urmariti general brasov

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Documente cu date personale, aruncate la gunoi langa sediul Finantelor Publice Brasov

Documente cu date personale, aruncate la gunoi langa sediul Finantelor Publice Brasov

Numeroase documente care contin datele personale ale unor persoane fizice si societati comerciale au fost gasite in tomberoanele de langa sediul Finantelor Publice Brasov, insa conducerea institutiei neaga ca ar fi o neglijenta din partea angajatilor.

O parte dintre documente aruncate la gunoi contin stampila DGRFP Brasov si semnaturi, dar sunt si multe "ciorne" ale unor formulare intocmite gresit sau anulate, informeaza Mediafax.

Directorul executiv al institutiei, Lucian Voinescu, a declarat ca documentele respective "erau, de fapt, niste bonuri fiscale ale unei societati comerciale care cuprindeau datele firmei, CUI, iar aceste date nu sunt secrete".

"Documente cu stampila nu aveau cum sa iasa din institutie", a spus Lucian Voinescu. El a precizat, totodata, ca a fost vorba de "un incident minor care a fost rezolvat, iar lucrurile au intrat in normalitate".

Directia Finantelor Publice Brasov aduna actele fiscale din sase judete.

UPDATE: La cateva ore de la incident, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a anuntat ca a amendat cu 3.000 de lei Directia Finantelor Publice Brasov.

"In investigatia realizata ca urmare a sesizarii primite de la presa, s-a constatat ca Directia Generala Regionale a Finantelor Publice Brasov, in calitate de operator de date personale, nu a luat masurile necesare pentru a impiedica pierderea sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal pe care le gestioneaza", informeaza... mai mult


Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 15:34

Patru arestari in dosarul fraudei cu fonduri europene de la Brasov

Patru arestari in dosarul fraudei cu fonduri europene de la Brasov

Doi oameni de afaceri si doi angajati din Ministerul Agriculturii au fost arestati preventiv pentru 30 de zile in dosarul privind fapte de coruptie si obtinere nelegala de fonduri europene in judetul Brasov, a decis Tribunalul Bucuresti.

Cele patru persoane arestate sunt oamenii de afaceri Gheorghe Dudu si Florin Macovei, acuzati de dare de mita si infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, Florin Viorel Brezeanu, persoana insarcinata cu efectuarea controalelor din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Directia Generala Control si Antifrauda (MADR-DGCA) si Gabriel Potcovaru, angajat in cadrul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Brasov (OJPDRP Brasov).

Oamenii de afaceri au urmarit obtinerea de finantare comunitara nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), cu depasirea plafoanelor legale maxime.

Dosarul fraudei cu fonduri europene la Brasov: patru persoane retinute

Dupa incheierea unor contracte de finantare, in faza de implementare a proiectelor, cei doi au beneficiat de ajutorul acordat de Florin Brezeanu si Gabriel Potcovaru, persoanele insarcinate cu efectuarea controalelor din antifrauda din Ministerul Agriculturii si, respectiv, de la Oficiul de Plati Brasov.

Asadar, in schimbul unor foloase materiale, la controalele efectuate de cei doi functionari nu au fost evidentiate nici elementele din care rezulta divizarea artificiala a proiectelor de afaceri, nici... mai mult


Vineri, 29 August 2014, ora 17:59

1 comentariu
Dosarul fraudei cu fonduri europene la Brasov: patru persoane retinute

Dosarul fraudei cu fonduri europene la Brasov: patru persoane retinute

Patru persoane au fost retinute de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul privind fapte de coruptie si obtinere nelegala de fonduri europene in judetul Brasov, urmand a fi prezentate Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, oamenii de afaceri Gheorghe Dudu si Florin Macovei au fost acuzati de dare de mita si infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

De cealalta parte, Florin Viorel Brezeanu, persoana insarcinata cu efectuarea controalelor din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Directia Generala Control si Antifrauda (MADR-DGCA) si Gabriel Potcovaru, angajat in cadrul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Brasov (OJPDRP Brasov) au fost acuzati de luare de mita si infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

DNA sustine ca in perioada 2011-2014, cei doi oameni de afaceri au urmarit obtinerea de finantare comunitara nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), cu depasirea plafoanelor legale maxime. Fiind prieteni apropiati, cei doi au folosit acelasi plan infractional.

Dupa incheierea unor contracte de finantare, in faza de implementare a proiectelor, cei doi au beneficiat de ajutorul acordat de Florin Brezeanu si Gabriel Potcovaru, persoanele insarcinate cu efectuarea controalelor din antifrauda din Ministerul Agriculturii si, respectiv, de la Oficiul de... mai mult


Joi, 28 August 2014, ora 20:16

2 comentarii
Seful revolutionarilor PSD, de negasit! Trebuia sa fie la inchisoare de doua zile

Seful revolutionarilor PSD, de negasit! Trebuia sa fie la inchisoare de doua zile

Dorin Lazar Maior, secretar executiv al PSD pe problemele revolutionarilor, a fost dat in urmarire generala. Maior a fost condamnat, luni, la sapte ani de inchisoare pentru santaj in dosarul Romexterra.

De doua zile, politistii il cauta pe secretarul PSD pe problemele revolutionarilor pentru a-l aduce in inchisoare ca sa isi ispaseasca pedeapsa. Dar Maior nu a fost de gasit nici la resedinta sa din Codlea, judetul Brasov, si nici in Bucuresti. Astfel, el a fost dat in urmarire generala, transmite Realitatea TV.

Seful revolutionarilor PSD, 7 ani de inchisoare cu executare pentru santaj

La aceasta ora, Politia Romana face demersurile necesare pentru a-l da in urmarire internatonala. Exista indicii confom carora Dorin Lazar Maior ar fi parasit tara.

Procurorii au demonstrat ca, in 2006, Lazar Dorin Maior si omul de afaceri Ovidiu Tition, ajutati de Florina Aprofirei, au incercat sa constranga prin violenta mai multe persoane sa le dea suma de 2 milioane lei.

Ei i-au amenintat pe acestia ca vor dezvalui unele fapte comise in legatura cu acordarea nelegala a unor credite de catre Romexterra Bank-Sucursala Brasov. Cei trei au fost arestati in decembrie 2006, iar Dorin Lazar Maior a stat in arest 4 luni de zile.

Dorin Lazar Maior a fost numit secretar executiv al PSD pe problemele revolutionarilor in iunie 2012. Potrivit Agerpres, numirea s-a facut la propunerea lui Victor Ponta si Ion Iliescu.

Maior, fost deputat PSD, este si presedinte al Blocului National... mai mult


Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 17:53

12 comentarii
CNSC: Nu am blocat licitatia Comarnic-Brasov. Premierul Ponta a fost dezinformat

CNSC: Nu am blocat licitatia Comarnic-Brasov. Premierul Ponta a fost dezinformat

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) precizeaza ca nu a blocat licitatia pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov, ca reactie la declaratiile premierului Victor Ponta, despre care institutia apreciaza ca au fost facute ca urmare a unei dezinformari.

Consiliul arata ca nu a "blocat" procedura de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesionare de lucrari pentru proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea autostrazii Bucuresti - Brasov, tronsonul Comarnic - Brasov, "cum in mod eronat s-a interpretat", intrucat deciziile de suspendare pe care le pronunta, in cazurile prevazute expres de lege, actioneaza numai pana la solutionarea pe fond a cauzei, respectiv maximum 20 de zile de la completarea dosarului.

"In speta, completul numarul 11 din cadrul institutiei, caruia i s-a repartizat in mod aleatoriu dosarul, a admis cererea de suspendare formulata prin contestatia introdusa de China Communications Construction Company Limited, pronuntand, in acest sens, in data de 21 decembrie 2012, Decizia nr. 1001S/C11/5822. In fapt, suspendarea a actionat numai pana in data de 03 ianuarie 2013, atunci cand completul de solutionare caruia i-a fost repartizat dosarul, in mod aleatoriu, a solutionat pe fond cauza, pronuntand Decizia nr. 3/C11/5822. Prin decizia precizata s-a admis, in parte, contestatia formulata de catre China Communications Construction Company Limited, dispunandu-se remedierea anuntului de participare si a... mai mult


Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 17:47

2 comentarii
Industria auto din Brasov: 2.000 de angajari in 2013

Industria auto din Brasov: 2.000 de angajari in 2013

Mai multe companii din industria auto vor face peste 2.000 de angajari anul viitor in Brasov, ca urmare a investitiilor din acest judet.

Cea mai generoasa oferta vine din partea suedezilor de la Autoliv, care au anuntat ca vor scoate la concurs 1.000 de posturi in Brasov pentru anul 2013. Compania produce airbaguri si centuri de siguranta pentru marci ca BMW, Volkswagen, General Motors, Ford, Renault Group, PSA, Fiat sau Volvo.

"Extinderea celor doua divizii din Brasov este rezultatul votului de incredere primit de Autoliv Romania din partea managementului grupului, datorita performantelor extraordinare de-a lungul timpului", au precizat reprezentantii companiei, intr-un comunicat de presa citat de Adevarul.

De asemenea, grupul german Continental Automotive, a carui fabrica de la Cristian numara in prezent circa 100 de angajati, si-a anuntat intentia de a deschide inca 100 sau 200 de pozitii noi pentru anul care urmeaza sa inceapa.

Nemtii de la Stabilus, care au infiintat o fabrica in Brasov inca din 2005, vor sa-si mareasca numarul de angajati cu 100-150 de oameni. "Vom angaja atat personal TESA, cat si muncitori, adica montatori subansamble, ingineri electro si mecanici", a spus managerul general al Stabilus Romania.

Quin Romania, care detine o fabrica in localitatea brasoveana Ghimbav, a anuntat ca va face 300 de angajari in 2013, iar Preh Romania, cu sediul in aceeasi localitate, va scoate la concurs 100 de posturi noi.

Indcar Group, specializat in... mai mult


Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 11:48

Doi urmariti general au fost prinsi la Brasov

Doi urmariti general au fost prinsi la Brasov

Politistii brasoveni au reusit sa prinda doua persoane date in urmarire generala.

Prima persoana a fost Ioan Costan, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare sub acuzatia de furt calificat, iar a doua este o femeie 32 de ani din Calarasi data in urmarire nationala, fiind cunoscuta cu probleme psihice, informeaza Buna Ziua Brasov.

Ioan Costan a fost gasit de politisti intr-o casa de pe strada Carpatilor, unde se ascundea de cateva zile.

Femeia a fost internata la o clinica de specialitata, dupa ce politistii au gasit-o pe o strada din centrul Brasovului. mai mult


Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 14:14

Politistii l-au scapat de doua ori pe Gribenco printre degete

Politistii l-au scapat de doua ori pe Gribenco printre degete

Serghei Gribenco, unul din suspectii in cazul jaful armat de la Brasov, a fost amendat de politistii de la Rutiera in 2007, in judetul Brasov, si in 2008, in judetul Prahova.

Desi era dat in urmarire generala din 2005 pentru furt si inselaciune, politistii nu s-au prins cu cine au de-a face. De vina este dotarea proasta a Politiei Rutiere, care nu poate accesa baza de urmariti din cauza lipsei de laptopuri de serviciu, informeaza AmosNews.

Gribenco a fost prins de aparatul radar in apropierea localitatii Timisul de Sus. Politistii i-au intocmit proces-verbal pentru depasirea limitei de viteza cu 12 kilometri, fiind amendat cu 156 de lei.

"Intrucat acesta a prezentat toate documentele: buletin de conducere, certificat de inmatriculare, nu a fost verificat la dispeceratul politiei", a declarat Liviu Constantin Naghi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Brasov.

Practic, politistii care l-au tras pe Gribenco pe dreapta au actionat in limita tehnologiei cu care sunt dotati. Din cauza faptului ca politistii nu au terminale pentru a accesa pe loc baza de date cu urmariti, le scapa printre degete zeci de infractori precum Gribenco.

Nu numai computerul le lipseste politistilor, ci si o colaborare mai buna cu dispeceratul. Un singur angajat pe tura poate sa faca cercetari in baza de date, astfel ca uneori timpul de asteptare poate sa ajunga si la 20 de minute.

Pentru a nu retine conducatorii auto nevinovati prea mult timp pe dreapta, agentii... mai mult


Joi, 26 Februarie 2009, ora 22:12

7 comentarii
Doi condamnati dati in urmarire nationala, retinuti la Brasov

Doi condamnati dati in urmarire nationala, retinuti la Brasov

Doi condamnati dati in urmarire nationala pentru ca se sustrageau de la executarea pedepsei cu inshisoarea au fost retinuti, sambata, de politistii brasoveni din cadrul Compartimentului Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale, informeaza un comunicat al I.P.J. Brasov.

Cei doi condamnati, Avram Marian Ioan de 30 de ani, din Brasov, si Cojocaru Adrian,de 23 ani,din Fagaras, au fost retinuti si incarcerati in arestul I.P.J. Brasov, urmand ca zilele urmatoare sa fie transferati in penitenciar, noteaza NewsIn.

Primul dintre acestia, care are de executat trei ani si opt luni de inchisoare, a fost depistat intr-un bar din municipiul Brasov, iar cel de-al doilea, care are de executat sapte ani de inchisoare pentru talharie, a fost depistat pe o strada din acelasi oras. mai mult


Duminica, 08 Februarie 2009, ora 18:17

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)