viorica oniga retinuta mita

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Fosta directoare care a umilit persoanele cu handicap din Prahova, trimisa in judecata

Fosta directoare care a umilit persoanele cu handicap din Prahova, trimisa in judecata

Procurorii anticorptie au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a Vioricai Oniga, fostul presedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, aflata in arest preventiv.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a 13 inculpati in legatura cu eliberarea, in mod fraudulos, a unor certificate de incadrare in grad de handicap, de catre Comisia de evaluare Prahova", se arata intr-un comunicat al DNA.

In sarcina Vioricai Oniga s-au retinut urmatoarele infractiuni: luare de mita, in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, in forma calificata si informa continuata, complicitate la infractiunea de inselaciune, in forma continuata si fals intelectual, in forma continuata.

Spaga pentru certificate de handicap, in Prahova

Ea este acuzata ca ar fi acordat certificate de handicap unor persoane perfect sanatoase, dupa ce ar fi primit bani de la oamenii care voiau sa beneficieze in mod ilegal de pensii.

Alaturi de Viorica Oniga au mai fost trimise in judecata alte 12 persoane, pentru infractiuni precum dare sau luare mita, fals sau complicitate la fals, uz de fals si inselaciune.

Cauza a fost instrumentata cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Prahova.

I.S. mai mult


Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 17:44

1 comentariu
Inchisoare cu suspendare desi a umilit bolnavi si a facut trafic cu drepturile lor

Inchisoare cu suspendare desi a umilit bolnavi si a facut trafic cu drepturile lor

Fosta sefa a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, care a umilit bolnavii lasandu-i sa se chinuie pe drum sa-si ceara indemnizatia in timp ce ea facea trafic cu astfel de drepturi acordate unor oameni sanatosi, a fost condamnata la opt luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Viorica Oniga a fost condamnata, vineri, la opt luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca ar fi eliberat certificate de handicap unor persoane sanatoase, decizia pronuntata de Curtea de Apel Ploiesti nefiind definitiva, transmite Realitatea TV.

Sefa Comisiei de Evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul DGASPC Prahova, s-a ales cu dosar penal pe 22 mai, dupa sase zile a fost retinuta si apoi arestata de DNA.

Viorica Oniga a profitat de functia pe care o avea si, in vara anului 2008, a semnat certificatele de acordare a gradului de handicap pentru sotul si fiul acesteia, astfel incat ei sa beneficieze de indemnizatie si de facilitatile acordate persoanelor bolnave.

Viorica Oniga se afla in arestul preventiv al Politiei Judetene Buzau. Ea a cerut Tribunalului Prahova eliberarea sub control judiciar, apoi eliberarea pe cautiune, ambele cereri fiind respinse. Inculpata a facut recurs la solutia de respingere a cererii de eliberare pe cautiune, dar aceasta nu a fost solutionata inca.

Fosta sefa a l Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap de la DGASPC Prahova se afla in aresta preventiv din data de 28 mai, pentru acuzatii de luare de mita... mai mult


Vineri, 14 Iunie 2013, ora 15:05

2 comentarii
Scandalul bolnavilor umiliti: Sefa de la Asistenta Sociala Prahova, retinuta pentru mita

Scandalul bolnavilor umiliti: Sefa de la Asistenta Sociala Prahova, retinuta pentru mita

Sefa Comisiei de evaluare de la Directia de Generala asistenta Sociala din Prahova, care ii punea pe bolnavii cu handicap sever sa se deplaseze la comisia de evaluare, dar elibera certificate de handicap persoanelor perfect sanatoase, precum si complicea acesteia au fost de DNA pentru luare de mita.

Viorica Oniga este acuzata de luare de mita in forma continuata, abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul in forma calificata si in forma continuata si de fals intelectual in forma continuata. Complicea acesteia, Georgeta Oprea, a fost si ea retinuta pentru dare de mita, trafic de influenta si complicitate la inselaciune, toate in forma continuata.

Cele doua au fost retinute pentru 24 de ore, urmand a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

"In perioada 2006 - 2012, in calitate de presedinta a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, inculpata Oniga Viorica a primit, in mod repetat, de la Oprea Georgeta si de la alti cinci intermediari (dintre care inculpatii Gabor Sorin Octavian si Neacsu Georgeta - ambii arestati preventiv in cauza), sume de bani si bunuri in valoare totala de aproximativ 97.200 lei, pentru ca, in schimb, sa isi incalce atributiile de serviciu prin aceea ca a incadrat in grad de handicap si a eliberat certificatele medicale aferente pentru un numar de 68 de persoane, in conditiile in care acele persoane nu sufereau de bolile mentionate in... mai mult


Marti, 28 Mai 2013, ora 18:23

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un cantaret legendar vrea sa isi lanseze propria marca de marijuana
  2. A mintit ca i-au murit 12 rude pentru a beneficia de concediu
  3. Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest
  4. Un desen animat cu Putin a devenit viral in Rusia (Video)
  5. Facebook isi face sute de drone solare mai mari ca un Boeing 767
  6. Dronele pot salva vieti, la propriu - Cum sunt folosite de salvamari (Video)
  7. Afacerea "chipul lui Iisus": Cati bani fac localnicii de pe urma pelerinilor (Foto)
  8. Romanii fac haz de necaz: "Vand mir testat de Sova - aducator de imunitate"
  9. Tara care te obliga sa iti dai amprentele daca mai vrei sa vorbesti la telefon
  10. O romanca socheaza presa britanica - ofera 500 de euro celui care o lasa gravida