, dar ar fi nedrept sa acuzam producatorul de o afacere veroasa. Dimpotriva, succesul... mai mult


Duminica, 05 Iunie 2011, ora 22:24

1 comentariu
Alte articole despre: vaccin SIDA, tratament SIDA, 30 ani SIDA
SIDA - O amenintare de care ne putem feri, dar nu ne putem vindeca

SIDA - O amenintare de care ne putem feri, dar nu ne putem vindeca

Urmarirea mutatiilor succesive suferite in timp de virusul HIV a dus la concluzia ca prima infectare a omului a avut loc in vestul Africii, in jurul anului 1900, fara a se putea stabili initial cum s-a produs aceasta.

Mult mai tarziu, cercetatori americani au demonstrat ca virusul a fost luat de oameni de la cimpanzei, care erau deja infectati in numar mare cu variante similare de HIV.

Primul cercetator a fost privit cu neincredere

Multa vreme, informatiile despre flagel au fost putine si confuze. Initial s-a crezut ca boala pe care astazi o numim SIDA este specifica homosexualilor, dar in scurt timp s-a putut observa ca afecteaza si heterosexualii si ca se transmite (se credea atunci ca exclusiv) pe cale sexuala.

S-a produs deruta in lumea stiintifica, atunci cand s-a observat ca boala actioneaza indirect asupra celui afectat, prin atrofierea sistemului imunitar, care, in condiitii normale, ar putea proteja foarte bine organismul in fata diverselor afectiuni.

In conditiile imbolnavirii de SIDA, sistemul imunitar devine slabit, incapabil sa faca fata celor mai banale afectiuni, care devin critice pentru viata pacientilor.

In anul 1947, medicul german Harald zur Hausen a avansat ideea ca un tip nestudiat de virus, numit atunci HPV, este responsabil de aparitia cancerului uterin.

La acea data, specialistii erau convinsi ca responsabil pentru respectivul tip de cancer este virusul Herpex Simplex, iar ideea medicului german de a concentra atentia... mai mult


Joi, 03 Martie 2011, ora 08:58

1 comentariu
Medicament pentru SIDA, disponibil in Romania

Medicament pentru SIDA, disponibil in Romania

Un nou medicament pentru tratamentul SIDA, Etravirina, este disponibil de acum in Romania.

Noul medicament este recomandat pacientilor care sunt infectati cu virus rezistent la alte tratamente, oferindu-le posibilitatea acestora de a reduce virusul din sange pana la nivel nedetectabil fiind scopul tratamentului anti-HIV.

In Romania sunt inregistrate aproximativ 10.041 pacienti cu HIV/SIDA, cea mai raspandita modalitate in Romania in prezent fiind contactul sexual neprotejat.

Prezent la lansare, prof. dr. Jonathan Shapiro, una dintre personalitatile remarcabile pe plan mondial in domeniul HIV/SIDA, a apreciat modul in care este gestionata problematica acestei maladii in Romania.

Noul medicament lansat are efect antiviral la pacientii cu virus rezistent, el se prezinta sub forma de tablete care pot fi administrate si dizolvate intr-un pahar cu apa.

Medicamentul a mai fost aprobat in Elvetia, Rusia, Argentina, Canada, Coreea de Sud si SUA. Etravirina nu vindeca infectia cu HIV sau SIDA si nu previne transmiterea HIV.

Cele mai frecvente reactii adverse care au fost inregistrate in urma studiilor efectuate au fost eruptiile cutanate, diareea si greata. mai mult


Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 17:29

1 comentariu
Un medicament pentru acnee lupta cu SIDA

Un medicament pentru acnee lupta cu SIDA

Un medicament ieftin pentru acnee, care se gaseste pe piata de zeci de ani, are capacitatea de a tine sub control virusul HIV, care cauzeaza SIDA.

Antibioticul minocilina, comercializat sub numele de Minocin, face ca celulele infectate deja sa se reproduca mai greu, ceea ce intarzie sau chiar preintampina aparitia bolii, explica oamenii de stiinta de la Universitatea Johns Hopkins, citati de HealthDay.

In plus, medicamentul este ieftin, ceea ce face din el o alternativa demna de luat in seama, se mentioneaza in raportul aparut in Journal of Infectious Diseases. mai mult


Luni, 22 Martie 2010, ora 17:27

Pana in 2050 am putea scapa de SIDA

Pana in 2050 am putea scapa de SIDA

Daca populatia lumii ar face un test de depistare a virusului HIV, in 40 de ani am reusi sa eradicam complet aceasta boala, cred oamenii de stiinta.

Testarea populatiei si tratarea celor infectati ar face ca virusul sa nu mai fie transmis incepand cu 2015, este de parere profesorul Brian Williams, din Africa de Sud, relateaza The Telegraph.

Pana in 2050, cand mare parte dintre cei care fac tratament ar muri, epidemia ar putea fi starpita, a declarat expertul in cadrul unei intalniri anuale pe tema progreselor facute in stiinta, sustinuta in SUA.

Pretul va fi enorm, ajungand la 2 miliarde de lire sterline doar in Africa de Sud. Potrivit expertului sud-african, problema este ca in prezent medicamentele sunt folosite pentru salvarea vietilor, si nu pentru stoparea raspandirii virusului.

Aproximativ 30 de milioane de oameni de pe glob sunt infectati cu HIV, iar boala ucide circa 2 milioane de oameni pe an. Iar raspandirea virusului este inegala, in nordul Indiei avand o incidenta de 0,1%, pe cand in sudul Africii mai mult de 20% din populatie este infectata.

In prezent, in lume se cheltuiesc 19 miliarde de lire sterline in domeniul cercetarii, tratamentului si managementul bolii, suma care va trebui sa se dubleze in urmatorii 10 ani.

Introducerea in tratament a medicamentelor antiretrovirale inca de la depistarea bolii ar face ca rata de raspandire sa fie mult mai mica, iar boala controlabila, spune profesorul Williams.

Singurul impediment ar fi ca... mai mult


Luni, 22 Februarie 2010, ora 18:17

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)