Ziare.com
Care sunt cele mai des intalnite produse care contin ulei de canabis?

Care sunt cele mai des intalnite produse care contin ulei de canabis?

In momentul de fata, uleiul de canabis CBD este comercializat in Romania sub forma mai multor tipuri de produse. Desigur, este necesar sa facem o precizare destul de importanta: uleiul de canabis nu este psihoactiv si nu afecteaza capacitatea de ...

23 Februarie 2018

Ulei in piele

Tratamente de infrumusetare cu ulei de catina

Tratamente de infrumusetare cu ulei de catina

Uleiul de catina este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate uleiuri esentiale in tratamentele cosmetice naturale gratie proprietatilor sale terapeutice pentru infrumusetare. Acesta contine acizi grasi esentiali, precum omega 3 (acid alfa linoleic), omega 6 (acid linoleic), omega 7 (acid palimitoleic), omega 9 (acid oleic), keratina, stearina, vitamina A (beta-caroten) si vitamina E (tocoferol). Proprietatile uleiului de catina cele mai des intalnite: - Actioneaza ca un excelent antioxidant si lupta impotriva imbatranirii pielii datorita continutului sau bogat in vitamina E;...

12 Iunie 20151 comentariu
    Stii cum sa iti protejezi pielea in sezonul cald?

    Stii cum sa iti protejezi pielea in sezonul cald?

    Sezonul cald este extrem de solicitant pentru pielea ta, mai ales daca aceasta este sensibila si expusa la factori de risc precum caldura si razele ultraviolete. Afectiuni precum dermatita sau eczema devin, astfel, tot mai comune in aceasta perioada, atat in cazul copiilor, cat si in cel al adultilor. Afla cum poti preveni aceste afectiuni si cum le tratezi, in cazul in care suferi deja de ele. Ce este dermatita? Dermatita este o afectiune necontagioasa, care se manifesta prin inflamatii locale la nivelul pielii. Cauzele care ii favorizeaza aparitia pot fi numeroase, de la atingerea unor materiale precum metalul sau produsele de curatare, la un sistem imunitar deficitar. Stresul, dereglarile hormonale si variatiile in greutate, precum si produsele cosmetice pot favoriza, la randul lor, aparitia diverselor forme de dermatita...

    27 Mai 2015
      Ce se intampla daca iti injectezi ulei in muschi (Video)

      Ce se intampla daca iti injectezi ulei in muschi (Video)

      Culturistul Romario Dos Santos Alves, in varsta de 25 de ani, a fost la un pas de a i se amputa bratele, dupa ce si-a injectat in muschi ulei. Romario Dos Santos Alves si-a dorit sa arate precum Incredibilul Hulk cu orice pret, noteaza Mirror. Si-a injectat in bicepsii si asa imensi un cocteil numit synthol, constand in ulei (cea mai mare parte), alcool si calmante. Casatorit si tata, Romario Dos Santos Alves a simtit pe pielea sa ce decizie gresita a luat, fiind la un pas chiar de a-si pierde viata. O operatie de amputare a bratelor fusese deja programata...

      04 Mai 2015
        Uleiuri naturale care iti protejeaza pielea iarna

        Uleiuri naturale care iti protejeaza pielea iarna

        Vremea rece iti afecteaza pielea, care devine uscata si lipsita de viata. Pentru a te asigura ca iti pastrezi un aspect frumos chiar si in lunile friguroase, trebuie sa stii cum sa iti protejezi epiderma. Iata ce este bine sa folosesti pentru a ramane frumoasa, dar si pentru a te ajuta de natura, in acelasi timp, potrivit Rodale: Uleiul din samburi de struguri Acest ulei este stors din samburii de struguri si este destul de scump, dar protejeaza epiderma si ii ofera stralucire intr-un mod incredibil. Multi experti spun ca este cel mai sanatos ulei pentru piele, mai ales pentru cea de sub ochi si de pe gat. Ajuta la reducerea ridurilor fine, este bogat in vitamina C si antioxidanti...

        15 Ianuarie 2013
          Frumusete si sanatate cu ulei de in

          Frumusete si sanatate cu ulei de in

          Semintele de in sunt materia prima pentru uleiul de in, una din minunile naturii, cu mari beneficii pentru sanatate. Inul este originar din Egipt, iar uleiul de in si semintele de in au fost folosite de mii de ani in scopuri medicinale, mai ales pentru tratarea diferitelor suferinte ale pielii, de la taieturi, la arsuri si pielea inflamata, dar si cu multiple alte beneficii pentru sanatate. Uleiul de in este folosit in principal pentru uz extern, dar are si utilitati interne. Uleiul de in este un aliat al pielii frumoase, dar trateaza cu succes si constipatia, scade colesterolul si amelioreaza suferintele hepatice. Nu in utimul rand, uleiul de in este folosit in combaterea si tratarea infertilitatii feminine, scrie eHow...

          02 Ianuarie 2012
            Feluri inedite in care poti folosi uleiul de masline

            Feluri inedite in care poti folosi uleiul de masline

            Uleiul de masline este foarte sanatos pentru organismul uman, reducand posibilitatea aparitiei diverselor dureri, a bolilor de inima si a tensiunii prea ridicate. Toata lumea stie ca este bun pentru consum, dar el este la fel de valoros si atunci cand este folosit extern. Iata care sunt cateva posibile intrebuintari, potrivit Care 2: Fa-ti un scrub facial cu zahar Zaharul iti va curata porii datorita faptului ca este abraziv, iar uleiul de masline iti va mentine catifelarea epidermei si o va hidrata. Formeaza o pasta din cele doua ingrediente si rasfata-ti tenul. Poti adauga si cateva picaturi din uleiurile esentiale preferate daca doresti un miros cat mai placut...

            19 Noiembrie 2011
              Uleiul din nuca de cocos, un castig urias pentru sanatate

              Uleiul din nuca de cocos, un castig urias pentru sanatate

              Uleiul obtinut din nuca de cocos aduce numeroase beneficii corpului nostru. El ne ajuta sa slabim, sa avem energie si sa ne mentinem tineri. Doctorul american Rudi Moarck este cel care a studiat diferitele tipuri de uleiuri de-a lungul timpului, scrie Care 2. El afirma ca uleiurile tropicale sunt cea mai buna alegere atunci cand gatim. Acesta ne recomanda uleiul obtinut din nuca de cocos, deoarece nu contine multa grasime nesaturata. Astfel, corpul uman il va folosi drept sursa de energie sau va scapa de el in vreun fel. Avantajul este ca, fiind o grasime saturata, nu va fi pastrat in organism. El actioneaza ca un carbohidrat, dar fara efecte ulterioare...

              21 Octombrie 20111 comentariu
                De ce este bun uleiul de in pentru piele

                De ce este bun uleiul de in pentru piele

                Inul este o planta originara din Egipt, ce a fost folosita de-a lungul timpului in scopuri medicinale. Semintele sale maro sunt bune pentru obtinerea uleiului, acesta din urma fiind bun la tratarea ranilor provocate de taieturi, arsuri, inflamatii sau chiar psoriasis. Potrivit Ehow, uleiul mai este bun si pentru vindecarea constipatiei sau, dupa cum spun unii, chiar a infertilitatii. Are si foarte multi acizi grasi sanatosi, omega 3 si omega 6, care protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete in zilele foarte calduroase. Acesti acizi regleaza si secretia de sebum, astfel incat aceasta nu se deshidrateaza si nu se irita...

                04 Octombrie 2011
                  Cum sa folosesti uleiul de in pentru o piele frumoasa

                  Cum sa folosesti uleiul de in pentru o piele frumoasa

                  Produsele de infrumusetare facute in casa iti dau posibilitatea de a controla ingredientele folosite si cantitatea lor. Fie ca ai pielea uscata, acnee, eczeme sau pur si simplu vrei sa-ti revitalizezi epiderma, uleiul de in este foarte bun. Spre exemplu, potrivit Ehow, poti combina 15 ml de ulei de in cu o ceasca de apa distilata si tine la cuptorul cu microunde 3 minute, pentru a incalzi. Apoi adauga o jumatate de cana de acid stearic si ceara de albine si tine la cuptor pentru alte 3 minute, pana cand ceara se topeste...

                  21 August 2011
                    Uleiul de masline si beneficiile sale

                    Uleiul de masline si beneficiile sale

                    Daca ar fi sa luam ca punct de referinta scrierile lui Homer, atunci despre maslin trebuie stiut ca de mai bine de 10.000 de ani creste pe pamantul Greciei. Maslinul - simbol al pacii si intelepciunii - si-a daruit dintotdeauna frunzele pentru ca din ele sa-si faca lauri marii campioni din intrecerile sportive, iar uleiul fructului - aliment si medicament - a uns de-a lungul istoriei cele mai nobile capete. Uleiul de masline, consumat regulat, reduce riscul imbolnavirilor de inima, reechilibreaza colesterolul si scade tensiunea hipertensivilor...

                    25 Iulie 20111 comentariu
                      Frumusete si sanatate cu ulei de ricin

                      Frumusete si sanatate cu ulei de ricin

                      Ricinul (Ricinus communis) este o planta anuala care, datorita frunzelor, mari si crestate adanc, se mai numeste Palma lui Christos, Arborele crucii sau Arborele minune. In India si Africa, ricinul se prezinta sub forma unui arbore inalt de pana la 15 metri. La noi, se cultiva, mai ales, in partea de sud a tarii unde clima este mai blanda, ca planta oleaginoasa si, uneori, ca planta decorativa. Din semintele de ricin se extrage uleiul care contine ricina, o substanta cu efect purgativ. Primii care au extras uleiul din ricin au fost egiptenii, cu mai bine de 6.000 de ani in urma...

                      09 Aprilie 20112 comentarii
                        7 feluri surprinzatoare in care poti folosi uleiul de masline

                        7 feluri surprinzatoare in care poti folosi uleiul de masline

                        Uleiul de masline este unul dintre ingredientele ce nu ar trebui sa-si gaseasca loc numai in bucatarie, atat de versatil incat poate fi utilizat cu succes atat pentru ingrijire si frumusete, cat si in casa, cand te-ai decis sa acorzi mai multa atentie obiectelor ce te inconjoara. Daca tocmai ti-ai varuit bucataria, iar coiful nu a reusit sa-ti ascunda eficient cositele, un pic de ulei de masline este exact ceea ce-ti trebuie, conform Reader's Digest. Tot ce ai de facut pentru a scoate vopseaua din par este sa pui pe un disc demachiant niste ulei de masline si sa stergi buclele cu acesta...

                        18 Decembrie 2010
                          Uleiurile din creme, periculoase in caz de acnee?

                          Uleiurile din creme, periculoase in caz de acnee?

                          Multi ani companiile de cosmetice s-au batut cu pumnul in piept facand reclama cremelor si lotiuniulor fara uleiuri. In ultimii ani, produsele care au la baza uleiuri, ingrediente naturale, organice, au castigat teren. Ramane insa intrebarea: sunt sau nu acestea periculoase in cazul in care acneea este instalata deja sau exista predispozitie? Unele uleiuri pot avea ca efect eruptiile la nivelul fetei, insa exista si uleiuri care pot fi folosite chiar pentru a trata acneea, conform Yahoo! Health. Uleiul din arborele de ceai, de exemplu, este la fel de eficient ca si lotiunile speciale pentru tenul acneic, tratand afectiunea daca nu este foarte serioasa. La fel, uleiul de cocos, care ofera protectie pielii, ferind-o de bacterii...

                          25 Februarie 2010
                            Ce ingrediente sa cauti in produsele de ingrijire a pielii

                            Ce ingrediente sa cauti in produsele de ingrijire a pielii

                            Pe langa coenzima Q10 si alti termeni complicati ai acestui secol, in produsele de ingrijire a pielii apar si termeni mai umani, precum, antioxidantii obtinuti din rodii sau polifenolii din ceai alb. Acestia sunt doar doi dintre termenii dupa care ar trebui sa te uiti daca vrei sa iti pastrezi pielea tanara si radianta. Antioxidantii obtinuti din rodie nu isi fac treaba doar daca i-ai luat pe cale orala. La fel de buni sunt si in crema, pentru ca vor regenera primele straturi de piele, marindu-le si elasticitatea, si vor incuraja nasterea unor noi celule, conform The Independent...

                            06 Decembrie 2009
                              Suplimente de peste pentru o piele tanara, fara riduri

                              Suplimente de peste pentru o piele tanara, fara riduri

                              Ai auzit ca acizii grasi omega 3 din peste sunt esentiali pentru o buna functionare a creierului. Dar stiai ca tot ei iti pastreaza pielea hidratata, tanara, luptand si cu actiunea nociva a ultravioletelor? Uleiul de peste contine doua tipuri principale de acizi grasi omega 3, cunoscuti sub denumirile DHA si EPA. Daca cel dintai ajuta la buna functionare a creierului, celalalt regleaza productia de uleiuri la nivelul pielii, crescand hidratarea, prevenind acneea si intarziind imbatranirea pielii, relateaza Health.com...

                              22 Noiembrie 20091 comentariu

                                Urmareste Ziare.com pe

                                Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
                                 

                                TOP 3 STIRI PRESA CENTRALA

                                A murit Stan Lee, legendar creator al supereroilor Marvel si fiu al unor imigranti romani
                                Stan Lee, scenaristul american care a creat pentru Marvel Comics personaje emblematice, precum Spider-Man, X-Men si Hulk, a murit, luni, la varsta...

                                Florin Busuioc va fi adus cu elicopterul la Bucuresti
                                Actorul Florin Busuioc, care a suferit marti seara un infarct si a fost operat la Craiova, va fi transferat in aceasta dupa-amiaza la Bucuresti....

                                Florin Busuioc, operat pe inima de un medic rezident, care in curand va fi somer
                                Actorul Florin Busuioc (Busu) a fost operat, marti seara, dupa ce a suferit un infarct miocardic, de doi medici foarte tineri, unul fiind in...
                                Platforma pentru solutionarea online a litigiilor