vanzare avas

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
AVAS: Incasari de trei ori mai mari decat in 2011, de la firmele in insolventa

AVAS: Incasari de trei ori mai mari decat in 2011, de la firmele in insolventa

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a incasat, in primul semestru din acest an, de la societatile aflate in insolventa sau faliment, de peste trei ori mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

In primele 6 luni din 2012, AVAS a incasat 3,815 milioane lei, fata de 1,061 milioane lei, in primul semestru din 2011.

"Valoarea creantelor recuperate pentru societatile aflate in insolventa sau faliment, decurgand din dividende si accesorii aferente acestora, din fonduri pentru restructurare si accesorii aferente acestora, in cadrul procedurii de insolventa, a sumelor restituite de catre societatile comerciale privatizate care au beneficiat de sume acordate cu titlu gratuit in baza Legii nr.55/1995 si HG 100/1996, din veniturile incasate in baza contractelor de vanzare - cumparare de actiuni, a creantelor bancare, comerciale si fiscale recuperate de A.V.A.S. in cadrul procedurii de insolventa, a fost de 3,815 lei in primele sase luni din acest an.

In semestrul I al anului 2011, valoarea a fost de 1,061 milioane de lei. In S1 2011 intra si conventia de dare in plata (compensarea creantei cu un activ non financiar) a unor active aflate in patrimoniul S.C. RULMENTUL S.A. Brasov, in valoare de 40,259 milioane de lei", potrivit informatiilor transmise de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

In ceea ce priveste numarul societatilor comerciale aflate in procedura insolventei sau a falimentului, AVAS avea in... mai mult


Luni, 08 Octombrie 2012, ora 21:08

1 comentariu
Raport Oltchim: Costurile de productie, mai mari decat valoarea de vanzare a marfii

Raport Oltchim: Costurile de productie, mai mari decat valoarea de vanzare a marfii

Pentru unele categorii de produse realizate de Oltchim in perioada 2009 - 2011, costurile de productie au fost mai mari decat valoarea marfurilor fabricate si vandute, reiese din Raportul intocmit de corpul de control al premierului.

"Oltchim a functionat in perioada analizata sub pragul de rentabilitate economica, inregistrand rezultate negative atat din activitatea de exploatare, cat si din totalul activitatii, gradul de utilizare a capacitatii de productie realizat fiind sub gradul de utilizare a capacitatii de productie estimate a fi necesar realizarii de profit", se precizeaza in Raportul de control privind verificarile efectuale la SC Oltchim SA, in perioada 2009 - 2011.

De altfel, expertii corpului de control au constatat ca "pentru unele categorii de produse ale Oltchim, cum ar fi 'soda, PVC, DFO, polioli', costurile productiei marfa fabricate au inregistrat valori mai mari decat valoarea productiei marfa fabricate si vanduta". "Acest lucru fiind influentat atat de gradul de utilizare a capacitatii de productie cat si de evolutia in piata a preturilor de vanzare a acestor produse", se precizeaza in documentul amintit.

Cheltuielile cu materii prime si material au crescut de la 42% in anul 2009 la 54% la nivelul lunii august 2011. La sfarsitul lunii august 2011, Oltchim nu reusise pornirea activitatii de petrochimie, nefunctionand astfel la capacitatea necesara atingerii parametrilor de rentabilitate economica, din cauza lipsei finantarilor pentru capitalul... mai mult


Luni, 01 Octombrie 2012, ora 22:37

3 comentarii
Cat va incasa statul din vanzarea actiunilor Petrom?

Cat va incasa statul din vanzarea actiunilor Petrom?

Premierul Emil Boc spera sa obtina din vanzarea a 9,8% din actiunile Petrom un pret mai mare decat in 2004, cand grupul austriac OMV a devenit proprietarul a 51% din actiuni.

Guvernul se asteapta sa castige cel putin 600 de milioane de euro, iar analistii sustin ca asteptarile guvernantilor ar putea fi indeplinite, in prezent compania fiind extrem de profitabila.

"Gradul de profitabilitate a Petrom a crescut mult comparativ cu situatia din 2004, pe fondul investitiilor masive si al unui management privat mult mai eficient decat cel asigurat de stat pana la vanzarea pachetului majoritar de actiuni, motiv pentru care este de asteptat ca pretul obtinut in urma vanzarii unui nou pachet, de 9,84%, sa se apropie de cel incasat pentru pachetul de 51%", a declarat Lucian Anghel, economist-sef al BCR, pentru Evenimentul Zilei.

Acesta considera ca Petrom este una dintre cele mai stabile companii din intreaga regiune, motiv pentru care interesul pe Bursa pentru achizitia de actiuni ar putea fi chiar destul de mare.

Pe de alta parte, exista specialisti care sustin ca o diferenta mare intre preturile obtinute la vanzarea pe bucati a pachetelor de actiuni detinute de statul roman in cadrul diverselor companii trebuie justificata de autoritati.

"Birocratilor ar trebui sa li se impute diferentele de pret rezultate in urma vanzarii, in momente diferite, a unor pachete de actiuni ale aceleiasi companii, insa avem o lege a privatizarii facuta franjuri, lucru care-i permite... mai mult


Luni, 11 Aprilie 2011, ora 15:13

2 comentarii
AVAS vinde blugi in valoare de 36.000 dolari

AVAS vinde blugi in valoare de 36.000 dolari

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat organizarea in urmatoarea perioada a mai multor licitatii, pe ultima suta de metri, inainte de a fi desfiintata, in incercarea de a-si recupera datoriile.

Nici afacerea in care in urma cu trei ani se implicase si cunoscutul actor Florin Calinescu nu a scapat de probleme pe perioada de criza. Astfel, acum AVAS a ajuns in postura de a vinde blugii si gecile de blugi ale firmei Viorex in contul datoriilor pe care aceasta companie le are la stat.

"Pe data de 10 februarie va avea loc o licitatie prin care vor fi scoase la vanzare bunurile debitorului Viorex International Production SRL, constand in articole de imbracaminte. Licitatia pentru aceste bunuri porneste de la 36.242 dolari", se arata intr-un comunicat al institutiei amintite.

La aceeasi data, statul va recupera si datoriile de la alta companie. "Pentru a recupera sumele datorate de catre debitorul International Business Company SRL, AVAS scoate la licitatie publica un pachet de 1.629.307 actiuni nominative si dematerializate, reprezentand 1,74% din capitalul social al International Trade Center, detinut de catre debitorul AVAS", se mai arata in comunicatul AVAS.

Licitatia publica este organizata de asemenea in data de 10 februarie, iar pretul de pornire pentru pachetul de actiuni de 1,74% porneste de la 64.249 dolari. mai mult


Sambata, 30 Ianuarie 2010, ora 10:41

AVAS nu mai monitorizeaza postprivatizare pentru alte patru societati comerciale

AVAS nu mai monitorizeaza postprivatizare pentru alte patru societati comerciale

Autoritatea pentru valorificarea Activelor Statului (AVAS) a incetat monitorizarea postprivatizare si arhivarea documentelor aferente monitorizarii postprivatizare a contractului de vanzare-cumparare de actiuni pentru inca patru societati comerciale, Romana, Metranrep, Ana Teleferic si Merkal Star.

Aceasta decizie a fost luata in urma indeplinirii obligatiilor asumate prin contractele de privatizare, se arata intr-un comunicat emis luni de AVAS.
Pentru SC Romana SA Alba Iulia, din judetul Alba, contractul de privatizare a fost incheiat in ianuarie 1999, pentru pachetul de actiuni reprezentand 73,22 % din capitalul social. Pretul pachetului de actiuni, 3.789.243 mii lei, a fost achitat integral de catre cumparator, respectiv SC Astral SA Bucuresti. Compania are ca principal obiect de activitate comertul.

SC Metranrep din Tulcea, care se ocupa cu comertul cu ridicata nespecializat, a fost privatizata prin semnarea contract de privatizare in anul 1999. AVAS a vandut 81,39% din capitalul social, iar pretul celor 24.213 actiuni, respectiv 17.895,8283 RON, a fost achitat integral.

Pentru SC Ana Teleferic din Brasov, contractul de privatizare incheiat in noiembrie 2000 a avut ca obiect vanzarea a 12,46% din capitalul social al societatii. Compania are ca obiect de activitate transportul pe cablu de persoane si marfa. Pretul actiunilor de 48.749,385 RON a fost achitat integral.

De asemenea, societatea Merkal Star SA din Constanta a fost privatizata in anul 1996.... mai mult


Luni, 14 Decembrie 2009, ora 12:41

AVAS vinde Petromin Constanta

AVAS vinde Petromin Constanta

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ofera, marti, la vanzare 70 la suta din capitalul social al Petromin SA Constanta, informeaza AVAS.

Licitatia cu strigare va avea loc in data de 11 decembrie 2009, ora 11.00, la sediul AVAS. Pretul de pornire al licitatiei este de 0,95 lei/actiune, iar valoarea pachetului de actiuni oferit la vanzare este de 14,95 milioane lei.

Pentru participarea la licitatie este obligatorie cumpararea dosarului de prezentare, depunerea taxei de participare la licitatie si depunerea garantiei de participare, conform cerintelor din dosarul de prezentare.

Petromin Constanta are ca activitate principala transportul maritim si de coasta. mai mult


Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 20:25

Guvernul a vandut doar 6 societati comerciale ramase neprivatizate

Guvernul a vandut doar 6 societati comerciale ramase neprivatizate

Doar 6 dintr-un total de 34 de companii au putut fi privatizate, in 2009, de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Firmele ramase in portofoliul AVAS detin multe dintre activele considerate de mare interes pana de curand de catre oamenii de afaceri interesati de astfel de investitii, scrie Financiarul.

Printre acestea se numara mai ales de terenuri si cladiri foarte bune pentru afaceri imobiliare extrem de profitabile. Dezinteresul pentru societatile comerciale la care statul inca mai este actionar majoritar este demonstrat de incasarile din privatizare din acest an.

Astfel, intre 1992-2008, sumele incasate din privatizare de catre AVAS /APAPS/FPS/AP se ridica la valoarea de 16.180.842.000 lei.

AVAS a previzionat pentru acest an incasari din privatizare de 416 milioane de lei, din care a realizat 62,749 milioane de lei, urmand a depune toate eforturile pentru a incerca sa micsoreze diferenta dintre incasari si previziuni.

Pana acum, AVAS a reusit incheierea a cinci contracte de vanzare-cumparare actiuni (Apolo Deva, Avicola Gaiesti, Uni San Rom Alba Iulia, Electroconstructia Elecom S.A. Brasov si Splai S.A. Bucuresti) si este in discutii avansate cu CNVM pentru infiintarea Societatii de Investitii.

Totodata, a fost privatizata de curand si Trocadero Bucuresti, companie care activeaza in domeniul restaurantelor, unde AVAS a vandut pachetul de 69,271%.

Numarul companiilor de stat vandute, dar si sumele incasate demonstreaza ca privatizarea... mai mult


Luni, 12 Octombrie 2009, ora 07:39

Avioane Craiova, de vanzare cu acte in regula

Avioane Craiova, de vanzare cu acte in regula

AVAS a adaptat documentatia de vanzare a Avioane Craiova la legislatia europeana, pentru a nu mai exista suspiciuni in ceea ce priveste ajutorul de stat. Investitorii interesati au fost deja informati asupra modificarilor efectuate, informeaza NewsIn.

Astfel, in evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni, 3% de investitiile pentru dezvoltare si 2% de capitalul de lucru". Potrivit informatiilor AVAS, pentru a putea participa la negocieri, investitorii trebuie sa prezinte Planul de afaceri pe o perioada de trei-cinci ani.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a inclus in proiectul cadru al contractului de vanzare-cumparare clauze obligatorii si nenegociabile referitoare la industria de aparare si a celorlalte acte normative, referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.

AVAS a anuntat ca, anterior lansarii actualului proces de privatizare, "Saab a propus AVAS o metoda de privatizare aplicata cu succes in alte tari, si anume o majorare de capital a societatii, urmata de cumpararea pachetului de actiuni, care insa presupunea si o incredintare directa".

AVAS a mai explicat ca nu este posibila privatizarea prin metoda incredintarii directe, fiind obligatorie respectarea legislatiei romanesti in domeniu si a normelor europene privind libera concurenta si ajutoarele de stat.

Avioane Craiova SA a fost fondata in 1972 in scopul producerii si... mai mult


Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 15:50

Alte articole despre: Craiova, avioane, vanzare, AVAS, soim
AVAS vinde 64,89% din capitalul social IAR Ghimbav

AVAS vinde 64,89% din capitalul social IAR Ghimbav

AVAS a scos spre vanzare luni pachetul majoritar de 64,89% din capitalul social IAR Ghimbav, specializata in constructia si repararea de aeronave si nave.

Privatizarea se va realiza prin metoda negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Astfel, in evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni si 5% de investitiile pentru dezvoltare, a anuntat AVAS, informeaza The Money Channel.

Investitorii interesati vor trebui sa depuna un plan de afaceri pe 5 ani, care sa contina sursele de finantare si planul de dezvoltare a productiei.

AVAS asteapta ofertele investitorilor pana pe 23 iunie, urmand ca documentele de participare sa fie deschise a doua zi. mai mult


Luni, 21 Aprilie 2008, ora 09:46

Alte articole despre: vanzare, AVAS, capital social, IAR Ghimbav

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba