vizite penitenciare programare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Presedintele Cehiei a anulat o vizita in Ucraina din cauza situatiei Iuliei Timosenko

Presedintele Cehiei a anulat o vizita in Ucraina din cauza situatiei Iuliei Timosenko

Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, a anulat o vizita in Ucraina din cauza situatiei Iuliei Timosenko.

Anuntul a fost facut de purtatorul sau de cuvant, Radim Ochvat, informeaza ceskenoviny.cz.

Vaclav Klaus trebuia sa participe la o reuniune a presedintilor din Europa Centrala, pe 11 - 12 mai, programata la Ialta, in insula Crimeea din Ucraina.

Presedintele Germaniei, Joachim Gauck, a precizat anterior ca nu va participa la aceasta intalnire, ca semn de protest fata de refuzul Ucrainei de a permite transferul Iuliei Timosenko la o clinica din Germania.

Acceasi decizie a fost luata si de presedintii Austriei, Heinz Fischer, respectiv Sloveniei, Danilo Turk.

De asemenea, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, intentioneaza sa boicoteze Campionatul European de Fotbal 2012, care va avea loc la vara in Ucraina si Polonia, daca Iulia Timosenko nu va fi eliberata din inchisoare.

Merkel va boicota Euro 2012 daca Timosenko nu este eliberata

Iulia Timosenko, in varsta de 51 de ani, a fost condamnata in octombrie 2011 la sapte ani de inchisoare, pentru abuz de putere. Ea este in greva foamei din 20 aprilie, iar saptamana trecuta a declarat ca a fost batuta in penitenciar. mai mult


Luni, 30 Aprilie 2012, ora 19:39

1 comentariu
Detinutii descatusati de la Penitenciarul Jilava Reportaj Video Ziare.com

Detinutii descatusati de la Penitenciarul Jilava Reportaj Video Ziare.com

Vizita la puscarie incepe cu o sonerie si cu o perchezitie serioasa, similara cu cea de la portile de imbarcare de pe aeroport. Fierul masiv al portilor scoate zgomote stranii, care-ti patrund pana in maduva oaselor, mai ales daca n-ai fost niciodata, macar in vizita, intr-o inchisoare.

Regulile inchisorii, povestile detinutilor, gesturile ori obiceiurile puscariasilor par lucruri marunte pentru cei din spatele gratiilor. Pentru cine a ajuns insa la Jilava, intr-o vizita de cateva ore, aceste detalii sunt socante si surprinzatoare.

Dupa ce lasi la poarta telefonul mobil, in schimbul unui bon de ordine, ajungi in zona administrativa. Dupa gardul electric de sarma ghimpata, cercetarea minutioasa a gentilor, imaginile din filmele vizionate cu o seara inainte si previziunile sumbre ale colegilor, te astepti la ce-i mai rau.

In spatele zidurilor betonate, zugravite de-un detinut mai talentat al Penitenciarului Jilava, sunt inchise vreo 1.400 de persoane, dintre care peste 500 se afla in arest preventiv si sunt acuzate de omor, conducere fara permis, fals privind identitatea ori trafic de fiinte umane.

Toti detinutii insa sunt incarcerati in regim deschis ori semideschis. Gardienii le descuie usile metalice ale celulelor, iar ei se plimba nestingheriti pe toate sectiile. Cei mai merituosi pot folosi sala de sport a inchisorii, colorata, si ea, de puscariasul grafician.Altii, selectati riguros de o comisie a penitenciarului, parasesc in fiecare dimineata... mai mult


Vineri, 04 Martie 2011, ora 13:40

23 comentarii
Penitenciarul Rahova - venituri proprii de peste 1,3 milioane lei, in 2010

Penitenciarul Rahova - venituri proprii de peste 1,3 milioane lei, in 2010

Penitenciarul Rahova a realizat, in anul 2010, venituri proprii de peste 1,3 milioane de lei, beneficiind totodata de fonduri de la Administratia Nationala a Penitenciarelor de aproape 31 de milioane de lei, potrivit bilantului pe anul trecut al unitatii.

In 2010, pentru Peniteniciarul Rahova au fost repartizate de la Administratia Nationala a Penitenciarelor fonduri din subventie in valoare totala de peste 30 de milioane de lei.

De asemenea, anul trecut au fost realizate venituri proprii in valoare totala de 1.301.826 de lei, provenite din: prestari servicii - 105.135 de lei, venituri din valorificarea produselor din activitatea proprie - 164.041 de lei si alte venituri - 1.032.650 de lei.

In anul 2010, efectivul mediu de detinuti a fost de 1.568 de persoane private de libertate, in luna mai fiind inregistrat un maxim de 1.629 si un minim de 1.505 in luna martie.

In ceea ce priveste numarul vizitelor primite de persoanele private de libertate, s-a constatat ca acesta a crescut, comparativ cu 2009, cu aproximativ 10%, ajungand la 35.359, dintre care cele cu dispozitiv de separare crescand semnificativ la 20.194, iar cele fara dispozitiv de separare mentinandu-se la o valoare apropiata cu cea din 2009, respectiv 15.165.

De asemenea, in cursul anului trecut, in penitenciar au fost facute numeroase perchezitii, in urma carora au fost descoperite peste 1.000 de telefoane mobile, 141 de cartele SIM si 63 de telefoane mobile ce contineau cartele SIM, precum si... mai mult


Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 12:12

Predoiu a vizitat, inopinant, penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni

Predoiu a vizitat, inopinant, penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, insotit de secretarul general al Ministerului Justitiei, judecator Gabriel Tanasescu, si directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, chestor Ioan Bala, a efectuat, joi, vizite inopinate la penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Margineni.

Vizitele au fost facute, joi seara, in intervalul 21.00 - 23.00, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Justitiei, remis catre redactia Ziare.com.

"Prin inspectarea neanuntata verificam conditiile de detentie, aplicarea regulamentelor, disciplina si starea de spirit a detinutilor si agentilor din penitenciar, tinuta si comportamentul. Spre exemplu, la Penitenciarul Ploiesti am constatat ca se impune schimbarea saltelelor unor detinuti, vopsirea unor active mobiliare si deratizarea unui pavilion. Unii detinuti mi-au semnalat de asemenea potentiale abuzuri procedurale in solutionarea cererilor de liberare conditionata si le-am cerut sa imi transmita memorii si documente pentru a examina cu atentie situatia relatata", spune Predoiu.

Predoiu a anuntat ca vizitele neanuntate vor continua in toate penitenciarele din tara.

"Aceasta intentie a fost anuntata directorilor de penitenciar la intalnirea de lucru desfasurata recent la Bucuresti. Stiu ca directorii au greutati cu bugetul pentru bunuri si servicii si intreg personalul cu reducerile salariale, dar nu trebuie sa facem rabat de la o buna administrare a penitenciarelor, de la disciplina si profesionalism. Un... mai mult


Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 11:38

2 comentarii
Vizitele la inchisoare vor fi programate la telefon sau via email (Video)

Vizitele la inchisoare vor fi programate la telefon sau via email (Video)

Vizitele la detinuti vor trebui programate, incepand din noiembrie, la telefon, prin e-mail sau direct la penitenciare, anunta Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Administratia Nationala a Penitenciarelor va implementa, pana in luna noiembrie, un sistem de programare prin telefon, email sau direct la sediul penitenciarului a vizitelor la care au dreptul detinutii, pentru cresterea timpului destinat vizitelor, informeaza ANP.

Sistemul de programare a vizitelor urmeaza sa fie implementat pentru a creste timpul destinat acordarii dreptului la vizita, dar si pentru a se reduce timpul de asteptare al vizitatorilor.

Astfel, daca pana in prezent vizitatorii se prezentau la sediul penitenciarelor pentru a isi vizita rudele, in baza unei planificari care se realiza, de regula, in ordine alfabetica, pe viitor, programarea vizitelor se va face telefonic, prin email sau direct la sediul penitenciarului.

Programarea vizitelor, in ordinea cronologica a solicitarilor

La fixarea datei de efectuare a vizitei, solicitantul va trebui sa comunice datele sale personale, precum si un numar de telefon la care poate fi contactat in cazul in care vizita nu va putea avea loc la data programata initial.

De asemenea, programarea vizitei se va face in ordinea cronologica a primirii solicitarilor, in limita numarului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate in ziua respectiva.

Totodata, vizitatorii trebuie sa aiba acordul detinutului pe care doresc sa il... mai mult


Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 15:01

Ziua Portilor Deschise la penitenciarul din Arad

Ziua Portilor Deschise la penitenciarul din Arad

Cei care doresc sa vada cum este la inchisoare o pot face pe data de 26 iunie, intre orele 8.30-14.30, cand va avea loc "Ziua Portilor Deschise" la penitenciarul din Arad.

"Cei interesati vor putea vizita mai multe locatii din incinta institutiei si se vor putea informa de la specialisti cu privire la activitatile si programele educationale in care sunt angrenate persoanele private de libertate.

Actiunea face parte dintr-un program mai amplu de vizibilitate a institutiei si are drept scop constientizarea opiniei publice cu privire la efort", a anuntat directorul Penitenciarului Arad, informeaza Arad Online.

Intrarea se va face pe baza de document de identitate valabil, iar eventualii vizitatori trebuie sa se inscrie pana pe 25 iunie. mai mult


Sambata, 20 Iunie 2009, ora 18:27

Autoritatile fac perchezitii in cinci penitenciare din tara

Autoritatile fac perchezitii in cinci penitenciare din tara

Angajati ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, jandarmi si studenti de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" efectueaza, joi, perchezitii cinci penitenciare.

Perchezitiile vor avea loc in penitenciarele Rahova, Jilava, Margineni, Braila si Poarta Alba. Potrivit purtatorului de cuvant al ANP, Johanna Popescu, perchezitiile au inceput la ora 8.30.

Dupa control va fi organizata o conferinta de presa la penitenciarul Jilava in care vor fi prezentate rezultatele acestora.

Echipele de control ale ANP au confiscat, in urma perchezitiei generale desfasurate, pe 9 octombrie, la penitenciarul Jilava, 29 de bile ce contin substante interzise, 29 de telefoane mobile, 27 de cartele SIM, 3 carduri de memorie si 4 acumulatori, dar si alcool pus la fermentat.

De asemenea, potrivit ANP, in penitenciar au mai fost gasite cabluri, tevi, obiecte taietor-intepatoare si haltere improvizate. Tot in urma acestei perchezitii a fost gasita o cartela SIM in celula lui Nutu Camataru, despre care reprezentantii penitenciarul sustin ca nu s-a aflat carui detinut ii apartine.

Zeci de obiecte interzise au fost confiscate de la detinuti, iar un agent din cadrul penitenciarului Jilava a fost demis.

Perchezitiile sunt facute, joi, dupa ce detinutii din mai multe celule ale Penitenciarului Jilava au protestat, pe 22 noiembrie, timp de o ora si jumatate, deoarece nu mai au voie sa primeasca tigari de la rude sau prieteni, dupa ce s-au descoperit substante stupefiante ascunse... mai mult


Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 11:48

Alte articole despre: inchisori, controale, Nutu Camataru, penitenciar
Inalti oficiali ai ONU vor vizita, vineri, tinerii detinuti din Buzias

Inalti oficiali ai ONU vor vizita, vineri, tinerii detinuti din Buzias

Tinerii detinuti de la Centrul de Reeducare Buzias vor fi vizitati, vineri, de o delegatie formata din inalti oficiali ai ONU in cadrul unui program realizat in parteneriat cu Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

"Prin aceasta vizita se urmareste accesul catre programe comune, cu precadere in directia pedepselor alternative in justitia juvenila si a acordarii unor sanse reale de reabilitare a copiilor institutionalizati", potrivit unui comunicat al ANP.

Demnitarii ONU se vor deplasa la Buzias pentru ca, prin modul de organizare, Centrul de Reeducare Buzias pune accent pe recuperarea minorilor intr-un mediu securizant si cu valente educative.

Centrul a fost dat in folosinta in iulie 2004 si este format din 19 pavilioane destinate cazarii minorilor, activitatilor de scolarizare si calificare.

Centrul mai este dotat cu o sala de mese si bucatarie, biblioteca, cluburi, sali si terenuri de sport, un pavilion pentru cazarea parintilor care vin in vizita, cladiri administrative si alte spatii utilitare. mai mult


Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 19:11

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba