voiculescu proces iccj

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Dan Voiculescu incearca sa scape de inchisoare

Dan Voiculescu incearca sa scape de inchisoare

Contestatia deciziei in cazul Dan Voiculescu in dosarul ICA se judeca joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Astfel, magistratii de la curtea suprema vor analiza calea extraordinara de atac a deciziei prin care fondatorul Partidului Conservator a fost condamnat in dosarul ICA, transmite Romania Libera.

Concret, instanta suprema analizeaza posibilitatea rejudecarii procesului in urma caruia Voiculescu a fost condamnat la inchisoare. In acest sens, apararea urmareste demonstrarea unor detalii care nu au fost luate in calcul la primul proces.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare - decizie definitiva

Pe 8 august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii l-au acuzat pe Dan Voiculescu ca s-a folosit de functia de conducere in partid pentru a influenta si a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, Dan Voiculescu a fost acuzat si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata. mai mult


Joi, 30 Iulie 2015, ora 11:13

10 comentarii
Nou termen pentru Dan Voiculescu, dupa 12 ore de audieri. Ponta: O incercare de a estompa cazul Mircea Basescu

Nou termen pentru Dan Voiculescu, dupa 12 ore de audieri. Ponta: O incercare de a estompa cazul Mircea Basescu

Zi de foc, luni, la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat unul dintre ultimele termene in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat pe fond la cinci ani de inchisoare pentru prejudicierea statului cu 60 de milioane de euro.

Dupa 12 ore de audieri, judecatorii au decis stabilirea unui nou termen - 4 august.

Ziare.com v-a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

21:29 - Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu, a repetat la iesire cateva dintre motivele pe care le-a invocat in cererea de stramutare a procesului. Totodata, acesta a anuntat ca a cerut schimbarea incadrarii din spalare de bani in tainuire, fapta care este deja prescrisa.

21:26 - Un nou termen a fost fixat dupa 12 ore de audieri in dosarul ICA. Data la care se va judeca noul termen este 4 august, incepand cu ora 11:00. Atunci vor mai fi audiati doi inculpati.

20:22 - Premierul Victor Ponta a declarat, la B1 Tv, ca, desi nu poate discuta pe fond dosarul ICA, poate face cateva observatii.

"Aspectul strict politic - aceasta exacerbare a cazului este o incercare de a estompa cazul Mircea Basescu, daca a reusit nu stiu. Si e si o batalie pe piata media, apropo de Antena 3. Eu cred ca Antena 3, indiferent de ce se intampla sau nu se intampla cu proprietarii acesteia, va ramane lider de piata", a spus Ponta.

20:15 - A fost audiata si Ene Vica, cenzor la ICA (condamnata in prima instanta la 5 ani de inchisoare) si acum este audiat Corneliu Popa fost... mai mult


Luni, 07 Iulie 2014, ora 21:29

107 comentarii
Alte articole despre: Voiculescu proces ICA
Dan Voiculescu pierde procesul intentat verisoarei care il acuzase ca a fost turnator

Dan Voiculescu pierde procesul intentat verisoarei care il acuzase ca a fost turnator

Dan Voiculescu a pierdut procesul cu verisoara sa Paraschiva Silaghi, dupa ce Tribunalul Bucuresti a hotarat ca aceasta nu e vinovata de defaimare si denigrare in urma afirmatiilor potrivit carora patronul trustului Intact ar fi securist si turnator.

Decizia Tribunalui Bucuresti poate fi atacata la Curtea de Apel. Dan Voiculescu o daduse in judecata pe verisoara sa cerandu-i daune morale in valoare de 136.000 de euro pentru prejudiciul de imagine suferit.

Una din afirmatiile incriminate se referea la faptul ca Dan Voiculescu i-a turnat la Securitate pe parintii Paraschivei Silaghi. "Si parintii mi i-a bagat la puscarie. Stie foarte bine", declarase verisoara mogulului media la un post de televiziune in 2011.

Dan Voiculescu isi da in judecata verisoara

"Fapta de a defaima si a denigra pe reclamant (Dan Voiculescu - n.red.), prin afirmatiile facute in fata ziaristilor si a televiziunilor, afirmatii ce au fost preluate pe toate canalele media, prin prezentarea imaginii acestuia intr-o maniera negativa si nereala, prin imputari si acuze grave si aprecieri vadit tendentioase reprezinta, din punt de vedere juridic, o fapta ilicita", scria avocatul lui Dan Voiculescu in cererea de chemare in judecata.

Dan Voiculescu a sustinut ca problemele si neintelegerile cu ruda sa au inceput atunci cand a refuzat sa-si imprumute verisoara cu 40.000 de euro.

Magistratii de la ICCJ au decis ca Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea cu numele de cod "Felix" si "Mircea". mai mult


Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 17:01

12 comentarii
Voiculescu reia procesul cu verisoara care il acuza ca a turnat-o la Securitate

Voiculescu reia procesul cu verisoara care il acuza ca a turnat-o la Securitate

ICCJ a decis reluarea ca procesul intentat lui Dan Voiculescu de catre familia Silaghi sa fie reluat. In acest proces, verisoara sa, Paraschiva Silaghi, il acuza pe patronul trustului Intact ca a turnat-o la Securitate inainte de 1989.

Cei doi soti Silaghi ii cer lui Dan Voiculescu daune de 21 de milioan de euro. Paraschiva Silaghi a cerut magistratilor Curtii Supreme sa ia in considerare si scutirea de taxa de timbru in valoare de 1.880.000 de lei, arata B1 Tv.

Primul termen de judecata inca nu a fost stabilit de ICCJ si urmeaza sa fie anuntat. mai mult


Duminica, 02 Martie 2014, ora 18:01

13 comentarii
Cererea lui Voiculescu, respinsa - Dosarul de coruptie nu se intoarce la DNA (Video)

Cererea lui Voiculescu, respinsa - Dosarul de coruptie nu se intoarce la DNA (Video)

Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Dan Voiculescu, care solicitase, prin intermediul avocatilor, ca dosarul sau de coruptie sa se intoarca la DNA.

Astfel, Tribunalul Bucuresti urmeaza sa judece, pe 30 aprilie, un nou termen in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care este acuzat fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Totodata, Tribunalul a respins si celelalte cereri ale lui Voiculescu prin care solicita anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecatorii Inaltei Curti si scoaterea Ministerului Agriculturii si a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca parti civile.

Procesul lui Voiculescu, un nou termen

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut marti instantei Tribunalului Bucuresti retrimiterea la DNA a dosarului privatizarii ICA, pentru refacerea urmaririi penale, solicitand in acest sens sa reanalizeze o exceptie invocata in 2010 la instanta suprema, care atunci a fost respinsa.

Avocatii au cerut instantei sa reanalizeze o exceptie de restituire a cauzei la procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), invocata in 2010 la instanta suprema si respinsa la acel moment. Acestia au invocat un articol din Codul de procedura penala care prevede ca, in unele cazuri de restituire a cauzelor, se poate cere reanalizarea probelor si incheierilor de sedinta de la instanta care a declinat cauza.

Avocatul Gheorghita Mateut a declarat ca apararea a cerut reanalizarea si admiterea unei... mai mult


Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 13:52

3 comentarii
Dosarul lui Voiculescu, intors la Tribunalul Bucuresti (Video)

Dosarul lui Voiculescu, intors la Tribunalul Bucuresti (Video)

Dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare, in care este acuzat Dan Voiculescu, a fost intors la Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca instanta suprema nu mai are competenta de a judeca acest proces, dupa ce Dan Voiculescu si-a pierdut calitatea de parlamentar, in urma demisiei din Senat.

Procurorul DNA a declarat marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca atitudinea lui Dan Voiculescu de a demisiona din functia de senator inseamna "un abuz de drept si folosirea cu rea-credinta a influentei", iar acesta incearca de fapt sa tergiverseze procesul privatizarii ICA.

Dan Voiculescu a demisionat, in urma cu o saptamana, pentru a doua oara din Senat.
El a facut acelasi lucru in precedenta legislatura (in iunie 2012), intr-un moment in care dosarul privatizarii ICA se afla tot pe masa ICCJ. Dosarul s-a intors, atunci, la Tribunalul Bucuresti, de unde a fost retrimit Inaltei Curti in decembrie 2012, dupa realegerea lui Voiculescu in Parlament.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, de procurorii DNA in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei... mai mult


Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 08:37

73 comentarii
DNA cere urgentarea procesului lui Dan Voiculescu - Instanta suprema accepta

DNA cere urgentarea procesului lui Dan Voiculescu - Instanta suprema accepta

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis vineri cererea procurorilor de preschimbare a termenului stabilit pentru judecarea dosarului in care senatorul Dan Voiculescu este acuzat ca si-a folosit influenta in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, astfel ca dosarul va avea un prim termen pe 31 ianuarie.

Initial, termenul de judecata fusese stabilit pentru 25 aprilie, insa procurorii anticoruptie au cerut, pe 16 ianuarie, preschimbarea termenului de judecata.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 20 decembrie 2012, ca dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) sa fie retrimis spre judecare la ICCJ, avand in vedere ca Dan Voiculescu, inculpat in acest dosar, a fost ales senator.

Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de a judeca dosarul in favoarea ICCJ, dupa ce in Monitorul Oficial a fost publicata hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi pe 9 decembrie 2012.

Initial, dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa a fost mutat la Tribunalul Bucuresti, dupa ce Dan Voiculescu si-a dat demisia din Senat pe 25 iunie 2012.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si... mai mult


Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 16:18

62 comentarii
Dosarul lui Dan Voiculescu ajunge iar la instanta suprema

Dosarul lui Dan Voiculescu ajunge iar la instanta suprema

Dan Voiculescu va fi judecat din nou de magistratii instantei supreme in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), dupa ce Tribunalul Bucuresti a luat act de faptul ca acesta a fost ales senator.

Tribunalul Bucuresti a luat joi in discutie dosarul lui Dan Voiculescu, constatand ca in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi in 9 decembrie.

Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Dosarul privind presupuse fapte de coruptie in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu este judecat alaturi de Gheorghe Mencinicopschi si de alte 11 persoane, va fi trimis instantei supreme, care va continua judecata.

Procesul privind privatizarea ICA s-a judecat din luna iulie la Tribunalul Bucuresti, dupa ce in 29 iunie instanta suprema a admis cererea lui Dan Voiculescu de declinare a cauzei, in conditiile in care acesta si-a depus demisia din functia de senator incepand cu data de 25 iunie.

La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca... mai mult


Joi, 20 Decembrie 2012, ora 17:18

19 comentarii
Cum incearca Voiculescu sa scape de un verdict de coruptie dat de instanta suprema

Cum incearca Voiculescu sa scape de un verdict de coruptie dat de instanta suprema

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut, vineri, stramutarea procesului in care fondatorul PC este acuzat de coruptie la Tribunalul Bucuresti.

Cererea ca procesul sa fie stramutat de la Inalta Curte este posibila dupa ce Voiculescu si-a anuntat, luni, demisia din Senat. Prima decizie publicata in Monitorul Oficial, dupa ce institutia a trecut din subordinea Parlamentului in cea a Guvernului, a fost tocmai aceea ca omul de afaceri isi pierde calitatea de senator.

Ancheta este aproape finalizata, iar un nou termen al procesului ar fi trebuit sa se judece chiar vineri, la ICCJ, insa avocatii lui Voiculescu cer stramutarea procesului.

Demisia lui Voiculescu, prima decizie in M.O. - procesul sau se muta de la ICCJ

In cazul stramutarii, probele raman valide, procesul nu se reia de la capat, dar fondatorul PC ar avea inca doua cai de atac, in ipoteza in care verdictul magistratilor nu ii este favorabil.

In plus, judecarea procesului s-ar putea amana pana la prescrierea faptelor in acest dosar de coruptie.

Procesul lui Voiculescu

Procurorii DNA au trimis in judecata 13 persoane, printre care si Dan Voiculescu, in 2009.

Anchetatorii sustin, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca Voiculescu a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real.

"In perioada 1991-2003, inculpatii au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin... mai mult


Vineri, 29 Iunie 2012, ora 11:15

21 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)