viata dincolo

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Moartea e o iluzie si exista viata dincolo de ea! Suntem, de fapt, nemuritori?

Moartea e o iluzie si exista viata dincolo de ea! Suntem, de fapt, nemuritori?

Profesorul Robert Lanza, de la Universitatea de medicina Wake Forest din Carolina de Nord, Statele Unite, sustine o teorie potrivit careia fizica cuantica dovedeste faptul ca exista viata dupa moarte.

Academicianul considera, de asemenea, ca teoria biocentrismului ne invata ca moartea pe care o stim este doar o iluzie creata de constiinta noastra, potrivit Daily Mail.

Cei mai multi oameni de stiinta ar spune ca, probabil, notiunea de viata dupa moarte este un nonsens sau un lucru nedovedit. Cu toate acestea, Robert Lanza sustine ca are dovezi care confirma o existenta dincolo de mormant si aceasta se bazeaza pe fizica cuantica.

"Noi credem ca viata este doar o activitate a carbonului si un amestec de molecule - noi traim o vreme si apoi putrezim in pamant. Oamenii cred in moarte deoarece 'am invatat sa murim' sau, mai precis, constiinta noastra asociaza viata cu corpul si stim ca trupul moare", a spus Lanza.

Teoria despre biocentrism explica faptul ca moartea nu poate fi ca un sfarsit pe care il credem noi. Biocentrismul este considerat teoria tuturor lucrurilor si isi are originile in limba greaca, insemnand "centrul vietii".

Spatiul si timpul sunt instrumente ale mintii noastre

Teoria sustine ca viata si biologia sunt esentiale pentru realitate si aceasta viata creeaza Universul si nu invers. Acest lucru sugereaza ca o constiinta a unei persoane determina forma si dimesiunea obiectelor din Univers.

Spre exemplu, spune Lanza, o persoana vede un cer... mai mult


Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 12:23

14 comentarii
Exista viata dincolo de moarte?

Exista viata dincolo de moarte?

Ceea ce oamenii inteleg prin moarte reprezinta incetarea batailor inimii si lipsa oxigenului dus catre creier. Cercetatorii spun insa ca dupa acest moment al "mortii", creierul este inca intr-o stare de hiperactivitate.

Ei au observat in cadrul testelor de laborator ca, in ultimele clipe de viata, soarecii testati de ei aveau o activitate cerebrala asemanatoare cu starea de cunostinta a oamenilor, scrie Science Mag.

Specialistii sunt de parere ca, daca la fel se intampla si cu oamenii, activitatea creierului ar putea fi responsabila de viziunile si senzatiile prin care unii spun ca au trecut atunci au fost aproape de moarte.

Lumea cealalta, doar un fenomen chimic?

Expertii estimeaza ca acest lucru se intampla in cazul a 20% dintre pacientii care sufera un stop cardiac. Pacientii spun adesea ca isi parasesc corpul si se privesc pe ei insisi din afara propriului trup.

Neurologul Jimo Borjigin, de la Universitatea din Michigan, SUA, este interesat de astfel de experiente la limita dintre viata si moarte.

Ea a masurat nivelul de hormoni din creierul unor cobai dupa ce ei au suferit un accident vascular cerebral. Unele studii precedente au aratat ca activitatea electrica din creier creste exponential si apoi se stinge imediat dupa oprirea inimii.

Borjigin pune experienta ciudata a unor oameni pe seama acestui fenomen natural, respingand ideea ca ei ar trece printr-o faza asemanatoare cu moartea.

Investigarea acestui fenomen misterios

Ea si colegii ei... mai mult


Joi, 15 August 2013, ora 19:28

6 comentarii
Viata dincolo de moarte: Adevar sau fals?

Viata dincolo de moarte: Adevar sau fals?

Este deja celebru cazul unui doctor neurochirurg din SUA care sustine ca a trait experienta vietii dincolo de moarte. Problema pe care o pun specialistii acum se refera la cauza acestei experiente, ei speculand ca ar putea fi vorba despre un vis delirant indus de anumite substante chimice.

Eben Alexander sustine ca a ajuns in Rai si apoi a revenit la viata, dupa ce a fost in coma, scrie inquisitr.com. El a publicat chiar si o carte in care descrie aceasta experienta prin care ar fi trecut, numele cartii fiind "Proof of Heaven"("Dovada Raiului").

Numeroase contestari ale acestei experiente

Ea a devenit rapid un bestseller, fiind vanduta in peste doua milioane de copii. Acum in presa americana au aparut noi informatii despre experienta prin care el sustine ca a trecut. De aceasta data este contestata atat calificarea lui ca neurochirurg, cat si aceasta experienta misterioasa pe care el ar fi avut-o.

In trecut, cartea scrisa de el a fost considerata "anti-stiintifica". Noi acuzatii la adresa lui au aparut in prezent. La inceput, Alexander a spus ca a avut aceasta experinta in timp ce creierul ii era "inchis" din cauza unei infectii bacteriene. Totusi, un medic care era de garda la in spital atunci cand el a trecut prin acest stadiu, in 2008, spune ca pacientului i-a fost indusa starea de coma in mod artificial.

Experienta medicului, contestata

Acest lucru ar putea insemna ca experienta vietii dincolo de moarte ar fi putut sa apara atunci cand pacientul iesea... mai mult


Vineri, 05 Iulie 2013, ora 09:55

2 comentarii
Viata dincolo de moarte - o halucinatie?

Viata dincolo de moarte - o halucinatie?

Specialistii de la Universitatea din Liege, Belgia, au facut un studiu in privinta experientei vietii dincolo de moarte. Rezultatul cercetarii lor este cu adevarat surprinzator.

Pacientii care au fost aproape de experienta mortii si au revenit la viata au descris momentele care au urmat imediat dupa aceea drept unele in care aveau senzatia ca traiesc intr-o alta realitate.

Conform Science Daily, experientele apropiate de moarte ("Near Death Experiernce") se situeaza undeva intre halucinatie si mecanisme psihologice de aparare create de creier.

Ele sunt greu de inteles din punct de vedere stiintific, caci sunt create in conditii haotice, facand aproape imposibila studierea lor in timp real.

O noua abordare a vietii dincolo de moarte

Totusi, expertii belgieni au incercat o noua abordare a acestui fenomen. Ei spun ca, daca amintirile legate de aceste experiente ale mortii sunt produse ale imaginatiei, trasaturile lor fenomenologice (emotionale, auto-referentiale, senzoriale, detalii etc.) ar trebui sa fie mai apropiate de amintirile imaginate de oameni.

Pe de alta parte, daca ele sunt traite asemenea celor care fac parte din realitate, trasaturile lor ar fi mai apropiate de amintirea evenimentelor reale, sustin specialistii in psihologie.

Ei au cercetat descrierile facute de trei grupuri de pacienti, dintre care unii au supravietuit in urma unor stari de coma. Ei au comparat amintirile legate de aceste experiente cu cele ale unor situatii reale pe care... mai mult


Joi, 28 Martie 2013, ora 22:25

8 comentarii
Viata extraterestra ascunsa sub gheata din Antarctica?

Viata extraterestra ascunsa sub gheata din Antarctica?

Oamenii de stiinta rusi au luat probe din lacul subteran Vostok din Antarctica, de la o adancime de peste 3.700 de metri. Lumea stiintifica internationala asteapta cu nerabdare rezultatele cercetarilor privind existenta vietii intr-un loc care a fost izolat de 14 milioane de ani.

Facand o paralela intre lacul subteran Vostok din Antarctica si oceanele ce s-ar putea gasi sub crustele de gheata de pe Jupiter si Saturn, oamenii de stiinta, care cauta viata dincolo de Pamant, asteapta cu nerabdare finalizarea proiectului rusesc, scrie Discovery News.

Ei nu se asteapta ca probele luate din lacul Vostok sa contina viata extraterestra, desi orice forma de viata care ar putea fi descoperita poate fi luata ca o evolutie diferita fata de ceea ce apare astazi pe Pamant.

Asta pentru ca lacul Vostok, cel mai adanc si mai izolat lac subglacial din Antarctica, a fost izolat de atmosfera Terrei timp de cel putin 14 milioane de ani.

Lacurile izolate, care au fost descoperite prin intermediul imaginilor luate din satelit la sfarsitul anilor '90, isi datoreaza existenta stratului gros de gheata din Antarctica, care actioneaza ca o patura, iar caldura care provine din interiorul Pamantului a pastrat apa lichida.

"Daca s-au gasit dovezi ale vietii acolo - si eu cred ca lacul Vostok are forme de viata in el - acestea vor fi asemanatoare celor de pe Pamant", considera astrobiologul Dale Andersen, de la Institutul SETI, Centrul pentru studiul vietii in Univers.

"Va fi acelasi... mai mult


Vineri, 17 Februarie 2012, ora 22:16

8 comentarii
Un lac ascuns sub Antarctica poate dezvalui forme de viata necunoscute (Video)

Un lac ascuns sub Antarctica poate dezvalui forme de viata necunoscute (Video)

O expeditie a unei echipe de oameni de stiinta britanici va pleca saptamana viitoare in Antarctica pentru explorarea si cercetarea lacului Ellsworth, care se gaseste ascuns la o adancime de trei kilometri sub gheata. Cercetarile ar putea scoate la iveala o lume necunoscuta de aproximativ un milion de ani.

Un lac ascuns la o adancime de trei kilometri sub gheata din Antarctica ar putea dezvalui cum era viata pe Pamant cu un million de ani in urma, informeaza The Telegraph. Oamenii de stiinta britanici vor sosi saptamana viitoare in Antarctica, in speranta ca vor fi primii care vor putea cerceta unul dintre cele 387 de lacuri subterane ale continentului inghetat.

Este posibil ca lacul Ellsworth sa contina bacterii, microbi si alte forme de viata, despre care expertii cred ca au fost izolate de restul Pamantului, timp de un milion de ani. Probele de apa si de sedimente, ce urmeaza a fi colectate din lac, ar putea dezvalui forme de viata nedescoperite, care au trait pe Pamant inainte de inghetarea lacului.

Oamenii de stiinta spera sa afle cum o forma de viata este capabila sa existe intr-unul dintre cele mai neprielnice medii de pe planeta, un indiciu care ar putea ajuta astronomii sa caute viata dincolo de Pamant.

Expeditia marcheaza punctul culminant al unui proiect de 15 ani a opt universitati britanice, a British Antarctic Survey si a Centrului National Oceanography, finantate cu 7 milioane de lire sterline de catre Consiliul National de Cercetare a Mediului... mai mult


Marti, 11 Octombrie 2011, ora 13:47

Viata dincolo de moarte si tunelul de lumina

Viata dincolo de moarte si tunelul de lumina

Multi oameni sustin ca au trait experiente apropiate mortii. Cercetatorii afirma ca aceste experiente sunt generate de simptomele functionarii creierului, in lipsa oxigenului, care creeaza stari extrem de traumatizante.

Credeti in viata dupa moarte? Multi oameni cred in fantome si in rai, iar aproximativ 3 din 100 de americani sustin ca au trecut prin experiente apropiate de moarte. Acestea includ constiinta de a fi mort, experiente in afara corpului, intalnirea unor oameni morti, intrarea prin tuneluri de lumina, potrivit Discovery News.

Un nou articol publicat in Trends in Cognitive Sciences de neurologul Dean Mobbs, de la Centrul de Cercetari Medicale din cadrul Universitatii Cambridge si de Caroline Watt, de la Universitatea Edinburgh, a prezentat faptul ca "in contradictie cu credinta populara, cercetatorii considera nu este nimic paranormal legat de aceste experiente.

In schimb, experientele apropiate de moarte sunt manifestari normale ale functionarii creierului in timpul unui traumatism si uneori al unui eveniment inofensiv".

Cercetatorii remarca faptul ca multe simptome clasice apropiate de moarte sunt relatarile unor persoane care nu au fost niciodata in pericol de a muri. Acest lucru sugereaza faptul ca perceptia omului aproape de moarte este suficient de traumatizanta si de tulburatoare pentru a cauza astfel de experiente.

"Multe experiente in apropierea mortii, cum ar fi euforia si sentimentul de a te indrepta spre un tunel de lumina alba, sunt... mai mult


Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 14:19

2 comentarii
Viata dupa moarte si sindromul "cadavrului umblator"

Viata dupa moarte si sindromul "cadavrului umblator"

Exista foarte multi oameni care sustin ca au avut experiente apropiate de moarte. Ei revin la viata si povestesc ceea ce s-a intamplat cu ei cand au fost "morti". Stiinta poate explica acum acest fenomen.

Studiile arata ca viziunea unui tunel negru prin care ei trec nu este decat consecinta lipsei oxigenului in corp, scrie Sott.

Experientele de acest fel sunt considerate mistice. In cazul americanilor, aproximativ 3% din populatie a afirmat ca ar fi avut o astfel de experienta la limita mortii.

Sufletul in afara corpului

Sufletul ar iesi din corp si ar calatori spre o lumina intensa, spun cei care trec prin asa ceva. Descrieri de genul acesta au existat chiar si in Grecia Antica. Un studiu efectuat pe 58 de pacienti a aratat ca 30 dintre ei nu erau in pericol de moarte, dar au raportat, totusi, aceleasi lucruri.

Exista o explicatie biologica pentru tot, spune specialistul Dean Mobbs, de la Universitatea din Cambridge. El a oferit mai multe detalii in articolul publicat de revista "Trends in Cognitive Sciences".

Sentimentul de a fi mort nu este limitat la experientele de acest gen. Exista un sindrom, denumit Cotard, in care pacientii cred ca sunt morti. El mai este denumit si "sindromul cadavrului umblator".

De ce putem vedea fantome

Experientele din afara corpului nostru sunt comune perioadei care preceda somnul sau trezirea din somn. Prin stimularea zonei temporo-parietale a creierului pot fi obtinute senzatii similare. Bolnavii de Parkinson, de... mai mult


Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 00:12

4 comentarii
Cancerul depistat in faze incipiente poate fi vindecat

Cancerul depistat in faze incipiente poate fi vindecat

Cancerul descoperit in faze incipiente poate fi vindecat, a declarat prof. dr. Rodica Anghel, managerul Institutului de Oncologie Bucuresti, cu prilejul unei manifestari dedicate zilei de 8 Martie.

Ea a spus ca, din pacate, pacientii cu care se confrunta vin in stadii foarte avansate - stadiul trei sau patru, cu sanse de vindecare intre 20-30%. Medicul a mentionat ca, in cadrul institutului, anul trecut au fost 46.000 de cazuri de spitalizari de o zi si 26.000 de cazuri cu spitalizare continua.

Cancerul poate fi tratat cu medicamentele existente, daca stim sa le folosim
Primul test sangvin ce urmareste evolutia cancerului, realizat de un roman

De 8 martie pacientele de la Institutul de Oncologie Bucuresti au asistat la un moment festiv sub genericul "Exista viata dincolo de boala". mai mult


Luni, 08 Martie 2010, ora 23:03

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  2. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  3. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  4. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  5. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  6. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  7. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  8. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari
  9. Ruinele Razboiului Rece: Buncarul-piramida din SUA, care detecta rachetele URSS
  10. Omul care sustine ca ne tragem nu din maimuta, ci din extraterestri