visa waiver romania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Oficial american: Ar fi in interesul SUA ca Romania si Polonia sa fie in programul Visa Waiver

Oficial american: Ar fi in interesul SUA ca Romania si Polonia sa fie in programul Visa Waiver

Romania si Polonia nu se afla in programul Visa Waiver, iar acest lucru e in dezavantajul Statelor Unite, considera Eric Stewart, presedintele Consiliului de Afaceri Americano-Roman.

"Congresul nu face nimic pentru a rezolva acest gen de probleme. Si e pacat. Pentru ca transmite un semnal foarte prost celor doi aliati foarte puternici ai SUA: nu va place suficient de mult pentru a va include in programul Visa Waiver. Iar acest lucru nu e adevarat", a spus acesta, intr-un interviu.

Romanii, mai aproape de a calatori in SUA fara vize

El sustine ca in cadrul conversatiilor purtate cu membrii Congresului a aflat ca ei nu cunosc subiectul.

"Si este important sa le spunem ca doi dintre aliatii nostri cei mai apropiati sunt in afara programului Visa Waiver. Si ca ar fi in avantajul nostru sa ii includem in acest program, pentru ca daca sunt inauntru vom face schimb de date, vom obtine mai multe informatii despre cei care calatoresc si astfel ne apropiem mai mult, din punctul de vedere al securitatii. Asta este ironia: e in intersul nostru sa avem aceste doua tari in program", a spus Eric Stewart.

Intrebat daca vor fi investitii americane in Romania, el a precizat ca nu s-ar concentra pe mari companii.

El ar prefera 100 de firme mai mici decat una mare.

Citeste interviul integral pe Curs de guvernare. mai mult


Luni, 09 Martie 2015, ora 11:30

3 comentarii
Ambasadori ai SUA in Romania ii cer lui Obama sa revizuiasca programul Visa Waiver

Ambasadori ai SUA in Romania ii cer lui Obama sa revizuiasca programul Visa Waiver

Patru fosti ambasadori ai Statelor Unite ale Americii la Bucuresti ii cer presedintelui Barack Obama sa revizuiasca programul Visa Waiver, din care Romania inca nu face parte.

Articolul se doreste o pledoarie in favoarea relaxarii conditiilor de acceptare in programul Visa Waiver pentru reprezentantii tarilor prietene Americii, inclusiv Romania si este semnat de Jim Rosapepe, ambasador in perioada Administratiei Clinton, J.D Crouch si Michael Guest, ambasadori in timpul Administratiei George W. Bush si Mark Gitenstein, ambasador in timpul Administratiei Obama.

"O componenta neglijata, dar critica, a reformei imigratiei ar fi modernizarea manierei in care Statele Unite isi intampina vizitatorii - oameni de afaceri, turisti si rude ale americanilor - din tarile prietene.

Legislatia Senatului privind imigratia cuprinde o masura vizand reorganizarea Programului Visa Waiver. Camera Reprezentantilor trebuie sa se alature acestei initiative de reorganizare a acestui program-cheie.

Stagnarea pune la grea incercare relatiile cu aliatii Americii si chiar oprelisti economiei", argumenteaza cei patru fosti ambasadori americani in articolul lor din Washington Post.

Visa Waiver Program (VWP) permite cetatenilor din anumite tari sa calatoreasca in Statele Unite in scopuri turistice sau de afaceri pe o perioada de 90 de zile sau mai putin, fara a fi nevoiti sa obtina o viza.

Programul a fost infiintat in 1986, cu obiectivul de a elimina barierele inutile, de a stimula... mai mult


Vineri, 30 August 2013, ora 13:56

2 comentarii
Titus Corlatean cere sustinere pentru Visa Waiver

Titus Corlatean cere sustinere pentru Visa Waiver

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a cerut, duminica, membrilor "Grupului de prieteni pentru Romania" din Congresul SUA sa sustina adoptarea unei noi legislatii care sa faca posibila includerea Romaniei in programul Visa Waiver, in cadrul unei intalniri cu o delegatie a acestui grup.

Includerea in Visa Waiver ar permite cetatenilor romani sa beneficieze de un regim de libera circulatie similar cu cel al majoritatii cetatenilor Uniunii Europene.

Titus Corlatean a subliniat demersurile concrete realizate de autoritatile de la Bucuresti, cu sprijinul ambasadei Statelor Unite, pentru asigurarea respectarii criteriilor stabilite de legislatia americana din domeniu, aflata in vigoare la acest moment, mentionand in acelasi timp si semnificatia politica a solutionarii acestei chestiuni pentru cetatenii unui stat partener strategic si aliat fidel al Statelor Unite, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Rugamintea a fost adresata de ministrul justitiei in cadrul unei intrevederi, la Bucuresti, cu o delegatie a Congresului SUA compusa din Michael Turner, presedinte al "Caucus-ului pentru Romania" (Grupul de prieteni) din cadrul celui de al 112-lea Congres, Loretta Sanchez, co-presedinte al "Caucus-ului pentru Romania", si Phil Gingrey.

La intalnire a participat si ambasadorul Statelor Unite, Mark Gitenstein.

Initiatorii "JOLT Act" si-au propus ca noile modificari sa faca mai usoara intrarea tarilor in Visa Waiver. Acestea ar urma sa fie incluse odata... mai mult


Duminica, 17 Iunie 2012, ora 15:24

8 comentarii
Geoana: Romanii trebuie sa aiba un acces decent in SUA

Geoana: Romanii trebuie sa aiba un acces decent in SUA

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a pledat in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu Ellen Tauscher ca romanii sa aiba un "acces decent in SUA", pe masura relatiei bilaterale si spera ca Romania, Polonia si alte state din est sa faca un efort comun pentru ca vizele cetatenilor lor sa fie ridicate.

Geoana a discutat, joi, cu subsecretarul de stat pentru Controlul Armamentelor si Securitate Internationala al SUA, Ellen Tauscher, despre accelerarea demersurilor necesare pentru acceptarea Romaniei in programul Visa Waiver, despre ratificarea cu celeritate a acordului privind scutul anti-racheta, despre necesitatea inzestrarii trupelor romanesti de pe teatrele de operatiuni la standarde NATO, precum si despre rolul NATO intr-un context international tot mai fluid si cu noi amenintari de securitate, informeaza un comunicat de presa.

In ceea ce priveste subiectul vizelor, Presedintele Senatului Romaniei a declarat ca, in acest caz, este si obligatia Romaniei de a incerca sa-si intensifica lobby-ul si comunicarea cu Congresul american.

In acelasi timp, Mircea Geoana s-a aratat in favoarea unui efort regional comun, in care Romania, Polonia si alte tari din zona, sa-si sustina cauza printr-o voce unita in Congresul american.

In plus, Presedintele Senatului Romaniei a mentionat ca intentioneaza sa ridice problema vizelor pentru romani cu ocazia vizitei pe care o va efectua in Statele Unite ale Americii in aceasta toamna.

Totodata, Mircea Geoana l-a asigurat pe... mai mult


Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:43

4 comentarii
Rata de respingere a vizelor SUA pentru Romania a scazut in 2010

Rata de respingere a vizelor SUA pentru Romania a scazut in 2010

Romania a avut o rata de refuz a vizelor SUA de 24,8% in anul fiscal 2010, in scadere cu 1,5 procente fata de anul precedent, in conditiile in care acest indicator este cel mai mare obstacol pentru intrarea in programul Visa Waiver, prin care se elimina obligativitatea vizelor.

Programul Visa Waiver este ofacilitate prin care cetatenii unei tari pot calatori in Statele Unite in scop turistic fara a avea nevoie in prealabil de obtinerea unei vize de intrare pe teritoriul american de la Ambasada SUA. In prezent, pentru ca o tara sa fie inclusa in Visa Waiver trebuie, printre alte conditii de natura tehnica, sa aiba o rata de respingere a vizelor mai mica de 3%.

Departamentul de Stat a publicat lista ratelor de refuz pe nationalitati pentru anul fiscal 2010 (octombrie 2009 - 30 septembrie 2010). Rata Romaniei este cea mai mare din randul tarilor UE care aspira la Visa Waiver.

Singurele tari din Uniunea Europeana care nu sunt incluse inVisa Waiverau ramas Romania, Bulgaria, Polonia si Cipru,dupa ce Grecia a fost recent inclusa in program.

Cipru va urma, foarte probabil, pe lista tarilor care nu au nevoie de viza pentru Statele Unite, pentru ca are o rata de refuz de numai 1,7% (mai buna ca in 2009, cand aveau 2%).

Bulgaria a ajuns la o rata de 17,2%, similara cu cea de anul trecut (cand era de 17,8%), in schimb polonezii si-au imbunatatit in 2010 rata de refuz, ajungand 9,8%, in conditiile in care anul trecut inregistrau 13,5%.

Rata de respingere este cel mai... mai mult


Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 16:29

6 comentarii
Cetatenii respinsi la vizele SUA nu pot demonstra ca au radacini in Romania

Cetatenii respinsi la vizele SUA nu pot demonstra ca au radacini in Romania

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a reiterat vineri ca cetatenii romani care au fost respinsi la viza pentru Statele Unite nu ar trebui sa mai depuna solicitari, deoarece acest lucru ingreuneaza intrarea Romaniei in programul Visa Waiver.

"Eu sper ca pe masura ce situatia economica se imbunatateste, tinerii talentati care vor sa plece vor decide sa ramana aici, pentru ca isi pot realiza visele aici, in Romania. Acesta este scopul de baza a tot ceea ce facem noi", a afirmat Gitenstein intr-o discutie cu agentiile de presa care a precedat ceremoniile pentru marcarea Zilei Independentei.

El a adaugat ca Ambasada SUA lucreaza cu Ministerul de Externe pentru a incerca sa imbunatateasca procesul de informare publica in ce priveste procesul de aplicare pentru obtinerea vizelor.

"Oamenii care au fost respinsi in mod constant, deoarece nu indeplinesc criteriile, nu ar mai trebui sa depuna solicitari, pentru ca acest lucru creste rata de refuz a vizelor si ingreuneaza intrarea in programul Visa Waiver. Dar se fac progrese in acest domeniu", a declarat ambasadorul Gitenstein.

"Cei care doresc doar sa efectueze o vizita sau sa mearga in Statele Unite in scopuri academice, pot aplica pentru alte tipuri de viza. Motivul pentru care sunt respinsi pentru acest tip de viza este acela ca ei spun ca vor sa mearga in vacanta, dar nu pot demonstra ca au radacini, aici, in comunitate. Cei mai multi oameni sunt respinsi deoarece nu au demonstrat aceste lucruri.... mai mult


Sambata, 03 Iulie 2010, ora 08:58

3 comentarii
Alte articole despre: romani vize SUA, Visa Waiver Romania
Oficial american: Sansele Romaniei de a scapa de vizele pentru SUA s-au diminuat

Oficial american: Sansele Romaniei de a scapa de vizele pentru SUA s-au diminuat

Romaniei ii va fi si mai greu sa se califice intr-o perspectiva apropiata in programul american Visa Waiver, in conditiile cresterii ratei de respingere a vizelor in anul fiscal 2009, sustine Mark Frey, director al acestui program in cadrul Departamentului pentru Securitate Interna.

Dupa o scadere spectaculoasa a ratei de refuz a vizelor in 2008 fata de 2007 (de la 37% la 25%), rata de respingere a vizelor pentru Romania a crescut din nou in anul fiscal 2009, la 26,3%. Pentru ca o tara sa fie inclusa in programul Visa Waiver, deci pentru ca cetatenii ei sa fie scutiti de obligativitatea obtinerii prealabile a unei vize de intrare pe teritoriul american, rata de respingere a vizelor nu trebuie sa fie mai mare de 3%, potrivit legislatiei intrate in vigoare de la 1 iulie.

Din pacate, a explicat oficialul american pentru NewsIn, Departamentul pentru Securitate Interna nu poate, prin statutul sau, sa elimine criteriul pragului de respingere a vizelor, stabilit la 3%, pentru ca o tara sa fie inclusa in Visa Waiver. La aceasta se adauga usoara crestere a ratei de respingere a vizelor in cazul cetatenilor romani, pentru anul fiscal 2009. Cei doi factori "vor face si mai dificil pentru Romania sa se califice in termen scurt pentru programul Visa Waiver", a punctat Marc Frey, directorul Programului Visa Waiver.

El a adaugat ca Departamentul pentru Securitate Interna saluta recenta introducere a pasapoartelor electronice de catre Romania si isi pastreaza angajamentul de a... mai mult


Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 11:40

11 comentarii
Romania, Bulgaria si Polonia fac front comun pentru a scapa de viza pentru SUA

Romania, Bulgaria si Polonia fac front comun pentru a scapa de viza pentru SUA

Romania, Bulgaria si Polonia isi vor uni eforturile incercand sa schimbe conditiile pentru includerea lor in programul Visa Waiver (VWP), a anuntat ministrul bulgar de externe Rumiana Jeleva, care va merge in SUA anul acesta pentru a discuta cu autoritatile americane.

"Bulgaria, inpreuna cu alte tari europene, precum Polonia si Romania, ai caror cetateni au nevoie de vize pentru a calatori in Statele Unite, isi vor uni eforturile pentru a incerca sa schimbe reglementarile" pentru eliminarea vizelor, a spus Jeleva.

"In prezent, o tara poate fi inclusa in programul Visa Waiver daca proportia vizelor respinse este mai mica de 3%, iar in Bulgaria este de 13%", a declarat ea, precizand ca 3% este "un prag foarte jos si trebuie schimbat".

In cursul vizitei sale in Statele Unite, care va avea loc pana la sfarsitul anului, Jeleva le va explica reprezentantilor Congresului ca Bulgaria depune eforturi pentru a reduce proportia de vize respinse si pentru a indeplini criteriile prevazute de programul Visa Waiver, precum introducerea actelor de identitate biometrice.

Autoritatile americane au anuntat ca Romania a avut o rata de refuz a vizelor SUA de 26,3% in anul fiscal 2009, in crestere cu 1,3% fata de anul precedent.

In acesta conditii, MAE roman a anuntat o serie de masuri pe care intentioneaza sa le ia pentru ca Romania sa poata fi inclusa in VWP.

"Vom continua sa lucram, impreuna cu partenerii americani, astfel incat sa poata fi identificate cauzele care au... mai mult


Sambata, 17 Octombrie 2009, ora 12:20

8 comentarii
Romania, in cateva luni in programul Visa Waiver

Romania, in cateva luni in programul Visa Waiver

Romania, ar putea fi inclusa in programul Visa Waiver "in urmatoarele cateva luni", alaturi de Bulgaria, Polonia, Cipru, Grecia si Malta.

Declaratia ii apartine secretarului american pentru Securitate Interna, Michael Chertoff, citat de cotidianul Financial Times.

Chertoff va intreprinde curand un turneu in Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania si Slovacia, state europene care s-au alaturat deja programului Visa Waiver.

Secretarul de stat american a fost nevoit sa dezminta acuzatiile aparute in presa potrivit carora SUA nu au aprobat intrarea Greciei in acest program din cauza deciziei acestei tari de a bloca aderarea Macedoniei la NATO.

Chertoff a negat toate aceste speculati, subliniind ca Grecia se va alatura programului imediat ce va semna acordurile necesare, fiind de asteptat ca "in urmatoarele cateva luni", pe lista tarilor care vor intra in programul Visa Waiver sa se afle Romania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Malta si Polonia. mai mult


Luni, 27 Octombrie 2008, ora 10:53

11 comentarii
Alte articole despre: Visa Waiver, Romania, luni, program, admitere

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)