turbine eoliene a power

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Enel a pus in functiune trei ferme eoliene in Romania

Enel a pus in functiune trei ferme eoliene in Romania

Compania Enel Green Power SpA a pus in functiune trei ferme eoliene cu o capacitate de 206 MW in reteaua din Romania, potrivit unui anunt facut vineri de compania cu sediul la Roma.

Constructia celor trei proiecte, Elcomex EOL, Targusor si Gebelesis, costa in jur de 340 de milioane de euro, ducand capacitatea totala a fermelor eoliene ale Enel Green Power puse in functiune in Romania la aproximativ 500 MW, anunta Bloomberg.

Elcomex EOL, numit si Zephir I, are 52 de turbine de 2,3 MW, cu o capacitate totala de 120 MW.

Targusor, sau Zephir II, are 26 de turbine de cate 2,3 MW, totalizand 60 MW, in timp ce Gebelesis are cinci turbine de cate 3 MW si sase masini de cate 2 MW, totalizand 27 MW.

Cele trei proiecte se afla in regiunea Dobrogea. mai mult


Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 20:55

Productia de energie eoliana se va tripla in statele UE, pana in 2020

Productia de energie eoliana se va tripla in statele UE, pana in 2020

Productia de energie electrica folosind turbine eoliene se va tripla pana in 2020, in tarile Uniunii Europene.

Peste 10.000 de noi turbine eoliene de mare putere vor fi puse in funtiune pana in 2020, in statele UE, conform unui raport prezentat de Asociatia Europeana pentru Energie Eoliana -EWEA, citat de Physorg.

EWEA a lansat si cifrele exacte, referitor la politica energetica a UE si dupa 2020, se precizeaza in raportul recent publicat, intitulat Pure Power.

Conform raportului, la sfarsitul anului trecut, energia eoliana in cele 27 de state membre UE reprezenta 5,3% din totalul productiei energetice, adica 182 terawattora (TWh), urmand ca pana la finele lui 2020 aceasta sa creasta la 15,7% adica 581TWh.

Daca la finele anului 2010 existau peste 70.000 de turbine eoliene in functiune pe teritoriul Comunitatii Europene, conform datelor furnizate de EWEA, ar fi necesare pentru atingerea obiectivelor stabilite inca 60.000 de turbine eoliene, cu parametrii asemanatori celor actuale.

In functie de evolutiile tehnologice, numarul acestora poate scadea la jumatate, crescand insa parametrii de putere ale acestor instalatii eoliene.

Investitiile anuale in domeniu vor creste de la 12,7 miliarde de euro, pana la 26,6 miliarde de euro in 2020, iar in jur de 40% din sume vor merge pentru a crea ferme eoliene offshore.

Reprezentantul EWEA, Justin Wilkes, a declarat ca marile companii vor investi peste 194 miliarde de euro in realizarea parcurilor eoliene in special... mai mult


Vineri, 05 August 2011, ora 10:01

Enel ar putea primi 200 de milioane de euro de la BEI pentru parcuri eoliene in Romania

Enel ar putea primi 200 de milioane de euro de la BEI pentru parcuri eoliene in Romania

Enel Green Power, o divizie a celei mai mari companii de electricitate de Italia, ar putea primi 200 de milioane de euro de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI), in vederea construirii a trei parcuri de turbine eoliene in Romania.

Un purtator de cuvant al BEI a confirmat faptul ca banca se afla in negocieri cu Enel Green Power, pentru suma mentionata, relateaza Bloomberg.

Cele 200 de milioane de euro ar reprezenta doar jumatate din costul total al proiectului, potrivit bancii.

Cele trei parcuri de turbine eoliene vor fi construite in regiuni din Dobrogea si Banat si vor avea o capacitate totala de 258 de megawatti. Vor exista 126 de turbine, fiecare cu o capacitate de 2 - 2,3 megawatti.

Enel, cu sediul in Roma, are astfel de proiecte si in America Latina si America de Nord. In prezent, Romania are intalate turbine eoliene cu o capacitate de 462 megawatti, fiind pe locul al saselea in Europa din acest punct de vedere. mai mult


Marti, 02 August 2011, ora 17:36

Un gigant "verde" a plantat, la Cernavoda, 23 de mori de vant - urmeaza alte 23

Un gigant "verde" a plantat, la Cernavoda, 23 de mori de vant - urmeaza alte 23

Compania Cernavoda Power, controlata de portughezii de la EDP, a terminat lucrarile de constructie a unui parc eolian de 69 de MW la Cernavoda si este pe punctul de a finaliza un alt parc eolian, geaman, in aceeasi localitate, potrivit unor reprezentanti ai Autoritatii de Reglementare in Energie.

Impreuna, cele doua parcuri eoliene, care poarta numele de Centrala Electrica Cernavoda 1 si 2, vor avea 138 de MW - corespunzator unui numar de 46 de turbine si sunt printre cele mai mari cinci proiecte "verzi" din tara, scrie MONEY.ro.

"Cernavoda 1 este, deja, functional iar Cernavoda 2 a trebuit sa fie reautorizata pentru ca sunt niste intarzieri la proiect si erau in pericol sa depaseasca valabilitatea autorizatiei din 2009. Ambele ar trebui finalizate in iunie 2011", au precizat reprezentantii ANRE. Citeste mai multe despre Un gigant "verde" a plantat, la Cernavoda, 23 de mori de vant - urmeaza alte 23 pe Money.ro. mai mult


Luni, 16 Mai 2011, ora 22:07

Patru turbine eoliene vor fi montate in Constanta

Patru turbine eoliene vor fi montate in Constanta

Compania Eco Power Wind din Constanta va monta in parcul eolian pe care il construieste in satul Mireasa patru turbine eoliene de 2,5 MW.

Acestea au fost cumparate de la GE Wind Energy GmbH, din Germania, contra sumei de 11 milioane de euro, potrivit unui anunt de pe e-licitatie.ro.

Lucrarile au ca termen de finalizare opt luni din momentul atribuirii contractului, din luna iulie. Contractul a fost atribuit in urma unei negocieri, la care au ofertat doua companii, se arata in anuntul Eco Power Wind SRL de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

GE Wind Energy este o divizie a GE Energy, subsidiara a grupului General Electric. mai mult


Joi, 12 August 2010, ora 18:17

O companie chineza construieste turbine eoliene in SUA

O companie chineza construieste turbine eoliene in SUA

Compania chineza A-Power Energy Generation Systems Ltd a incheiat un contract cu o firma americana pentru a construi turbine eoliene pe teritoriul Statelor Unite.

Investitia chinezilor in SUA a fost primita cu surprindere, dar si ingrijorare la Washington, informeaza New York Times.

Fabrica va angaja 1.000 de muncitori americani si va construi eoliene de 1.100 de megawati pentru proiecte de pe teritoriul american. Tehnologia folosita va fi a companiei chineze, iar componentele vor fi fabricate in SUA.

John Lin, unul dintre directorii A-Power, a afirmat ca firma lui vede oportunitati foarte mari pe piata energiei regenerabile din Statele Unite, iar acesta este doar primul pas spre aducerea energiei "curate" americanilor.

In urma cu mai putin de o luna o firma americana din Texas, Cielo Wind Power LP, a anuntat un proiect de construire a unui camp de turbine eoliene, in care este implicata si Shenyang Power Group, o subsidiara a companiei A-Power.

Proiectul in valoare de 1,5 miliarde de dolari va folosi 240 de turbine construite in China, insa banii vor veni si din fondurile alocate de guvern pentru refacerea economiei americane. Chiar daca urmeaza sa angajeze 2.800 de muncitori americani, un senator democrat a cerut ca proiectul sa nu primeasca banii guvernului pentru ca foloseste turbine fabricate in China. mai mult


Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 17:37

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)