turism regional

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Turismul romanesc va fi promovat in Coreea de Sud si Malaezia

Turismul romanesc va fi promovat in Coreea de Sud si Malaezia

Maria Grapini, ministrul pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, a precizat ca turismul cultural, de sanatate si balnear din Romania va fi promovat in Coreea de Sud si Malaezia.

"Cu coreenii am perfectat cand am fost in Coreea. Ne-am intalnit cu cea mai mare agentie de turism. Ei stiau foarte mult de turismul cultural, de castelul lui Dracula. Din Malaezia si pana in America toata lumea vorbeste de aceasta zona", a mentionat Grapini, la targul de turism World Travel Market de la Londra, potrivit Mediafax.

Grapini vrea sa atraga vizitatori si din Malaezia, ea discutand cu oficiali ai turismului din aceasta tara. In plus, ministrul a anuntat ca va organiza si un infotrip pentru jurnalistii din Coreea de Sud, care vor face un circuit al castelelor romanesti.

Grapini, in Coreea de Sud: Avem multe lucruri sa va oferim

"Noi avem mult mai multe castele, nu doar Castelul Bran, noi avem un circuit al castelelor si vom face un infotrip cu jurnalisti din Coreea de Sud. Coreenii vor sa faca circuite regionale, dar Romania va fi tara care le initiaza", a mai spus Grapini.

"Coreenii sunt turisti curiosi, de aceea vom promova prin legende. In Coreea vom promova doua produse turistice, turismul de sanatate si balnear si turismul cultural", a incheiat ministrul. mai mult


Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 20:02

6 comentarii
Grapini a gasit "jale si dezastru" la reprezentantele romanesti de turism din afara

Grapini a gasit "jale si dezastru" la reprezentantele romanesti de turism din afara

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, a declarat, sambata, in Baile Felix, ca a gasit "jale si dezastru" la reprezentantele de turism ale Romaniei in strainatate, motiv pentru care ministerul "va schimba totul".

"La Paris, la Viena, in Spania, Italia, e jale si dezastru! Oamenii nu aveau habar ca trebuie sa promoveze tara lor, ei de asta sunt acolo. In sfarsit, am presedintele Autoritatii Nationale in Turism, ii chem pe toti, le fac o fisa a postului si le dau termene. (...) Aici schimbam totul si ne deschidem spre Asia. In Japonia, de exemplu, unde oamenii sunt foarte interesati. (..) Noi trebuie sa promovam inteligent Romania, prin specificul ei", a spus Maria Grapini, la intalnirea cu oamenii de afaceri din statiunile Felix si 1 mai.

In seria de proiecte si initiative ale ministerului, Maria Grapini a amintit ca se lucreaza la legea turismului, ca pana la finele lunii iunie vor aparea ghidurile mult simplificate pentru accesarea fondurilor 2014-2020, ca se pregateste o lege a insolventei (fiind modificata modalitatea de judecare a proceselor economice si se vor infiinta tribunale economice) si se lucreaza, cu firma Siemens, la proiectul intitulat "Etica in afaceri".

Grapini, suparata de Blaga

Prezent la intrunire, liderul PDL, Vasile Blaga a vorbit despre necesitatea unor investitii de interes national, la Bihor existand traditie in sporturi acvatice, polo, inot, si chiar un proiect depus la Ministerul Dezvoltarii... mai mult


Sambata, 11 Mai 2013, ora 20:31

6 comentarii
Udrea: Guvernarea Ponta pune frana turismului

Udrea: Guvernarea Ponta pune frana turismului

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, acuza guvernarea Ponta ca pune frana dezvoltarii turismului romanesc.

"Venirea la guvernare a USL a produs o oprire aproape totala a proceselor de investitii in infrastructura turistica si de transport. De un an de zile, nu se mai platesc lucrarile de investitii. Practic, Guvernul Ponta si ministrii care au avut acest portofoliu al Turismului si-au batut joc de companiile care au executat lucrari", acuza deputatul PDL, intr-o declaratie politica depusa la Parlament.

Udrea a mentionat ca bugetul alocat anul acesta pentru turism este de doar 63 de milioane de lei.

"O suma infima fata de necesarul de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii si mult mai mica decat in anii trecuti. (...) Cum s-a ajuns aici, doar premierul Ponta si ministrul Grapini ne pot explica. In orice caz, efectele se vor simti imediat - si asta cu atat mai mult cu cat, din suma alocata, doar 18 milioane de lei (mai putin de 4 milioane de euro!!!) vor merge catre administratiile locale pentru finantarea dezvoltarii infrastructurii de turism montan", a adaugat Udrea.

Guvernarea Boc, regretata pana si de primarii USL

Aceasta a punctat ca "pana si primarii USL au inceput sa regrete acum Guvernul Boc" si perioada in care ea a condus MDTR, pentru ca atunci edilii "primeau finantari pentru proiecte importante de dezvoltare a turismului, care aduceau un plus comunitatilor pe care le conduc".

Totodata, Udrea a criticat si oprirea promovarii turismului... mai mult


Marti, 16 Aprilie 2013, ora 15:38

3 comentarii
Brosura cu care se prezinta Romania la Targul de Turism de la Berlin, plina de greseli

Brosura cu care se prezinta Romania la Targul de Turism de la Berlin, plina de greseli

Materialele publicitare cu care Romania incearca sa se promoveze la Targul International de Turism de la Berlin, cel mai mare de acest fel din lume, sunt pline de greseli.

Brosurile si pliantele in limba germana creeaza uneori impresia ca turismul romanesc e incompatibil cu gramatica germana, comenteaza RFI Romania.

Conform sursei citate, brosura intitulata "Rumanien-entdecke den Garten der Karpathen" ("Romania-descopera gradina Carpatilor"), editata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, ar trebui subintitulata: "descopera greselile de gramatica".

Corespondentul RFI la Berlin transmite ca "aproape ca nu exista o propozitie corecta in aceasta brosura, care ar trebui sa fie o oglinda de atractivitate din toate punctele de vedere".

De exemplu, realizatorii traducerii par sa nu fi aflat ca in germana numele muntilor Carpati (Karpaten) nu se mai scrie cu "th", ca pe vremea lui Goethe, ci simplu, cu un "t".

Targul International de Turism (ITB) de la Berlin, care se desfasoara intre 6 si 10 martie, a fost inaugurat de cancelarul Angela Merkel si presedintele indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono. La cel mai mare targ de acest fel din lume participa peste zece mii de expozanti, din 180 de tari, fiind asteptati anul acesta aproximativ 170 de mii de vizitatori.

Aproape toate cele 50 de firme romanesti prezente au doar niste mini-standuri, care seamana cu niste chioscuri inghesuite in standul national. mai mult


Vineri, 08 Martie 2013, ora 17:43

22 comentarii
Romania si Bulgaria isi fac reclama la turism pe teritoriul Chinei

Romania si Bulgaria isi fac reclama la turism pe teritoriul Chinei

Romania si Bulgaria au planuit sa-si promoveze serviciile comune de turism la un targ de profil organizat in orasul Shanghai din China.

Eforturile comune ale celor doua state balcanice de a atrage pietele chineze au fost discutate de catre viceministrul Economiei din Bulgaria, responsabil cu turismul, Ivo Marinov, si secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania, Cristian Barhalescu, potrivit Novinite.

Legaturile dintre Casa Regala britanica si Dracula, folosite pentru a atrage turisti

Prezentarea comuna va fi organizata in cadrul Strategiei Dunarii, sub care Romania si Bulgaria sunt coordonatorii axei de prioritate 3 (turism, cultura si dialog multicultural).

Intre timp, ministrul bulgar al Economiei, Energiei si Turismului a anuntat totodata ca Ivo Marinov a prezentat potentialul tarii ca destinatie pentru evenimentele sportive. mai mult


Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 09:44

2 comentarii
Romania, presedinte al Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului

Romania, presedinte al Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului

Romania o obtinut, in urma candidaturii depuse in aceasta toamna de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, functia de presedinte al Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), se arata intr-un comunicat.

Decizia, adoptata cu unanimitate de voturi, a fost luata la Campeche (Mexic), acolo unde are loc in aceste zile a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT.

Intentia de a candida pentru aceasta functie a fost anuntata la reuniunea Consiliului din luna iunie, in contextul in care Romania a detinut succesiv, in ultimii trei ani, functiile de membru, vicepresedinte si prim-vicepresedinte in cadrul acestui organism.

"Suntem pregatiti sa indeplinim cu succes mandatul de presedinte, iar votul in unanimitate in favoarea Romaniei, exprimat de membrii Consiliului Executiv al OMT in Mexic, confirma increderea membrilor acestui for in capacitatea noastra de a gestiona agenda organizatiei.

Pe durata detinerii presedintiei, de comun acord cu ceilalti membri, vom stabili si vom dezvolta o serie de proiecte menite sa contribuie la atingerea obiectivelor OMT. Ca romani, va trebui sa stim sa profitam de aceasta oportunitate si pentru a ne promova pe harta turistica mondiala", a precizat ministrul Eduard Hellvig.

Romania va exercita mandatul de presedinte al Consiliului Executiv al OMT pe o perioada de un an, pana in toamna anului 2013.

Romania, onorata de presedintia OMT

"Alegerea Romaniei in functia de presedinte al structurii de... mai mult


Joi, 25 Octombrie 2012, ora 18:51

Modul de promovare a brandului national de turism, modificat

Modul de promovare a brandului national de turism, modificat

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a decis modificarea modului de promovare a brandului national de turism.

Oficialii din Turism au decis trecerea de la promovarea axata pe eveniment la una bazata pe serviciile turistice prestate de industria de profil, conform unui comunicat MDRT, remis Ziare.com.

Una dintre schimbari se refera la promovarea, sub umbrela brandului de turism al Romaniei, a campaniilor de oferte speciale propuse de operatorii din turism, arata institutia, intr-un comunicat.

Decizia a fost agreata in Consiliul Consultativ din Turism, iar prima campanie care ar putea beneficia de noul mod de promovare a brandului este "Vacanta in tara mea".

Alte programe propuse a fi promovate in cadrul acestui pachet sunt "O saptamana de refacere", "Decada Balneara", "Hai la bai - wellness medical", "Litoralul pentru toti" sau "O saptamana la munte", se mai arata in comunicat.

"Este o schimbare de abordare necesara, daca vrem sa eficientizam cheltuirea acestor bani pentru promovarea turistica a Romaniei. Filosofia promovarii brandului trebuie indreptata catre sprijinirea operatorilor de servicii turistice care activeaza pe piata de profil. Practic, prin aceasta abordare mizam pe impactul direct in industria turismului, nu pe cel indirect, ca pana acum, manifestat prin sustinerea unor evenimente", a declarat Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Schimbarea de abordare in domeniul turismului vizeaza si adoptarea... mai mult


Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 21:17

4 comentarii
Udrea: Turismul are nevoie de mai multa atentie din partea MDRT

Udrea: Turismul are nevoie de mai multa atentie din partea MDRT

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea a depus, marti, o declaratie politica la Parlament privind necesitatea unei atentii sporite din partea ministerului pe care l-a condus vis-a-vis de turismul autohton.

Elena Udrea critica, pe blogul personal, dezinteresul si pasivitatea pe care o afiseaza Ministerul Turismului si Dezvoltarii in relatie cu turismul din Romania.

"Guvernarea USL a adus dupa sine o multitudine de deficiente cauzate de lipsa de pricepere si imaturitatea oamenilor pusi in fruntea ministerilor. Poate nicaieri insa nu s-a instalat o delasare si o pasivitatea mai mare decat in cazul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului", scrie pe blog Elena Udrea.

In opinia sa, pasivitatea de la MDRT se vede foarte bine in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene. "De unde MDRT avea cea mai buna rata de contractare si decontare dintre toate ministerele, acum lucrurile au fost stopate aproape total. Practic, se bate pasul pe loc", atrage atentia Udrea, avertizand ca "se anuleaza astfel toata munca depusa in ultimii ani si progresele reale facute de Romania".

"Practic, in afara de finantarea catorva concerte, pe care nici macar nu a dorit sa si le asume, noul ministru nu a facut absolut nimic. Se margineste doar sa constate faptul ca evaziunea din turism depaseste 50% si ca este nevoie de o noua lege a Turismului, dupa ce chiar USL a respins proiectul anterior, continua aceasta.

Udrea subliniaza ca aceasta atitudine "s-ar putea sa... mai mult


Marti, 11 Septembrie 2012, ora 21:43

48 comentarii
ANAT are un "plan anticriza" ce prevede promovarea turismului regional

ANAT are un "plan anticriza" ce prevede promovarea turismului regional

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a elaborat un "plan anticriza", proiect ce vizeaza incurajarea promovarii in randul tour-operatorilor a sistemului earlybooking, precum si promovarea turismului de circulatie regionala, in si din tarile invecinate.

"Proiectul urmareste, printre altele, adoptarea de catre agentii a sistemului de earlybooking, care consta in achizitionarea din timp a unui pachet turistic, metoda prin care clientul beneficiaza de reduceri de preturi de pana la 30%", a declarat Traian Badulescu, consultant ANAT, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, "programul anti-criza" mai prevede promovarea turismului regional, in si din tarile din vecinatate.

"Agentiile de turism pot aborda criza financiara si ca pe o oportunitate. Dat fiind ca bugetele turistilor destinate calatoriilor se vor diminua, o varianta foarte buna de vacanta vor deveni tarile invecinate. In acest sens, trebuie promovat turismul in si din tari invecinate, precum Ungaria", a precizat reprezentantul ANAT. Conform acestuia, ANAT va incerca sa convinga agentiile membre sa practice tarife mici pentru incurajearea incoming-ului regional.

Tot in acesta directie, patronatul de profil intentioneaza sa demareze "un lobby foarte puternic pentru a determina noul Guvern sa aloce un buget important destinat promovarii Romaniei in regiune.

De asemenea, in vederea incurajarii turismului intern, reprezentantii ANAT au precizat ca vor insista pe langa noua institutie care va... mai mult


Marti, 16 Decembrie 2008, ora 16:24

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta
  2. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  3. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  4. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  5. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  6. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  7. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  8. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  9. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  10. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface