voiculescu proces iccj

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Voiculescu reia procesul cu verisoara care il acuza ca a turnat-o la Securitate

Voiculescu reia procesul cu verisoara care il acuza ca a turnat-o la Securitate

ICCJ a decis reluarea ca procesul intentat lui Dan Voiculescu de catre familia Silaghi sa fie reluat. In acest proces, verisoara sa, Paraschiva Silaghi, il acuza pe patronul trustului Intact ca a turnat-o la Securitate inainte de 1989.

Cei doi soti Silaghi ii cer lui Dan Voiculescu daune de 21 de milioan de euro. Paraschiva Silaghi a cerut magistratilor Curtii Supreme sa ia in considerare si scutirea de taxa de timbru in valoare de 1.880.000 de lei, arata B1 Tv.

Primul termen de judecata inca nu a fost stabilit de ICCJ si urmeaza sa fie anuntat. mai mult


Duminica, 02 Martie 2014, ora 18:01

13 comentarii
Cererea lui Voiculescu, respinsa - Dosarul de coruptie nu se intoarce la DNA (Video)

Cererea lui Voiculescu, respinsa - Dosarul de coruptie nu se intoarce la DNA (Video)

Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Dan Voiculescu, care solicitase, prin intermediul avocatilor, ca dosarul sau de coruptie sa se intoarca la DNA.

Astfel, Tribunalul Bucuresti urmeaza sa judece, pe 30 aprilie, un nou termen in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care este acuzat fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Totodata, Tribunalul a respins si celelalte cereri ale lui Voiculescu prin care solicita anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecatorii Inaltei Curti si scoaterea Ministerului Agriculturii si a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca parti civile.

Procesul lui Voiculescu, un nou termen

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut marti instantei Tribunalului Bucuresti retrimiterea la DNA a dosarului privatizarii ICA, pentru refacerea urmaririi penale, solicitand in acest sens sa reanalizeze o exceptie invocata in 2010 la instanta suprema, care atunci a fost respinsa.

Avocatii au cerut instantei sa reanalizeze o exceptie de restituire a cauzei la procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), invocata in 2010 la instanta suprema si respinsa la acel moment. Acestia au invocat un articol din Codul de procedura penala care prevede ca, in unele cazuri de restituire a cauzelor, se poate cere reanalizarea probelor si incheierilor de sedinta de la instanta care a declinat cauza.

Avocatul Gheorghita Mateut a declarat ca apararea a cerut reanalizarea si admiterea unei... mai mult


Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 13:52

3 comentarii
Deutsche Welle: Cum obstructioneaza Dan Voiculescu actul de justitie

Deutsche Welle: Cum obstructioneaza Dan Voiculescu actul de justitie

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat miercuri sa retrimita dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare la Tribunalul Bucuresti, dupa ce a constatat ca Voiculescu nu mai este senator.

Instanta suprema a admis exceptia de necompetenta dupa calitatea persoanei si a dispus declinarea cauzei, luand act de demisia din calitatea de senator a lui Dan Voiculescu, din 28 ianuarie, cu doar trei zile inaintea termenului la care acesta ar fi trebuit judecat de o instanta a Inaltei Curti. Practic, dupa mai bine de trei ani, timp in care dosarul s-a aflat la ICCJ, cercetarea judecatoreasca era finalizata si instanta de trei judecatori ar fi trebuit sa dea o sentinta pe 31 ianuarie, scrie Deutsche Welle.

Probele din dosar sunt probabil zdrobitoare, daca Voiculescu a fost atat de speriat de sentinta pe care ar fi primit-o, incat a decis sa-si dea pentru a doua oara demisia din functia de senator.

Citeste mai mult despre Cum obstructioneaza Dan Voiculescu actul de justitie pe Deutsche Welle. mai mult


Joi, 07 Februarie 2013, ora 16:37

35 comentarii
Dosarul lui Voiculescu, intors la Tribunalul Bucuresti (Video)

Dosarul lui Voiculescu, intors la Tribunalul Bucuresti (Video)

Dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare, in care este acuzat Dan Voiculescu, a fost intors la Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca instanta suprema nu mai are competenta de a judeca acest proces, dupa ce Dan Voiculescu si-a pierdut calitatea de parlamentar, in urma demisiei din Senat.

Procurorul DNA a declarat marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca atitudinea lui Dan Voiculescu de a demisiona din functia de senator inseamna "un abuz de drept si folosirea cu rea-credinta a influentei", iar acesta incearca de fapt sa tergiverseze procesul privatizarii ICA.

Dan Voiculescu a demisionat, in urma cu o saptamana, pentru a doua oara din Senat.
El a facut acelasi lucru in precedenta legislatura (in iunie 2012), intr-un moment in care dosarul privatizarii ICA se afla tot pe masa ICCJ. Dosarul s-a intors, atunci, la Tribunalul Bucuresti, de unde a fost retrimit Inaltei Curti in decembrie 2012, dupa realegerea lui Voiculescu in Parlament.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, de procurorii DNA in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei... mai mult


Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 08:37

73 comentarii
Bascalioasele mandate ale lui Voiculescu-Felix (Opinii)

Bascalioasele mandate ale lui Voiculescu-Felix (Opinii)

Recenta demisie din Senat a lui Dan Voiculescu, dupa ce tocmai se zbatuse sa fie ales senator, la numai cateva luni de cand isi daduse demisia intrucat nu mai avea chef sa fie senator, pare un fel de secventa din filmele cu Stan si Bran, unde totul se petrece aiurea in raport cu logica lucrurilor.

Totusi logica este perfecta, daca observam ca prima demisie s-a produs la momentul potrivit, paca anume pentru ca dosarul de coruptie al senatorului Felix, devenit deodata nesenator, sa se judece la Tribunal si nu la ICCJ.

A doua demisie s-a produs si ea la doua zile inainte ca ICCJ sa judece dosarul senatorului redevenit intre timp nesenator pentru a fi trimis de catre ICCJ la Tribunal.

Pare cusut cu ata alba faptul ca senatorul devine din nou simplu muritor, dosarul se pregateste sa plece inapoi la Tribunal, iar avocatii au ocazia sa traga de timp, ca de gumilastic.

Pe de alta parte, procedura e completa. Ca sa aiba de unde-si da demisia, domnul Voiculescu a pus in prealabil mana pe Biblie si a depus in mare graba juramantul fara care nu era nici senator, nici nesenator:

"...Jur sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei".

Nici nu se poate sa aperi mai bine democratia, drepturile si libertatile cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si toate celelalte, decat stand la vatra, dupa ce ti-ai dat demisia, ca sa privesti evenimentele de pe tusa.... mai mult


Sambata, 02 Februarie 2013, ora 11:00

12 comentarii
DNA cere urgentarea procesului lui Dan Voiculescu - Instanta suprema accepta

DNA cere urgentarea procesului lui Dan Voiculescu - Instanta suprema accepta

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis vineri cererea procurorilor de preschimbare a termenului stabilit pentru judecarea dosarului in care senatorul Dan Voiculescu este acuzat ca si-a folosit influenta in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, astfel ca dosarul va avea un prim termen pe 31 ianuarie.

Initial, termenul de judecata fusese stabilit pentru 25 aprilie, insa procurorii anticoruptie au cerut, pe 16 ianuarie, preschimbarea termenului de judecata.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 20 decembrie 2012, ca dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) sa fie retrimis spre judecare la ICCJ, avand in vedere ca Dan Voiculescu, inculpat in acest dosar, a fost ales senator.

Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de a judeca dosarul in favoarea ICCJ, dupa ce in Monitorul Oficial a fost publicata hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi pe 9 decembrie 2012.

Initial, dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa a fost mutat la Tribunalul Bucuresti, dupa ce Dan Voiculescu si-a dat demisia din Senat pe 25 iunie 2012.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si... mai mult


Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 16:18

62 comentarii
Dosarul lui Dan Voiculescu ajunge iar la instanta suprema

Dosarul lui Dan Voiculescu ajunge iar la instanta suprema

Dan Voiculescu va fi judecat din nou de magistratii instantei supreme in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), dupa ce Tribunalul Bucuresti a luat act de faptul ca acesta a fost ales senator.

Tribunalul Bucuresti a luat joi in discutie dosarul lui Dan Voiculescu, constatand ca in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi in 9 decembrie.

Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Dosarul privind presupuse fapte de coruptie in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu este judecat alaturi de Gheorghe Mencinicopschi si de alte 11 persoane, va fi trimis instantei supreme, care va continua judecata.

Procesul privind privatizarea ICA s-a judecat din luna iulie la Tribunalul Bucuresti, dupa ce in 29 iunie instanta suprema a admis cererea lui Dan Voiculescu de declinare a cauzei, in conditiile in care acesta si-a depus demisia din functia de senator incepand cu data de 25 iunie.

La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca... mai mult


Joi, 20 Decembrie 2012, ora 17:18

19 comentarii
Cum incearca Voiculescu sa scape de un verdict de coruptie dat de instanta suprema

Cum incearca Voiculescu sa scape de un verdict de coruptie dat de instanta suprema

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut, vineri, stramutarea procesului in care fondatorul PC este acuzat de coruptie la Tribunalul Bucuresti.

Cererea ca procesul sa fie stramutat de la Inalta Curte este posibila dupa ce Voiculescu si-a anuntat, luni, demisia din Senat. Prima decizie publicata in Monitorul Oficial, dupa ce institutia a trecut din subordinea Parlamentului in cea a Guvernului, a fost tocmai aceea ca omul de afaceri isi pierde calitatea de senator.

Ancheta este aproape finalizata, iar un nou termen al procesului ar fi trebuit sa se judece chiar vineri, la ICCJ, insa avocatii lui Voiculescu cer stramutarea procesului.

Demisia lui Voiculescu, prima decizie in M.O. - procesul sau se muta de la ICCJ

In cazul stramutarii, probele raman valide, procesul nu se reia de la capat, dar fondatorul PC ar avea inca doua cai de atac, in ipoteza in care verdictul magistratilor nu ii este favorabil.

In plus, judecarea procesului s-ar putea amana pana la prescrierea faptelor in acest dosar de coruptie.

Procesul lui Voiculescu

Procurorii DNA au trimis in judecata 13 persoane, printre care si Dan Voiculescu, in 2009.

Anchetatorii sustin, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca Voiculescu a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real.

"In perioada 1991-2003, inculpatii au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin... mai mult


Vineri, 29 Iunie 2012, ora 11:15

21 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  2. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  3. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  4. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  5. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  6. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  7. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  8. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  9. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  10. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord