valea jiului

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Minerii din Valea Jiului, in greva foamei pentru 100 de lei in plus la salariu

Minerii din Valea Jiului, in greva foamei pentru 100 de lei in plus la salariu

Zeci de angajati din Valea Jiului protesteaza, marti, din cauza ca nu au primit majorarea sporului de periculozitate. Ei se afla pentru a doua zi in greva foamei.

24 de lideri de sindicat au optat pentru aceasta forma extrema de manifest, informeaza Digi 24.

Angajatii Complexului Energetic Hunedoara sustin ca actul aditional la contractul colectiv de munca, prin care crestea sporul de periculozitate de la 700 la 800 de lei, nu a fost inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Mai mult, prevederea ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 martie.

Mineritul prinde iar viata in Europa dupa ce goana dupa energie redeschide exploatarile

Pe de alta parte, liderii de sindicat sustin insa ca cei de la ITM interpreteaza gresit legea si ca refuza sa aprobe actul aditional si ca nu vor renunta la protest pana cand nu se va rezolva situatia.

Protestatarii apartin sindicatului Muntele, care reprezinta 3.400 de mineri de la exploatarile Lonea, Lupeni si Vulcan. mai mult


Marti, 11 Martie 2014, ora 11:12

3 comentarii
Disponibilizari in Valea Jiului: Sute de mineri trimisi acasa - vezi cati bani primesc

Disponibilizari in Valea Jiului: Sute de mineri trimisi acasa - vezi cati bani primesc

500 de mineri de la Petrila, Paroseni si Uricani vor fi disponibilizati in urmatoarea perioada, dupa cum au anuntat reprezentantii Sindicatului Huila din cadrul Societatii Nationale de Inchideri Mine din Valea Jiului (SNIMVJ).

Potrivit contractului colectiv de munca, cei concediati vor primi 32.500 de lei, brut, indiferent de vechimea pe care o au la locul de munca, arata Adevarul.

In prezent la minele din Valea Jiului, una dintre cele mai sarace zone din judetul Hunedoara, mai sunt aproximativ 2.500 de anagajati.

Petrila, Paroseni si Uricani sunt incluse in programul care prevede inchiderea mai multor mine pana in 2018. mai mult


Vineri, 16 August 2013, ora 17:33

1 comentariu
Minerii din Valea Jiului au renuntat la protest

Minerii din Valea Jiului au renuntat la protest

Protestul minerilor de la exploatarile Paroseni, Petrila si Uricani s-a incheiat vineri seara, in jurul orei 21,00, dupa ce sindicatele si ortacii au fost de acord cu prevederile din contractul semnat in cursul zilei de Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului privind preluarea carbunelui extras de la cele trei exploatari de catre termocentralele Midia si Paroseni.

Contractul cadru negociat vineri intre reprezentantii Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) si cei ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pare a fi unul bun, a declarat vineri, la Paroseni, presedintele Sindicatului 'Huila', Laszlo Domokos.

Minerii protesteaza in subteran: 1.100 de ortaci au intrat in greva foamei

"Contractul prevede preluarea cantitatii de carbune pana la sfarsitul anului 2013. Pretul pe luna aceasta este stabilit la 57 de lei/Gcal. Pentru lunile viitoare pretul se va stabili in baza unor acte aditionale si a unui algoritm de calcul care ia in considerare pretul mediu pe terte piete, plus transportul.

Dupa parerea mea este o forma buna de contract, daca el contine aceste clauze care mi s-au spus", a afirmat liderul sindical. mai mult


Vineri, 19 Iulie 2013, ora 22:30

Protest in Valea Jiului: Doi mineri s-au intors in mina, alti doi au plecat la spital

Protest in Valea Jiului: Doi mineri s-au intors in mina, alti doi au plecat la spital

Doi mineri de la Mina Paroseni, care au fost transportati la spital, vineri, au revenit in cursul aceleiasi zile in subteran, alaturi de cei peste 1.000 de colegi care protesteaza in acest fel. In schimb, alti doi au fost dusi la spitalul din Vulcan, dupa ce li s-a facut rau.

Cei doi care au fost externati erau in subteran de mai mult de 30 de ore, insa au ales sa revina in cursul dupa-amiezii in mina, relateaza Mediafax.

Minerii, blocati de peste 30 de ore in subteran: Unui ortac i s-a facut rau

Unul dintre ei a motivat intoarcerea in mina prin faptul ca "sunt frati cu minerii aflati in subteran si nu puteau sa-i abandoneze acolo".

Totodata, el a confirmat ca membrii familiilor protestatarilor vor sa se solidarizeze cu minerii din subteran.

Totodata, alti doi mineri au fost transportati cu ambulanta la spital, dupa ce li s-a facut rau.

Minerii protesteaza in subteran: 1.100 de ortaci au intrat in greva foamei

1.100 de mineri din Valea Jiului au intrat in greva foamei, incepand de vineri, de la ora 16:00, nemultumiti ca revendicarile lor nu sunt aprobate.

Presedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos, a spus ca minerii au nevoie de garantii ferme ca huila extrasa va fi preluata, iar salariatii isi vor primi salariile fara ca acestea sa fie afectate.

Alti 300 de angajati au solidarizat la suprafata cu protestatarii, solicitand garantii ca productia de huila va fi preluata de termocentralele Mintia si Paroseni, in baza unui contract ce prevede... mai mult


Vineri, 19 Iulie 2013, ora 20:28

Minerii din Valea Jiului continua protestul - peste 1.100 de ortaci, blocati in subteran (Video)

Minerii din Valea Jiului continua protestul - peste 1.100 de ortaci, blocati in subteran (Video)

Peste 1.100 de mineri de la exploatarile Paroseni, Petrila si Uricani continua, vineri dimineata, protestul declansat in urma cu o zi, ortacii blocandu-se in subteran nemultumiti ca productia de carbune nu este preluata integral de Complexul Energetic Hunedoara.

"Minerii continua protestul, in acest moment toate cele patru schimburi de la exploatarile miniere Paroseni, Petrila si Uricani fiind in subteran. Este vorba de peste 1.100 de mineri la care s-a alaturat si personalul TESA, ceea ce inseamna ca la actiunea de protest participa circa 1.300 de oameni", a declarat presedintele sindicatului Huila, Laszlo Domokos.

Liderul sindical a spus ca pe timpul noptii au fost inregistrate cateva cazuri in care minerii din subteran au avut nevoie de ingrijiri medicale, acestia fiind tratati la gura minei dupa care oamenii au preferat sa continue protestul.

"Au fost oameni care s-au simtit rau, dar si-au luat medicamentele sau au urmat tratamentul, dupa ce i-am scos afara din subteran au preferat insa sa continue actiunea de protest declansata impreuna cu ortacii lor", a afirmat Domokos.

Presedintele sindicatului Huila a spus ca in Valea Jiului a sosit deja un secretar de stat de la Ministerul Economiei si ca este asteptat si un oficial de acelasi rang de la Ministerul Energiei in incercarea de a negocia cu minerii si a dezamorsa conflictul.

Minerii sunt nemultumiti de faptul ca productia de carbune realizata la cele trei exploatari nu este preluata de Complexul... mai mult


Vineri, 19 Iulie 2013, ora 10:13

1 comentariu
Protest extrem in Valea Jiului - sute de mineri refuza sa iasa din subteran (Video)

Protest extrem in Valea Jiului - sute de mineri refuza sa iasa din subteran (Video)

450 de mineri din Valea Jiului s-au blocat in subteran, marti, in semn de protest fata de scaderile salariale generate vanzarile slabe de pe piata huilei.

Ortacii se plang ca nu mai pot face productie atata vreme cat carbunii nu se mai vand, iar ei nu isi incaseaza salariile, transmite Romania TV.

Cei 450 de mineri de la minele Paroseni, Petrila si Uricani ameninta ca pana diseara, cand li se vor alatura si colegii de pe celelalte schimburi, numarul lor va ajunge la 2.000.

Zeci de mineri, blocati in subteran la Hunedoara

In semn de solidaritate cu minerii care s-au blocat in subteran, angajatii de la suprafata vor ramane in birouri si in ateliere dupa incheierea programului de lucru.

Carbunele extras de ortacii din minele din Valea Jiului nu mai este preluat de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) pentru a fi folosit in termocentrale. Productia realizata la mina Paroseni a inceput sa scada inca din luna mai, ajungand la o capacitate de 40% pentru luna iulie.

"Nu am ce sa negociez cu minerii, pentru ca eu reprezint interesele lor. I-am informat asupra problemelor reale din sistemul energetic din Hunedoara. Solutiile nu sunt la indemana mea. Solutiile sunt la indemana altora.

Protest extrem in Valea Jiului - sute de mineri refuza sa iasa din subteran

Solutiile trebuie sa vina de undeva de mai sus, de la oamenii politici. Vorbim de un blocaj in sistemul energetic in judetul Hunedoara, care a inceput in luna mai 2013. Ni s-a refuzat preluarea carbunelui.... mai mult


Joi, 18 Iulie 2013, ora 13:49

2 comentarii
Minerii din Valea Jiului, trimisi in concediu de odihna pentru patru zile

Minerii din Valea Jiului, trimisi in concediu de odihna pentru patru zile

Cei peste 5.000 de mineri care lucreaza in exploatarile de carbune din cadrul Societatii Nationale a Huilei (SNH) Petrosani vor primi patru zile de concediu de odihna in perioada 25-28 iunie, potrivit unei decizii adoptate de Consiliul de Administratie al companiei, a informat miercuri Biroul de presa al SNH.

"Personalul din cadrul SNH va avea concediu de odihna in perioada 25-28 iunie, cu exceptia angajatilor care vor asigura activitatea de inspectie in subteran. Activitatea de productie va fi reluata pe data de 1 iulie", a declarat reprezentanta Biroului de presa al SNH Petrosani, Dorina Avram.

Minerii care se vor afla in concediu de odihna nu vor pierde bani la salariu, au dat asigurari oficialii SNH Petrosani.

In cadrul SNH Petrosani lucreaza 5.100 de salariati, o parte dintre ei fiind angajati la minele viabile Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan, iar ceilalti la Statia de salvare miniera si Statia de preparare a carbunelui Valea Jiului Coroiesti.

Minerii de la Lonea au protestat saptamana trecuta dupa ce au aflat ca urmeaza sa fie trimisi patru zile in concediu de odihna, unul dintre schimburi blocandu-se in subteran timp de cateva ore. mai mult


Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 15:13

1 comentariu
Motiunea PDL si PP-DD privind mineritul in Valea Jiului, respinsa de deputati

Motiunea PDL si PP-DD privind mineritul in Valea Jiului, respinsa de deputati

Motiunea simpla "Scapati mineritul din Valea Jiului de norocul rau al conducerii bicefale Vosganian-Nita", initiata de grupurile parlamentare PP-DD si PDL, a fost respinsa miercuri de plenul Camerei Deputatilor cu 67 voturi "pentru", 218 "impotriva" si noua abtineri.

Initiatorii motiunii sustin ca sistemul energetic national, sub conducerea ministrilor Varujan Vosganian si Constantin Nita, trece prin cea mai grava criza pe care a cunoscut-o Romania de-a lungul intregii sale istorii si solicita demisia celor doi demnitari.

Motiunea simpla a fost semnata de 73 de parlamentari PP-DD si PDL, fiind depusa marti, la Camera Deputatilor.

PP-DD si PDL, motiune simpla comuna pe tema mineritului din Valea Jiului

"Anunt plenul despre imprejurarea ca astazi intelegem sa depunem in plenul Camerei motiunea simpla 'Scapati mineritul din Valea Jiului de norocul rau al conducerii bicefale Vosganian-Nita'", a anuntat, marti, liderul grupului parlamentar al PP-DD, Daniel Fenechiu. mai mult


Miercuri, 29 Mai 2013, ora 14:49

Soarta minerilor din Valea Jiului, pe masa Camerei Deputatilor

Soarta minerilor din Valea Jiului, pe masa Camerei Deputatilor

Motiunea simpla "Scapati mineritul din Valea Jiului de norocul rau al conducerii bicefale Vosganian-Nita", initiata de grupurile parlamentare PP-DD si PDL, va fi dezbatuta marti de plenul Camerei Deputatilor.

"Maine dimineata (marti - n. red.) se va dezbate motiunea simpla a colegilor nostri de la PP-DD. S-au stabilit timpul si durata dezbaterii motiunilor", a anuntat luni liderul senatorilor PSD, Marian Neacsu, la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

El a mentionat ca, in conformitate cu desfasuratorul sedintei, dezbaterile la motiune ar putea dura 4-5 ore.

Sistemul energetic national, sub conducerea ministrilor Varujan Vosganian si Constantin Nita, trece prin cea mai grava criza pe care a cunoscut-o Romania de-a lungul intregii sale istorii, se arata in motiunea simpla initiata de deputatii Partidului Poporului - Dan Diaconescu si Partidului Democrat Liberal, care va fi dezbatuta marti in plenul Camerei Deputatilor si in care se cere demisia celor doi ministri.

Intitulata "Scapati mineritul din Valea Jiului de norocul rau al conducerii bicefale Vosganian-Nita!", motiunea simpla arata ca atunci cand oamenii politici care compun actuala guvernare au venit in Valea Jiului in campanie electorala le-au promis minerilor, sub cuvant de onoare, ca vor avea grija ca mineritul din aceasta zona a tarii sa continue si sa se dezvolte pe baze economice sustinute de stat, dar ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si cel al Energiei, Constantin Nita,... mai mult


Marti, 28 Mai 2013, ora 08:46

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Dorel, dezvoltator imobiliar: Cum construiesti un bloc in jurul unui stalp de electricitate
  2. A crezut ca are doi catei - dupa doi ani si-a dat seama ce erau cu adevarat
  3. Proiect inedit realizat de o celebra marca: Adidasi fabricati din gunoaiele oceanului (Foto)
  4. Un german vrea sa faca bani din Grexit intr-un mod inedit (Video)
  5. Cosmarurile se adeveresc? Angajat Volkswagen ucis de un robot
  6. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  7. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  8. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  9. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  10. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)