vaccin gratuit hpv

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministerul Sanatatii renunta la vaccinarea gratuita impotriva HPV

Ministerul Sanatatii renunta la vaccinarea gratuita impotriva HPV

Campania de vaccinare impotriva infectiei cu virusul HPV pentru fetele cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani nu va mai continua in anul scolar 2012 - 2013, dozele de vaccin achizitionate la inceputul actiunii fiind in unele judete terminate sau expirate, potrivit Ministerului Sanatatii.

"Nu exista intentia de a continua aceasta campanie in scoli, nu vom achizitiona noi doze de vaccin impotriva infectiei cu virusul HPV, iar cele care au fost achizitionate initial fie s-au terminat, fie au expirat", au declarat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Initial, fostul ministru al Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat ca au existat propuneri de a continua campania de vaccinare a fetelor cu varste cuprinse in 11 si 13 ani, avand in vedere ca, in unele judete, dozele de vaccin au fost chiar suplimentate, cererea fiind mare.

"In prima faza, parintii nu au fost receptivi din cauza unei promovari ineficiente si din cazua opiniilor unor medici care s-au exprimat fara sa aiba intotdeauna suficiente date. Insa, la Iasi, toate dozele s-au consumat, motiv pentru care am suplimentat numarul acestora", sustinea, in luna iunie, fostul ministru Cepoi.

Campania de vaccinare gratuita pentru prevenirea cancerului de col uterin a fost demarata, initial, in septembrie 2009. Parintii care doreau imunizarea pentru fetele lor se puteau adresa medicilor de familie sau medicilor din cabinetele scolare.

In Romania, 40.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, o rata de 28,96%... mai mult


Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 21:14

Se extinde campania de vaccinare anti HPV

Se extinde campania de vaccinare anti HPV

Ministerul Sanatatii extinde, din luna martie, campania de vaccinare gratuita impotriva HPV a fetelor cu varsta cuprinsa intre 12 si 24 de ani si in cabinetele de ginecologie si de planificare familiala din sistemul sanitar.

In prezent, vaccinarea se poate face doar in cabinetele scolare si ale medicilor de familie.

De asemenea, tinerele cu varsta de peste 24 de ani se vor putea vaccina gratuit in cabinetele ginecologice si de planificare familiala din sistemul sanitar, dar numai la recomandarea medicului ginecolog.

Noile masuri au fost decise de Ministerul Sanatatii in urma discutiilor purtate cu reprezentantii Comisiilor de specialitate de medicina de familie si obstetrica-ginecologie.

Pana la 17 februarie au fost vaccinate 16.324 de tinere (11.731 intre 12 si 14 ani, 3.365 intre 15 si 19 ani si 1.228 cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani).

Incepand din luna noiembrie 2009, Ministerul Sanatatii a demarat a doua campanie de vaccinare anti HPV, in urma Rezultatelor studiului realizat la nivel national pentru evaluarea Campaniei de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinare anti HPV.

Potrivit studiului 52% dintre cei care si-au exprimat o decizie de actiune sunt de acord cu vaccinarea fetelor lor in varsta de 12-14 ani. In luna decembrie 2009 s-a hotarat extinderea campaniei de vaccinare la toate fetele cuprinse in grupa de varsta 12-24 ani, atat prin cabinetele medicale din unitatile de invatamant, cat si prin cabinetele... mai mult


Vineri, 19 Februarie 2010, ora 12:17

Alte articole despre: vaccinare anti HPV campanie
Campania de vaccinare anti-HPV a fost extinsa

Campania de vaccinare anti-HPV a fost extinsa

Ministerul Sanatatii a anuntat, miercuri, extinderea campaniei gratuite de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin, pana la sfarsitul primului trimestru din 2010.

Decizia de a extinde campania de vaccinare are ca scop oferirea posibilitatii de a se vaccina gratuit tuturor persoanelor care doresc sa fie protejate impotriva infectiei cu HPV, prevenind astfel aparitia cancerului de col uterin, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Astfel, orice parinte care vrea sa-si vaccineze fetita sau tinerele care doresc imunizarea impotriva HPV se pot adresa cabinetelor medicilor de familie sau, dupa terminarea vacantei, cabinetelor din scoli si universitati, pentru ca medicii sa solicite dozele, pe baza cererilor, de la directiile de Sanatate Publica.

Se vor putea vaccina gratuit toate tinerele cu varsta cuprinsa intre 12 si 24 de ani, prioritate avand elevele si studentele, pana la sfarsitul primului semestru din anul 2010.

Potrivit Ministerului Sanatatii, vaccinarea nu este obligatorie, dar este ferm recomandata de catre autoritatile medicale nationale si internationale, care sustin ca vaccinul este foarte util, eficient si sigur.

Eficacitatea vaccinului este de 100%, iar cel mai bun raspuns imun se obtine atunci cand este administrat intre 10 si 14 ani, se mai arata in comunicatul Ministerului.

Mai multe informatii despre campania de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin pot fi gasite pe siteul dedicat al Ministerului... mai mult


Joi, 17 Decembrie 2009, ora 13:46

O noua campanie pentru vaccinarea impotriva cancerului de col uterin

O noua campanie pentru vaccinarea impotriva cancerului de col uterin

Ministerul Sanatatii a lansat duminica o noua campanie de informare pentru prevenirea prin vaccinare a cancerului de col uterin, denumita "Tu decizi pentru sanatatea fiicei tale. Informeaza-te!".

Campania reprezinta o noua sansa de informare despre problemele in cauza, dupa ce programul de vaccinare de anul trecut a fost inghetat dupa ce doar 2% dintre fetite au fost vaccinate pentru ca parintii nu au fost de acord.

Anul trecut doar 2.600 din 110.000 au fost vaccinate, informeaza Adevarul.

In Bucuresti, din totalul de 4.500 de fete care au varsta necesara pentru efectuarea acestui vaccin s-au vaccinat aproximativ 10%.

Cu toate ca parintii se tem de efectele negative ale vaccinului, conducerea Ministerului Sanatatii este hotarata sa mai dea o sansa acestui program.

Ministrul Sanatatii, Ioan Bazac, sustine ca informatia va preceda, de data aceasta, campania de vaccinare propriu-zisa, astfel incat parintii sa nu mai fie luati pe nepregatite.

Cei interesati pot obtine informatii pentru parinti la numarul gratuit 08008-00008 sau pe site-ul www.informareHPV.ro.

Romania ocupa primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin. mai mult


Luni, 15 Iunie 2009, ora 14:45

2 comentarii
Vaccinul lui Nicolaescu poate fi periculos

Vaccinul lui Nicolaescu poate fi periculos

Vaccinul care va fi folosit pentru vaccinarea elevelor impotriva cancerului de col uterin este subiectul unor dezbateri in Statele Unite, unde au fost mai multe cazuri de decese si de efecte grave in urma vaccinarii adolescentelor americane.

Cele doua vaccinuri administrate elevelor vor fi Gardasil si Cervarix, care au scopul de a preveni infectia cu virusul HPV (papilomavirusul uman, care poate duce la cancer de col uterin).

Trebuie stiut ca Ministerul Sanatatii va organiza sedinte de informare a parintilor elevelor de clasa a IV-a, iar acestia pot refuza vaccinarea copiilor lor printr-o declaratie scrisa.

Gardasilul produs de Merck, precum si Cervarix-ul lui GlaxoSmithKline au fost testate clinic pe o perioada scurta si sunt controverse stiintifice asupra eficientei lor pe termen lung.

In plus, vaccinul este facut la copii pentru a preveni imbolnavirea cand vor fi adulti, eficienta sa fiind testata doar pentru 6 ani de la administrare.

Autoritatea in domeniu din SUA - Food and Drug Administration (FDA) a anuntat ca peste 21 de fete au murit in urma administrarii vaccinului si alte 600 au suferit o boala neurologica rara, dar nu este inca o legatura clara intre vaccin si moartea acestora. Alte doua decese s-au constatat in Germania si Austria (15). De asemenea in SUA s-au inregistrat alte aproape 10.000 de efecte adverse, inclusiv 10 pierderi de sarcina.

Nu este dovedit faptul ca vaccinul Silgard impiedica aparitia cancerului de col uterin, in schimb se... mai mult


Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 13:42

31 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba