ulei de ricin acnee

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Frumusete si sanatate cu ulei de ricin

Frumusete si sanatate cu ulei de ricin

Ricinul (Ricinus communis) este o planta anuala care, datorita frunzelor, mari si crestate adanc, se mai numeste Palma lui Christos, Arborele crucii sau Arborele minune.

In India si Africa, ricinul se prezinta sub forma unui arbore inalt de pana la 15 metri. La noi, se cultiva, mai ales, in partea de sud a tarii unde clima este mai blanda, ca planta oleaginoasa si, uneori, ca planta decorativa.

Din semintele de ricin se extrage uleiul care contine ricina, o substanta cu efect purgativ. Primii care au extras uleiul din ricin au fost egiptenii, cu mai bine de 6.000 de ani in urma.

Despre uleiul de ricin mai toata lumea stie ca intern, este folosit ca purgativ si laxativ, cate o lingura pe zi, dimineata. De asemenea, este eficient impotriva viermilor intestinali, cate doua linguri pe zi, dimineata, pe nemancate, timp de sapte zile.

In zonele de ses din partea de sud a tarii, ricinul se cultiva pe langa casa, in primul rand pentru frunzele mari care placeau viermilor de matase, dar si pentru uleiul extras din semintele lui, folosit la gatit cat si ca leac deoarece se stia ca uleiul folosit extern, pentru piele, intinereste, curata si regenereaza.

Uleiul de ricin vindeca mai repede bontul ombilical al nou-nasutului daca este uns zilnic. Hemoroizii externi dispar daca sunt unsi cu ulei de ricin. O picatura de ulei de ricin pusa in ochi vindeca iritatiile.

Ranile se vindeca mai repede daca, dupa ce au fost dezinfectate, se pun pe ele doua, trei picaturi de ulei... mai mult


Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 23:36

2 comentarii
Uleiul de ricin face minuni pentru piele

Uleiul de ricin face minuni pentru piele

Uleiul de ricin se extrage din semintele de ricin si este un ulei foarte vascos, galben, dar cu numeroase intrebuintari curative. Protejeaza pielea dezhidratata si creste elasticitatea sa.

Este parte a multor produse cosmetice, de la creme de fata pana la ulei de masaj, sapunuri delicate sau creme de corp, iar specialsitii sunt de parere ca uleiul de ricin poate fi folosit zilnic pentru ingrijirea pielii iritate, dar nu numai informeaza homeremediesweb.com.

Afectiunile interne dar si externe au in uleiul de ricin un aliat de nadejde pentru o vindecarea rapida. Astfel, pentru ca primul rol al sau este de a intari sistemul imunitar, poate fi folosit pentru tratarea afectiunilor cerebrale, scleroza, reumatism, infectii, migrene sau probleme stomacale.

Pielea afectata de acnee, sebum, arsuri sau rani superficiale, poate fi tratata cu succes cu ulei de ricin.

Pentru afectiunile musculare, poti face impachetari cu acest ulei. Aseaza un material din bumbac pe zona dureroasa dupa ce l-ai imbibat in ulei. Asigura-te ca zona respectiva sa fie incalzita si timp de o ora odihneste-te. Te vei trezi mai tonic, fara dureri si cu pofta de viata.

Uleiul de ricin are proprietati laxative. Poti lua o lingurita dimineata, impreuna cu sucul natural obisnuit si isi va face efectul imediat.

Daca ai acnee, infectii ale pielii, pete de batranete, rani deschise sau iritatii, fa-ti rezerve de ulei de ricin. Aplica-l pe intreaga zona si indeparteaza-l dimineata cu sapun si apa din... mai mult


Marti, 08 Decembrie 2009, ora 07:23

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
  1. Un barbat si-a facut 50 de operatii estetice ca sa semene cu Kim Kardashian (Foto)
  2. Suntem campioni la ceva - Un fotograf strain, mut de admiratie (Galerie foto)
  3. A sarit dezbracat in apa inghetata pentru a salva o rata (Galerie foto)
  4. Opt religii sub un singur acoperis
  5. Aparitie incredibila pe strazile din China - oamenii au ras in hohote (Video)
  6. Protest inedit fata de casatoriile gay, cu un cal imbracat in mireasa
  7. Reactie necontrolata a ducesei de Cambridge - moment unic (Video)
  8. Reusita epocala a NASA: Teleportarea cuantica la mare distanta
  9. O capsula a timpului din 1795, dezgropata la Boston
  10. Doi copii au incercat sa jefuiasca o banca avand arme de jucarie