tribunalul dolj

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Inspector DSP Dolj, arestat pentru luare de mita

Inspector DSP Dolj, arestat pentru luare de mita

Un inspector al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj a fost arestat pentru 20 de zile deoarece a incasat 500 de lei mita. Inspectorul a fost prins in flagrant de DNA.

"In cursul lunii noiembrie 2012, inculpatul Voinescu Marian-Dan, in calitate de inspector in cadrul D.S.P. Dolj - Serviciul Control in Sanatate Publica - Compartimentul Inspectia si Controlul Factorilor de Risc din Mediul de Viata si Munca, a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 500 lei, cu titlu de mita.

Banii au fost pretinsi pentru ca inculpatul sa isi incalce atributiile de serviciu si sa nu aplice sanctiuni contraventionale pentru neregulile constatate cu ocazia unui control efectuat la punctul de lucru al firmei denuntatorului", se arata intr-un comunicat al DNA.

DNA: 100 de inculpati condamnati in luna octombrie

Pe 23 noiembrie, inspectorul a fost prins in flagrant in timp ce incasa cei 500 de lei. DNA a dispus retinerea sa pentru 24 de ore, ulterior Tribunalul Dolj dispunand arestarea preventiva pentru 20 de zile.

O.A. mai mult


Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 13:12

Dolj: Doi politisti si un jandarm arestati intr-un dosar de camatarie

Dolj: Doi politisti si un jandarm arestati intr-un dosar de camatarie

Magistratii Tribunalului Dolj au decis, vineri seara, arestarea pentru 29 de zile, a zece persoane cercetate intr-un dosar de camatarie, printre care doi politisti si un jandarm.

Unul dintre politistii din Olt, Marius Veteanu, care facea parte din gruparea de camatarie destructurata de DIICOT, lucra la Detasamentul de Interventie Rapida, iar cel de-al doilea, Claudiu Pata, ar fi fost mutat disciplinar din cadrul aceleiasi structuri a Politiei Judetene la un post comunal, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

De asemenea, Subofiterul Ioan Cornel Cosma, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt, cercetat de procurori in acest dosar, risca sa fie exclus din structurile MAI, daca in urma cercetarilor se va dovedi ca a fost vinovat.

Membrii gruparii sunt acuzati de santaj si constituirea unui grup infractional organizat, fiind specializati in activitati de camatarie.

Pentru atragerea victimelor, liderul gruparii, le promitea acestora acordarea de imprumuturi fara garantii si cu dobanda avantajoasa. Insa, dupa contractarea imprumutului, dobanzile pretinse ajungeau la 100-300 la suta pe luna.

De asemenea, victimele erau constranse sa intocmeasca inscrisuri olografe din care sa rezulte ca au imprumutat sume mult mai mari sau sa incheie acte notariale.

Membrii grupului infractional au deposedat mai multe victime de bunurile mobile si immobile.

Prejudiciul cauzat de respectiva grupare depaseste 1 milion de euro. mai mult


Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 17:15

2 comentarii
Judecator de la Tribunalul Dolj, arestat preventiv pentru luare de mita

Judecator de la Tribunalul Dolj, arestat preventiv pentru luare de mita

Judecatorul Bogdan Diaconescu, de la Tribunalul Dolj, retinut de procurorii DNA Craiova intr-un dosar de coruptie in care au fost arestati un alt magistrat al aceleiasi instante, Laurentiu Anghel, si doi avocati, a fost arestat preventiv marti dupa-amiaza.

Sentinta magistratilor CA nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Judecatorul Bogdan Diaconescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzatia de luare de mita, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel a adaugat ca asteapta sa vada daca judecatorul arestat va face recurs pentru a putea trimite apoi motivarea sentintei la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost retinut de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Craiova, intr-un dosar de coruptie in care au fost arestati un alt magistrat al aceleiasi instante, Laurentiu Anghel, si doi avocati.

Magistratul Bogdan Diaconescu a fost retinut intr-un caz de coruptie in care au fost arestati judecatorul Laurentiu Anghel si avocatii Ion Militaru si Octavian Tiberius Ciuca. mai mult


Marti, 08 Iunie 2010, ora 18:36

Alte articole despre: judecator Dolj arestat mita
Conducerea Tribunalului Dolj, revocata

Conducerea Tribunalului Dolj, revocata

Conducerea Sectiei pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis revocarea din functie a presedintelui si vicepresedintelui Tribunalului Dolj in urma constatarii unor grave deficiente privind eliberarea, in mai 2008, a lui Serghei Gorbunov din Penitenciarul de la Craiova.

Presedintele CSM, Virgil Andreies, a anuntat ca Sectia pentru judecatori a stabilit ca responsabilitatea manageriala pentru aspectele de practica neunitara constatate la Tribunalul Dolj in cazul intreruperii executarii pedepsei lui Serghei Gorbunov apartin presedintelui instantei si vicepresedintelui desemnat prin ordin de serviciu cu atributia de a coordona activitatea de practica neunitara, precum si presedintelui Sectiei penale de la aceeasi instanta.

Serghei Gorbunov a fost numit de catre politisti suspectul principal in cazul jafului armat de la Brasov din 29 ianuarie in urma caruia si-au pierdut viata doua persoane.

Un barbat inarmat a atacat angajatii unei case de schimb valutar din centrul orasului si a impuscat mortal una dintre persoane.

In momentul in care un trecator a intervenit pentru a ajuta angajatii casei de schimb, atacatorul a deschis focul din nou ucigand inca o persoana, dupa care a fugit inspre muntele Tampa.

Suspectul nu a fost prins imediat, in ciuda faptului ca sute de politisti si jandarmi au desfasurat activitati de cautare extensive.

La cateva zile dupa eveminte, un potret robot incomplet al atacatorului a fost dat publicitatii, care parea... mai mult


Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 13:32

8 comentarii
Alte articole despre: Tribunal Dolj, ancheta DNA
CSM ii verifica pe judecatorii din Dolj care au decis eliberarea lui Gorbunov

CSM ii verifica pe judecatorii din Dolj care au decis eliberarea lui Gorbunov

O echipa a Consiliul Suprem al Magistraturii a ajuns, vineri, la Craiova, pentru a-i ancheta pe judecatorii de la Tribunalul Dolj, cei care au decis eliberarea din penitenciar a lui Serghei Gorbunov.

"O echipa a CSM se afla la Craiova pentru a analiza felul in care s-a decis invoirea pe motive medicale a detinutului Gorbunov. Anchetata este intreaga conducere a Tribunalului", a declarat sec purtatorul de cuvant a Tribunalului Dolj, Laura Udrea, arata NewsIn.

CSM i-a revocat, mierucir, din functie pe presedintele Tribunalului Brasov, Aurelia Munteanu, si pe presedintele Sectiei penale a acestei instante, Dan Iulian Nastase, insa a amanat sa ia o decizie in cazul magistratilor de la Tribunalul Dolj, considerand ca in cazul instantei craiovene se impun noi audieri, informeaza NewsIn.

Totodata, Sectia pentru procurori a CSM a decis, cu majoritate de voturi, revocarea prim-procurorului Parchetului Tribunalului Dolj, Gheorghe Stoian, a adjunctului acestuia, Tena Moraru, dar si a procurorului sef al Sectiei judiciare a Parchetului doljean, Ioana Sandu.

Gorbunov a facut trei cereri de intrerupere a pedepsei pe motive medicale. Prima cerere a fost facuta in 2007, pe motiv de nevralgie intercostala si furunculi, si i-a fost respinsa lui Gorbunov la Tribunalul Dolj.

A doua a fost depusa pe 10 ianuarie 2008 si, de asemenea, i-a fost respinsa in prima instanta in martie 2008. La recurs, Curtea de Apel Craiova a decis, in octombrie 2008, sa respinga cererea, pentru ca... mai mult


Vineri, 06 Februarie 2009, ora 17:10

Trei procurori din cazul Gorbunov au fost revocati din functie (Video)

Trei procurori din cazul Gorbunov au fost revocati din functie (Video)

Procurorul sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian, adjunctul Tena Moraru si seful Sectiei Judiciare, Ioana Sandu, au fost revocati din functii prin decizia Sectiei pentru procurori a CSM, in urma cazului Gorbunov.

Decizia a fost luata joi cu majoritate de voturi, dupa audierile magistratilor, care au avut loc in sedinta secreta, informeaza agentia NewsIn.

Sectia pentru judecatori a CSM ii audiaza, joi, pe magistratii de la Tribunalul Dolj si Tribunalul Brasov tot in sedinta secreta, seful CSM, Virgil Andreies, declarand ca inspectia se va finaliza saptamana viitoare in cazul Gorbunov.

Opt magistrati au fost invitati, joi, la CSM.

Astfel, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj a fost convocat prim-procurorul Gheorghe Stoian si adjunctul Tena Moraru, la audieri fiind invitata si Ioana Sandu, seful Sectiei judiciare a Parchetului.

Din partea Tribunalului Dolj, au fost invitati presedintele Constantin Diaconu, vicepresedintele Daniela Carmen Mititelu si presedintele Sectiei penale, Aurora Lautaru.

De la Tribunalul Brasov, au fost chemati presedintele Aurelia Munteanu si presedintele Sectiei penale, Dan Iulian Nastase.

Tribunalul Dolj a fost instanta care a decis eliberarea pe motive medicale a lui Gorbunov, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj nu a atacat aceasta decizie.

Tribunalul Brasov a fost instanta de executare in cazul Serghei Gorbunov si a decis condamnarea la 15 ani de inchisoare a acestuia.

Reamintim ca... mai mult


Joi, 05 Februarie 2009, ora 15:37

7 comentarii
IGPR critica activitatea Tribunalului Dolj in cazul Gorbunov

IGPR critica activitatea Tribunalului Dolj in cazul Gorbunov

Inspectoratul General al Politiei Romane acuza ca informarile primite in cazul Serghei Gorbunov de la Tribunalul Dolj si de la Penitenciarul Craiova au fost incomplete.

Potrivit unui comunicat al Inspectorului General al Politiei Romane, remis marti Agentiei NewsIn, Tribunalul Dolj a comunicat Politiei Municipiului Brasov masura intreruperii executarii pedepsei de 15 inchisoare aplicata lui Serghei Gorbunov, la data de 5 mai 2008, printr-o adresa in care era mentionata resedinta acestuia din Municipiul Brasov si obligatiile ce-i reveneau condamnatului.

Peste doua saptamani a fost remisa prin posta o noua comunicare, ambele fiind inregistrate de Politia Municipiului Brasov si trimise catre Sectia 4 Politie Brasov.

Politistul desemnat sa se ocupe de caz a constatat ca adresa de resedinta indicata de Tribunalul Dolj era incompleta si a efectuat verificari. "Cu ocazia activitatilor de documentare, a rezultat ca, la respectiva adresa, nu locuia nicio alta persoana si ca Serghei nu a locuit acolo vreodata. Acest fapt a fost consemnat in procesul verbal intocmit de politist", precizeaza IGPR in comunicatul citat.

Aceste informatii au fost transmise oficial catre Tribunalul Dolj, la data de 25 mai 2008. "Ca atare, Tribunalul Dolj trebuia fie sa revoce masura, fie sa inainteze aceasta comunicare instantei de executare (Tribunalul Brasov) care, la randu-i, putea sa revoce masura intreruperii executarii pedepsei si sa solicite Politiei Romane darea in urmarire... mai mult


Marti, 03 Februarie 2009, ora 18:12

1 comentariu
Doar Gorbunov a fost eliberat de Tribunalul Dolj in 2008

Doar Gorbunov a fost eliberat de Tribunalul Dolj in 2008

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Dolj, Laura Udrea (foto), a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca singura cerere de eliberare conditionata din penitenciar pe care a admis-o in 2008 a fost cea a lui Serghei Gorbunov, in total fiind inregistrate la tribunal 209 solicitari.

"La Tribunalul Dolj au fost inregistrate un numar de 209 cereri de amanare sau intrerupere executare pedeapsa si din acestea doar o singura cerere de intrerupere executare pedeapsa a fost admisa, cererea privind persoana in discutie", a spus Udrea, citata de Newsin.

"Conform celor comunicate telefonic de Penitenciarul de maxima siguranta Craiova, din cele 24 de cazuri in care condamnatii nu s-au prezentat la expirarea termenului pentru care s-a dispus intreruperea, unul se refera la o hotarare a Curtii de Apel Craiova, 5 au la baza hotarari ale Tribunalul Dolj, 12 au la baza hotarari ale Judecatoriei Craiova.

Restul, pana la 24, se refera la hotarari pronuntate de instante din Bucuresti, Slatina, Huedin si Targu Jiu", a continuat ea.

Laura Udrea a precizat ca Tribunalul Dolj a comunicat hotararea privind eliberarea acestuia tuturor institutiilor prevazute de lege.

"In ceea ce priveste dosarul 1932/63/2008 privind cererea de intrerupere executare pedeapsa formulata de condamnatul Gorbunov Serghei Victor facem urmatoarele precizari pornind de la acuzele aduse implicit sau explicit de alte institutii implicate in caz.

Potrivit dispozitiile articolului 455, raportat la 451,... mai mult


Luni, 02 Februarie 2009, ora 15:59

1 comentariu
Constantin Raducanoiu, suspendat din functie

Constantin Raducanoiu, suspendat din functie

Presedintele Camerei de Comert si Industrie "Oltenia", Constantin Raducanoiu, a fost suspendat din functie, miercuri, printr-o decizie a magistratilor de la Tribunalul Dolj.

Magistratii au respins recursul formulat de catre SC Parc Turism SA, societate condusa de Raducanoiu, la decizia luata in luna mai de catre Judecatoria Craiova, care a dispus suspendarea hotararii Adunarii Generale a Reprezentantilor in urma careia Raducanoiu a obtinut cu un vot mai mult decat contracandidatul sau si a preluat functia de presedinte al Camerei de Comert si Industrie "Oltenia", informeaza Newsin.

Judecatoria Craiova admisese, in luna mai, cererea depusa de SC Mercur SA Craiova, de suspendare a rezultatului alegerilor pentru sefia CCI "Oltenia" si a dispus suspendarea executarii hotararii Adunarii Generale a Reprezentantilor Camerei de Comert si Industrie Oltenia din data de 03.04.2008 cu privire la validarea SC Parc Turism SA, pana la solutionarea definitiva a dosarului.

"S-au declansat doua procese, pe doua dosare diferite. In unul este vorba despre suspendarea votului prin care am fost ales presedintele Camerei de Comert, iar in al doilea este vorba despre anularea votului. Hotararea care a fost data acum se refera la suspendarea votului prin care am fost ales, adica, momentan, sunt suspendat. Batalia cea mare este de fapt pe fond, iar procesul se judeca in continuare. Daca nici acolo hotararea nu va fi in favoarea mea se vor relua alegerile. Daca nu voi fi reales, asta este",... mai mult


Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 16:56

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  2. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  3. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  4. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  5. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  6. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  7. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  8. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  9. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  10. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)