vacante elevi 2013

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Evaluare nationala 2015: Vezi subiectele pe care le-au primit elevii de clasa a II-a la romana

Evaluare nationala 2015: Vezi subiectele pe care le-au primit elevii de clasa a II-a la romana

Aproape 193.000 de elevi de clasa a II-a au dat, luni, testul de evaluare a competentelor la Limba romana, acestia trebuind sa raspunda la mai multe intrebari si sa scrie un text in care sa multumeasca unei colege pentru cartile imprumutate de la aceasta.

Evaluarea la finalul clasei a II-a a inceput luni, cu proba scrisa la Limba romana, elevii urmand sa sustin marti proba de citire la Limba romana si de scriere si citire la Limba romana pentru minoritatile nationale. Testele de la evaluarea finala vor continua miercuri cu proba la Matematica, joi cu proba scrisa la Limba materna si vineri cu proba de citit la Limba materna.

SUBIECTELE - I

SUBIECTELE - II

Aproape 193.000 de elevi din clasa a II-a vor sustine testele de evaluare finala, dintre care aproximativ 16.000 sunt inscrisi la scolile din Capitala. In acest an, numarul elevilor care sustin evaluarea finala este mai mare comparativ cu cel de anul trecut, intrucat elevii care sunt acum in clasa a II-a vin din prima promotie in care a fost introdusa clasa pregatitoare.

Elevii au avut de scris un text in care sa raspunda la sase intrebari legate de Ziua Internationala a Copilului, respectiv: "De ce crezi ca ziua de 1 Iunie este una importanta pentru copii?"; "Cum se simt copiii in aceasta zi?"; "Tu cum te simti in aceasta zi de sarbatoare?"; "Ce-ai vrea sa faci de Ziua Internationala a Copilului?"; "Cu cine ai vrea sa-ti petreci aceasta zi speciala?"; "Ce ai vrea sa le urezi copiilor din lumea intreaga de... mai mult


Luni, 18 Mai 2015, ora 17:56

Elevii se intorc la scoala luni: Cand vor avea loc Evaluarile Nationale si Bacalaureatul

Elevii se intorc la scoala luni: Cand vor avea loc Evaluarile Nationale si Bacalaureatul

Elevii se intorc la scoala luni, dupa vacanta de primavara din acest an scolar, care se va incheia in 19 iunie, in mai vor fi evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a este programata in 22-24 iunie, iar Bacalaureatul, in 8 iunie-3 iulie.

Semestrul al doilea a inceput in 9 februarie si se va incheia vineri 19 iunie. In perioada 11-19 aprilie, elevii au avut vacanta de primavara, iar de luni 20 aprilie revin la scoala.

Dupa o luna de cursuri vor avea loc evaluarile la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, programate in perioada 18 mai - 3 iunie. Elevii clasei a II-a vor avea in 18 mai proba scrisa la Limba romana, in 19 mai - proba de citire la Limba romana si de scriere si citire la Limba romana pentru minoritatile nationale, pe 20 mai - la Matematica, pe 21 mai - scris Limba materna, iar pe 22 mai - citit Limba materna.

La sfarsitul clasei a IV-a, evaluarea este programata astfel: 26 mai - Limba romana, 27 mai - Matematica, 28 mai - Limba materna. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a incepe pe 2 iunie cu proba de Limba si comunicare si se incheie pe 3 iunie cu proba de Matematica si Stiinte ale naturii. Evaluarile la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au fost introduse din anul scolar 2013-2014.

Tot in luna mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui sa se incheie pana in 22 mai.

Elevii clasei a VIII-a vor incheia cursurile in 12 iunie, iar in perioada... mai mult


Luni, 20 Aprilie 2015, ora 07:07

Elevii se intorc la scoala - cand vor avea urmatoarea vacanta

Elevii se intorc la scoala - cand vor avea urmatoarea vacanta

S-a incheiat vacanta de Paste a elevilor si prescolarilor. Incepand de miercuri acestia se intorc la cursuri.

Potrivit calendarului anului scolar 2013-2014, pana pe 23 mai elevii vor sustine tezele din semestrul al II-lea.

Acestia vor avea cursuri pana pe 20 iunie, cand se incheie semestrul al doilea si incepe vacanta de vara, care va dura pana pe 15 septembrie.

"In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar stabilite prin prezentul ordin", anunta Ministerul Educatiei Nationale.

A.G. mai mult


Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 08:35

Elevii incep de luni scoala, dupa vacanta de iarna - vezi cand au teze si simulari

Elevii incep de luni scoala, dupa vacanta de iarna - vezi cand au teze si simulari

Peste trei milioane de elevi vor reveni, luni, la scoala dupa vacanta de iarna, dar semestrul intai va mai continua pana in 31 ianuarie.

Semestrul intai al anului scolar 2013-2014 a inceput in 16 septembrie si se va incheia in 31 ianuarie. In perioada sarbatorilor de iarna, eleviii au avut o vacanta de iarna intre 21 decembrie 2013 si 5 ianuarie 2014, arata Ministerul Educatiei Nationale.

Astfel ca, elevii vor reveni la scoala in 6 ianuarie, pentru cursurile semestrul intai, care se va incheia in 31 ianuarie.

Inainte de inceperea semestrului al doilea, elevii vor fi in vacanta, din 1 pana in 9 februarie. Cursurile semestrului al doilea vor incepe in 10 februarie si se vor incheia in 20 iunie. In aceasta perioada, elevii vor avea vacanta de primavara, care va incepe in 12 aprilie si se va incheia in 22 aprilie, dupa a treia zi de Pasti.

In semestrul al doilea, in primavara, vor fi organizate simularile la bacalaureat, pentru prima data fiind organizate si pentru elevii din clasa a XI-a, dar si simularile de la sfarsitul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a.

Saptamana 7 - 11 aprilie este dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", care va avea un orar specific.

Tezele din semestrul al doilea al anului scolar 2013 - 2014 vor fi sustinute, de regula, pana in 23 mai.

Elevii vor intra in vacanta de vara in 21 iunie, anul scolar 2014-2015 urmand sa inceapa in 14 septembrie.... mai mult


Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 07:07

Elevii si prescolarii intra in vacanta de vara

Elevii si prescolarii intra in vacanta de vara

Elevii din invatamantul preuniversitar si prescolarii intra de vineri in vacanta de vara, potrivit calendarului anului scolar 2012-2013 aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Vacanta de vara se va incheia pe 15 septembrie, urmand ca pe data de 16 septembrie sa inceapa anul scolar 2013-2014.

Elevii de clasa a VIII-a au intrat in vacanta cu o saptamana mai devreme, urmand sa sustina probele evaluarii nationale.

Prima proba a evaluarii nationale - cea la limba romana - va fi sustinuta pe 25 iunie. Elevii apartinand minoritatii nationale vor sustine evaluarea la limba materna pe 26 iunie.

Ultima proba - cea la matematica - va avea loc pe 27 iunie.

Rezultatele vor fi afisate pe 29 iunie iar cele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi facute publice pe 3 iulie.

Si absolventii de clasa a XII-a au intrat mai devreme in vacanta, in vederea sustinerii examenului de bacalaureat, vineri urmand sa se incheie proba de testare a competentelor digitale. mai mult


Vineri, 21 Iunie 2013, ora 07:37

Invitatii Ziare.com Oana Badea: La Guvern se filmeaza! Episodul vacanta de Paste

Invitatii Ziare.com Oana Badea: La Guvern se filmeaza! Episodul vacanta de Paste

Parca vad tabloul: sedinta de guvern, premierul coplesit de preocupare, oportunitati de imagine pentru jurnalisti, declaratia patrunsa de intelepciune. Nimic mai mult decat goana dupa imagine.

In octombrie 2012, doamnei ministru Ecaterina Andronescu i se atragea atentia ca modificarea structurii anului scolar si diminuarea cu o saptamana a vacantei de primavara creeaza dezechilibru intre perioadele de invatare si cele de vacanta si ii dezavantajeaza pe cei mai buni dintre elevi, participantii la olimpiadele nationale.

Structura initiala a anului scolar 2012/2013 propunea urmatorul model: 15 saptamani scoala - 3 saptamani vacanta - 12 saptamani scoala - 2 saptamani vacanta - 9 saptamani scoala - vacanta de vara. Traditia suprapunerii vacantei de primavara cu sarbatorile pascale a fost imposibil de realizat in 2013 din motive obiective, deci se impunea o rezolvare si pentru acest aspect. Nu voi fi ipocrita si voi recunoaste ca si aceasta structura a primit destule critici la momentul aprobarii sale.

Desi public s-a oferit o solutie pentru a indrepta situatia creata prin modificarea structurii anului scolar, Ecaterina Andronescu nu a luat nicio decizie. Pentru exactitate, redau justificarea precum si solutia inaintata ministrului Andronescu:

" (...) pana in acest moment nu este precizata modalitatea in care se va organiza sistemul de invatamant preuniversitar in perioada sarbatorilor pascale, acest an scolar avand particularitatea dispersiei in timp a datelor... mai mult


Marti, 19 Februarie 2013, ora 10:34

Ce ii asteapta pe elevi in 2013

Ce ii asteapta pe elevi in 2013

Si 2013 va avea parte de schimbari in invatament, asa cum s-a intamplat, de altfel si in ultimii ani.

Elevii incep cursurile pe 14 ianuarie, iar urmatoarea vacanta incepe pe 6 aprilie. De Paste elevii vor avea parte doar de o zi libera prin lege.

Examenele se vor sustine in aceeasi structura ca anul trecut. Si asta pentru ca Bacalaureatul profesional al Ecaterinei Andronescu trebuie sa treaca mai intai prin Parlament pentru a fi aprobat. Pana sa ajunga insa la examene, elevii vor sustine simulari la care vor primi note in catalog.

Probele examenului de maturitate sunt programate intre 10 iunie si 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 12 iulie.

Absolventii de clasa a VIII-a vor sustine probele din cadrul Evaluarii Nationale pe 25 si 27 iunie, iar pe 3 iulie vor afla cu ce nota vor intra la liceu.

Noul ministru al Educatiei a explicat, la Romania TV, ca vrea sa ia masuri in privinta violentei in scoli.

"Doresc sa merg sa discut cu colegii de la CNA pentru ca eu cred ca standardele impuse de CNA in raport cu violenta prin mass-media trebuie sa fie mult mai ridicate astfel incat sa se reduca aceste lucruri. Consilierea psihologica, chiar si pedepsele de tipul suspendarea alocatiei", a declarat Remus Pricopie, ministrul Educatiei. mai mult


Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 09:06

3 comentarii
Elevii ar putea avea liber pe 6 decembrie

Elevii ar putea avea liber pe 6 decembrie

Seful ISMB, Constantin Traistaru, a declarat, joi, ca va propune Ministerului Educatiei ca incepand din anul scolar 2013-2014, in ziua de 6 decembrie unitatile de invatamant sa nu mai organizeze cursuri, ci alte activitati de tipul celor intalnite in programul "Scoala Altfel".

"Voi inainta o propunere catre Ministerul Educatiei pentru ca ziua de 6 decembrie sa fie trecuta ca o zi de activitate de tipul "Scoala Altfel". Sa speram ca propunerea va fi acceptata", a spus inspectorul scolar general al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru.

In fiecare an, la data de 6 decembrie, credinciosii ortodocsi si catolici il sarbatoresc pe Sfantul Ierarh Nicolae. mai mult


Joi, 06 Decembrie 2012, ora 17:39

1 comentariu
Vezi cum vrea Ministerul Educatiei sa schimbe structura anului scolar

Vezi cum vrea Ministerul Educatiei sa schimbe structura anului scolar

Anul scolar va suferi modificari, vacanta de vara va fi mai scurta, iar cea de iarna mai lunga. Nu se stie inca daca aceste schimbari intra in vigoare incepand cu anul scolar 2011-2012 ori cu 2012-2013.

Dupa ce au primit mai multe variante de la societatea civila, reprezentantii din Ministerul Educatiei, citati de Evenimentul Zilei, se gandesc ca cel mai potrivit ar fi ca vacanta de vara sa fie mai scurta.

"Tendinta este sa creasca numarul de zile de scoala si sa ajungem la nivelul mediei europene. Printre ultimele variante consultate, luam in calcul disparitia vacantelor intersemestriale, cresterea vacantei de Pasti si scurtarea celei de vara", a declarat Oana Badea, secretar de stat in preuniversitar.

Pe de alta parte, sindicalistii din invatamant se declara deja revoltati de schimbarile preconizate.

"In fapt, doresc sa creasca cu inca doua saptamani durata anului scolar. Logic era sa se se faca o reforma a programei scolare pentru fiecare disciplina si, apoi, stabilit numarul de saptamani necesar parcurgerii acesteia", este opinia lui Liviu Marian Pop, secretar general in Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.

Vacantele elevilor, in functie de Sarbatori si concediile parintilor

Elevii ar putea intra in vacanta in perioadele in care si parintii lor sunt in concediu, in urma alte impartiri a anului scolar, anunta recent ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"Cred ca este momentul sa evaluam daca trecerea de la trimestre la semestre este solutia... mai mult


Marti, 10 Mai 2011, ora 09:51

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)