verificare valabilitate rovinieta

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Atentie, soferi! Politia pandeste - Iata noua lista de locuri in care poti fi prins daca nu ai rovinieta

Atentie, soferi! Politia pandeste - Iata noua lista de locuri in care poti fi prins daca nu ai rovinieta

Inca 15 noi puncte fixe prin care se va face controlul rovinietei au fost puse in functiune, iar lista a fost facuta publica de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Acestea sunt, potrivit Digi 24:

1. Vrancea - DN23 - localitatea Vulturu2. Cluj - DN75 - localitatea Mihai Viteazu3. Satu Mare - DN19 - localitatea Decebal4. Caras Severin - DN58 - localitatea Soceni5. Maramures - DN18 - localitatea - Moisei6. Dolj - DN56 - localitatea Podari7. Dambovita - DN71 - localitatea Ulmi8. Prahova - DN72 - localitatea Bratasanca9. Mures - DN15 - localitatea Sangeorgiu de Mures10. Galati - DN26 - localitatea Vinatori11. Bacau - DN15 - Girleni12. Neamt - DN15 - localitatea Calugareni13. Vaslui - DN24 - localitatea Crasna14. Vaslui - DN24B - localitatea Rasesti15. Bihor - DN1 - Osorhei
Noile puncte fixe de control au intrat in vigoare incepand cu 20 ianuarie.

La acea data, CNADNR anunta ca prin intermediul lor vor fi inregistrate vehiculele care circula fara achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta).

"Mentionam ca, pana in prezent, controlul valabilitatii rovinietei se realiza prin intermediul a 51 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control si prin intermediul personalului IGPR, ISCTR si CNADNR SA (in punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a detinerii rovinietei valabile. Precizam ca punctele de control puse in functiune astazi, sunt amplasate in zone in care acestea nu pot fi... mai mult


Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 11:57

2 comentarii
Soferii pot verifica online valabilitatea rovinietei

Soferii pot verifica online valabilitatea rovinietei

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a lansat, pe 25 iunie, un nou serviciu privind posibilitatea de verificare a valabilitatii rovinietei online, a anuntat, marti, compania.

"Prin acest serviciu, utilizatorilor li se ofera posibilitatea de a verifica valabilitatea achitarii tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale (rovinieta) la momentul cautarii, dupa numarul de inmatriculare al vehiculului si dupa numarul de identificare (seria de sasiu)", potrivit CNADNR.

Pe langa afisarea informatiilor in fereastra utilitarului, prin bifarea optiunii "Afiseaza rezultatele in fisier pdf semnat" se poate obtine un fisier pdf care contine informatiile referitoare la valabilitatea rovinietei, impreuna cu o semnatura electronica a CNADNR si o marca temporala (data).

Astfel, CNADNR atesta faptul ca este emitentul informatiilor inscrise in fisier si ca acestea sunt valabile la momentul specificat de marca temporala.

"Documentul pdf semnat se genereaza numai in cazul existentei unei roviniete valabile in baza de date (nu este considerata rovinieta valabila cea a carei data de 'sfarsit valabilitate' este anterioara celei la care se interogheaza/genereaza fisierul pdf, precum si rovinieta a carei data de 'inceput valabilitate' este ulterioara datei la care se interogheaza/genereaza fisierul pdf)", sustin reprezentantii companiei. mai mult


Marti, 17 Iulie 2012, ora 19:13

Soferii isi vor putea verifica rovinietele online

Soferii isi vor putea verifica rovinietele online

Incepand de luni, soferii din Romania isi vor putea verifica valabilitatea rovinietelor si online.

Astfel, incepand cu data de 25 iunie, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pune la dispozitia utilizatorilor un nou serviciu privind posibilitatea de verificare a valabilitatii rovinietei pe Internet, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Serviciul este deja disponibil pe site-ul CNADNR - www.cnadnr.ro. In vederea efectuarii verificarii valabilitatii rovinietei este necesara completarea celor doua campuri obligatorii, respectiv numarul de inmatriculare si seria de sasiu, precum si a codului de verificare, se mai arata in comunicat.

CNADNR subliniaza faptul ca, pana pe 1 iulie, serviciul de verificare a valabilitatii rovinietei se afla in perioada de testare.

F.N. mai mult


Marti, 26 Iunie 2012, ora 10:55

2 comentarii
Rovinieta ramane valabila si daca schimbi numarul de inmatriculare

Rovinieta ramane valabila si daca schimbi numarul de inmatriculare

Soferii pot mentine valabilitatea rovinietei in cazul in care schimba numarul de inmatriculare al vehiculului, numai in conditiile in care utilizatorul solicita modificarea numarului de inmatriculare in baza de date a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Modificarea in baza de date se realizeaza la sediul CNADNR, la sediile Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri si la sediile Sectiilor de Drumuri Nationale, anunta Compania Natioana de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

Pentru modificarea numarului de inmatriculare in baza de date sunt necesare urmatoarele documente: o cerere scrisa, conform formularului-tip care se regaseste pe site-ul CNADNR, dar si cartea de identitate a vehiculului in copie si originalul acesteia pentru verificarea conformitatii.

"Solicitarea se verifica pe loc si, daca aceasta este justificata, dupa achitarea de catre utilizator a tarifului de modificare a numarului in baza de date (20 lei + TVA), se efectueaza aceasta modificare", mai arata documentul.

In ultima perioada CNADNR a constatat ca o serie de numere de inmatriculare ale vehiculelor pentru care a fost eliberata rovinieta (in special in cazul rovinietelor autocolant) au fost inscrise incorect sau incomplet pe documentele de plata (bon fiscal, factura) si implicit in baza de date, de catre operatorii care au in atributii in eliberarea rovinietelor.

"In acest context, pentru a se evita... mai mult


Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 15:24

Rovinieta electronica intra in vigoare de vineri

Rovinieta electronica intra in vigoare de vineri

Incepand de la 1 octombrie ar trebui sa intre in vigoare ordonanta prin care se introduce rovinieta electronica. Actul normativ trebuia aplicat de la 1 august, dar Guvernul a decis o amanare de doua luni, deoarece noul sistem de plata si control nu era functional.

Pentru autoturisme, tarifele prevazute in ordonanta sunt 3 euro pentru o saptamana, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile si 28 de euro pentru un an.

Rovinieta electronica reprezinta un sistem de plata si verificare a existentei platii taxei de drum prin intermediul unui cip inregistrat intr-un sistem electronic de urmarire.

Toate rovinietele vandute vor fi inregistrate intr-o baza de date pe Internet, iar cuponul lipit in geam dispare, tot pentru economie. Soferul va pastra cel mult chitanta, dovada ca a facut plata.

In plus, atunci cand toate rovinietele vor fi inregistrate in baza de date, politistii vor cunoaste care masina are rovinieta valabila, tastand numarul de circulatie al vehiculului.

Cei care vor fi surprinsi in trafic, de camerele video sau de echipe de controlori, fara documente care sa ateste plata acesteia vor primi acasa amenzile, care variaza intre 250 si 4.500 lei.

In plus, pe langa amenzi, vor trebui sa achite si despagubiri, in functie de tipul vehiculului, intre 28 si 1.210 euro. De exemplu, posesorii de autoturisme care nu vor avea rovinieta risca amenzi intre 250 si 500 de lei.

Rovinieta poate fi cumparata de la orice subunitate CNADNR, de la... mai mult


Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 07:09

7 comentarii
Alte articole despre: rovinieta electronica, rovinieta taxa
Noile roviniete sunt greu de gasit

Noile roviniete sunt greu de gasit

Desi de la 1 august soferii care umbla fara rovinieta sunt aspru pedepsiti, acestea se gasesc foarte greu in benzinarii.

In Bucuresti, de exemplu, din zece benzinarii verificate, in niciuna nu a putut fi cumparata rovinieta valabila un an de zile, anunta Realitatea Tv.

Masura amendarii soferilor care circula fara roviniete a fost suspendata timp de zece zile, pentru ca acestea nu se mai gaseau pe piata.

Insa, de la 1 august pedepsele s-au reactualizat. Soferii care vor sa iasa din oras pentru o perioada mai mica, s-ar putea sa aiba noroc si sa gaseasca roviniete valabile pentru sapte zile. Si acestea sunt insa greu de gasit.

Conducatorii auto care pleaca la drum si nu au rovinieta platita, nu au decat doua optiuni: fie platesc amenda, daca ii prinde politistul, fie se inarmeaza cu rabdare si incep vanatoarea de roviniete. mai mult


Duminica, 03 August 2008, ora 17:46

1 comentariu
Alte articole despre: rovinieta, cauta, benzinarie, greu, procura
CNADNR a primit patru oferte pentru achizitia de roviniete matca-cupon

CNADNR a primit patru oferte pentru achizitia de roviniete matca-cupon

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a primit patru oferte pentru incheierea unui acord cadru pentru achizitia de roviniete matca - cupon, se arata intr-un comunicat remis miercuri agentiei NewsIn.

Deschiderea ofertelor pentru incheierea acordului cadru "Achizitie de roviniete matca-cupon" a avut loc miercuri la sediul CNADNR. Acordul cadru va fi atribuit prin licitatie deschisa, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Depunerea ofertelor s-a facut in baza anuntului de participare publicat de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania in data de 31 martie, data limita pentru depunere fiind miercuri, 21 mai.

Cei patru operatori economici care s-au intregistrat la licitatie sunt: Tipoholding, Imprimeria Nationala, Eltronis si Base Consulting.

Durata acordului cadru este de doi ani si se estimeaza a fi incheiate doua contracte subsecvente in perioada de derulare a contractului. Astfel, acordul cadru are ca scop livrarea in anul 2008 a minim 7.000.000 (maxim 9.000.000) de roviniete pentru 1/7/30 de zile si minim 2.500.000 (maxim 3.000.000) roviniete pentru 12 luni.

Pentru 2009 acordul cadru prevede livrare a minim 10.000.000 (maxim 14.000.000) roviniete pentru 1/7/30 de zile si minim 4.000.000 (maxim 5.500.000) roviniete pentru 12 luni.

Actualul sistem de roviniete ar putea fi modificat anul viitor, prin realizarea unui sistem de camere video pe drumurile nationale pentru verificarea... mai mult


Miercuri, 21 Mai 2008, ora 19:57

Alte articole despre: rovinieta, matca, cupon, CNADNR, oferte, firme
Camere video pentru verificarea rovinietelor, din 2009

Camere video pentru verificarea rovinietelor, din 2009

Actualul sistem de roviniete va fi modificat anul viitor, prin realizarea unui sistem de camere video pe drumurile nationale pentru verificarea existentei si valabilitatii rovinietelor, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, relateaza NewsIn.

"Exista un proiect de inlocuire a acestui sistem, prin montarea de camere video pe toate drumurile nationale, care vor citi datele de pe roviniete. Evident, va fi schimbata si forma actuala si designul rovinietelor", a afirmat Orban.

Acest proiect a fost anuntat in urma cu un an si ar fi trebuit sa intre in functiune incepand cu 2008, insa implementarea sa a fost intarziata.

Pe de alta parte, ministrul a precizat ca nu a existat anul acesta o "criza" a rovinietelor.

"Nu a fost facuta alimentarea cu roviniete in toate statiile cu care au existat contracte, insa acestea s-au gasit in majoritatea locatiilor", a precizat el, adaugand ca singurii care nu au avut roviniete sunt ceicare "nu au iesit cu masinile din Bucuresti anul acesta".

In plus, ministrul Transporturilor a declarat ca, in acest moment, sunt deschise procedurile de licitatie, astfel incat rovinietele sa existe pe piata in toate locatiile contractate. mai mult


Miercuri, 30 Aprilie 2008, ora 15:32

Alte articole despre: sistem, roviniete, modificat, 2009

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba