vacanta elevi liceu

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Un elev cu sindromul Down a luat Bacalaureatul, desi a fost refuzat de mai multe scoli

Un elev cu sindromul Down a luat Bacalaureatul, desi a fost refuzat de mai multe scoli

Un tanar de 20 de ani din Cluj, care sufera de sindromul Down, a reusit sa promoveze examenul de Bacalaureat 2013, chiar daca, anterior, mai multe scoli il refuzasera.

Rata de promovare la Bac, in Cluj, a fost de 71%, adica aproximativ 1.400 de absolventi de liceu nu au luat o nota de trecere la examenul maturitatii. Nu a fost si cazul lui Mihai, care a promovat bacalaureatul cu o medie care se apropie de 7, scrie City News.

Copilul a fost respins de multe ori de societate, insa mama acestuia, Maria, a luptat pentru ca fiul sa sa depaseasca toate obstacolele.

"Am cautat nu stiu cate scoli pana ne-au primit. Cand ma duceam si spuneam ca am un copil de gradinita sau am un copil de scoala, raspunsul era de fiecare data: da, perfect, vi-l inscriem! Dar in momentul in care le spuneam ca sufera de sindromul Down, raspunsul lor era un nu hotarat", a povestit mama lui Mihai.

Rezultate Bacalaureat 2013 Cluj

Femeia a trait clipe emotionante in ziua in care s-a desfasurat examenul.

"Am trait foarte intens aceste zile de examen. Dar, asa, parca in adancul sufletului, ziceam ca va lua bacalaureatul, adica am stiut ce munca am depus cu el 12 ani clipa de clipa. Sunt fericita, dar a fost foarte greu", a adaugat mama baiatului.

"Nu a fost greu, ca am invatat. Au venit toti copiii si m-au felicitat. Istoria a fost cea mai grea materie pentru mine. Ce mi-a placut cel mai mult a fost geografia. Acum este vacanta, vreau sa calatoresc", a punctat Mihai.

Ziare.com v-a... mai mult


Joi, 11 Iulie 2013, ora 11:33

6 comentarii
Frauda la Bac: 250 de elevi vor fi audiati. De ce s-a renuntat la autobuze (Video)

Frauda la Bac: 250 de elevi vor fi audiati. De ce s-a renuntat la autobuze (Video)

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, procurorul Bogdan Staicu, a explicat vineri la amiaza motivele pentru care au fost aduse la liceul Dimitre Bolintineanu cele doua autobuze si care este stadiul anchetei in cazul fraudei la Bacalaureat.

El a precizat ca 250 de elevi vor fi audiati in acest dosar, toti in calitate de martori, iar pentru desfasurarea rapida a acestor audieri au fost puse la dispozitie mijloace de transport.

Bogdan Staicu a declarat ca la data de 1 iulie s-au facut primele perchezitii la acest liceu, la finalul probei de limba romana a examenului de bacalaureat.

"Interesul major a fost sa nu perturbam proba. Accesul s-a facut dupa incheierea probelor de catre toti candidatii. Informatiile pe care le aveam au fost confirmate - s-au gasit sume de bani nejustificate asupra unor supraveghetori, au fost gasite 16 lucrari xeroxate, de fapt raspunsurile la teza la limba romana", a dezvaluit purtatorul de cuvant, precizand ca exista si o lista cu 16 elevi care ar fi urmat sa beneficieze de aceste lucrari cu raspunsurile rezolvate corect.

"Drept urmare, existand indicii temeinice in legatura cu infractiunea de coruptie, era necesara audierea persoanelor implicate in examene(...) Ultima proba avea loc astazi, nu am putut proceda la audieri pentru a nu perturba in niciun fel candidatii inscrisi la bacalaureat.

Din cercetarile efectuate ulterior perchezitiilor din ziua de luni a reiesit si necesitatea verificarii altor... mai mult


Vineri, 05 Iulie 2013, ora 15:11

19 comentarii
Ce ii asteapta pe elevi in 2013

Ce ii asteapta pe elevi in 2013

Si 2013 va avea parte de schimbari in invatament, asa cum s-a intamplat, de altfel si in ultimii ani.

Elevii incep cursurile pe 14 ianuarie, iar urmatoarea vacanta incepe pe 6 aprilie. De Paste elevii vor avea parte doar de o zi libera prin lege.

Examenele se vor sustine in aceeasi structura ca anul trecut. Si asta pentru ca Bacalaureatul profesional al Ecaterinei Andronescu trebuie sa treaca mai intai prin Parlament pentru a fi aprobat. Pana sa ajunga insa la examene, elevii vor sustine simulari la care vor primi note in catalog.

Probele examenului de maturitate sunt programate intre 10 iunie si 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 12 iulie.

Absolventii de clasa a VIII-a vor sustine probele din cadrul Evaluarii Nationale pe 25 si 27 iunie, iar pe 3 iulie vor afla cu ce nota vor intra la liceu.

Noul ministru al Educatiei a explicat, la Romania TV, ca vrea sa ia masuri in privinta violentei in scoli.

"Doresc sa merg sa discut cu colegii de la CNA pentru ca eu cred ca standardele impuse de CNA in raport cu violenta prin mass-media trebuie sa fie mult mai ridicate astfel incat sa se reduca aceste lucruri. Consilierea psihologica, chiar si pedepsele de tipul suspendarea alocatiei", a declarat Remus Pricopie, ministrul Educatiei. mai mult


Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 09:06

3 comentarii
Andronescu: Scolile vor organiza cursuri pentru elevii care nu au promovat Bac-ul

Andronescu: Scolile vor organiza cursuri pentru elevii care nu au promovat Bac-ul

Scolile vor organiza cursuri de pregatire pentru elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat, a anuntat, duminica, Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

"Intr-o prima instanta, grija noastra si incurajarea noastra trebuie sa se indrepte catre cei care se prezinta la examenul de bacalaureat in sesiunea din august. Vreau sa le atrag atentia elevilor de liceu ca nu sansa este cea care trebuie urmarita, ci pregatirea. De aceea, noi vom veni in sprijinul lor, prin organizarea unor cursuri care sa-i pregateasca suplimentar pentru sustinerea Bacalaureatului.

Evident ca acest lucru presupune sa abandoneze vacanta, daca vor sa faca saltul in pregatire pentru examenul de bacalaureat. Din ceea ce stiu eu, din sistem, foarte multi dintre profesori nu pleaca in vacanta din cauza resurselor financiara si vom incerca sa cautam resurse cel putin pentru aceste ore si nu-mi fac prea multe griji ca nu vom gasi posibilitatea sa organizam aceste cursuri. Nu vom putea iesi din litera legii si vom gasi o solutie de plata cu ora in conditiile prevazute de lege, nu vad o alta iesire din aceasta situatie", a declarat Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, la nivel national, este de 43,04%, inainte de contestatii, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii Ministerului Educatiei.

Contestatiile pot fi depuse luni, in intervalul orar 8.00 - 12.00, potrivit calendarului de desfasurare a examenului.... mai mult


Luni, 09 Iulie 2012, ora 07:50

3 comentarii
Revista presei: Clopotelul suna pentru elevi - ce schimbari aduce noul an scolar

Revista presei: Clopotelul suna pentru elevi - ce schimbari aduce noul an scolar

Clopotelul suna, luni, pentru 3.200.000 de elevi si prescolari. Noul an scolar si schimbarile pe care acesta le aduce sunt subiectele de pe prima pagina a ziarelor din presa centrala.

Autoritatile incearca sa imprime un nou suflu unei institutii in care nici parintii, nici profesorii, nici elevii nu par sa mai aiba incredere.

"Clopotelul suna astazi pentru 3.200.000 de elevi si prescolari" titreaza Jurnalul National in editia de luni.

"Ce schimbari aduce noul an scolar", scriu si jurnalistii de la Adevarul, precizand ca programe educative noi, cartelele antichiul si prelungirea ciclului gimnazial pentru copiii care intra in clasa a V-a se numara printre noutati.

Programele guvernamentale de care se vor bucura elevii sunt dezbatute de Puterea, care subliniaza ca noua "Combinatie Boc: marul cu lapte" reprezinta un pericol de diaree.

Pe de alta parte, imbinarea utilului cu placutul este calea prin care generatia actuala, cu rezultate dezastruoase la Bac, ar fi dispusa sa-si indrepte atitudinea fata de carte si sa vina la scoala chiar si in zilele libere. "Educatia non-formala aduce in scoli placerea de a invata", apreciaza Evenimentul Zilei.

Jurnalul National: Clopotelul suna astazi pentru 3.200.000 de elevi si prescolari

Peste trei milioane de elevi si prescolari vor incepe luni cursurile semestrului I al anului scolar 2011-2012.

In noul an scolar, primul semestru se va incheia la 23 decembrie, iar cel de-al doilea va fi intre 16 ianuarie si 22 iunie,... mai mult


Luni, 12 Septembrie 2011, ora 08:22

2 comentarii
Liceenii din ultimul an se pregatesc de Bac - cursurile se termina vineri

Liceenii din ultimul an se pregatesc de Bac - cursurile se termina vineri

Liceenii din clasele a XII-a si a XIII-a vor termina cursurile vineri, 27 mai, in vederea sustinerii examenului de bacalaureat care va incepe in 6 iunie, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), potrivit calendarului aprobat de MECTS.

In perioada 23-27 mai candidatii la examenul de bacalaureat se pot inscrie la prima sesiune de anul acesta.

Bacalaureatul va continua intre 8 si 10 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru candidatii apartinand minoritatilor nationale, apoi intre 13 si 17 iunie cu evaluarea competentelor digitale.

In 20-23 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, in 27 iunie la Limba si literatura romana - proba scrisa.

Evaluarea scrisa la limba materna se va face in 28 iunie, iar in 29 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar in 1 iulie proba la alegere a profilului si specializarii.

Afisarea rezultatelor se va face in 3 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse in 4 iulie, intre orele 8.00 si 12.00 si rezolvate intre 5 si 7 iulie.

Rezultatele finale vor fi afisate in 8 iulie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara. mai mult


Marti, 24 Mai 2011, ora 11:50

A inceput vacanta de vara pentru elevi si prescolari

A inceput vacanta de vara pentru elevi si prescolari

Cei aproximativ 3,2 milioane de elevi din invatamantul preuniversitar si copiii de gradinita intra vineri in vacanta de vara, potrivit calendarului Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (METS) aprobat prin ordin de ministru.

Elevii si prescolarii vor avea vacanta pana duminica, 12 septembrie.

Dintre cei peste 3.000.000, aproximativ 2.700.000 sunt elevi in invatamantul primar, gimnazial si liceal si peste 500.000 sunt copii de gradinita. Cursurile, atat la gradinita, cat si la scoala si liceu, au fost predate de aproximativ 258.000 de cadre didactice titulare si suplinitoare. Dintre acestea, aproximativ 65.000 sunt suplinitori, 48.500 invatatori si 38.000 educatori.

Anul scolar 2009-2010 a avut 35 de saptamani de cursuri, insumand 173 de zile lucratoare. mai mult


Vineri, 11 Iunie 2010, ora 11:19

3 milioane de elevi intra in vacanta de vara

3 milioane de elevi intra in vacanta de vara

Cei peste 3.300.000 de elevi din invatamantul preuniversitar vor incheia, vineri, cursurile anului scolar 2008-2009. De sambata ei intra in vacanta de vara ce se va incheia in data de 13 septembrie.

Insa, in perioada urmatoare, absolventii claselor a XII-a vor avea de sutinut examenul de bacalaureat, iar cei de a VIII-a trebuie sa se inscrie la liceu.

Astfel, peste 221.500 de elevi vor sustine in perioada 22-25 iunie, probele orale la bacalaureat. Cei care vor obtine nota de trecere vor intra in probele scrise respectiv cele practice programate in perioada 26 iunie-2 iulie.

Prima afisare a rezultatelor la bacalaureat va avea loc in data de 5 iulie si va fi urmata de depunerea contestatiilor. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 9 iulie.

In ceea ce ii priveste pe absolventii claselor a VIII-a, ei au la dispozitie perioada 18-25 iunie pentru completarea optiunilor in fisele de inscriere la liceu.

Concursul se va desfasura fara examen, pe baza mediei de admitere, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic si media generala de absolvire a claselor V-VIII au o pondere de 50% fiecare.

Prima etapa a repartizarii computerizate in invatamantul liceal se va face pana pe 3 iulie, inclusiv, ocuparea locurilor urmand a se face in ordinea descrescatoarea mediilor de admitere, in functie de optiunile candidatilor. mai mult


Vineri, 12 Iunie 2009, ora 07:29

Joi incep inscrierile pentru admiterea in licee

Joi incep inscrierile pentru admiterea in licee

Absolventii claselor a VIII-a pot completa fisele de inscriere pentru admiterea in licee intre 12 si 20 iunie.

Elevii care nu vor fi repartizati pe 27 iunie, vor participa la cea de-a doua repartizare computerizata, din 12 iulie.

Mai mult de 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toata tara au intrat de vineri in vacanta. Ceilalti scolari vor lua vacanta in aceasta saptamana.

Calculator Admitere liceu - gaseste liceele la care ai sanse! mai mult


Luni, 09 Iunie 2008, ora 09:10

Alte articole despre: elevi, liceu, inscriere

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)