vorbitori limbi straine

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Unde ai sanse sa te angajezi in 2014. Limbile straine pe care trebuie sa le stii

Unde ai sanse sa te angajezi in 2014. Limbile straine pe care trebuie sa le stii

Sectorul IT va fi si in 2014 vedeta pe piata locurilor de munca din Romania, fiind de altfel si domeniul in care inca se inregistreaza cele mai multe pozitii vacante, potrivit estimarilor si datelor centralizate de recrutorii de forta de munca.

"Asa cum stim, piata de recrutare online este una dinamica si in plina dezvoltare. Ca si anul acesta, companiile de IT vor fi cele care vor cauta candidati in continuare. In sectorul IT inca se inregistreaza cele mai multe pozitii vacante.

Orasele in care se vor cauta specialisti in domeniul IT sunt Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov", a spus Irina-Dana Alexe, customer relationship manager al portalului de locuri de munca MyJob, pentru Ziare.com.

Companiile din acest domeniu vor incerca sa gaseasca in special candidati potriviti pentru ocuparea pozitiilor de programatori IT sau dezvoltatori software.

Alaturi de IT, din perspectiva ofertei, isi mentine pozitia solida sectorul vanzarilor. "Un alt domeniu in care se vor inregistra angajari este cel al vanzarilor, avand in vedere ca toate companiile doresc sa creasca vanzarile si implicit sa atraga cat mai multi clienti", a explicat Irina Alexe.

Pe BestJobs, locurile de munca in IT reprezinta 30% din oferta totala, in timp ce joburile in vanzari au o pondere de 22%.

"Si in 2014 ne asteptam ca domeniile vedeta sa fie IT/Telecom si Vanzari, mai ales din perspectiva ofertei. Numai la ora actuala, joburile din IT reprezinta 30% din oferta de locuri de munca de pe... mai mult


Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 07:05

1 comentariu
English, please! 72% dintre romani vorbesc cel putin o limba straina - Eurostat

English, please! 72% dintre romani vorbesc cel putin o limba straina - Eurostat

Un raport al Eurostat arata ca Romania se situeaza pe pozitia a 14-a la nivel european in ceea ce priveste procentul populatiei care vorbeste cel putin o limba straina.

Cu un procent de 72% din populatie care afirma ca vorbeste o limba straina, tara noastra se situeaza astfel peste Ungaria (37%) si Bulgaria (39%), dar si peste state precum Italia (60%), Franta (59%) sau Spania (51%).

In clasamentul privind numarul de vorbitori ai unei limbi straine, lider este statul Luxemburg, 99% din populatia statului vorbind cel putin o limba straina, principala fiind germana. Urmeaza apoi Lituania (97%, limba rusa), Danemarca (94%, engleza), Slovenia (92%, engleza) si Suedia (92%, engleza).

Principala limba straina vorbita in tara noastra este engleza. 17% dintre romani afirma ca vorbesc limba engleza foarte bine, 32% bine, iar 52% satisfacator.

La nivel european, 20% au afirmat ca vorbesc fluent limba engleza, 35% au un nivel bun, iar 45% unul satisfacator.

Luand in calcul toate limbile, doua treimi din totalul populatiei UE vorbeste cel putin o limba straina.

Raportul Eurostat arata ca 83% dintre copiii de la nivel primar si gimnazial invata ca limba a doua limba engleza, iar procentul creste la 94% pentru liceeni si studenti. A doua cea mai invata limba straina la nivel european este franceza (19%, respectiv 23%), germana (9% si 21%) si spaniola (6% si 18%).

In Romania, 72% dintre copiii din ciclul primar si gimnazial studiaza engleza ca prima limba straina,... mai mult


Joi, 03 Octombrie 2013, ora 23:30

14 comentarii
Jumatate dintre romani stiu cel putin o limba straina

Jumatate dintre romani stiu cel putin o limba straina

Jumatate dintre romani sustin ca vorbesc cel putin o limba straina, pe primul loc aflandu-se, detasat, limba engleza. Spre comparatie, insa, in unele tari din Europa aproape toti locuitorii stiu si o limba straina.

Potrivit unui sondaj Eurobarometru, citat de Digi 24, 48 la suta dintre romani pot sa poarte o conversatie intr-o limba straina. Dintre acestia, aproape un sfert - 22 la suta - stiu cel putin doua limbi straine, iar 8 la suta dintre cei care pot purta o conversatie intr-o alta limba decat cea materna sustin ca pot vorbi in alte trei limbi.

Cu 31 la suta raspandire in randul romanilor poligloti, engleza este cea mai vorbita, urmata de franceza - 17 la suta - si italiana, 7 la suta.

In ce priveste tarile cele mai educate din acest punct de vedere, Luxemburgul se afla pe primul loc, 98 la suta dintre cetatenii sai afirmand ca stiu cel putin inca o alta limba decat cea materna. Letonia, cu o pondere de 95 la suta, si Olanda, cu 94 la suta, se afla pe urmatoarele doua locuri.

La polul opus, Ungaria este tara cu cei mai putini vorbitori de limbi straine, doar putin peste o treime dintre cetatenii tarii - 35 la suta. Urmeaza Italia, cu 38 la suta, si Portugalia, cu 39 la suta. mai mult


Sambata, 10 August 2013, ora 15:19

6 comentarii
Gabriel Cotabita ataca ipocritii care injura in limbi straine

Gabriel Cotabita ataca ipocritii care injura in limbi straine

Gabriel Cotabita si-a aratat, vineri, indignarea fata de persoanele care cred ca este "cool" sa injuri intr-o limba straina.

"De ce este 'cool' sa folosim in limbajul scris si oral cuvinte 'murdare' din limbi straine, engleza, italiana sau spaniola? Credeti ca suntem mai putin vulgari, mai putin mahalagii, golani etc? Incercati o singura data sa folositi aceste cuvinte in vreo tara vorbitoare a vreuneia dintre limbile acestea si veti vedea imediat in ce categorie veti fi inclus!

Oare am uitat ca limba romana este renumita pentru varietatea si inventivitatea injuraturilor? Sau ne place sa pozam ipocrit in rolul 'vai, eu nu pot sa vorbesc urat, WTF', cu alte cuvinte 'sunt o doamna, ce p...!'", a scris Cotabita pe Facebook.

Dupa cateva ore, a revenit si a precizat inca o data ca nu este adeptul vorbirii vulgare in spatiul public, chiar daca este virtual.

"Ce ma deranjeaza, este senzatia celor care folosesc cuvintele murdare din limbi straine, ca nu e acelasi lucru, ca si cum ar fi exonerati de vulgaritate, violenta verbala si promiscuitate! NU e asa! Din contra, isi mai adauga putina ipocrizie la caracter!", a continuat el.

Cantaretul considera ca o mare parte din vina pentru acest fenomen este a traducatorilor filmelor straine.

"E vulgar si nu e nicio diferenta intre ei si cei care folosesc numele argotic al organului sexual masculin ca semn de punctuatie (...). Iar pe toate doamnele care folosesc prescurtarea plm, le invit, tot romaneste, sa ne-o arate!",... mai mult


Vineri, 21 Iunie 2013, ora 19:41

5 comentarii
Targ virtual de cariera pentru vorbitorii de limbi straine

Targ virtual de cariera pentru vorbitorii de limbi straine

In perioada 7 februarie - 10 martie 2013, portalul de cariera HiPo.ro gazduieste prima editie a targului virtual de cariera dedicat vorbitorilor de limbi straine - Foreign Language Career Fair.

Platforma online de interactiune cu angajatorii se adreseaza studentilor, absolventilor si profesionistilor cu experienta care detin competente in cel putin o limba straina si care se afla in cautarea unui job.

Candidatii au ocazia sa afle mai multe despre angajatorii care ii intereseaza oprindu-se la standul virtual al acestora, vizualizand galeriile foto si video puse la dispozitie de companii, dar, mai ales, consultand oferta de job-uri.

Oportunitatile de cariera reunite de Foreign Language Career Fair includ programe de internship si traineeship pentru studenti, masteranzi sau proaspat absolventi vorbitori de limbi straine, job-uri entry level, mid level si pozitii pentru seniori.

Au sanse de angajare candidatii care cunosc cel putin una dintre limbile straine: engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, portugheza, maghiara, rusa, turca, greaca, poloneza, olandeza, ceha, sarba, slovena, slovaca, macedoneana, ucraineana, croata, albaneza, bulgara, araba.

Printre companiile care participa cu stand virtual de angajator se numara DELL, Genpact, HumanGest, Oracle, Schneider Electric, Bosch, HP, Ubisoft si altele, iar oferta de job-uri include pozitii deschise in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov, Bacau si Abrud.

Candidatii pot aplica la oportunitatile de... mai mult


Luni, 18 Februarie 2013, ora 19:05

Leonard Orban: Tinerii vor fi avantajati si de alte limbi straine decat cele europene

Leonard Orban: Tinerii vor fi avantajati si de alte limbi straine decat cele europene

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, afirma ca va fi un mare avantaj pentru tineri sa fie capabili sa vorbeasca nu numai limbi europene, dar si limbi ale tarilor non-europene, cum ar fi cele din zona Asia-Pacific.

"In Romania exista o convingere extraordinar de importanta ca trebuie sa cunosti o limba straina. La nivelul tututor generatiilor exista aceasta dorinta, chiar nevoie, de a a invata limbi straine. (...) Trebuie sa ii motivam pe tineri sa invete limbile europene, dar, dincolo de aceasta, cred ca trebuie sa avem un orizont cat mai larg din acest punct de vedere", a declarat Orban, citat de Mediafax.

Fostul comisar european pentru multilingvism crede ca orientarea tinerilor in domeniul limbilor straine ar trebui sa fie cat mai larga si, dincolo de limbile europene, acestia ar trebui sa cunoasca si alte limbi straine.

Leonard Orban - ministru al Afacerilor Europene, Basescu a semnat decretul

"Trebuie sa nu uitam ce se intampla in context global - din ce in ce mai mult ponderea economica a tarilor din zona Asia-Pacific. Cred ca va fi un mare avantaj pentru tineri sa fie capabili sa vorbeasca nu numai limbi europene, dar si limbi ale tarile non-europene" , a spus el.

Leonard Orban a mai declarat ca e "mai mult decat o moda in multe tari din Uniunea Europeana de a invata mandarina, fie limbi vorbite in India, fie in alte tari din Asia".

"E nu numai o deschidere culturala, ci si o incercare de a obtine niste avantaje reale din punct de vedere... mai mult


Luni, 26 Septembrie 2011, ora 18:24

4 comentarii
Cele mai bune joburi pentru vorbitorii de limbi straine

Cele mai bune joburi pentru vorbitorii de limbi straine

Candidatii care vorbesc fluent limba germana au la dispozitie o plaja larga de oferte de angajare, de la traducator autorizat, la trainer, profesor de germana sau operator intr-un call center.

Vorbitorii de limbi rare, cum ar fi turca, greaca sau bulgara, sunt ofertati in aceasta perioada in principal de companii care activeaza in outsourcing.

MONEY.ro a intocmit o a lista pozitiilor deschise acum pentru candidatii care au cunostinte avansate de minimum o limba straina.

Scoala Little London din Capitala angajeaza in aceasta perioada un profesor de limba engleza. Daca ai definitivatul in invatamant, cel putin 3 ani experienta in domeniu si, preferabil experienta intr-o scoala internationala, atunci te califici pentru acest job.

Compania Absolute School recruteaza un profesor de limba engleza. Daca ai absolvit facultatea si ai experienta relevanta in predarea limbii engleze adultilor, te califici pentru aceasta pozitie. Vei castiga intre 400 de euro si 1.000 de euro pe luna, in functie de numarul de ore efectuate, potrivit anuntului de recrutare.

Citeste mai multe despre Cele mai bune joburi pentru vorbitorii de limbi straine pe Money.ro. mai mult


Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 10:30

Stii alta limba straina decat engleza? Vezi pe ce posturi te poti angaja

Stii alta limba straina decat engleza? Vezi pe ce posturi te poti angaja

Cunoasterea limbii engleze nu mai este suficienta pentru a indeplini una dintre cerintele pentru a te angaja la o companie care are capital strain sau care lucreaza cu straini. Ideea de baza este aceea ca, daca stii mai multe limbi straine, ai mai multe oportunitati de angajare.

Fie ca este vorba de limbi latine si germanice sau de limbi ceva mai rare, precum rusa sau chineza, cunoasterea uneia dintre acestea iti mareste posibilitatile de angajare. Pe ce posturi te poti angaja daca stii astfel de limbi?

De exemplu, o companie multinationala cu capital rusesc, care prelucreaza si comercializeaza produse metalurgice pentru constructii, angajeaza specialist PR in Capitala. Printre cerintele angajatorului se numara cunoastere avansata a limbii ruse (comunicare verbala si in scris) si a limbii engleze, experienta de minimum 3 ani in PR si abilitati excelente de comunicare si relationare, spirit de lucru in echipa.

Printre responsabilitati se numara strangerea informatiilor si pregatirea comunicatelor de presa, a textelor pentru brosuri, pliante, invitatii, advertoriale, website-ul companiei, pastrarea contactului permanent cu directia strategica de dezvoltare a companiei si cu aparitiile din presa pe temele relevante si gestionarea relatiei cu agentiile de publicitate.

O alta companie, de aceasta data din Iasi, angajeaza contabil sef cunoscator de limba rusa. Pe langa cerintele legate de limbi straine, candidatii trebuie sa aiba
experienta pe un post de conducere... mai mult


Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 07:54

5 comentarii
Limbile straine rare va majoreaza salariul

Limbile straine rare va majoreaza salariul

Vorbiti deja engleza sau franceza? Atunci este cazul sa invatati si poloneza, suedeza sau ebraica, de exemplu, iar salariul dumneavoastra s-ar putea majora cu circa 50 de procente.

Cunoasterea unei limbi straine mai putin utilizate in mod curent, in special a celor nordice sau slave, reprezinta un real avantaj in momentul angajarii, dar si daca aveti deja un loc de munca.

Potrivit specialistilor in resurse umane, nu numai ca o persoana care vorbeste o limba asa-zisa "exotica" isi poate gasi de lucru relativ usor, dar si salariile incep de la minimum 600 de euro pe luna.

Cu putin noroc, se pot castiga intre 1.500 - 2.000 de euro pe luna, fara sa aveti o functie de conducere sau coordonare.

La compania Wipro Technologies Romania, filiala locala a firmei de servicii IT indiene, un vorbitor de limba nordica poate primi un salariu cu 50 de procente mai mare fata de un cunoscator al limbii engleze.

"O persoana care vorbeste rusa primeste un bonus de 30% fata de salariul de baza, iar un vorbitor de germana poate primi un bonus de 25%", a spus Roxana Tesiu, director de resurse umane la Wipro, pentru Business Standard.

In cadrul companiei de outsourcing WNS Global Romania, cei care vorbesc o limba straina mai rara pot primi bonusuri de 10 - 20% din salariu, potrivit Gabrielei Zancu, directorul de resurse umane.

Cunoasterea limbii engleze este, inca, o conditie de baza pentru a fi angajat intr-o companie, mai ales daca ne referim la multinationale. O a doua... mai mult


Joi, 04 Iunie 2009, ora 18:22

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum sa-ti convingi pisica sa nu mai stea pe laptop cand lucrezi (Foto)
  2. Astrolog rus: Asistam la un fenomen rar, care poate influenta evolutia omenirii
  3. Ce melodii folosea CIA pentru a-i tortura pe suspectii de terorism - Eminem, cap de lista
  4. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  5. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  6. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  7. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  8. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  9. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  10. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati