universitati fara acreditare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Universitatea Bioterra, implicata si in 2000 intr-un scandal legat de diplome

Universitatea Bioterra, implicata si in 2000 intr-un scandal legat de diplome

Universitatea Bioterra a fost implicata, in 2000, intr-un scandal legat de emiterea de diplome si certificate imprimate de Ministerul Educatiei, fara ca Bioterra sa aiba dreptul pentru asemenea tipizate, la acea vreme CNEEA hotarand retragerea autorizatiei, pana la remedierea problemelor.

La sfarsitul anului 2000, Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare (CNEAA) de la acea vreme a hotarat retragerea autorizatiei si a dreptului de functionare pentru toate specializarile Universitatii Bioterra Bucuresti (UBB), din cauza incalcarii grave a Legii acreditarii si a Legii invatamantului.

Neregulile descoperite vizau organizarea ilegala, la Constanta si Arad, a unor filiale apartinind departamentului de psihopedagogie, prin concesionare catre unele fundatii, precum si emiterea de diplome si certificate imprimate de MEN, fara ca UBB sa aiba dreptul pentru asemenea tipizate.

Conducerea CNEA preciza atunci ca o diploma care aparea la Universitatea Agronomica cu mentiunea "anulat" a fost regasita la Universitatea Bioterra ca document autentic.

In plus, UBB anulase 40 de certificate emise ilegal doar printr-un anunt in presa, si nu in Monitorul Oficial, iar documentele nu au fost recuperate de la absolventi si nu se regaseau in arhiva institutiei.

O alta neregula constatata la Bioterra era legata de existenta unor filiale la Constanta, Arad, Alexandria si Dragasani, desi atat in fata comisiei MEN - CNEAA, cat si printr-un anunt in presa, conducerea... mai mult


Joi, 27 Septembrie 2012, ora 13:57

Victor Ponta, fara rusine, fara limite (Opinii)

Victor Ponta, fara rusine, fara limite (Opinii)

Avem trei comisii. Una este alcatuita din academicieni, in frunte cu presedintele si vicepresedintele Academiei Romane, exact tipul de comisie pe care il solicita Victor Ponta (probabil nestiind ca exista) pentru evaluarea acuzatiilor de plagiat la adresa lui Ioan Mang.

Desi desfiintata de Ministrul Educatiei exact in ziua analizei cazului Ponta, comisia de academicieni a dat in unanimitate verdict de plagiat in privinta tezei de doctorat a premierului: 85 de pagini copiate in sistem "copy-paste", adica cel mai primitiv tip de plagiat.

Avem o a doua comisie, Comisia Nationala de Etica, aflata in subordinea Ministerului Educatiei, deci implicit a lui Victor Ponta. Comisie a carei componenta a fost schimbata imediat dupa declansarea scandalului Mang si din care acum face parte inclusiv un fost parlamentar PSD.

Aceasta comisie din subordinea ministerului, deci implicit a lui Victor Ponta, este singura care stabileste ca teza de doctorat a premierului nu e plagiat, dar nu pentru ca nu ar exista pagini copiate, despre ele nu se sufla o vorbulita, ci pentru ca in 2003 erau alte norme in vigoare, iar teza le respecta.

Inainte de anuntarea deciziei, presedintele si vicepresedintele Comisiei Nationale de Etica au demisionat fara explicatii.

O a treia comisie este cea de etica a Universitatii Bucuresti, universitate care a emis titlul de doctor pentru Victor Ponta. Desi ministrul Educatiei a amenintat UB cu desfiintarea scoli doctorale in caz de verdict impotriva... mai mult


Sambata, 21 Iulie 2012, ora 13:22

141 comentarii
Razboi murdar la Cluj. Fanii Universitatii, "retardati" pentru un oficial de la CFR

Razboi murdar la Cluj. Fanii Universitatii, "retardati" pentru un oficial de la CFR

Derbiul dintre CFR Cluj si Universitatea Cluj, programat sambata, se transforma intr-un razboi murdar, din care nu lipsesc sicanele si jignirile fara perdea.

Suporterii lui "U" au fost jigniti de ofiterul de presa al clubului CFR Cluj, Tudor Pop.

Administratorii unui site dedicat fanilor "sepcilor rosii", ucluj.ro, au trimis cereri de acreditare pentru meciul din weekend, insa raspunsul primit de la CFR a fost unul aproape incredibil.

"Buna,
Am vizitat intamplator site-ul ucluj.ro.
Constat cu dezamagire ca patru persoane aparent normale au solicitat acreditari in numele 'site-ului suporterilor U Cluj'.
Vazand referintele de pe site-ul Dumneavoastra la echipa CFR 1907 Cluj si la stadionul 'Dr. Constantin Radulescu' nu pot decat sa banuiesc ca administratorii acestui site sufera de un usor retard mintal si din pacate intaresc imaginea deja conturata pe care o poarta si o mica parte din 'suporterii' pe care ii reprezentati.
In consecinta solicitarile Dumneavoastra de acreditare au fost respinse.

Mult succes

Tudor POP
Marketing & Media Manager"

Oficialul celor de la CFR Cluj a fost deranjat de faptul ca pe site-ul respectiv, ca si pe forum, numele echipei a fost inlocuit cu 3 stelute iar cel al stadionului a fost schimbat la randul sau.

Partida dintre CFR si Universitatea Cluj se va disputa sambata, de la ora 20.30, si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com. mai mult


Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 23:40

Ce alegi: o universitate din tara sau una din strainatate? - Interviu

Ce alegi: o universitate din tara sau una din strainatate? - Interviu

Tinerii romani dornici sa urmeze o universitate trebuie sa se gandeasca bine inainte de a decide daca sa isi continue studiile in tara sau sa infrunte dificultatile, dar sa cunoasca, totodata, uriasele satisfactii ale absolvirii unei institutii de invatamant superior din strainatate.

Cel mai mare eveniment educational din Romania si Estul Europei, Romanian International University Fair - RIUF , incepe in weekend in Capitala. Reprezentanti a aproximativ 100 de institutii educationale, din peste 20 de tari, vin sa interactioneze direct cu tinerii romani interesati de studii internationale.

Evenimentul are loc la Sala Palatului din Bucuresti, in perioada 22-23 octombrie, si la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj Napoca pe 25 octombrie.

Pentru a veni in ajutorul tinerilor care nu s-au hotarat inca daca sa urmeze cursurile unei universitati din tara sau din strainatate, Ziare.com i-a adresat cateva intrebari lui Tarek Kouatly (foto), director asociat la European Enrollment Management din cadrul Anatolia College si The American College of Thessaloniki.

De ce ati ales sa participati la RIUF?

RIUF este unul dintre cele mai de succes targuri educationale din regiune, in opinia noastra. Activitatea promotionala are tinte bine definite, iar rezultatele sunt pe masura. Intotdeauna gasim tineri de valoare, in concordanta cu resursele pe care le punem la dispozitie.

De ce le-ati recomanda viitorilor studenti sa aplice si sa urmeze cursurile universitatii... mai mult


Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 08:02

8 comentarii
Universitatea Bucuresti: Eliminarea locurilor cu taxa la stat ar afecta negativ absolventii

Universitatea Bucuresti: Eliminarea locurilor cu taxa la stat ar afecta negativ absolventii

Conducerea Universitatii Bucuresti nu este de acord cu proiectul de eliminare a locurilor cu taxa la facultatile de stat, sustinand ca astfel studentii vor fi in mod artifical dirijati catre universitati private, pierzandu-si libertatea de a alege.

Doi deputati PDL, Catalin Croitoru si Petru Filip, au depus un proiect de lege care prevede desfiintarea locurilor cu taxa la universitatile de stat si mai multa autonomie pentru universitatile private. Proiectul este in dezbatere la Camera Deputatilor, iar Universitatea Bucuresti a reactionat, sustinand ca proiectul afecteaza negativ absolventii.

Universitatea Bucuresti considera ca, prin proiectul respectiv, universitatile private primesc "autonomie excesiva", pe cand Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 "nu face diferente intre universitatile publice si cele private, in spiritul invatamintului superior din tarile Uniunii Europene".

"Daca studentii care nu sint admisi exclusiv pe locurile de la buget vor fi impiedicati sa mai frecventeze universitatile publice, optiunea libera a acestora este anulata, iar ei sint dirijati artificial spre alte institutii. Universitatile publice sint de fapt mai atractive, ceea ce se dovedeste prin faptul ca desi practica taxe superioare, ele atrag, totusi, un numar mare de candidati", se arata intr-un comunicat al Universitatii Bucuresti, remis Ziare.com.

Absolventii si angajatorii prefera universitatile de stat

Conducerea Universitatii Bucuresti sustine ca modificarea... mai mult


Vineri, 24 Iunie 2011, ora 13:52

10 comentarii
Armaghedonul conducerii de la Universitatea Petrosani

Armaghedonul conducerii de la Universitatea Petrosani

Conducerea Universitatii Petrosani in frunte cu rectorul Emil Pop este acuzata de mai multe nereguli, intr-o sesizare remisa presei.

Semnatarii sesizarii, angajati din cadrul Universitatii, il acuza in principal pe rectorul Emil Pop (foto) de cheltuirea banilor publici in scopuri personale, de trafic de influenta, fals in documentele institutiei sau acordarea gradatiilor de merit preferential.

- "Sesizari sumare cu privire la unele nereguli ale puterii dictatoriale" -

"Triunghiul manevrelor ilegale: rector Pop Emil, sef serviciu resurse umane salarizare Costandoiu Rodica, contabil sef Adrian Macris; participantii - coalitii conducatorilor triunghiulari: Mitran Ilie, Poanta Aron, Rascolean Ilie s.a.; agreatii favorizati: Ciodaru Dacian, Monica Leba, Tabacaru Camelia, Praporgescu Victorita, Negru Mariana, Dura Codruta, s.a.

S-a incercat eliminarea din sistem a persoanelor incomode, s-au emis decizii de cercetare pentru fapte sesizate bolnavicios, s-au falsificat documente in institutie cu scopul de a incrimina persoane nevinovate, s-au falsificat cataloage, s-a dublat personalul, s-au facut angajari ilegale, mentineri ilegale pe functii de conducere, servicii si directii dublate, personalul a fost instruit 'fidel' rectorului, s-au cheltuit bani publici in scopuri personale si pentru trafic de influenta", se precizeaza in sesizare.

Conform sursei citate, banii institutiei destinati programelor europene pentru studenti ar fi fost de fapt folositi in scopuri... mai mult


Marti, 23 Februarie 2010, ora 18:34

5 comentarii
Universitatile, evaluate pentru acreditarea privind doctoratul

Universitatile, evaluate pentru acreditarea privind doctoratul

Universitatile vor fi supuse evaluarilor Consiliului National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare (CNADTCU) pentru a primi acreditarea pentru doctorat.

In acelasi timp, doctoratul va fi numai stiintific, fiind eliminat cel profesional, a declarat presedintele Federatiei "Alma Mater", Anton Hadar, pentru Mediafax.

Totodata, doctoratul va fi organizat la zi sau la frecventa redusa, fiind eliminata forma fara frecventa si este obligatoriu ca doctoratul sa fie legat de acelasi domeniu ca licenta sau masterul.

CNADTCU va aproba organizarea doctoratului, va evalua institutiile de invatamant superior care pot primi titlul de Universitati Organizatoare de Doctorat (UOD) si le va reverifica pe cele care au deja acest titlu.

Zece la suta din numarul de absolventi cu diploma de master pot urma doctoratul, finantat de la bugetul de stat, in urma unui examen.

Studentul doctorand va fi asimilat asistentului de cercetare si va putea preda 4-6 ore pe saptamana, iar daca vrea mai multe ore, poate primi si bani pentru aceasta activitate. mai mult


Marti, 04 August 2009, ora 17:39

8 comentarii
Andronescu a lasat fara acreditari doua universitati

Andronescu a lasat fara acreditari doua universitati

Ministrul Ecaterina Andronescu a invitat la dialog reprezentantii celor doua institutii care nu au mai fost incluse in lista de universitati acreditate, "Petre Andrei" din Iasi si Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti.

Ministrul a sustinut ca aceste universitati nu sunt in legalitate. Reprezentantii celor doua institutii acuza insa influente politice privind aceasta decizie.

In ceea ce priveste Universitatea "Petre Andrei", ministrul a declarat, intr-o interventie televizata la Antena 3, ca transferul de la Fundatia "Petre Andrei" la persoana juridica "Universitatea Petre Andrei" nu s-a realizat decat in mod partial, motiv pentru care institutia se afla in ilegalitate.

Cu toate acestea, reprezentantii universitatii au declarat ca au documente care atesta ca situatia universitatii s-a rezolvat si au dat asigurari ca studentii nu vor fi afectati de decizia ministerului, ce ar fi influentata politic.

In ceea ce priveste Universitatea "Spiru Haret", ministrul Ecaterina Andronescu a precizat ca institutia a cerut exculderea sa din Ordonanta de Urgenta privind universitatile acreditate, dand in judecata Ministerul.

"Este o decizie a Curtii de Apel Bucuresti obtinuta in urma faptului ca Universitatea a dat in judecata Ministerul", a declarat Andronescu. Si reprezentantii acestei institutii au negat spusele ministrului.

Problema ar putea fi rezolvata prin intrarea celor doua institutii in legalitate, sustine Andronescu, "intrand cu programele de studiu la... mai mult


Vineri, 10 Iulie 2009, ora 15:31

15 comentarii
17 facultati de la Universitatea Spiru Haret functioneaza fara acreditare

17 facultati de la Universitatea Spiru Haret functioneaza fara acreditare

17 facultati, cu forma de invatamant la distanta, din cadrul Universitatii Spiru Haret, functioneaza ilegal. Desi nu au acreditare, acestea inscriu anual sute de studenti si elibereaza diplome false.

Printre acestea se numara Facultatea de Geografie si Geografia Turismului, Facultatea de limbi straine si Facultatea de muzica, toate cu forma de invatamant la distanta si apartinand Universitatii Spiru Haret, informeaza Realitatea Tv.

Desi Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) a luat la cunostinta despre aceasta situatie inca de acum doi ani, masurile nu au venit inca.

Cei de la ARACIS spun ca de vina e legislatia, deoarece unei institutii de invatamant superior care organizeaza cursuri in mod ilegal Legea privind calitatea in invatamantul din Romania aplica pedepse civile, contraventionale sau penale.

ARACIS sustine ca aceeasi universitate organizeaza ilegal si masterate de tip Bologna.

Pentru persoanele interesate de cursurile Universitatii Spiru Haret ar fi indicat sa consulte lista facultatilor acreditate publicata pe site-ul Ministerului Educatiei.

La nivel national exista 87 de institutii de invatamant superior acreditate, de stat si private, si 25 avizate sa functioneze provizoriu. mai mult


Duminica, 26 Aprilie 2009, ora 20:58

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)