vacanta iarna elevi

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Elevii se intorc la scoala luni - vezi cand e urmatoarea vacanta

Elevii se intorc la scoala luni - vezi cand e urmatoarea vacanta

Elevii se intorc la ore luni, dupa terminarea vacantei de iarna, insa din 31 ianuarie vor avea din nou liber, pentru pauza dintre cele doua semestre, prevazuta in calendarul anului scolar 2014- 2015.

Vacanta de iarna a fost programata in intervalul 20 decembrie - 4 ianuarie.

De la sfarsitul lunii ianuarie, elevii vor avea, din nou, zile de pauza, odata cu vacanta intersemestriala (31 ianuarie - 8 februarie).

Semestrul al II-lea va incepe luni, 9 februarie, si va fi intrerupt de vacanta de primavara, programata intre 11 aprilie si 19 aprilie.

Saptamana 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!".

Cursurile se vor relua in 20 aprilie, anul scolar urmand sa se incheie la 19 iunie.

Tezele din semestrul al II-lea vor fi date, de regula, pana la 22 mai.

Vacanta de vara de dinaintea anului scolar 2015-2016 va fi intre 20 iunie si 13 septembrie. mai mult


Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 07:22

1 comentariu
Elevii si prescolarii se intorc luni la cursuri

Elevii si prescolarii se intorc luni la cursuri

Elevii si prescolarii vor reveni luni in unitatile de invatamant pentru cursurile celui de-al doilea semestru al anului scolar 2012-2013, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Urmatoarea vacanta pentru elevii din invatamantul preuniversitar si prescolari va fi cea de primavara, care va avea loc intre 6 si 14 aprilie. Totodata, saptamana 1-5 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", care va avea un orar specific.

Cursurile celui de-al doilea semestru al anului scolar se vor incheia la 21 iunie. Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, cursurile celui de-al doilea semestru al anului scolar se vor incheia la 31 mai. Totodata, cursurile claselor a VIII-a se vor incheia la 14 iunie.

Vacanta de vara va incepe la 22 iunie si se va incheia la 15 septembrie. mai mult


Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 07:06

Elevii se intorc la scoala, luni

Elevii se intorc la scoala, luni

Semestrul al II-lea incepe luni si se incheie in 21 iunie pentru majoritatea elevilor, cu exceptia celor din clasele terminale, in tot acest interval fiind programate o vacanta de primavara, o saptamana cu activitati extrascolare, evaluarea nationala si examenul de Bacalaureat.

In acest interval, saptamana 1 - 5 aprilie este dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", program cunoscut anul trecut ca "Saptamana altfel", care are un orar specific.

Apoi, din 6 aprilie elevii vor avea o vacanta de primavara, care dureaza pana in 14 aprilie.

Cursurile vor fi reluate luni, 15 aprilie, si vor dura pana in 21 iunie.

Vacanta de vara incepe in 22 iunie si se incheie in 15 septembrie.

Tezele din semestrul al II-lea al anului scolar 2012-2013 se sustin, de regula, pana la data de 25 mai.

Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar are 37 de saptamani din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, patru saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie la data de 31 mai.

Pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani, din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale.

Cursurile claselor a VIII-a se incheie la data de 14 iunie.

Examenul bacalaureat va avea loc in intervalul 10 iunie-28 iunie-probele orale si 1... mai mult


Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 09:22

1 comentariu
Elevii se intorc la scoala pentru cel mai lung semestru din ultimii ani

Elevii se intorc la scoala pentru cel mai lung semestru din ultimii ani

Elevii vor incepe, luni, cel mai lung semestru de scoala din ultimii ani. Vacantele au crescut ca perioada, insa au scazut numeric, in timp ce semestrul al doilea al anului scolar in curs, care incepe pe 16 ianuarie, se va incheia abia pe 23 iunie 2012.

Pana la vacana de vara, scolarii vor mai avea inca o pauza de doua saptamani, cea de Paste, conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Vacanta de vara a anului scolar 2011-2012 va fi cuprinsa in perioada 23 iunie - 9 septembrie.

O noutate a acestui an scolar o va reprezenta saptamana numita "Scoala altfel", programata inaintea vacantei de primavara si care va fi dedicata activitatilor extrascolare si extracurriculare. In acea saptamana urmeaza sa aiba loc si faza nationala la olimpiadele scolare.

Programul "Scoala altfel" va cuprinde acelasi numar de ore ca o saptamana normala de cursuri. Vor avea loc activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare sociala, de implicare in societate, activitati educationale pentru sanatate, educatie ecologica, protectia mediului, educatie rutiera, prevenirea incendiilor. mai mult


Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 08:37

Elevii si copiii de gradinita intra in vacanta

Elevii si copiii de gradinita intra in vacanta

Elevii din invatamantul preuniversitar si copiii de gradinita intra, incepand de vineri, in vacanta de iarna si se vor intoarce la cursuri luni, 4 ianuarie, potrivit calendarului Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI).

Vor intra in vacanta aproximativ 3.300.000 de elevi si prescolari. Initial elevii ar fi trebuit sa intre in vacanta pe 18 decembrie, dar MECI a decis intrarea personalului din invatamant in zile libere fara plata potrivit prevederilor articolului 10 din Legea 329/2009 privind reducerea cheltuielilor cu salariile in lunile noiembrie si decembrie cu 15,5%.

Elevii si copiii de gradinita care ar fi trebuit sa intre in vacanta intre 19 decembrie 2009 - 3 ianuarie 2010, vor ramane acasa cu cinci zile mai devreme, incepand din 14 decembrie. mai mult


Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 09:10

Vacanta de iarna, prelungita de concediul obligatoriu al bugetarilor

Vacanta de iarna, prelungita de concediul obligatoriu al bugetarilor

Concediul obligatoriu impus bugetarilor ii trimite pe elevi intr-o vacanta prelungita. In total, elevii vor avea 20 de zile de vacanta, insa materia urmeaza sa fie recuperata la inceputul anului viitor.

Vacanta de iarna va incepe pe 14 decembrie si nu pe 19, asa cum era stabilit, anunta Antena 3. Si la sfarsitul lunii noiembrie elevii vor avea un week-end prelungit de ziua nationala. Cele opt zile de concediu fara plata, la profesori vor fi sase: o zi - 30 noiembrie si alte cinci in intervalul 14 - 18.

La inceputul acestei saptamani, Ministerul Educatiei le cerea profesorilor sa isi ia cele opt zile de concediu fara plata in vacanta de iarna sau prin reducerea orelor de curs.

Sindicatele nu au fost de acord cu aceasta decizie. Asa ca reprezentantii ministerului s-au inteles cu sindicalistii ca zilele libere sa se ia cu o saptamana inainte de vacanta de iarna. mai mult


Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 21:46

4 comentarii
Vacanta de iarna incepe mai devreme din cauza concediului obligatoriu al profesorilor

Vacanta de iarna incepe mai devreme din cauza concediului obligatoriu al profesorilor

Vacanta de iarna va incepe pe 14 decembrie si nu pe 19, asa cum era stabilit, iar la sfarsitul lunii noiembrie elevii vor avea un week-end prelungit, din cauza zilelor de concediu fara plata pe care profesorii si le vor lua in perioada mentionata, a anuntat, vineri, Ministerul Educatiei.

"Am decis acordarea de zile libere fara plata in data de 30 noiembrie 2009, precum si in intervalul 14-18 decembrie 2009, in vederea diminuarii chetuielilor de personal din lunile noiembrie si decembrie 2009. Inspectoratele scolare judetene au obligatia de a informa conducerile unitatilor de invatamant in legatura cu decizia ministerului si de o a pune in aplicare. De asemenea, trebuie sa se asigure de faptul ca in fiecare unitate de invatamant exista un program pentru recuperarea materiei aferente", se arata in comunicatul ministerului.

La inceputul acestei saptamani Ministerul Educatiei cerea profesorilor sa isi ia cele opt zile de concediu fara plata in vacanta de iarna sau prin reducerea programului din orele dedicate pregatirii lectiilor.

"In vederea aplicarii articolului 10 din Legea 329/2009, conducatorii unitatilor si institutiilor de invatamant preuniversitar de stat au obligatia de a diminua cheltuielile de personal cu 15,5% pentru luna noiembrie si cu 15,5% pentru luna decembrie 2009", prin acordarea de zile libere fara plata in perioadele 21-24 decembrie si 28-31 decembrie sau prin "reducerea programului de lucru, fara a afecta norma didactica de predare-invatare, de... mai mult


Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 13:52

Prima zi de vacanta pentru elevi

Prima zi de vacanta pentru elevi

Peste 3.300.000 de elevi din invatamantul primar, gimnazial si liceal intra, incepand de sambata 20 decembrie, in vacanta de iarna.

Cursurile vor fi reluate in data de 5 ianuarie, iar copiii se vor bucura pe deplin de sarbatori deoarece inspectoratele scolare au cerut profesorilor sa nu dea elevilor teme in aceasta vacanta.

Potrivit structurii anului scolar 2008-2009, cursurile primului semestru se vor incheia in 30 ianuarie, vacanta intersemestriala desfasurandu-se in intervalul 31 ianuarie-8 februarie.

Aproximativ 750.000 de studenti intra si ei in vacanta de sarbatori, dar, in functie de fiecare universitate in parte, se vor intoarce la cursuri mai devreme decat elevii mai mici. mai mult


Sambata, 20 Decembrie 2008, ora 09:46

Incepe vacanta de iarna pentru elevi si copiii de gradinita

Incepe vacanta de iarna pentru elevi si copiii de gradinita

Aproximativ 3.300.000 de elevi din invatamantul primar, gimnazial si liceal, precum si copiii de gradinita, vor intra vineri, 19 decembrie, in vacanta, pana pe data de 4 ianuarie.

Din cei ce vor beneficia de aceasta vacanta, 600.000 sunt copii de gradinita din grupele mica, mijlocie si mare, informeaza Agerpres.

Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti (ISMB) a recomandat unitatilor de invatamant preuniversitar sa nu dea teme de vacanta.

Semestrul I se va incheia vineri, 30 ianuarie 2009, iar semestrul al II-lea va incepe luni, 9 februarie 2009, si se va incheia vineri, 12 iunie 2009.

De sambata, 11 aprilie, si pana luni, 20 aprilie 2009, elevii vor fi in vacanta de primavara. Vacanta de vara va incepe sambata, 13 iunie, si se va termina duminica, 13 septembrie 2009.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat de anul viitor este programata intre 22 iunie si 9 iulie, iar cea de a doua - intre 17 august si 3 septembrie. mai mult


Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 12:24

Alte articole despre: vacanta iarna, elevi gradinita vacanta

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii