trieste

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Videanu: Gazprom este interesat de conducta Constanta-Trieste

Videanu: Gazprom este interesat de conducta Constanta-Trieste

Gazprom Neft si-a anuntat interesul pentru proiectul oleoductului Constanta-Trieste, sustine ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Compania detine o rafinarie la Pancevo, Serbia, care va fi pe ruta conductei si ar putea folosi oleoductul pentru transportul titeiului din Rusia in Serbia prin Romania.

"Prin aceasta conducta va fi transportat titei caspic, dar e interesat si Gazprom Neft, care opereaza in Serbia, de conducta Craiova-Pancevo", a precizat Videanu, citat de Adevarul.

Pentru proiectul oleoductului Constanta-Trieste si-au mai manifestat interesul si companiile de stat SOCAR din Azerbaidjan si KazMunaiGaz din Kazahstan, care detine rafinaria Petromidia Navodari. mai mult


Sambata, 21 August 2010, ora 19:31

3 comentarii
Alte articole despre: gazprom, conducta Constanta Trieste
Elena Basescu promoveaza in PE conducta petroliera Constanta-Trieste

Elena Basescu promoveaza in PE conducta petroliera Constanta-Trieste

Elena Basescu a sustinut in fata Parlamentului European necesitatea realizarii Conductei Petroliere Pan-Europene Constanta-Trieste (PEOP), declarand ca aceasta ar putea capata aceeasi importanta strategica precum proiectul Nabucco, intrucat gazul nu reprezinta singura resura energetica necesara Europei.

Europarlamentarul PD-L Elena Basescu a sustinut in cadrul sedintei plenare a Parlamentului European necesitatea diversificarii surselor si rutelor de aprovizionare cu hidrocarburi prin promovarea unui coridor sudic pentru transportul de petrol, asigurandu-se astfel securitatea energetica, potrivit unui comunicat al Partidul Popular European.

"Salutam semnarea acordului privitor la proiectul Nabucco, la data de 13 iulie, la Ankara. Gazul, insa, nu reprezinta singura sursa energetica pentru statele europene. Trebuie sa avem aceeasi abordare in ceea ce priveste alimentarea cu titei a Europei, prin promovarea unui coridor sudic. Avem pe masa un proiect care poate capata aceeasi importanta strategica ca si Nabucco, si anume Conducta Petroliera Pan-Europeana Constanta - Trieste (PEOP). Aceasta conducta va lega resursele de titei din Marea Caspica prin terminalul georgian de la Supsa, si apoi mai departe, prin portul Constanta, pe conducta, pana la Trieste", a declarat Elena Basescu.

Europarlamentarul roman a vorbit in interventia sa si despre angajamentele asumate de Romania in domeniul securitatii energetice.

"Asigurarea securitatii energetice a statelor si... mai mult


Joi, 08 Octombrie 2009, ora 17:06

15 comentarii
Croatia blocheaza proiectul oleoductului Constanta-Trieste

Croatia blocheaza proiectul oleoductului Constanta-Trieste

Croatia blocheaza proiectul oleoductului Constanta-Trieste, intrucat nu si-a platit o taxa de participare de 50.000 euro, la fel ca ceilalti doi membri ai consortiului, Romania si Serbia, a declarat secretarul de stat din Ministerul roman al Economiei, Tudor Serban.

"Fiecare tara participanta la proiect, Romania, Serbia si Croatia, trebuia sa plateasca o taxa de participare, de 50.000 euro, pe care Croatia nu a platit-o. Noi am platit-o. Din aceasta cauza, vrem sa rugam MAE sa trimita o scrisoare catre Ambasada Romaniei din Croatia, pentru a cere lamuriri. Ne-am putea adresa direct companiei croate, insa consider ca e mai protocolar asa", a precizat Tudor Serban.

Acesta a subliniat totodata faptul ca Republica Kazakhstan este foarte interesata in a participa la acest proiect.

De asemenea, intr-un interviu acordat zilele acestea de Tudor Serban in Trend Capital din Kazakhstan, in urma vizitei din aceasta tara, secretarul de stat din ministerul roman al economiei a spus: "Din punctul nostru de vedere, Kazakhstan va putea participa la acest proiect, alaturi de Romania. Daca va participa cu investitii, atunci automat inseamna ca va avea un pachet de actiuni din compania de proiect".

"Partea kazaha si-a anuntat intentia de participare la negocierile privind acest proiect inca de acum un an. Asta insemna pentru noi ca Republica Kazakhstan este interesata in a participa la acest proiect. In prezent, proiectul oleoductului Constanta-Trieste este in faza de organizare.... mai mult


Luni, 14 Septembrie 2009, ora 16:50

1 comentariu
Romania are de miercuri un consulat general la Trieste

Romania are de miercuri un consulat general la Trieste

Un nou oficiu consular roman a fost deschis miercuri in Italia, la Trieste, unde pot fi prestate toate serviciile consulare, cu unele exceptii.

Printre acestea se numara primirea dosarelor de redobandire a cetateniei sau eliberarea pasapoartelor pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, informeaza MAE.

Noul oficiu consular de la Trieste se afla inca in curs de amenajare, iar pana la finalizarea lucrarilor MAE informeaza ca programul de lucru cu publicul este luni, marti si joi, intre 11.00 si 14.00.

In momentul de fata, Consulatul General al Romaniei la Trieste poate efectua toate serviciile consulare, cu urmatoarele exceptii: primirea dosarelor de redobandire a cetateniei, eliberarea pasapoartelor pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, includerea minorilor in pasapoartele parintilor, vize.

"Deschiderea unui nou consulat roman la Trieste se inscrie in efortul constant depus de MAE in vederea extinderii retelei consulare pe teritoriul Italiei, venind astfel in sprijinul cetatenilor romani aflati pe teritoriul acestui stat", se arata in comunicatul MAE.

In prezent, in Italia, exista o reprezentanta diplomatica - Ambasada Romaniei la Roma - si patru oficii consulare: Consulatul General al Romaniei la Milano, Consulatul General al Romaniei la Torino, Consulatul General al Romaniei la Bologna si Consulatul General al Romaniei la Trieste. mai mult


Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 18:57

Italia invita Iranul la reuniunea G8 de la Trieste

Italia invita Iranul la reuniunea G8 de la Trieste

Italia a adresat joi o invitatie oficiala Iranului sa participe la reuniunea ministrilor de externe din G8 programata pentru 25-27 iunie la Trieste, in nord-estul tarii, si care va fi consacrata situatiei din Pakistan si Afganistan.

Potrivit sefului diplomatiei italiene, Franco Frattini, a carui tara prezideaza in 2009 grupul principalelor opt state industrializate, stabilizarea Afganistanului si Pakistanului, prioritate a comunitatii internationale, necesita implicarea Iranului.

La inceputul lunii mai, revenit de la Washington, Frattini declara ca secretarul de stat american Hillary Clinton este favorabila participarii Teheranului la aceasta reuniune.

La sesiunea G-8 consacrata Afganistanului mai sunt invitate alte circa 20 de state, printre care Arabia Saudita, China, India, Turcia si Egipt. mai mult


Joi, 04 Iunie 2009, ora 20:32

Compania de proiect a oleoductului Constanta-Trieste isi alege conducerea

Compania de proiect a oleoductului Constanta-Trieste isi alege conducerea

Membrii consortiului Pan European Oil Pipeline (PEOP) Constanta-Trieste se vor intalni in a doua parte a lunii mai, dupa sase luni de pauza, pentru alegerea directorului general al companiei de proiect, a declarat Agentiei NewsIn directorul tehnic al Conpet, Gheorghe Ionescu.

"Cel mai probabil, in Serbia va avea loc aceasta intalnire a boardului de directori. Din decembrie 2008, nu ne-am mai intalnit, intrucat si in cadrul companiilor lor au avut loc schimbari. Principalul subiect de discutie este legat de organizarea companiei, de alegerea directorului general al companiei, pentru ca la ultima intalnire nu s-a luat o decizie privind managementul companiei de proiect", a precizat Gheorghe Ionescu.

Pana acum, membrii Comitetului Director s-au intalnit de trei ori, anul trecut, in septembrie in Romania, in octombrie in Serbia, si in decembrie in Romania, dar nu s-au pus de acord in privinta alegerii managerului companiei de proiect.

Reprezentanti ai Romaniei, Serbiei si Croatiei au semnat la 22 aprilie 2008 acordul pentru infiintarea companiei de proiect a oleoductului Pan European Oil Pipeline (PEOP) Constanta-Trieste, iar cea de-a patra tara, Italia, urma sa ia o decizie in privinta implicarii in proiect dupa instalarea noului Guvern de la Roma.

Din aceasta companie de proiect fac parte Conpet si Oil Terminal, din partea Romaniei, Transnafta, din Serbia, si Janaf, din Republica Croatia. mai mult


Duminica, 03 Mai 2009, ora 13:40

Romania va deschide un consulat la Trieste

Romania va deschide un consulat la Trieste

Romania va deschide in localitatea italiana Trieste un consulat, a anutat recent consulul general la trieste, Radu Dobre.

Dobre l-a anuntat pe presedintle regiunii Friuli Venezia Giulia de deschiderea noului consulat, potrivit Romanian Global News.

Comunitatea romana din Friuli Venezia Giulia numara 15.000 de persoane, in timp ce in provincia alaturata Veneto se afla peste 80.000 de romani. mai mult


Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 11:06

Patriciu face conducta Constanta-Trieste

Patriciu face conducta Constanta-Trieste

Rompetrol a inaugurat luni terminalul petrolier marin din largul Rafinariei Petromidia, investitie de 175 milioane dolari.

Obiectivul, care pentru inceput va avea o capacitate de 14 milioane de tone, va ajunge in vara lui 2009 la 24 de milioane de tone si ar putea deveni capatul oleoductului paneuropean in care omul de afaceri Dinu Patriciu vrea sa investeasca, scrie EVZ.

"Din acest moment, devenim extrem de interesati de proiectul Constanta-Trieste, pe care avem in vedere sa-l finantam si sa-l construim", a aratat directorul general al Rompetrol.

Avand in vedere capacitatile de transport care exista deja, respectiv conductele Conpet, de la Constanta la Pitesti, si cele realizate intre Pancevo si Trieste, oleaductul este aproape de finalizare, mai trebuie construita o portiune de doar 312 kilometri.

Potrivit lui Patriciu noul terminal nu va fi o concurenta pentru societatea de stat care desfasoara in prezent astfel de activitati la Constanta, Oil Terminal, iar planurile sale vizeaza integrarea operationala a celor doua capacitati.

Patriciul si-a mai manifestat dorinta de a finanta in totalitate PEOP in urma cu doi ani, pentru care ar fi investit 250 de milioane de dolari, la o capacitate a conductei de 40 de milioane de tone. mai mult


Marti, 09 Decembrie 2008, ora 08:16

3 comentarii
Se va mai construi oleoductul Constanta - Trieste?

Se va mai construi oleoductul Constanta - Trieste?

Conductei Constanta - Trieste are nevoie urgenta de finantare, in caz contrar proiectul riscand sa fi anulat. Compania de proiect se va desfiinta daca intr-o perioada de un an nu se vor gasi surse de finantare in valoare de 4,5 miliarde de euro, potrivit lui Gheorghe Ionescu, directorul tehnic al Conpet.

Banii trebuie gasiti de catre compania de proiect intr-o perioada de doua luni dupa intilnirea cu posibilii investitori. Aceasta este programata sa aiba loc un an de la infiintarea companiei ce se ocupa de oleoductul Constanta Trieste.

"Conferinta ar trebui sa aiba loc in maxim un an de la infiintarea companiei (6 iunie 2008 n.r.). Daca nu exista in doua luni de la conferinta interes dovedit din partea investitorilor, compania de proiect se va desfiinta. Proiectul va fi inghetat sau nu va mai fi realizat", a mentionat Gheorghe Ionescu, citat de Jurnalul National.

Actionarii societatii de proiect sunt companiile romanesti Conpet si Oil Terminal, JP Transnafta din Serbia si Jadranski Naftovod din Croatia.

Reprezentantul transportatorului national de petrol a tinut sa sublinieze faptul ca proiectul este sustenabil, mai ales ca Italia si Slovenia, celelalte doua tari implicate in proiect, s-au aratat interesate, chiar daca pina in prezent nu au nominalizat companiile care vor participa la realizarea proiectului.

Autoritatile de la Bucuresti au anuntat recent ca vor sprijini companiile Oil Terminal si Conpet in realizarea oleoductului. Conpet opereaza sistemul... mai mult


Joi, 04 Septembrie 2008, ora 10:09

Alte articole despre: Constanta Trieste, oleoduct, proiect, finantare

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba