voucher rabla

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ultima zi in care iti poti cumpara o masina prin Programul "Rabla"

Ultima zi in care iti poti cumpara o masina prin Programul "Rabla"

Termenul pana la care se putea achizitiona un autovehicul prin Programul "Rabla", pe baza unui voucher, expira vineri.

Astfel, toti cei care au detinut un tichet valoric in sesiunea din 2013 a Programului "Rabla" puteau sa depuna acest document la producatorul/dealerul auto acceptat in program, pana la data de 20 decembrie.

Totodata, nota de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator sau dealer validat este valabila pana la data de 23 decembrie 2013.

Potrivit datelor oficiale, in primele zece luni ale anului, au fost achizitionate peste 11.000 de autoturisme noi prin Programul "Rabla 2013", dintr-un total de 46.667 masini noi inmatriculate.

Vechimea medie a masinilor casate prin programul guvernamental de innoire a parcului auto este de 22,5 ani.

Administratia Fondului pentru Mediu /AFM/ a alocat, in acest an, in prima faza, 135 de milioane de lei pentru 20.000 de tichete "Rabla". Ulterior, din noiembrie, numarul voucherelor a fost suplimentat cu 3.000 de exemplare.

Programul Rabla are ca scop inlocuirea masinilor mai vechi de 10 ani, editia din acest an debutand cu intarziere, bugetul AFM fiind aprobat la sfarsitul lunii aprilie.

Pentru editia din acest an a programului s-a utilizat un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia a fost de 6.500 de lei. Cumularea eco-tichetului cu tichetul "Rabla" a fost posibila in cazul achizitionarii unui autovehicul electric.

Parcul auto... mai mult


Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 13:06

2 comentarii
Programul Rabla 2013 infurie soferii: E bataie de joc!

Programul Rabla 2013 infurie soferii: E bataie de joc!

Programul Rabla 2013 a demarat, luni, iar in unele localitati din tara tichetele disponibile s-au epuizat in cateva ore.

Avand in vedere ca doar un sfert dintre cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice au fost distribuite colectorilor validati intr-o prima etapa, la mai multe puncte de colectare au existat chiar si sub 10 vouchere, scrie Mediafax.

In judetul Brasov au fost distribuite doar 128 de vouchere pentru cele opt puncte de colectare, carora le-au revenit cate 16 vouchere.

Societatea Remat Brasov, unde s-au strans peste o suta de masini, a inceput distribuirea voucherelor de la ora 08.30, iar pana la ora 10.00 au fost epuizate toate.

"Stau aici de aproape trei saptamani si nu am prins niciun voucher. Nu este posibil sa se dea atat de putine. Am inteles ca au fost date doar 16 vouchere, iar noi suntem aici cel putin o suta. E o bataie de joc. E al doilea an cand plec inapoi cu masina", a spus un sofer suparat.

De asemenea, o suta de vouchere au fost distribuite in Arad pentru Programul "Rabla", insa au fost epuizate in jumatate de ora.

Acest numar este de patru ori mai mare decat cel al solicitarilor.

In total, in judet au fost repartizate 100 de tichete, desi pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu acest judet apare cu 120.

Potrivit, reprezentantilor firmelor de colectare, s-a produs o eroare, pentru ca un punct de lucru al unei firme nu a mai fost autorizat, astfel ca diferenta de 20 de tichete ramase va fi distribuita in... mai mult


Luni, 10 Iunie 2013, ora 18:43

Rabla 2013: Inscrierile incep de luni

Rabla 2013: Inscrierile incep de luni

Inscrierea persoanelor fizice si juridice in Programul "Rabla" 2013 se va face de luni, tichetele fiind distribuite colectorilor de vineri, a declarat presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearap.

Aproape 290 de colectori (REMAT-uri) si peste 100 de dealeri auto s-au inscris anul acesta in Programul "Rabla", listele cu cei validati urmand sa fie publicate pe site-ul AFM.

Persoanele fizice se vor putea inscrie, de luni, la colectorii validati, in timp ce cele juridice se inscriu la AFM pentru a beneficia de voucher-ul de 6.500 de lei pentru casarea unui autovehicul mai vechi de 10 ani.

Administratia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

In acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de pana la trei tichete cate puteau fi utilizate in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

La prima de casare de 6.500 de lei se poate adauga cate un eco-bonus in valoare de 500 de lei, dar nu mai mult de doua eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din urmatoarele caracteristici ale autovehicului nou achizitionat: se incadreaza in norma de poluare Euro 6, genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 grame/kilometru sau are sistem de propulsie hibrid.

Pentru achizitionarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur... mai mult


Luni, 10 Iunie 2013, ora 07:43

Programul Rabla: Nici nu au fost emise, dar voucherele sunt deja vandute pe Internet

Programul Rabla: Nici nu au fost emise, dar voucherele sunt deja vandute pe Internet

Nici n-au fost emise si deja valoreaza 3.000 de lei pe piata libera. Vorbim de tichetele din programul Rabla, care va incepe abia peste o luna. Intre timp, Internetul este plin de anunturi din partea celor care au o masina veche si vor sa vanda voucherele la jumatate de pret. Voucherul este transmisibil, dar numai o singura data.

Pentru inceput, vestea buna este ca anul acesta tichetul are o valoare mai mare, de 6.500 de lei, fata de 3.800 de lei cat a fost in anii precedenti. Va putea fi folosit, insa, de sine statator, pentru ca statul a impus noi reguli: un singur tichet predat pentru o masina noua. Voucherul este transmisibil, dar numai o singura data.

Primele vouchere alocate pentru programul Rabla din acest an vor fi distribuite peste o luna la unitatile REMAT din tara. Intre timp, proprietarii de masini vechi au umplut Internetul cu anunturi de vanzare. Preturile variaza, dar se pot negocia.

Citeste mai multe despre Nici nu au fost emise, dar voucherele sunt deja vandute pe internet. "Dom'le eu am cerut 40 de milioane" , pe Digi 24. mai mult


Luni, 15 Aprilie 2013, ora 18:36

Bugetul programului Rabla va fi suplimentat pentru inca 60.000 vouchere

Bugetul programului Rabla va fi suplimentat pentru inca 60.000 vouchere

Bugetul programului de casare a masinilor uzate va fi suplimentat de Guvern, probabil saptamana viitoare, pentru inca 60.000 vouchere, a anuntat, miercuri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

El a aratat ca datele actuale indica faptul ca numarul masinilor casate se va ridica si in acest an la 120.000-140.000 unitati, relateaza Mediafax.

Programul de casare a masinilor uzate "Rabla" a reinceput in a doua parte a lunii martie, cu un plafon total alocat pentru plata primelor de casare de 228 milioane lei, Guvernul anuntand atunci ca acest plafon va putea fi suplimentat in functie de cerintele pietei.

Anul trecut, prin programul "Rabla" au fost casate 190.000 autoturisme si achizitionate 63.000 unitati, dintre care 26.000 de productie autohtona. mai mult


Miercuri, 25 Mai 2011, ora 22:40

Tichetele Rabla se vand cu pana la 75% reducere

Tichetele Rabla se vand cu pana la 75% reducere

Pretul tichetelor Rabla a scazut cu pana la 70-75%, in conditiile in care mai sunt numai cateva zile pana la scadenta lor.

Proprietarii de astfel de tichete cer pentru un voucher care valoareaza 3.800 de lei chiar si 1.000 de lei, potrivit Money.ro.

Voucherele Rabla sunt vandute de proprietarii care nu intentioneaza sa le foloseasca la cumpararea unei masini noi.

Astfel, daca vreti sa speculati acest pret trebuie sa va grabiti, tichetele fiind valabile pana pe maxim 23 noiembrie.

Orice proprietar de masina veche a putut, in acest an, s-o duca la Remat pentru a fi casata si sa primeasca un voucher de 3.800 de lei care poate fi folosit la achizitia unei masini noi sau vandut.

In 2010, se estimeaza ca s-ar fi casat peste 60.000 de masini vechi. mai mult


Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 14:20

Alte articole despre: tichetele Rabla, voucher Rabla
Cum functioneaza mafia voucherelor, in programul Rabla

Cum functioneaza mafia voucherelor, in programul Rabla

Noua configuratie a programului "Rabla" a adus cu sine specializarea unei categorii de intermediari care actioneaza organizat si profita de portitele din legislatie. Acesti intermediari cumpara de pe piata libera masini uzate la preturi intre 1.000 si 1.200 de lei.

Cei care vand sunt multumiti cu acest pret, pentru ca nu au timp si nervi sa umble dupa avize sau stampile si sa gaseasca un client final. Intermediarul cumpara trei "rable" si le transforma in trei vouchere. In total a cheltuit intre 3.000 si 3.600 de lei. De aici isi pune in miscare legaturile pe care le are la celalalt capat al circuitului comercial, scrie Financiarul.

Adica, relatia cu dealerii de autoturisme. Un dealer ii faciliteaza clientului relatia cu intermediarul, pentru a beneficia de reducerea de 2.700 de euro la achizitia unei masini noi. Intermediarul ii vinde clientului pachetul de trei vouchere la un pret mediu de 4.800 de lei.

Asta inseamna un profit de minimum 300 de euro pentru intermediar. Si astfel toata lumea e multumita: clientul, pentru ca a beneficiat de reducerea de 2.700 de euro, cheltuind doar 4.800 de lei, intermediarul, pentru ca a ciupit si el 1.000-1.200 de lei la afacere, iar dealerul pentru ca isi ia comisioanele din vanzarea autoturismului nou.

Cel putin 50.000 de cupoane valorice obtinute in urma predarii catre centrele de colectare a autoturismelor mai vechi de zece ani, reprezinta un excedent pe piata libere.

Potrivit datelor oficiale, pana la sfarsitul... mai mult


Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 10:27

4 comentarii
Alte articole despre: programul Rabla, voucher Rabla 2010
Bisnita cu vouchere la programul Rabla 2010

Bisnita cu vouchere la programul Rabla 2010

Prin introducerea voucherelor penru programul "Rabla", autoritatile nu au facut altceva decat sa incurajeze traficul cu tichete valorice, nu si vanzarea de automobile noi.

Datele arata ca, in doua saptamani, au fost casate 20.000 de masini, insa romanii au cumparat numai 456 de autovehicule noi, conform Adevarul.

Din 18 februarie, de cand a inceput "Rabla 2010", si pana in prezent au fost eliberate 40.000 de vouchere, in timp ce la Remat nu au fost casate decat 20.220 de autovehicule.

Romanii folosesc voucherele pentru a le vinde, nu pentru a-si cumpara o masina noua. In prezent, exista 19.764 de vouchere, care se vand cu preturi cuprinse intre 1.500 si 2.000 de lei.

In ceea ce priveste programul Rabla la tractoare, doar doua dosare au fost depuse de firme pentru a beneficia de programul "Rabla", urmarea fiind scaderea limitei pentru persoane juridice, de la 20.000 de masini la numai 10.000 de masini. Astfel, a crescut limita destinata persoanelor fizice, de la 40.000 de unitati la 50.000 de unitati.

Cele mai multe masini au fost casate in judetul Cluj, 1.300 de unitati, urmat de Bucuresti, cu 1.232 de masini casate, Dolj (1.156 de masini casate), Ialomita (872 de masini casate) si Brasov (818 de masini casate). mai mult


Vineri, 05 Martie 2010, ora 07:18

Alte articole despre: program rabla, voucher Rabla, bani Rabla
Romanii au casat 10.000 de rable intr-o saptamana

Romanii au casat 10.000 de rable intr-o saptamana

Romanii au dus la Remat 10.000 de autoturisme vechi doar in prima saptamana a programului Rabla 2010, adica o treime din numarul celor predate in 2009, in conditiile in care Guvernul mizeaza pe scoaterea din circulatie a cel putin 60.000 de masini, pana la sfarsitul acestui an.

"Peste 1.300 de masini zilnic sau si mai mult, ca nu au fost toate zile lucratoare, deci 2.000 de masini zilnic, adica o treime din masinile care au fost predate tot anul trecut. Iata ce inseamna sa ai un program care este atractiv, care ii intereseaza pe oameni, care a fost si comunicat din timp, pentru ca altfel nu veneau 10.000 de oameni intr-o saptamana, daca nu stiau ce sa faca. Eu sunt convins ca va fi un program de succes", a declarat ministrul Mediului Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

Borbely sutine ca programul Rabla ar trebui extins pentru autoritatile si institutiile locale si centrale, precizand ca va incerca sa-si convinga colegii de Cabinet sa renunte la interdictia legala ce impiedica acest lucru. mai mult


Sambata, 27 Februarie 2010, ora 15:45

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  2. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  3. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  4. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  5. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  6. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  7. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  8. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  9. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  10. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord