violenta elevi scoli

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Eleva pedepsita crunt de profesor, la Vaslui: A tras-o de urechi pana a avut nevoie de medic

Eleva pedepsita crunt de profesor, la Vaslui: A tras-o de urechi pana a avut nevoie de medic

O eleva de 9 ani din judetul Vaslui s-a ales cu rani grave dupa ce invatatorul a tras-o de urechi pentru ca nu a stiu sa raspunda la lectie.

Initial, fetita nu a avut curajul sa le spuna rudelor ce s-a intamplat, dar acestea si-au dat seama ca ea are dureri de cap si rani in jurul urechilor, transmite Digi 24.

Ulterior, aceasta si-a luat inima in dinti si a marturisit ca a fost batuta de invatator, care s-a enervat ca eleva nu a raspuns corect la niste intrebari.

Rudele micutei au reclamat cazul la Politie, iar omenii legii au dus-o pe eleva la IML, unde i s-a eliberat un certificat medico-legal care atesta faptul ca a fost victima unei agresiuni fizice si ca are nevoie de 3 sau 4 zile de ingrijiri medicale.

Educatie cu jigniri si palme in scolile din Romania (VIDEO)

Rudele copilei au sesizat intamplarea Inspectoratului Scolar Judetean, precizand ca fetita a avut nevoie de medic dupa ce a fost urecheata de profesor. "Avea semne de violenta fizica si urechea putin dezbarnata", a constatat inspectorul scolar general adjunct Vaslui, Doru Balan.

Totodata, acesta a recunoscut ca, in prima faza, colegii de clasa ai micutei agresate nu au indraznit sa vorbeasca despre ce a patit eleva trasa de urechi.

Acestia se tem de invatator, deoarece el este cunoscut pentru comportamentul sau agresiv si pentru faptul ca ii ameninta pe micuti ca ii lasa repetenti.

Chiar si asa, pana la finalizarea anchetei, invatatatorul continua sa predea. mai mult


Vineri, 14 Martie 2014, ora 20:46

1 comentariu
Teroare intr-o scoala din Piatra Neamt: Un elev de 7 ani le cere taxa de protectie colegilor

Teroare intr-o scoala din Piatra Neamt: Un elev de 7 ani le cere taxa de protectie colegilor

Un elev de doar 7 ani din Piatra Neamt a reusit sa semene teroare in randul colegilor de clasa si a parintilor acestora, dupa ce le-a cerut celorlalti scolari taxa de protectie.

Directoarea, inspectorul scolar si invatatoarea stiu ca elevii de clasa I sunt terorizati de un coleg, insa nu au facut nimic pentru a rezolva situatia, dovada ca luni dimineata clasa a ramas goala, potrivit Antena 3.

Totul a pornit in momentul in care mai multi elevi s-au plans parintilor ca un coleg de clasa ii bate, ii aeminta cu foarfecele, le vorbeste urat si le cere bani sau dulciuri pentru a fi lasati in pace.

Parintii au continuat sa semnaleze acest lucru reprezentantilor scolii, insa vazand ca nimic nu se rezolva, ei au refuzat sa-si mai trimita copiii la scoala.

Luni, dupa saptamani intregi de teroare, Inspectoratul Scolar din Neamt a luat decizia transferarii disciplinare a elevului problema la o alta scoala. Copilul a mai fost transferat de trei ori de la inceputul anului scolar si pana in prezent. mai mult


Luni, 03 Martie 2014, ora 23:17

2 comentarii
Peste 14.000 de cazuri de violenta in scoli in anul scolar 2011-2012

Peste 14.000 de cazuri de violenta in scoli in anul scolar 2011-2012

Peste 14.000 de cazuri de violenta verbala si fizica au fost intregistrate in unitatile de invatamant in anul scolar 2011-2012, potrivit unor date centralizate de Ministerul Educatiei.

Dintre cele 14.313 cazuri care au fost raportate Ministerului Educatiei de inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, cele mai multe au fost cele catalogate drept "acte contra vietii, integritatii corporale si sanatatii" - 6.275 cazuri. Dintre acestea, 6.132 au fost cazuri de violenta fizica usoara, iar 143 - cazuri de violenta fizica grava.

Urmeaza cazurile de insusire de bunuri, inselaciune si tilharie, distrugerea bunurilor, care au fost in anul scolar precedent in numar de 3.261. Totodata, in anul scolar anterior au fost consemnate si 2.059 de "acte care aduc atingere convietuirii sociale": insulte grave, instigare la violenta, violarea secretului corespondentei, raspandire de materiale obscene.

Statistica Ministerului Educatiei mai include 1.603 acte contra libertatii persoanei (amenintare, santaj etc.). De asemenea, sunt mentionate si 651 acte care atenteaza la securitatea unitatii scolare, aici fiind incadrate introducerea unor persoane straine in incinta scolii, alarma falsa etc.

Potrivit aceleiasi surse, in anul scolar anterior au fost inregistrate si 373 acte contra sanatatii publice (consum de alcool, detinere, consum de stupefiante, trafic cu substante interzise), precum si 90 de "acte privitoare la viata sexuala". mai mult


Luni, 17 Decembrie 2012, ora 20:34

Cuvintele dor: Tu ti-ai recunoaste copilul dupa vocabular? - studiu de caz

Cuvintele dor: Tu ti-ai recunoaste copilul dupa vocabular? - studiu de caz

In urma cu cateva zile, am luat legatura cu directorii a doua scoli din Galati - una aflata intr-un cartier asa-zis dificil, fiind vorba de periferie, cealalta din centru, considerata o scoala favorizata.

Le-am explicat ca sunt implicata intr-o campanie legata de violenta verbala (si nu numai) la copii si tineri si ca doresc sa discut cu elevii, profesorii sau parintii dispusi sa-mi prezinte astfel de probleme. Am precizat ca elevii pot fi anuntati, chiar cu riscul de a descoperi unele adevaruri "camuflate".

Violenta in scoli - cazuri reale si solutii concrete pentru parinti si copii

Cunosteam cate ceva despre fiecare din cele doua institutii de invatamant, despre comunitatile din care provine populatia lor scolara, despre unii profesori care predau acolo. Cu toate acestea, ma gandeam si la diferite surprize de care, poate, as avea parte, devenind un fel de martor al unui "eveniment", desigur nedorit de nimeni.

Fata plina de cosuri, "buboasa"

Patrund in incinta unei scoli gimnaziale dintr-un cartier aflat in apropierea soselei de centura din Galati. Elevul de serviciu imi deschide politicos usa, fara sa salute.

- Buna dimineata!

Neintelegand ca trebuia s-o faca el mai intai, se aseza pe scaun, grabit sa-mi scrie numele in caietul de "primiri-iesiri".

- E pauza mare?

- Da. Dumneavoastra sunteti mama unui copil de la noi din scoala? Trebuie sa notez in caiet.

- Nu. Am venit sa stau de vorba cu voi, sa va intreb daca aveti exemple de colegi sau... mai mult


Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 11:45

2 comentarii
Cuvintele dor: Violenta in scoli - cazuri reale si solutii concrete pentru parinti si copii

Cuvintele dor: Violenta in scoli - cazuri reale si solutii concrete pentru parinti si copii

Copiii sunt afectati de violenta verbala in fiecare zi, la scoala, pe strada si chiar acasa, intr-o proportie covarsitoare, iar studiile recente si interpretarile specialistilor arata ca aceasta forma de agresivitate tinde de devina o norma comportamentala.

Rezultatele unei cercetari IMAS, la comanda Romtelecom, arata ca 60% dintre copii si tineri au fost implicati in cazuri de violenta verbala, majoritatea in cartierul in care locuiesc (46,7%) sau chiar la scoala (33%).

Violenta verbala afecteaza 2 din 3 copii romani

Cel mai adesea, cazurile de violenta verbala implica doar elevi (39,3%). Intr-o proportie mult mai mica, profesorii (2,5%) si personalul nedidactic (0,8%) pot avea partea lor de vina, in timp ce in 45% din cazuri sunt implicati necunoscuti, deci au loc in afara scolii.

Daca ramanem intre zidurile scolii, aflam ca majoritatea respondentilor considera ca, in situatia de elev, cel mai mare risc din perspectiva violentei este asociat jignirile, injuraturile sau glumele umilitoare facute de colegi.

Violenta verbala la varsta scolara - solutii pentru parinti si copii

Riscul urmator este reprezentat de amenintari venite din partea colegilor, urmat de riscul de furturi de bunuri personale de catre colegi sau acte de talharie la iesirea de la scoala.

Ziare.com si-a propus sa identifice, in cadrul campaniei Cuvintele dor, nu-i asa?, cazuri reale si solutii concrete sau macar explicatii si linii de urmat, cu ajutorul editorilor si colaboratorilor... mai mult


Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 14:28

6 comentarii
Andronescu: Trebuie sa ne asumam responsabilitatile pentru evitarea violentei in scoli

Andronescu: Trebuie sa ne asumam responsabilitatile pentru evitarea violentei in scoli

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, in legatura cu cazurile de violenta din scoli din ultima perioada, ca toti cei care au atributii in domeniu trebuie sa isi asume responsabilitatile care le revin pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete.

"Existenta acestor cazuri nu poate fi negata. Ceea ce trebuie sa facem noi este sa incercam sa nu se reediteze. Si pentru asta exista o lege, eu am fost autorul acelei initiative legislative in 2007 cred, care stabileste niste responsabilitati foarte concrete la nivelul scolii, la nivelul inspectoratului, la nivelul autoritatilor locale sau judetene si, sigur, si la nivel national. Daca fiecare isi asuma partea lui de responsabilitate, sansa noastra de a evita aceste incidente creste", a spus Andronescu.

Astfel, in ceea ce priveste scolile, ministrul Educatiei a aratat ca acestea trebuie sa intocmeasca un program pentru prevenirea cazurilor de violenta, iar pentru fiecare obiectiv din acesta trebuie sa existe un responsabil. "Daca acesti responsabili isi indeplinesc misiunea, nu putem sa externalizam in continuare problemele de acolo pentru ca nu suntem nevoiti sa facem acest lucru", a spus Andronescu.

Totodata, inspectoratele scolare judetene trebuie sa realizeze planuri de actiune la nivel judetean pentru a interveni in cazurile pentru care unitatile de invatamant nu dispun de suficiente resurse. La randul lor, autoritatile locale, impreuna cu inspectoratul scolar judetean, trebuie sa ia masurile... mai mult


Joi, 04 Octombrie 2012, ora 19:00

1 comentariu
Elevii, batuti in scolile din 88 de tari din lume

Elevii, batuti in scolile din 88 de tari din lume

Abuzurile sexuale si violenta fizica si verbala afecteaza milioane de copii din toata lumea, arata un bilant al UNICEF prezentat la Berlin.

Raportul arata DW ca intre 20% si 65% dintre elevi au fost sau sunt constant victime alte agresiunii adultilor.

In 88 de tari din lume, profesorii isi bat elevii, mai arata raportul, iar evenimente violente au loc in special in zonele sarace, in statele in curs de dezvoltare.

Reprezentantii UNICEF amintesc ca educatia este esentiala pentru a da incredere copiilor si pentru a-i ajuta sa se apere de pericole. mai mult


Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 14:00

In 3 luni, elevii au fost implicati in peste 100 de infractiuni

In 3 luni, elevii au fost implicati in peste 100 de infractiuni

Peste o suta de infractiuni in care au fost implicati elevi au avut loc in perioada februarie-aprilie 2008, cu 22,3% mai putin decat aceeasi perioada a anului trecut, arata un comunicat al Politiei.

In lunile februarie, martie si aprilie, au fost sesizate 122 de infractiuni in care au fost implicati elevi, din care 40 savarsite in scoli gimnaziale, 56 in licee si 26 in alte unitati de invatamant, fata de 2007, cand s-au inregistrat 157 de infractiuni, ceea ce reprezinta o scadere cu 35 (-22,3%) de fapte a numarului total de infractiuni in care au fost implicati elevi, informeaza NewsIn.

Comparativ cu anul 2007, a crescut numarul infractiunilor sesizate avand ca autor sau victime elevi din licee, in timp ce a scazut numarul infractiunilor sesizate avand ca autor sau victime elevi din scoli generale.

Din totalul de 122 de infractiuni inregistrate anul acesta, 79 de fapte s-au petrecut in afara unitatilor de invatamant, iar restul de 43 de fapte fiind inregistrate in incinta acestora din cauza slabei calitati a pazei.

52 dintre fapte au fost savarsite de elevi, restul de 70 fiind comise de alti autori, inregistrandu-se un numar de 97 de victime elevi. Cele mai multe infractiuni reprezinta loviri si alte violente peste 35%, furt peste 25% si talharie peste 10%.

Printre cauzele care favorizeaza comiterea infractiunilor cu autori elevi se numara neglijarea copiilor de catre parinti si slaba implicare a acestora in procesul educational.

Printre cauzele care... mai mult


Miercuri, 04 Iunie 2008, ora 15:28

1 comentariu
Alte articole despre: infractiuni, elevi, scoli, victime, licee
Violenta in scoli, ca rezultat al stresului

Violenta in scoli, ca rezultat al stresului

Specialistii europeni au ajuns la concluzia ca stresul elevilor este factorul care declanseaza violenta in scoli, informeaza "Gardianul" de luni.

Comitetul Sindical European pentru Educatie a organizat, la Madrid, un seminar pentru prevenirea si combaterea violentei in scoli la care au participat reprezentanti ai invatamantului din 24 de tari europene, printre care si Romania.

Scopul evenimentului a fost acela de a preveni si a combate fenomenul violentei si hartuirii in scoli.

"Toate statele europene se confrunta cu aceasta forma de violenta, care a atins apogeul prin crimele produse in scoli. Una dintre principalele cauze in Europa de Vest este saracia, manifestata indeosebi in randul imigrantilor. Agresiunea fizica este ultima forma de manifestare a violentei, care are in spatele ei o agresiune psihica indelungata, fiind, practic, un raspuns la aceste traume repetate. O alta cauza, as putea spune determinanta, pentru Vest, este accesul facil la droguri si la armament. In aceste tari majoritatea tinerilor consuma droguri. Dar, dincolo de acestea, se afla o cauza general valabila in toate tarile europene: sistemul de invatamant. Programa analitica provoaca un stres permanent atat pentru profesori, cat si pentru elevi. S-a discutat foarte mult despre nerespectarea normelor de igiena a procesului de invatare si despre ritmul aberant de introducere a materiei. Ar trebui sa se tina cont de faptul ca la ora 8 ritmul copilului este redus, la ora 9 acesta creste,... mai mult


Luni, 14 Aprilie 2008, ora 08:15

2 comentarii
Alte articole despre: violenta, elevi, suprasolicitare, stres

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)